0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #280 -: Октомври 26, 2015, 18:20:20 pm »
Едит, и аз съм в подобна ситуация :(  След многото ежедневни ритничета получих много силна болка. На следващия ден при доктора и се оказа, че е сменила предлежанието със седалище. Следващите два дни беше много ленива, бутам я по 20 мин. и повече и никаква реакция. На няколко пъти тръгвах към болница, но накрая реших да изчакам понеделника. В понеделник кардиотокография (запис на тонаве)  и УЗ с доплер. Всичко беше наред с кръвотока в пъпната връв и на записа. Даже акушерката която го прави каза " това ли бебе не си движи"  През нощта пак е минала главично :) :) :) и до преди три дни си беше много активна, но сега пак е седалище и не се движи много :( :( :( Аз гледам да я подбутвам по често, но не винаги има резултат. АГто ми каза 1кг и 28 седмица и да я извадим шансове няма, а и не можем да и кажем не се върти ще се оплетеш. Остават ми само молитвите,  всичко да е наред.
Дано и при теб всичко е наред и да става по активна :)
А 1090г. е мъничко. Намери си предходните прегледи и виж как е било на кг. Може доктора за това да те вика другата седмица пак.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #281 -: Октомври 26, 2015, 20:53:10 pm »
milch, не расте бебенцето или? Има ли нещо притеснително при теб?
На мен ми се струва, че доста е широка нормата и е възможно някой и на долна граница да си растат добре. Моите примерно ми се сториха малки, но си отговаряха на седмиците, гледам си резултатите и никъде не са в долната част на графиките.
Аз днес съм с адски киселини и не съм и вечеряла дори, сложих няколко солени бисквити, да видим дали няма да стане по-зле. Мисля си дали не е от желязото. Изписаха ми Ферофолгама, някой да е имал проблеми с него?
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #282 -: Октомври 27, 2015, 09:00:16 am »
Edit, ако имаш възможност потърси второ мнение. Не искам да те плаша излишно, но аз загубих бебето си, което казвах, че не усещам, а те ми мериха тоновете и казваха, че са ок. Накрая го извадиха мъртво.Бях в 32-ра в седмица. Пак казвам, не искам да те плаша, но по-добре така, отколкото да съжаляваш винаги след това.
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #283 -: Октомври 27, 2015, 09:40:05 am »
Здравейте, момичета. Извинявам се, че така се намъквам в темата, но искам да попитам нещо. От две години с моя мъж правим опити за дете. Преди около две седмици и половина ни беше първото инсе. Вчера, на 17-ти ден от процедурата си направих кръвен тест. Резултатът беше 235.10. Следобед направих и уринен тест и втората черта беше по- бледа от контролната. Искам да попитам такова ЧХГ добре ли е за този етап. Още не са минали 48 часа, за да направя втори кръвен. Също така ме интересува как се изчисляват г.с. Четох, че е от първия ден на последния цикъл, но при положение, че при мен беше с инсеминация и общо взето знам кога е станало, има ли някаква разлика при определяне на г.с. Може би въпросите ми не са за тази тема, но вие сте вече бременни и със сигурност знаете повече от мен, затова реших да попитам.
Успех на всички.
« Последна редакция: Октомври 27, 2015, 09:42:43 am от Forest rain »


Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #284 -: Октомври 27, 2015, 10:25:50 am »
Това че си с инсе няма значение аз също съм така и си пресмятат последната редовна за резултата коментирай с лекаря си
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #285 -: Октомври 27, 2015, 11:16:50 am »
Веси, благодаря ти и дано да си права за кг.-мите, и на мен така ми се иска да е. Миналия месец, когато бяхме на консултация (26-та г.с.) бебето е тежало 750 гр. , сега в 31-ва е 1090 . Ще видим на следващата консултация как ще е. А ти май съвсем скоро ще имаш една много вълнуваща среща с малките душички :) . Стискам ти палци от сега всичко да мине леко и бързо. А всъщност вие определихте ли дата за секциото?

