0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #640 -: Май 26, 2016, 12:52:09 pm »
Мари, ти си отличничка. Стискам палци за положителен тест.

Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #641 -: Май 26, 2016, 16:10:38 pm »
lilibell,напълно подкрепям Giaany, че фемарата смъква естрадиола. Категорично, като спреш фемарата, ще ти се  покачи естрадиола, но трябва да минат няколко дни. За фемарата  пише, че е  ароматаза  инхибитор и блокира производството на естрадиол. Как може д-р Сенкова да ти говори такива глупости - естрадиола ти е нисък заради лекарството а не, че фоликулите са кухи.Защо отново д-р Сенкова си играе със здравето и надеждите на пациентите.  Не си хаби времето и парите. Ти си много упорита и си една от малкото останали във Виена ин витро Център. След като д-р Димитрова се премести, всички пациенти я последваха. Пожелавам ти този път да избереш правилния лекар.
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #642 -: Май 26, 2016, 22:02:09 pm »
Мари браво много добра бройка и без фира. Дано се развият добре :crossfingers:

Спирането на Фемара може би трябва да е съпроводено с увеличаване на стимулиращия Фсх, защото ще доведе до смъкване на нивата. Това са само мои предположения, но попитай ако искаш. А за генетичните дефекти и Фемара и аз четох, но после попаднах и на статия в която се твърдеше че е не е така, че изследването не е било направено както трябва и че клиниката, която е изкарала тези данни е имала много малка извадка.

Аз днес извадих една яйцеклетка и чакаме обаждане утре. Дано ми се оплоди яйцеклетката :balk_112:
« Последна редакция: Май 26, 2016, 22:05:54 pm от Giaany »
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #643 -: Май 26, 2016, 23:14:46 pm »
Giaany стискам палци  :balk_103:
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #644 -: Май 27, 2016, 07:32:41 am »
Лилибел, Джани, Мари, пожелавам ви много успех момичета! Стискам силно палци това да са успешните процедури!
 :bighug:


*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #645 -: Май 27, 2016, 09:18:10 am »
Giaany супер новина, чакам сега да кажеш как се развива. Продължавам да ти стискам палци  :goodluck:
При мен не се знае как ще се развият нещата  :( 2 от фоликулите нарастват, но най-големия е спрял развитие или поне се развива много бавно спрямо останалите. Сега ще видим как са хормоните и ще го мислим. Според док с фемарата наистина Е2 е по-ниско защото такъв бил механизма на лекарството. Но все пак хормонът би трябвало да се покачва, дори и леко, вместо да пада. Затова се съмнява, че фоликулите не са добри. Да видим сега 48 часа след фемарата би трябвало да има движение в хормоните


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #646 -: Май 27, 2016, 13:36:08 pm »
Благодаря ви за стиснатите палчета  :bighug: Моята яйцеклетка се оплоди  :cheerleader: и ми казаха че този път яйцеклетката е била с добра морфология  :cheerleader:. Утре ще проличи как ще се развие ембриончето. Дано да се развие добре :balk_112:
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #647 -: Май 27, 2016, 14:04:08 pm »
 :balk_46: :balk_47: :balk_46: много се радвам за ембриончето, дано все така успешно се развива.
Аз също май ще продължа, още се чудим и ще следя Е2. Днес е двойно покачването - 606 за 3 фоликула 15-16 мм, но все пак е ниско. В пикограми е 165, т.е. под 200 колкото е необходимо за поне една хубава Я. Ще го пусна утре пак и до понеделник ще го следя


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #648 -: Май 27, 2016, 14:19:55 pm »
Giaany,

Колко хубавооо! Стискаме палци да се развива добре и да си я прибереш на топличко за 9 месеца!

Лили,

Не губи кураж! Стискам палци да се получат нещата и при теб!
Гуш!
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #649 -: Май 27, 2016, 14:28:58 pm »
Лили за 15 -16 мм фоликул сие супер естрадиола при условие че беше на Фемара. Даже идеално. 200 важи за фоликул над 17-18мм, т.е. зрял фоликул.
Утре мерете пак че сега ще тръгнат рязко щом като имаш Менопур и ако пукаш рано фоликули като мен удряйте Прегнилаи(при мен ако минеха 18 после нямаше нищо). Понеделник чакаме да видиш че няма да са празни :wink:
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #650 -: Май 27, 2016, 15:40:03 pm »
при успешната ми пункция когато стигнах до трансфер, Е2 ми беше около 460 за 1 Я, но той е бил по-голям наистина. Не че това е показателно.  Този естрадиол е 48 часа след последната фемара, но и лигавицата ми доста изостава, дано да навакса и тя. Иначе моите фоликули нарастват около 1 мм за денонощие, ако събота си сложа прегнила, понеделник ще са около 20-21 мм, според мен може да ги хванем. Единствено ме притесняват 2та по-малки, които нарастват по-бързо и да не вземат да се пукнат до понеделник


