Май  всички правим баница по една и съща   рецепта   .
.Аз  от както   правих  по рецептата  , изписана на Одринските кори  -с кисело мляко  и бакпулвер / не сода ! /  , ми хареса  много повече  , както и добавяне на олиото  в яйчно -млечната смес    -а не да се мажат корите  с мазнина . 
последните дни :-свински хапки с  лук , моркови , , гъби ,сини сливи , вино и   заквасена сметана 
- кюфтета с бял сос 
-крем карамел 
-зелена салата 
-салата цвекло и моркови 
-лозови сърми с ориз ,  сложих и стафиди  -не с е възприеха мн .добре от домочадието  
- агнешка дроб сърма  с много пресен лук 
-цедено кисело домашно мляко - и за десерт и добавка към дроб сърмата 
- баница  
-баклава 
От един пакет кори  направих една малка баничка  в малка тавичка  , и  една малка баклава  -така не остава  и изяждаме си всичко   без да се подмята . 
Днес :-супа със свинско месце  ,ориз ,  кисело зеле и зелева чорба
- панирани печени чушки  с плънка от кашкавал и сирене  на фурна