milch  и аз бебка я бутах и разбутвах, заемах всякакви пози само и само да усетя някакво движение, но тя си беше решила, че когато иска ще ме шмугне лекичко и после пак ме отсвирва. Силно се надявам и при теб всичко да е наред. И аз се моля като теб, така се успокоявам сякаш.
Вчера след болницата като се върнах съм лежала цял ден, имах често контракции при всяко ставане до тоалетната и взех още една таблетка магнезий(иначе смуча по 1 на ден). Имах и болки в корема може би заради стреса от болницата и че доктора и акушерката на тоновете така ми клатеха корема, че ми се повдигна накрая. Вечерта за щастие на време ми донесоха "но шпа', което бях поръчала от Бг преди седмица и след двете таблетки корема ме успокои. А когато таткото се върна от работа по-раничко снощи и се заигра с коремчето, направо се изумих как това бебе полудя вътре, то не беше бутане, въртене, ритане сякаш ако имаше начин щеше да излезе.  В последните дни таткото работеше до късно и нямаше възможност да се заиграва с нас, но снощи бебка много му се радва. Днес пак я усещам по-често. Дано целият този стрес в последните дни да е било моментно състояние.

s.wasi, съжалявам за загубата ти :( . Снощи и днес усещам бебето повече, ще следя внимателно как ще е тези дни и само при малко съмнение ще тичам към болницата, ще потърся и второ мнение. Благодаря!
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #286 -: Октомври 27, 2015, 13:06:23 pm »
edit и milch дано всичко да е наред с бебчетата ви, пожелавам ви го от все сърце и стискам палци, както и с бебчетата на всички бъдещи мами!
edit, и мен освен опашката понякога ме боли също и срамната кост, четох, че при определен процент от бременните жени се получават такива болки, а също и че може главата на бебчето да е притиснала седалищния нерв. Аз лично има дни, в които съм много зле, например вчера не можех да си намеря място, боли и като седна и като стоя права, не знам как да застана вече. А, през нощта ме спасяват две възглавници под краката и една между краката, защото така се намалява напрежението в тазовото дъно, когато краката са ти на високо. Иначе, и при мен имаше няколко дни, в които ми се стори, че бебка е по-пасивна и ленива. А, ние вървим едрички и си мислех да не би витамините да са повлияли за това, а тези витамини не са синтетични при това, и сега малко реших да направя почивка от тях. Ти пиеш ли витамини и постоянно ли?
milch, ти също, пиеш ли витамини? Не знам доколко е вярно, но съм чувала и от други жени, че когато се пиело постоянно витамини бебетата ставали по-едрички.
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #287 -: Октомври 27, 2015, 14:05:39 pm »
Момичета стискам палци всичко да е наред с бебетата. За второто мнение също съм за.
S.wasi много съжалявам, дано никое друго момиче не вкуси от болката ти. Знам че лек няма, при предишната ми бременност аз умирах заедно с ембриона. Беше в края на втория месец и го преживях тежко, колкото може да сепреживее. Но твоята болка няма с какво да се сравни. Прегръщам те.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #288 -: Октомври 27, 2015, 14:31:57 pm »
s.wasi, съжалявам много за загубата ти, аз загубих моите близнаци в 18-19 г.с. и знам колко е тежко да загубиш бебче, но ти си била и в 32-а г.с.  Само ти си знаеш колко боли! И аз те прегръщам силно!  :bighug:
Forest rain, аз съм ин витро, но и при мен ЖК ми брои седмиците от първия ден на последната менструация, но аз си знам, че всъщност съм два дни по-напред, защото знам точно датата на оплождане, но в крайна сметка два дни разлика не са от толкова голямо значение. А, иначе потърси в нета има таблици с ЧХГ стойностите, отговарящи на конкретната г. седмица. Успех ти желая и дано всичко да е наред, и да си сред нашите редици!  :D
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #289 -: Октомври 27, 2015, 16:51:09 pm »
Благодаря ви, момичета! Дано всичко е наред при вас! Рядко пиша, но ви чета.  :bighug:
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #290 -: Октомври 27, 2015, 19:54:10 pm »
Благодаря. Аз днес бях при моя лекар, но не ме прегледа. Каза, че е рано и ще отида пак другата седмица.


