0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #920 -: Януари 14, 2016, 21:56:29 pm »
Зиза, разбира се, че като са малки, ще излязат по-лесно и няма да се наложи да те шият. При мен при второто раждане дъщеря ми беше 3 кг и единствено имах малко шевове, защото старият ми шев се беше скъсал. Но всичко толкова добре направено и минимално, че можех веднага да си седя на дупето (за разлика от първия път, когато три седмици седях на пояс, на една страна и прочие).
Не те агитирам за естествено раждане. Така съм ги раждала аз моите, но те не са близнаци.

Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #921 -: Януари 16, 2016, 09:49:14 am »
Момичета,сега като шият слагат ли упойка,усеща ли се нещо.Питам,че аз когато раждах преди 16гд,имах 3 шева и ме боля доста.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #922 -: Януари 16, 2016, 11:35:46 am »
Слагат локална упойка, поне на мен ми сложиха и двата пъти. Първия път не ме беше хванала още, а епидуралната ме беше пуснала и казах на лекаря да изчака малко. Изчака, де, къде ще ходи?!

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #923 -: Януари 16, 2016, 12:12:36 pm »
Мимонче, направихте ли първата ФМ? Как мина?
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #924 -: Януари 16, 2016, 13:05:41 pm »
Форест аз мажа със вътрешна свинска мас, пет пъти преварена и домашна. Ако искаш дай адрес на лични и пращам буркан. Пробвах какво ли не и накрая ми се нацепиха гърдите. Почнах с маста и всяка вечер като тутманик. От тогава ни стрия ни чудо. Кожата ми е много суха.
Аделия добре дошла, аз също съм на почти 30, а нашия тати на 35. За нас пределна възраст няма, спестихме си един развод. Пази се много.
Гальонди не знам какво да ти кажа, съжалявам. Аз в началото бях така, но се преборих. Лежа по-скоро го мътя и то още нищо че преполових седмия месец.

verechira, много ти благодаря за предложението. Аз по принцип има от къде да взема мас, но още не съм решила дали с нея, или с козметика.


Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #925 -: Януари 16, 2016, 14:30:20 pm »
Форест както си прецениш гадно е няма да те лъжа, но при мен ефекта е огромен.
Момичета върнах се от Тутракан и такива ги отнесох. Много контракции, скъсена шиика, претупани изследвания, увита пъпна връв на вратлето. Трябва да издържа минимум пет седмици още. Лекарствата за задържане в двойна доза плюс още. В понеделник на нови изследвания и като видят резултатите ще видим. Малкия е добре в норма над 1200. Аз обаче не съм и какво ми чу главата заради тази криза на панкреаса... не ми дадоха болкоуспокояващи и явно от там проблема с контракциите на четери минути. Като родя ще им кажа кое е боляло повече. Та аз съм вече само на легло до края.
Успех на останалите и да се пазите.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #926 -: Януари 16, 2016, 15:09:33 pm »
verechiria стискам ти палци,лягай и не ставай повече освен до VC-дано нещата се поуспокоят с пълна почивка. Няма да се предаваш,всички сме с теб!
   
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #927 -: Януари 16, 2016, 21:43:31 pm »
verechiria мила дръж се, още малко... :( Дано всичко да е добре и с теб и с малкия...

Ние сме ок за сега, чакам си ФМ в понеделник...много ми е притеснено, това да мине ок и вече ще се отпусна...

Гальонди съжелявам мила...Дано следващия път пак така се изненадаш приятно, но за дълго време!  :bighug:

Аделия добре дошла :) Живор и здраве, ти си месец след мене, за това ще си вървим заедно :)
 Forest rain Аз с първата бременност се мазах с какви ли не неща и всякакви (някои ужасяващи) цени...е, стрии имам колкото искаш. Според мен си е всичко до гена..Иначе колкото можем да помогнем, толкова по-добре. Този път съм си взела най-обикновенно олио на Johnson.


Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #928 -: Януари 17, 2016, 10:01:17 am »
Poli,мина да...всичко е ок.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #929 -: Януари 17, 2016, 10:26:26 am »
Браво, мимонче, радвам се. И при мен мина, много бяхме шавливи, едва ни измериха, но аз се забавлявах, тъй като за първи път го видях да шава. Върви седмица напред. Кофтито е, че при мен все още има болки, не са като преди, но достатъчно, за да ме тревожат. А доки колкото и пъти да му казвам- отговор: Още колко ще боли тепърва.....Успокоява ме, че не са никак силни, просто като парене или като множество иглички
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #930 -: Януари 17, 2016, 12:13:56 pm »
verechiria, още малко остана. Почти накрая си. Всичко ще е наред.
Криси, вероятно е до ген, но ми се иска колкото мога да се предпазя. Майка ми навремето с нищо не се е мазала и няма една стрия. Може би ще си взема някакъв по-скъп козметчен продукт, с който ще се мажа сутрин, а вечер ще ползвам мас.
Поли, и аз съм с болки от началото. На моменти са много силни. Особено се усилват, когато кихам, кашлям, изправям се рязко или се возя в кола.
Отделно непрекъснато ми прилошава. Ако се опитам да свърша някаква дребна домакинска работа, я прекъсвам по сто пъти, за да легна, понеже така ми прималява, че дори седнала не мога да стоя. Общо взето гледам постоянно да лежа. Пазя се много от настинки, мъжът ми, когато е болен, стои с маска, защото хване ли ме някакъв вирус с кашляне, не ми се мисли. Имам ужасно главоболие, което се появява всеки ден или през ден. Такова чудо през живота не ми се е случвало.Като цяло нищо не мога да правя.
« Последна редакция: Януари 17, 2016, 12:21:26 pm от Forest rain »


Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #931 -: Януари 17, 2016, 12:42:33 pm »
Форест като те чета все едно връщам няколко теми и чета себе си. Можеш да пиеш парацетамол, мен такова главоболие ме гонеше. Сякаш Атина Палада се опитваше да излезе от там. Засечи прималяването да не е от ниско кръвно. Аз пиех по малко кола, според доки далеч по-малкото зло е. За болките ама задължително но-шпа, на мен все ми викаха при нужда, та затова сега си чупя кратуната. Много ми е чувствителна матката,  ама аз викам да не го тровя бебето. Пиите си три пъти по едно да е спокойна. За гриповете на мен до тук ми се размина благодарение на Биозин мама и хемоглобина ми вдигаше. С моя горчив опит толкова, ще се подесетя ама много се пазете.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #932 -: Януари 17, 2016, 12:50:42 pm »
Ох, Forest rain, кофти работа! На мен 2-3 пъти ми прилошаваше като седя права, но скоро не. Но това е от постоянното лежане най-вероятно. Аз за това започнах да излизам пред блока за по 10-15 мин на ден или на терасата. И наистина като кихна ме прерязва много силно, но за кратко. Ще стискаме зъби и ще търпим в името на мечтата ни. Да са ни живи и здрави дечицата да си растат, пък ние ще го изтърпим.
За но-шпа и аз не съм много редовна, защото май от него ми се засилва запека, но мисля да започна постоянно да си го пия. На мен ми казаха три пъти по две
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #933 -: Януари 17, 2016, 12:55:29 pm »
Роли,не се притестявай,всичко ще е наред.Има момичета през цялата бременност си имат някокви болки.Само спокойствие.И аз си имам някакви неразположения от време на време,но нормално е,все пак расте нов живот в нас.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #934 -: Януари 17, 2016, 13:13:29 pm »
Да, така е. Говоря си му и му казвам само то да си е добре и да се развива нормално, пък аз ще изтърпя всичко.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #935 -: Януари 17, 2016, 13:35:53 pm »
Благодаря ви, момичета! Имаше си реален риск за живота ми при секциото заради разширените кръвоносни съдове, били са повечко лекари, но слава Богу всичко мина успешно! Рискувах два пъти живота си, но всичко си заслужава като погледна моето слънчице! А, също и бебка се е обърнала явно точно преди секциото от седалищна надолу и е имало увита пъпна връв около вратлето, проплакала е след аспирация ( ох настръхвам само като си го помисля, мъжа ми е видял като бягат с нея и че още не е била проплакала) но, Бог ми помогна и този път! Слава Богу всичко мина успешно и лошото е зад гърба ми! Вече сме си вкъщи. Пожелавам на всички момичета успех!
verechiria, пази се много! Вярвам, че ще успееш до края!
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #936 -: Януари 18, 2016, 12:31:15 pm »
Здравейте, момичета! Реших се най-накрая да се запиша в тази тема, след като вече съм 14.3 седмица, което би трябвало да е 4-ти месец. На 25 години съм, това е първа бременност, стана от 5 месеца опити. ММ е на 30 г. Не сме женени.
Чувствам се много добре, работя си, само дето хапвам много и съм качила 9 кг!
На ФМ ми казаха, че беби прилича на момиче, но да изчакам следващия преглед на 29.01 за да сме сигурни какво е!
Това е от мен! Хубав снежен ден на всички :)










Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #937 -: Януари 18, 2016, 13:09:08 pm »
Сол косата ми изправи, забрави мина всичко мина. Бог се е смилил над вас, дано да е така и към останалите. Мойте контракции позатихнаха, изследванията ми изглеждат добре. Довечера ще се чуя с доктора, изпратих ги на секретарката му. Хич не съжалявам, че дадох 300лв за да ида на преглед. Спокойно ми е вече.
Aria добре дошла, моя син се показа чак на третия път. Все си завърташе задника, обаче като се събраха каките студентки да ги обучават и той мискнина вдигна краката. Лъснаха му всичките прелести и таткото вдигна гордо нос. Нищо, че момиченце разправяше че иска. Накрая се изцепи, че на татко си приличал, понеже момите се закискаха каква голяма пишка имал.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #938 -: Януари 18, 2016, 15:02:05 pm »
Привет момичета! Аз не съм още за тази страхотна тема, в шеста седмица съм при това с кървене от три дни... но само искам да попитам рано ли е да пия магнезий? На лекар съм чак след десет дни, а не се сетих да питам на спешния преглед заради кървенето.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #939 -: Януари 18, 2016, 15:13:18 pm »
Магнезият е, ако имаш крампи на мускулатурата, вкл. контракции. Действа с натрупване и моят лекар ми е казвал, че преди 12 седмица нямало смисъл да се пие.
Ти защо искаш да го взимаш?