третата ми любима тема -  фаворити са ми Бисерите на нашите деца и  Галерията   за тях , но и трите много са замряли напоследък 

Да раздвижим тази 

Никаква активност тук, ще рече човек че гладни стоим 
Ние сме сами август, децата са на село и аз готвя само печени тиквички, патладжани с домати, сирене и яйце, лятна манджа тип постен гювеч, салати, различни сирена и туй то ни е менюто 
Да дойда у вас - напоследък само такива неща ми се ядат  

.
У дома все  има сварен  зелен  боб - го ям на салата подправен със зехтин и оцет   ;  или тиквички , печени  на фурна .
Наскоро правих 
*** Кули от патладжан със сирене***  - много вкусни и ефектни .
Няколко патладжана се  нарязват на шайби    посоляват , отцеждат  и подсушават   и изпичат на  грил - аз запекох на тиган с капки мазнина .Може и в тава на фурна да се запекат- намазани с мазнина  . 
Настъргани домати се изваряват  до сгъстяване  , подправят със счукан чесън , щипка захар , босилек и магданоз.
Аз приготвих повече сос  и това  , което остана- още горещ налях соса  в бурканче и обърнах  за капчака  -в хладилник ще изтрае няколко дни-  за сос за спагети  после . 
В тава се редят кулички -  от резен патладжан , лъжичка доматена паста , резен меко  сирене - оригиналната рецепта е с моцарела ,става  с всякакво  сирене  , пак патладжан , доматен  сос ,   сирене и така до каквато височина решите  -отгоре завършва със сирене  или настърган кашкавал -забождат се    с клечки, за   да се  закрепят кулите .
 Запича се на фурна и преди сервиране се изваждат  клечките   . Може да се  сервира студено като предястие или мезе , или топло основно . 
Хубаво е , че няма почти никава мазнина и може да се приготявт патладжаните предватително и  после само да се   сглоби и запече .
Днес имаме :
-зеле с ориз и месо 
-супа топчета
-извара с яйца , чушки и лук 
-картофи задушени
- и остатъци от свежа ябълкова торта по рецепта на м-и . Гостите , за които я правих  , не я оцениха като че ли , но аз  я обичам много .