*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #291 -: Октомври 28, 2015, 09:42:55 am »
Благодаря. Аз днес бях при моя лекар, но не ме прегледа. Каза, че е рано и ще отида пак другата седмица.
Първо честито , аз също забременях от инсе и на 17 ден теста ми показа бледа чертичка а ЧХГ 256,след 48 часа теста пак така бледичък ЧХГ 600. Г.с се изчисляват от последната менструация.

Аз вчера бях на жк и очаквах само да ми премери кръвното и да мена кантара ,ама ме погледна на уз, апаратът беше стар и не мн ясен,но това което ме изненада е размера на нашето почти на 100% момченце,моля да споделите мнение 16г.с +5,  176 грама (+/-26) ,14.34см и отговаря на 17г.с+5 Обаче като се разрових в нета пише че за този сед е от около 80-120 гр. Аз утре вечер съм на ВБХС и там сиг ще го видим по точно.

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #292 -: Октомври 28, 2015, 10:29:14 am »
edit, без да те плаша не бих останала само с тази консултация. Така моя приятелка спря да усеща бебето в 36 седмица - ходи на преглед нормално беше всичко , и после последва най-лошото. Оказа се че накрая плацентата може да не храни бебето достатъчно и това дае причина за намалелите движения а при нея и лошия край. Не бих стояла вкъщи да чакам да минат две седмици и пак а бих потърсила друго мнение.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #293 -: Октомври 28, 2015, 10:36:22 am »
А, ние вървим едрички и си мислех да не би витамините да са повлияли за това, а тези витамини не са синтетични при това, и сега малко реших да направя почивка от тях. Ти пиеш ли витамини и постоянно ли?
milch, ти също, пиеш ли витамини? Не знам доколко е вярно, но съм чувала и от други жени, че когато се пиело постоянно витамини бебетата ставали по-едрички.

Sol мила, в момента пия желязо, фолиевата киселина (доктора каза да си довърша опаковката и да я спра) и витамини Dekavit pronatal (мултивитамини и минерали). Но предишния доктор, при който ходех каза да разредя витамините по 1 таблетка на три дни, защото съм щяла да кача килограми, а той беше някакъв изтрещял, защото толкова ми беше ограничил храната, че каза да ям само месо и салати...затова го и смених, нещо не му вярвах. Другият ми лекар каза да си ги вземем всеки ден, защото бебето има нужда от витамини и аз си ги продължих, но нямам проблеми с кг, до тук съм качила 12 кг. А за влиянието на витамините върху теглото на бебето не съм чувала, по-скоро са ми казвали познати, че влияят на теглото на мамчето.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #294 -: Октомври 28, 2015, 10:41:11 am »
edit, без да те плаша не бих останала само с тази консултация. Така моя приятелка спря да усеща бебето в 36 седмица - ходи на преглед нормално беше всичко , и после последва най-лошото. Оказа се че накрая плацентата може да не храни бебето достатъчно и това дае причина за намалелите движения а при нея и лошия край. Не бих стояла вкъщи да чакам да минат две седмици и пак а бих потърсила друго мнение.

Това направо ми звучи страшно :( . Но аз от понеделник вечерта усещам бебето редовно, даже вчера тази нощ движенията бяха постоянни и в момента докато пиша си шава. Не знам...ще наблюдавам движенията и ако пак усетя същото ще ходя, но за момента ми изглежда да е наред всичко.
*

