Това самото кьпоолу ли на фурната се прави, или само за печенето на патладжана? Ако е първото - метни рецепта и технологията в консервната тема  
Аз  казвам   кьопоолу и на печения патладжан  

  -така , че си пека патладжаните на фурна , беля и  замразявам / стерилизирам . После , ако   искаме  добавяме  печени чушки или пък не . Рядко имам  мерака в един ден  да пека и патладжан , и чушки , че и домати да добавям .
ооо и дядо ми правеше страхотна майонеза/хайвер от цедено мляко, извара, чесън и лук, ммммм
У дома сега извара да иска човек -нали наблягам  на нея , ат кеф акашкавалена , кеф обикновена . 
Само да миксирам  малко с цеденото мляко и подправя , ммм и с орехи  ...
Днес :
-печена тиква с ябълки и дюли 
- телешки кюфтета
-  започнах да готвя супа спанак  , но  т.к.  наклоних пакета с ориз над тенджерата ,  леко некотролируемо   се изсипа  завидно количество , накрая се оказа , че сготвих спанак с ориз   - и така е вкусен .