0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #240 -: Юли 28, 2015, 22:14:39 pm »
не питай Вени!по обяд в Бургас беше 32 градуса.Богито едвам спа.направо се чудих дали да не го оставям вече голичък по памперс ама мисля че е рано още.вие на каква възраст започнахте да оставяте децата голички?от разходка все се пребираме с пъпчици от претопляне а е само по бодинце и чорапки.другите майки мятат пеленки отгоре на малките им и се чудя не изпукват ли тия деца в тая жега?на малкият ли е му все топло  8O
« Последна редакция: Юли 28, 2015, 22:17:16 pm от shinzou »

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #241 -: Юли 28, 2015, 22:17:05 pm »
Руми, много ми хареса на Хер Бебе, че основното е сгъстено с овесени ядки, а не с нишесте, както на другите кухни  :P И за утре съм поръчала.
Освен това са доста по-безсолни от Ян Бибиян например, което също е плюс.

Bebe_2013
, а малкият свикна ли с яслата или още плаче като го оставяте?

Хоупче, може да даваш сурови морков и чушка според мен. А те сами ли ядат доматите и краставиците или ти им даваш?

Shinzou, а ти защо го изкарваш навън като е 32 градуса или у вас е толкова? Аз не бих. Само сутрин и късно вечер. Иначе според мен може и гол, по памперс само, при тези температури.

Дани много се отвори на плодове и съм много доволна. Като му дам една нектарина в ръцете и я изяжда до костилка. Накрая, разбира се, целият е омазан. А ето тук снимки с кайсия, но съм му я нарязала за по-лесно.
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #242 -: Юли 28, 2015, 22:23:13 pm »
Смайли вънка беше толкова.ние си бяхме вкъщи пускахме вентилатора .25 градуса беше в стаята.днес излезнахме в 18 часа и беше много топло в парка а видях че майките слагат пеленки на децата.в тази част на моят квартал и специално в този парк повечето деца са над 6 месеца смея да твърдя че повечето са над 1 година.много малко са с под 6 месеца както сме ние.
много е сладък твоят Дани

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #243 -: Юли 28, 2015, 22:26:50 pm »
За съжаление, то и към 18 часа температурата е колкото в 16 ч., но поне слънцето уж не е толкова вредно. Ние напоследък излизаме чак след 20 ч. и дори и тогава е жега. Но то няма как все вътре да стоим затворени наистина.
Не ги гледай другите майки. Наистина масово навличат децата. Води се по детето. Щом се поти, значи може и голичък, стига да няма вятър разбира се  :P
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #244 -: Юли 28, 2015, 22:34:32 pm »
Руми, браво, много се радвам, че всичко е наред!  :)

Смайли, беше писала, че си взела седалка за тоалетна чиния, от кой вид избра, пробвате ли е вече  :)
Много е сладък Дани  :)

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #245 -: Юли 28, 2015, 23:00:33 pm »
Аз не мога да накарам да яде домат. Не иска и това си е. Иначе яде таратор всеки ден с охота. Яде сама и круши и ябълки и моркови. Най обича круши. Праскови, диня, пъпеш не иска. Понякога малко праскова. Обаче ме е яд за доматите - свежи пресни и домашни и пак не.
Да питам мамите за жълтъка. Аз откакто е записана на кухня, много рядко се случва да сваря жълтък. Вие как процедирате?
Тук има само държавна кухня и Мария яде само супите и основното. Десертите не ги иска. Затова набляхам на плодовете.
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #246 -: Юли 29, 2015, 01:10:05 am »
Стане ли 30 градуса Катето е по пампи и заметната тензухена пелена да не е баш гола. Която тя изритва и дъвче.