    wild cat

  • ***
  • 404
  • Няма начин да няма начин!
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #295 -: Октомври 28, 2015, 10:42:27 am »
Аз днес съм с адски киселини и не съм и вечеряла дори, сложих няколко солени бисквити, да видим дали няма да стане по-зле. Мисля си дали не е от желязото. Изписаха ми Ферофолгама, някой да е имал проблеми с него?
И при мен е същото, въпреки, че пия по една табл. вместо изписаните ми по две на ден. Вземам го след хранене, както е написано и в листовката. От три дни съм го спряла и съм супер. Май ще пробвам с друг препарат, но по принцип желязото дразни доста стомаха и не знам дали ще има смисъл. Колко ти е хемоглобина? Моят е 116 за сега.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #296 -: Октомври 28, 2015, 10:49:16 am »
3а витамините - с баткото пиех пре3 цялата бременност, тъпчех се яко с месо и в средата на 9тия месец се роди 2900гр. С бебка - фолиева киселина в началото, последния месец - желя3о, цялото лято карах почти само на се3онни плодове и 3еленчуци. Една седмица преди 9тия месец, т.е. 3 седмици по-рано от баткото, се роди 2800гр. 3а мен си е до ген ръстът на бебето, а не толкова до синтетичните витамини ;)
На мен ми бяха и3писали сорбифер 3а желя3о - пиеше се 30 мин ПРЕДИ хранене и не ми е дра3нило стомаха.
Все поглеждам да няма ново Честито ;) Леко бременеене на всички.


*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #297 -: Октомври 28, 2015, 11:00:06 am »
Аз вчера бях на жк и очаквах само да ми премери кръвното и да мена кантара ,ама ме погледна на уз, апаратът беше стар и не мн ясен,но това което ме изненада е размера на нашето почти на 100% момченце,моля да споделите мнение 16г.с +5,  176 грама (+/-26) ,14.34см и отговаря на 17г.с+5 Обаче като се разрових в нета пише че за този сед е от около 80-120 гр. Аз утре вечер съм на ВБХС и там сиг ще го видим по точно.

Снапи, сега погледнах, че при мен в 18-та седмица бебето е тежало 186 гр, като тогава размерите на главичката отговаряха на 17-та седмица. Но сега размера си отговаря на седмицата, в която съм ( с изключение на кг.-мите). Не се притеснявай, много често има разминавания в размерите на бебето и в ориентировъчните, които дават в различните сайтове.

Бебе, как сте с малката, слушка ли те? :)
За желязото - и аз пия от август Сорбифер и съм много доволна, нямам дразнения.
« Последна редакция: Октомври 28, 2015, 11:01:45 am от edit »
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #298 -: Октомври 28, 2015, 12:36:30 pm »
Аз днес съм с адски киселини и не съм и вечеряла дори, сложих няколко солени бисквити, да видим дали няма да стане по-зле. Мисля си дали не е от желязото. Изписаха ми Ферофолгама, някой да е имал проблеми с него?
И при мен е същото, въпреки, че пия по една табл. вместо изписаните ми по две на ден. Вземам го след хранене, както е написано и в листовката. От три дни съм го спряла и съм супер. Май ще пробвам с друг препарат, но по принцип желязото дразни доста стомаха и не знам дали ще има смисъл. Колко ти е хемоглобина? Моят е 116 за сега.
И аз в повечето дни пия една и един комбиниран витамин, че да не преживявам същото и на вечеря  :(
Преди почти месец е бил 110 хемоглобина, с две бебета надали има шанс да го задържа за дълго или да се качи  :lol: по ЖК май нямам изследвания в този месец, но смятам да си пусна контрола. И аз обмислям спиране и някакъв вариант с храни да наваксвам или друг препарат. Комбинираните ми витамини примерно пише, че са от естествени източници и не дразнят стомаха, ще разгледам имат ли само желязо в някакъв вид и ще се консултирам да опитам и него.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #299 -: Октомври 28, 2015, 15:27:14 pm »
Аз ходя всеки ден на NST, след малко съм и на доплер. За сега всичко е наред, но и на докторката и е трудно да я събуди и каза утре закуси шоколад и тогава ела :) 
Витамини пия от 12 г.с. и оказа влияние само върху моите кг. :) :) :)
Едит, и според мен трябва да потърсиш второ мнение, ако нещото те смущава. Най малкото освен NST и един доплер да направят. Иначе и ние се движим просто не така както беше преди.