0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #960 -: Септември 01, 2015, 12:41:09 pm »
Лили, ниският прогестерон е една от причините за извънматочна бременност. Освен проблеми с тръбите, друга причина може да е и пречка в самата матка, късно оплождане, тютюнопушене ( предизвиква спазъм на тръбите) или спазъм от студено (или от друго). Има и теории, че причина може да е и пътуване със самолет или просто рязка промяна в налягането вътре в матката, което избутва оплодената яйцеклетка извън матката. В тръбите има едни власинки, а и тръбите са добре кръвоснабдени, така че може да се имплантира където си иска. С две думи, освен проблем, другото си е чист късмет. Щом има абдоминална извънматочна и интестинална бременност... Всяка тъкан, която е кръвоснабдена е подходяща, най- общо казано.
Ади, съжалявам...
Момичета с това зацапване, ако не е единично, а продължи повече от 1-2 дена, задължително трябва ранно тестване, защото може да е симптом на извънматочна. Не искам да плаша никого, но просто да го имате предвид.
Ние сме обратно във Франция, почивката свърши. Вече ще имам възможност да пиша по- често. :)
Късмет на всички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #961 -: Септември 01, 2015, 12:59:27 pm »
Офффф, Ади...
 :bighug:
Другия месец пак.
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #962 -: Септември 01, 2015, 13:36:48 pm »
Какво да ви кажа... този месец поне нямах зацапване преди М., връщам се към нормалния си ритъм явно. Обаче нямам и помен от обикновените си болки, много по-слаби са, не съм пила болкоуспокояващо дори, поне засега. Това май е добре.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #963 -: Септември 01, 2015, 14:51:32 pm »
Леле, не мога да ви изчета.
Синеочка и ние имаме две котки, ако знаеш малката как им се радва.Но и двете са кастрирани и няма опасност от поколение.

Вилиа, аз съм пила естроферм, но да си кажа нямам спомени дали съм имала някакви странични ефекти.То аз пиех и други хапчета тогава та от кое да е бил проблема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #964 -: Септември 01, 2015, 15:15:17 pm »
Здравейте и от мен :) това е най-активната тема за момента. Започнали сме я на 6 август и най-късно утре ще сме я изписали. Само за сравнение "правим опити за бебе 1ва част" е била започната през януари 2013 и е изписана през февруари 2014!!!

За мен лично е много важен ежедневната подкрепа и общуване и много се радвам, че се срещнах с вас тук и ще си пишем всеки ден.

Синеочка, бялото коте го искам! Много са сладки и двете, но чисто бяло е такава рядкост. Как го направихте? Браво на твоя мъж, че се занимава с цветята и се грижи за тях :)

Лили и аз обичам от семки да гледам, ама гледам и да са ядливи --> лимон, авокадо, джинджифил сега за първи път, палми от фурми и така. Нямам търпение за голяма тераса или двор, където да си отглеждам растения :) Орхидея съм имала, много красива, но остана в апартамента с бившия и новата, може дори да са я изхвърлили, щото нали е моя... И цветя ще гледам като се установим някъде. Аз от няколко дни пак съм на вълна искам в Лондон...

Ади...има напредък при теб, явно ще е другият цикъл, горе главата!

Звездичка, Вилия, стискам палци!

Усмивчице, повличай краче вече :)

Калия, успех днес на работата и утре добри новинини да донесеш от ЯМР :)

Павла, голяма почивка изкарахте, време е за бебеправене :) Вие къде във Франция сте и има ли българи около вас? Аз не знам френски, иначе бих заминала за Франция, че по-благоприятен климат за моите зеленчуци и овошки имат от англичаните :) без френски може ли?  :?

Маги, чакаме снимка/и на котките :)

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #965 -: Септември 01, 2015, 17:35:54 pm »
Дааа, отива си и тази тема и ми е малко тъжно....колко копнежи и очаквания...биваше поне един + тест да цъфне...нищо, до края на следващата ще се изнесем всички до един!
Да се похваля аз, ще има кекс днеска :) малкото ще ходи на бабин дом, че нали утре няма да ме има цял ден, та, няма да спим ;) Божкеее, как се радвам само, ще кажеш, че вързана съм седяла :) Снощи си мислех колко хубаво би било наистина детето да си има стая. Понякога наистина човек има нужда от туй-онуй, пък като си зависим, гадна работа. Зарекох се пред себе си (тайничко) , че ще направя всичко по силите си и най-късно до пролетта тази детска стая ще е факт!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #966 -: Септември 01, 2015, 17:39:45 pm »
Маки, ние си взимаме целия август, а през годината почти не почиваме. Иначе във Франция сме в централно-западна, но климатът ни е доста като английския. Без френски не става, дори да си намериш работа на място, където можеш да работиш на английски, пак не става.
За бебеправенето ще почакаме още един месец, края на септември започваме :)
И аз имам две котки- едната е турска ангорска и е чисто бяла, а другата е черно- бяла, дългокосместа, но е мелезче.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #967 -: Септември 01, 2015, 18:06:04 pm »
Маки, това е нашата котка на прИмоция. Много исках турска ангора и ММ ме заведе в Бургас да си избера коте за рд(2010 г). В един зоомагазин беше тя, заедно с майка си и 2-те си братчета. Взехме едното котараче, но ме изподра цялата и разбрах, че не е моето коте. Тя стоеше в страни, като грозното пате. Магазинерът каза, че навярно бащата не бил съвсем породист, та затова тя е късокосместа. Помолих да ми я подаде и още щом я взех разбрах, че е моето коте. Та купихме някой неща от магазина, а продавачът ни я даде без пари , та затова е котка на прИмоция. Поведението, тялото и муцуната й отговарят на породата само, 'дето е с къс косъм, което е огромен плюс, ако се гледа в апартамент. Много е умна, сама избра името си. Докато се чудихме как да се казва по тв пуснаха реклама на памперси "Пуфис" и тя като скочи пред екрана и взе да мяука. Питахме я ти Пуфи ли си, а тя ни погледна и каза "Мяу". Та, така! Вече 5 г е член на нашето семейство.
На мен също много ми харесва темата, нищо че не съм за нея. Винаги съм смятала, че емоционалната подкрепа е много важна в пътя на бебеправенето. Искам да благодаря на модераторите, че не санкционират спама и влизат в положение, а често се и включват в оф-топиците.
Момичета, ако публикувам моя ТБ дали няма да донесе късмет..и да повлече крак :ask: :ask:
« Последна редакция: Септември 01, 2015, 18:08:23 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #968 -: Септември 01, 2015, 18:10:26 pm »
Дааа, добре, че ни търпят  :D
Синеочка, давай го тоя тест, дано се умножи в следващата тема! Не мисля, че някой ще има нещо против! И от прашеца поръси, малко ти остана  :wink:
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #969 -: Септември 01, 2015, 18:17:47 pm »
Здравейте, ето ме отново! :) Днес след обяд беше прегледа при моя гинеколог. Прекрасни новини! Няма кисти, цикълът ми се развива по план. Оползотворихме всички дни около и по време на О. Докторът ми каза: "Здрава си! Чакам те в края на месеца при мен бременна!" Толкова хубаво ми стана, че всичко се е оправило. Явно от стресовите ситуации, които преминахме, цикълът ми се беше нарушил. Днес е 16-ти ден. Очаквам с нетърпение 14-ти септември, за да НЕ ми дойде :) Гърдите ме болят ужасно много, едва ги изтрайвам. Имам особено силно предчувствие, дано се окажа права. Тепърва ще се разбере, стискайте ми палци! :) Голямото чакане започва хихи :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #970 -: Септември 01, 2015, 18:26:29 pm »
Здрасти Алис, добре дошла отново :) пиши по-често бе, човек :)
Радвам се за теб и хубавите новини. Хайде, чакаме и стискаме много палци, новата тема ще е на късмет и ще завалят един по един +четата :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #971 -: Септември 01, 2015, 18:34:21 pm »
Ще опитам да съм по-редовна. :) Просто нямаше нищо ново около моя проблем. Сега с тая болка в гърдите започвам да се вкарвам във филма, понеже сравнявам с предишната си бременност. Там пак така - от началото на О като взеха да ме болят яко гърдите, та всеки ден ставаше все повече и повече. Накрая вече не можех да си вдигна нормално ръцете и да си съблека блузата. В момента е същата работа. Ама тогава мерех и БТ, а сега нямам възможност и съм малко в неведение.
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #972 -: Септември 01, 2015, 18:44:01 pm »
Давай го насам, Синеочке, барабар с цялата история около забременяването, вълненията, съмненията и т.н. Аз лично имам нужда да завършим тази тема така, надявам се другите да нямат против.

Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #973 -: Септември 01, 2015, 18:50:16 pm »
Алис, гледах ти графиката :) хубаво сте наредили кексовете, дано сте улучили момента. Сега пиеш ли някакви стимуланти за О? Интересно ми е, защото преди си пила клостил, а сега?
Аз нямам грам спомен дали са ме боляли гърдите при първата Б. вероятно защото не съм се следила и не съм очаквала... иначе за болката те разбирам, много е гадно. Аз съм така от както ми е дошло последния път-странно, не съм като хората! Едва си намирам поза за спане защото по принцип спя по корем. Така съм напращяла, чак вените са ми изскочили. Едва изтрайвам сутиена. Ако не бях си правила тест точно когато ми дойде, вече щях да съм сериозно във филма и аз. Хормони...к'во да ги пра'йш!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #974 -: Септември 01, 2015, 18:54:58 pm »
Павла, вие знаехте ли френски или там го научихте? Аз съм ходила на почивка в Brittany и Lower Normandy, много ми хареса, Сейнт Мало ми е любим, има фери до там директно от Англия, даже сънувах един ден, че с ММ живеем там и по плажа се разхождаме :) общо взето за нас е важно да има излаз на море. Д-дей плажовете също много ми харесаха, Париж е ОК, но не бих живяла там. А пък френската Ривиера е мечта, но там едва ли с нашите доходи можем да си позволим да живеем  :lol:

Павла, значи и ти трябва да пуснеш снимка на котките :) аз също искам с пухкава козинка, ама дето Синеочка вика, сигурно няма да е много лесно чистенето на апартамента  :lol:

Алис, стискам палци и броя дните с теб, на 14ти да си тук с положителен тест :)

Кали, точно така, малко по малко ще стане стаята, важното е да я почнете. Даже повечето от нещата по правенето на стаята са безплатни, почни от тях (изваждането на багажа и разпределението му, обикаляне по магазини и правене на списък с необходимите за ремонт неща). Веднъж опразните ли стаята, много бързо ще се мотивирате да я оправите. Малко по малко набавяте материалите и почвате :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #975 -: Септември 01, 2015, 19:01:02 pm »
Кали, в момента пия единствено Неофолик, започнах вече трети месец. Предишната ми бременност беше подпомогната от Клостилбегит и Герикапс, но тогава имах ужасно много кисти и по двата яйчника. Лекарката се отказа да ги брои. Нямах О месеци наред, а си ми идваше, само че с големи закъснения. След като направихме всички необходими изследвания и не се установи причина за проблема, прибегнахме до стимулация с хапчетата. За щастие ги пих само месец и имаше резултат, който скоро ще е на 3 години :) Явно стресът и понякога тежкото физическо натоварване (както беше тогава), ми влияят много. Сега всичко се случва естествено и дано се похваля скоро. :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #976 -: Септември 01, 2015, 19:27:05 pm »
Не знам дали успях със снимката.
Знаехме френски, двамата сме с френски гимназии. Северните плажове не ги знам много. Ние сме на 50км от океана, пак сме много далеч за морски като нас. Но океана не е моята страст, предпочитам Средиземно море и въобще морето. Тези огромни приливи и отливи не са ми по вкуса, а и водата е много студена дори и юли.
Иначе Франция не е това, което много хора си мислят, че е. Като завършим нещата, които се поели или поне ги докараме до положение, в което те сами ще се водят, ще заминем от тук. Не е нашата държава.
И за да не е тотален спам да кажа, че днес си купих тестове за О., (имам още и от дигиталните, надявам се, че 3 месеца няма да има проблем с тях, че са и скъпички), а и един за Б. Края на другия месец съм се настроила за много +. :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #977 -: Септември 01, 2015, 19:49:56 pm »
Ще опитам да бъда кратка, за да не изпиша темата. Публикувам ви двете тестчета. Най-напред направих евтината лентичка, а след това за да се уверя, че очите не ме лъжат, направих и Шуър чека.
Та, започвам. Беше август 2013 г, когато ММ за пръв път повдигна въпроса за бебе. Не реагирах, защото мислех, че е нещо, което е все още далеч във времето.
 На 14.09.2013 г беше първият ни опит, единственият кекс в месеца(разказвала съм вече, че бяхме скарани и се сдобрихме в банята). Изненадата беше огромна за мен. Не очаквах, че ще свърши в мен.Да бяхме го говориши, но все си мислех, че е още рано за бебе. Пришежно се подмих, а в главата ми изплува мисълта, че последният ми цикъл беше на 31.08. Значи..значи бях в О. Може да забременея. Да бе, кой забременява от първия път?!
Да обаче забременях, няма да изпадам в подробности, защото наистина ще изпиша темата. Само ще кажа, че на 11.11. Празникът на Дома и семейството получих силен лръвоизлив и късно вечерта ме кюртираха. Бях празна,буквално и преносно. Физически се възстанових бързо, но изпаднах в тежка депресия след която качих 8 кг.
Март 2014 беше първият МЦ, който посрещнах с рев. Добре де, първият път стана от раз.Защо сега не стана така?! Искам бебе и го искам на момента! Търся информация, трябва да се образовам по въпроса и така попадам на Зачатие. Не посмявам да се регистирам, но изчитам всичко в библиотеката. Започвам да меря БТ и О с ТО. В следващите няколко месеца от лаик съм достигнала левела на ниво почти про. Не спирам да чета Зачатие и тайно се надявам и радвам с момичетата от темата за опитите. Не съм сама има и други като мен!
Следващите няколко месеца се лутам между надеждата и пълното отчаяние. Депресията ме натиска все по-силно. Единственото ми спасение е работата и децата.
Май 2014 ми донесе първото закъснение от месеци наред мислех, че съм бременна, бях сигурна в това. Двата отрицателни ТБ хич не не обезнадеждиха.Щом няма М съм бременна. Да, ама не бях..дойде ми най-кошмарният М в живота ми. Сринах се и плаках цял следобед. ММ мълча и на него не му беше лесно. Решихме юни да починем, за да се успокоя. И това не се случи -като за мой ужас започнаха да ме преследват бебезнаци. Не стига това, ами всичко живо около мен забременяваше, само аз не. Тогава реших да се обърна към себе си. И вече съм ви описвала каква практика опитах за медитация. Тогава се срещнах с душата на детето ми. Каза ми, че ще дойде когато има много слънчогледи. Успокоявам се, вече знам! Ще бъда майка, само търпение.
Следващите няколко месеца са тежки за ММ, идва му в повече неидването на бебето. Вече си мисли, че имаме проблем.
Ноември 2014 отивам на лекар, поставят ми диагноза хипопластична матка - матката ми е с размерите на 12-год момиче. Плача пред доки. Той бащински ме прегръща и ми обещава, че каквото може ще направи за да имам бебе, ако не може познавал един негов колега, който ще ни помогне - д-р Даскалов. Излизам спокойна от кабинета. Правим изследвания, всичко в норма и при него и при мен. Тогава моля доки за Клостил. Той се дърпа - нямам ЦС. В крайна сметка, след много молби от моя страна се съгласява.
Декември 2014 за първи път от година и половина се радеам на МЦ. Почваме с Клостила. Следват ФМ, за които не плащам й лев. На 18.12 съм в О и с най-бързият кекс в живота ни чудото е станало. Дори не можах да вирна крака, че ни дойдпха напредвидени гости. ММ яярва, че това е нашият месец. Аз вече не вярвам в нищо само чакам. Почнах да пия Дуфастон. След като го спрях ме почнаха симптомите, които ви описах в по-преден пост. На 02.01 трябваше да ми дойде, ама не ми дойде.
След кратка разходка из квартала и след като в Мания едва не припаднах от силната миризма изтичах до аптеката и взех 2 теста( които съм приложила). Прибирам се у нас и направо във вц без и думата да кажа на мм и майка ми. Минават 3 мин и аз виждам 2 черта и не мога да повярвам. Не смея да се зарадвам, ама никак..вадя СЧ препикавам и него. И ОМГ по-ясна е от на първия тест, а урината дори не е първа. Бременна съм! Боже, ами сега..излизам от банята и влетявам в кухнята завирам глава в гърдите на ММ и плача. Бременна съм! Следва мълчание и тиха радост. За втори път , откакто познавам ММ виждам сълзи в очите му. А майка ми не може да си намери място. Тихичко се радваме.. Останалото вече е история..Няма да ви разказвам за страховете, част от които още не са си отишли.Надявам се много скоро да гушна детенцето си.
Дано моите ТБ, история и прашец ви донесат успех от сърце ви го желая! :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1:
« Последна редакция: Септември 01, 2015, 19:58:23 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #978 -: Септември 01, 2015, 20:25:44 pm »
Трогателна история. Благодаря ти, че я сподели и още веднъж ми напомни, че това, за което се борим, не се постига лесно и място за отчаяние няма! Целувам те и ти желая всичко да мине  възможно най-леко до чакания момент! :bighug: :bighug: :bighug:

Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #979 -: Септември 01, 2015, 20:29:19 pm »
Прекрасна история Синеочке :) Обичам да чета такива истории.А това за медитация звучи невероятно.Аз не съм запозната с това.Взимам от прашеца с кофата чак  :lol:
Още малко остана  :bighug:
Колкото до мен 2рата чертичка става все по - наситена на теста за О.Тоест явно само спамих темата , че чертичката избледнява вместо обратното.Утре съм на доки да потвърди.Днес правихме спермограма с същото заключение сме: тератозооспермия. Другите показатели са добре , но надеждите ми за инсе Септември виждам как се изпаряват... И така :) Успех девойки :)
ПС: Мнения за д-р Гаджева(уролог) в клиника New Life Пловдив?
« Последна редакция: Септември 01, 2015, 20:31:09 pm от Ягодка_11 »