Катето не мога дй я науча да яде от шише и изпадйм в паника....леко и безусловно. Как ще се справя в градинатй щом не поема мляко от шише от баща си? Чак се чудя дали да не я зяхраня края на август ако не пропие
[/url][/url]
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #247 -: Юли 29, 2015, 08:40:51 am »
Смайли, много сте сладки  :). Аз днес си чакам лигавничетата. Поръчах две с бродерии. Едното е с пиленца, а другото с калинки и с името на София.  :)
Ние преди шест часа не излизаме навън в тая жега. Обличам  София с бодита с презрамки, които са й малко по- големи, за да се проветрява. Не се е обривала скоро от топлото. Имаше преди време един обрив по гушката, но слава богу премина бързо. Сега има по някоя и друга пъпчица по брадичката, но то е от голямото лигавене. :)
Ох, днес тук е много задушно. Направо ужас. :-(
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #248 -: Юли 29, 2015, 09:21:56 am »
Jasmin, момчето ми като свикна на гърда и не искаше шише. Имаше моменти, в които кърмата намаляваше и изпадах в паника, че ще гладува, ако не пропие от шише. Всички ми казваха, че като огладнее, ще поеме. Така и не стигнахме до шишето де, та не знам става ли номерът.
Смайли, свикна човекът и си ходи спокоен. Миналата седмица 3 дни беше у дома и в четвъртък влязъл в градината с радостни писъци - "гадинаааа", демек градинаааа :D От другата седмица сме в заместваща градина, че нашата почива и ще видим там как ще е.
При нас в балкана е приятно, само по обяд е жега. Ходихме в Ст.Загора и то след 17 часа и установихме, че много сме се разглезили с хладинката при нас.


*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #249 -: Юли 29, 2015, 09:28:11 am »
И тук е задушно ,още от сега. 8O Горещници-задушници.Смятам ,че в тия жеги,децата може и да са по памперс само.Другото ще е мъка. Все пак съобразявайте и кога излизате!!! Нашия се поти много,но не виждам лошо в това.Прилича на баща си  :lol:. Захранихме го преди три седмици,мисля и всичко харесва ,даже и броколи /пак като баща си,ама без броколите :wink:/,но марките подбира. Явно имат разлика.Вчера майка му му връчи едно парче пъпеш,хем да хапва,хем да чеши венци,че сега това ни е на дневен ред,и падна голямо занимаване  :lol:.Да са живи и здрави всичките.някой занимавал ли се е с ТЕЛК ??
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #250 -: Юли 29, 2015, 11:32:35 am »
Привет, и ние сме по памперс в къщи.Жегата е много голяма.Излизаме сутрин рано, после басейн на терасата и излизане към 18 часа, но на една дебела сянка, вечеря и излизане пак до като се стъмни сме навън та и по тъмно седим.Като почне да залита и да се преспъва чак я прибирам :)
Яде почти всичко, но има как да кажа храни който предпочита.Яде с удоволствие манджи със спанак, ръпа лимон като ябълка, но ябълката не я кефи.Не че не я яде, просто не я предпочита.Киселото мляко е най-вкусното нещо на света изглежда и сега в жегата може да живее на него.Давам и всичко или на парчета или цяло, според зависи.Тя кухнята не я хареса аз съм писала и свикнах да и готвя.Не е голям проблем като свикнеш.
Ние и миналото лято като беше малка сме били само по памперс.Това овиване на бебето не го разбрах.Малката и тогава и сега много се потеше и се обриваше от жегата.
На нас края на август ни предстои море и маз много се вълнувам.Мисля какще реагира на водата, на пясъка, абе ще е веселба.

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #251 -: Юли 29, 2015, 12:42:08 pm »
Рачо, аз минах по пътеката на ТЕЛ за малкия
:) пиши ми, ако искаш подробности.
Нашият почна да хапва повече , но откакто започна да се изправя  иска само да стои прав, да е в проходилката , абе само да движи  :lol:
Иначе беше ни разглезил като спеше по цяла нощ . Сега се буди в 5 с рев
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #252 -: Юли 29, 2015, 13:48:36 pm »
jasmin_veni ти смяташ ли да продължиш да кърмиш и след като я дадеш на ясла? Аз като знаех, че трябва да се връщам на работа, започнах отбиване на Явор 3 месеца преди това. Първо премахнах дневните кърмения. Явор също не искаше да пие АМ от шише, но от мен, когато му го даде майка ми с много малко настояване и се получи. Започна да го пие без възражения. Така започнах през деня да заменям кърменето с АМ. Накрая беше останало само вечерното кърмене и когато видях, че вече и не заспива след него, прецених, че мога да го спра и него. Стана прекрасно, без драми нито за него, нито за мен. Ако искаш да запазиш сутрешно, вечерно и нощно кърмене, предвид възрастта ви, пак бих те посъветвала през деня някой друг да й предлага шишето, а не ти. По-лесно приемат от чужд човек шише. А и захранването не е лош вариант, макар че при нас примерно то не намали кърменето по никакъв начин. Яворчо много дълго време поемаше по много малко храна и си дояждаше на гърдата.  Не сте толкова малки вече. Желая ви успех и на двете.
<br />[link=http:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #253 -: Юли 29, 2015, 15:15:25 pm »
При нас жегите приключиха, но пък децата са от събота болни :(. Първо Марти вдигна температура в събота, в неделя беше вече добре, но почна да се оплаква че го боли гърлото. В понеделник ходи на градина, но вечерта баща му го заведе на лекар, че плаче и не иска да яде. Оказа се че му е възпалено гърлото. Освен Нурофен и черни капки друго не трябвало, изписаха ни Лидокаин, с който да му мажем гърлото 15 мин. преди ядене, че да не го боли. От вчера не е на градина и с помоща на обезболяващото си има апетит. Но Габи и тя вдигна в понеделник вечерта температура. От днес е без, но гърлото и е зачервено. И тя от понеделник е на същото лечение. Трябва да се оправяме, че в неделя летим за България, а въобще не ми се ще с две болни деца да съм.
Иначе Габи си хапва всякакви плодове без кайсии. И зеленчуци много си обичат и двамата. hope-love, за морковите са ми казвали, че е добре да са леко бланширани, че като са сурови и децата по-лесно се давят от тях. Иначе няма никаккъв проблем на децата след 1 год. да се им давате сурови плодове и зеленчуци, и постепенно да почнете да ги захранвате с вашето ядене. При нас тоя лукс като детски кухни го няма и гледам да имам нещо подходящо и за Габи, вместо да и давам бурканчета - те са в много краен случай  :lol:.
47 Smiles, голям е сладур тоя Дани, да ви е жив и здрав.

Приятен ден на всички и дано да отцелеете в тия жеги!


Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #254 -: Юли 29, 2015, 16:36:53 pm »
да, Мешко, иска да продължа. Сутрин обаче мога да кърмя към 5:30-6, после следобед и вечер. Не знам в този дълъг интервал, какво да правя.
[/url][/url]
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #255 -: Юли 29, 2015, 18:58:14 pm »
да, Мешко, иска да продължа. Сутрин обаче мога да кърмя към 5:30-6, после следобед и вечер. Не знам в този дълъг интервал, какво да правя.
Ако няма да се изцеждаш за да и оставяш изцедена кърма няма да имаш проблем. Просто постепенно и спри кърменията в тези часове и кърмата ще се урегулира. Аз последните два три месеца го кърмех само сутрин и вечер, след като постепенно дневните хранения бяха изместени с манджа.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #256 -: Юли 29, 2015, 21:06:57 pm »
Вени, аз имам същия проблем със Стела. Опитай с различни бутилки и биберони, може там да уцелите. В Амазон има разни прехвалени от над хиляда човека модели за по седем до десет долара. При мен това не проработи, сега пробутвам чаша с накрайник, но моето е по-голямо и добре захранено.

Майка ми успяваше чат пат да храни Стела с бутилка допреди два месеца, люлеейки я в шезлонг до голям прозорец с изглед към гората. Звучи като заклинание по пълнолуние, но вече не знам да рева ли, да се смея ли. Малко, люто разгневено и не отстъпва - един ден тринайсет часа гладува, докато пътувах по работа.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #257 -: Юли 30, 2015, 09:00:50 am »
Добро утро на всички! Втори пореден ден след храненето в седем не мога да заспя отново, но и тая жега, направо е ужасна. През нощта не спим на климатик, заради малката и ставам вир вода.  :( :(
Сега да се похваля за лигавничетата - страхотни са! Много съм доволна!  :) :) :) По-натам мисля да поръчам още няколко.
Смайли, благодаря за инфото!  :bighug: :bighug: :bighug:
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #258 -: Юли 30, 2015, 21:04:48 pm »
Marsi, взехме седалка от Лидл. Най-обикновена, без дръжки. Слага се върху дъската на тоалетната чиния. Дани обаче не иска да стои на нея. Само веднъж от любопитство ни даде да го сложим.
Днес обаче го сложих на малкото гърне за голямата нужда. Свърши работата и после не искаше да става. Нещо се беше затъжил за него  :lol:

Кати, радвам се че ти харесват лигавничетата  :P

Ето ни на дъжда (в София заваля  :P).
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #259 -: Юли 30, 2015, 23:15:45 pm »
Хи, хи, Смайли!
Страхотна снимка  :D
На нашата площадка настана невероятна веселба като заваля дъжда. Всички деца започнаха да цвърчат от радост и да бягат под дъжда. Едвам успяхме да си ги съберем. Беше много забавно - тичаха и шляпаха в локвите на воля  :D