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #651 -: Май 27, 2016, 16:28:16 pm »
Здравейте, момичета! Извинявайте, че така нахлувам  в темата ви, но понеже няма тема за инсе реших да попитам тук. Според вас при поставяне на Прегнил и наличие на 3 фоликула, ако 2 се спукат, а третия не, то това означава ли, че третия не е бил годен и също така  въпросните два спукани дали се пукат по едно и също време? Предполагам, че нямате отговор, но все пак реших да задам този въпрос.
Пожелавам ви успех!
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #652 -: Май 27, 2016, 17:18:49 pm »
Мари, Браво! Много хубави новини. Дано всичко се развие успешно до финал.
Giaany, поздравления и за теб! Стискам палчета също.
Лили, на теб ти писах на друго място вече. За мен няма място за притеснение относно фоликули, естрадиол, пункция. Giaany ти е обяснила вече, моето мнение го знаеш. Моята лигавица също оставаше тънка след Фемара и Клостил. След като Фемарата изкуствено намалява естрогена, нормално това да се отразява и на лигавицата. Моята след спирането на хапчетата си наваксваше за 3 дни. Само последния път нещо се закучи, но бях в комбинация с Менопур, а той по принцип също така ми се отразява. Много късмет ти желая в тази процедура.
Алекса, фоликулите се пукат обикновено 36-48 часа след слагането на Прегнил (тогава се смята, че яйцеклетката е узряла напълно), но зависи с каква големина са, разбира се. Може да се спукат едновременно, може и един след друг. Ако остане неспукан фоликул, това съвсем не означава, че съдържанието му е некачествено, може да има друга причина. Аз понеже съм с ЛУФ, имам богат опит с неспукани фоликули (с Прегнил и без), но за сметка на това с хубави яйцеклетки (засега). Пожелавам ти успех.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #653 -: Май 27, 2016, 22:14:40 pm »
Другото, което си спомням с Фемара, че бях качила прогестерон и понеже и лигавицата не беше наваксала, говорехме за замразяване, но тогава беше като овулирах преди пункцията и нямаше какво да замразявам.
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #654 -: Май 28, 2016, 12:51:50 pm »
отказахме се от пункция  :( фоликулите в ЛЯ изобщо не са мръднали, само в ДЯ расте.Даже вече ги задминава като размер.Лигавицата още се мотае... А аз десния яйчник не искам да го пунктираме така че пак съм на естествено инвитро  :x Повече никакви стимулации няма да пробвам .... колкото бях зле от тези лекарства съвсем ми се прецака всичко


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #655 -: Май 28, 2016, 15:12:59 pm »
Lilibell много съжалявам  :bighug: Не унивай. Просто Фемара не е твоето лекарство(и на много други). Карайте по начина когато стигна до трансфер. Ще стане.

Аз имам супер ембрионче А grade  :cheerleader:  много съм щастлива. Знам че е рано да се радвам и е само едно, но толкова много неуспешни пункции, че направо не се сдържам  :bighug:

П.с. lilibell не знам дали е късно да се решиш на пункция, но ако се бях отказала да пунктирахме(мислех го, защото и аз останах с един фоликул в лошия яйчник, които освен че не вадеше добри яйцеклетки, ами след пункция прави киста), сега нямаше да имам това златно ембрионче.
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #656 -: Май 28, 2016, 19:36:00 pm »
не са ми добри хормоните, много бавно и нерегулярно нарастват.Док още преди няколко дни ми го каза - фемарата може и да подтиска естрадиола, но той не би трябвало да пада, а да нараства дори и с малко.Още тогава се усъмни в качеството на фоликулите. Мисля да пусна едни хормони понеделник, да видя дали има надежда да хубава Я и да си ударя един прегнил.С нея така говорихме понеделник да бия 5000 единици прегнил и да действаме с гимнастиките  :D Ама аз по моя инициатива ще пусна и хормони за моя информация


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #657 -: Май 28, 2016, 21:17:06 pm »
Лили, много те прегръщам. Силно се надявах да стигнеш до края. Но горе главата и с нови сили. Пък и не се знае дали естествените упражнения няма да доведат до така жадувания резултат :D

Аз този месец също съм аут от играта. След пункцията по-рано през Май, сега си имам не една, а две ехо негативни формации (кисти на жълтото тяло). Заради тях ни ЗЕТ, ни нищо. Чинно си поисках регулона, защото Док предложи, ако искам да изчакаме този месец без него и после, ако не се махнат, тогава да се тровя пак с тая гад. Ама, аз си знам, че няма да се махнат сами или ще ме разиграват едно по едно, защото на мен тази ситуация ми е дежа вю. Пък и като няма да има стимулация след това, все ми едно, че скапваме средата на яйчниците. Те са си скапани и без това. Ядосана съм. Бясна съм. Безсилно ми е и ме е яд.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #658 -: Май 28, 2016, 22:33:22 pm »
Zlateto, lilibell утешителни прегръдки  :bighug:
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #659 -: Май 29, 2016, 15:00:03 pm »
Zlate, Giaany  :bighug:
Разочарованието ми е голямо, но вече съм свикнала.Продължавам напред,нямам друг избор.Ще ви стискам палци момичета  :goodluck:
Дано все пак при мен се излюпи някоя хубава Я и да я хванем по естествен път.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети