0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #60 -: Юли 07, 2015, 16:17:58 pm »
Момичета, аз пък от бремеността се сдобих с тъмни петна по лицето и грам не са се махнали. Ако това знаете как се маха ще съм благодарна.
За книжките ще споделям :)
Смайли, мисля че пак с лазер може, но трябва да се консултираш с дерматолог.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #61 -: Юли 07, 2015, 16:36:13 pm »
Jbrul, коригират и капиляри с лазер - аз съм правила консултация, но и това го правят само зимно време - лятно нещо си не можело... Аз обаче се отказах и реших, че ще си струва след бременността и така повече не съм задълбавала :) Иначе бих чула и за друг метод, ако можеш питай ;)

Ще питам. Смътно помня, че питах майка ми защо не лазерна корекция, ами другия метод е избрала. Аз нали все мноУ знам и реших, че нещо е назад с материала по темата  :lol: Та ми обясни тогава, че за този другия метод, колегата й казал, че се справя с капилярите "в дълбочина", докато лазерно се действало по-повърхностно и скоро пак избивали. На бегли спомени карам, ама нещо такова беше, като се видим - ще разпитам подробно и ще ти пиша. Майка ми е на 56г и при нас слабите съдове са си също генетичен момент. При мен не стана проблем от бременността, просто защото качих общо 11 кг от-до (от 53-54 на старта - за секциото бях 65), иначе ако се бях "нахипопотамила" като нея навремето - щях да съм в синки от-до и аз. Споменавам го, защото все пак сме предразположени да ни се пукат капиляри, а при нея след тази корекция - един не е избил, а стана 3-та година. Е, не е била и пак бременна де, а и е 57 кила и тя и не мърда от тях, доколкото тези неща са предпоставка. Но просто считам преценката й за избор на метод за по-обективна от тази на лаик (като мен) по въпроса, а и като гледам резултата все пак - чудесен е.

Кати, пробвай с "Витасин", ако искаш. Безопасен е при кърмачки и бремени жени и въпреки, че аз баш не съм фен на разни "пенкелер"-продукти - това го имам винаги у нас и винаги ми дава прекрасен ефект за разни кожни проблеми и раздразнения, при изгаряне ако мажеш - баси бързата регенерация на кожата пък. Поне 5-6 години го ползвам, че затова и позволявам да ти препоръчам да опиташ и с него. И гарантирано, ако не ти помогне за сегашния проблем - няма и да го задълбочи. Дано скоро мине каквото е.
http://apteka.framar.bg/11000344/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BD

Смайли, в добрите козметични салони има един уред за пийлинг с много фин пясък, не му помня името, за СЗ знам къде има такъв и ест. с него работи квалифицирано лице. Виждала съм всякакви петна да изчезват след процедури с него вкл. т.нар. "старчески". Знам, че ей такива след бременност също се махат с него, защото много родили жени съм виждала в салона за тази процедура баш, по същата причина т.е. с проблем като твоя.  :D
« Последна редакция: Юли 07, 2015, 16:40:51 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #62 -: Юли 07, 2015, 16:52:52 pm »
На мен микродермоабразио ми беше помогнало за пигментни петна,та мисля пак да си правя.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #63 -: Юли 07, 2015, 16:54:18 pm »
Благодаря Jbrul, ще го пробвам.  :)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #64 -: Юли 07, 2015, 17:01:22 pm »
На мен микродермоабразио ми беше помогнало за пигментни петна,та мисля пак да си правя.

Анджък, ей т'ва е "пясъчната процедура" която визирах, ми пусто ЕГН и сварен мозък - постоянно нещо забравям и ми се губи като дума/название  :oops: Много е ефективна наистина.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #65 -: Юли 07, 2015, 20:54:24 pm »
Ааа, добре, благодаря ви   :bighug:
Тази процедура дори не я бях чувала, но сега влезнах да проверя. Пише, че се прилага и при стрии.


*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #66 -: Юли 07, 2015, 23:39:24 pm »
47 Smiles, за петна не знам, ама според мен ще е нещо с дерматолог и със сигурност не лятно време (по слънчево). :?
Аз през бременността бях наддал по-малко от 8кг и седмица след раждането не си личеше че съм била бременна, влизах си в дрехи, всичкоооо. Но както Маги е писала, това хормоните в комбинация с нерви (домашни проблеми), кърмене и седене вкъщи зимата, та сега съм сигурно +10-15кг от преди да забременея и около +20 нормалното ми тегло :? Та затова започваме ударна диета с ММ (че и той се е поналял доста) тия дни. При мен за жалост без диета отслабване не се случва, а много мразя, но много ми тежат тия кг на телосложението, а по цял ден след дребното не става...
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #67 -: Юли 08, 2015, 00:24:28 am »
Абе момичета, кажете че има нова тема.....
Пусто с организацията за рожденния ден не успявам дори да ви прочета.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #68 -: Юли 08, 2015, 10:23:05 am »
Хм, може да ме упрекнете, че не съм добра майка, нооо кърмене, некърмене, аз съм на диета!!!! През деня ям нектарини и банани, една купичка мюсли, през 2-3 дни чай за кърмачки и вечер хапвам малко салатка, пушена сьомга, или пуешко филе, таратор,  от време на време паста, а за десерт 2 блокчета черен шоколад. ММ се притеснява, че ще ми спре кърмата, направо му е фобия това. Аз обаче му казах, че ако не ги сваля сега тия килограми, кога ще ги свалям, на зима ли  :D?
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #69 -: Юли 08, 2015, 10:30:47 am »
Кати, аз не бих те съдила, защото и на мен напоследък ми дойде байгън от изумени коментари що съм спряла....еми щото аз го кърмех един път дневно и без това и видиш ли сега той вече почти на годинка голяма драма...да не говорим, че той и сега си пие кърма, че имам още едно чекмедже във фризера (поне е имало смисъл от безумните месеци хиперлактация...). Само че аз докато кърмех и едно хранене да пропусна и веднага ми намаляваше рязко кърмата, така че си беше реален шанса да спре. Другото, което мен ме тревожеше ама не знам реално вярно ли е, че при отслабване знам се отделят токсини в организма и да не се предават в кърмата.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #70 -: Юли 08, 2015, 11:12:53 am »
Според мен ако диетата е добре направена, няма проблем да си има кърма.Приемайте достатъчно количество месо, течности, по-малко бял хляб, ориз, картофи и тестени и се движете.Без движение няма да се получи.Аз отслабнах но си нямате на идея какво тичане беше с Моника.В Плевен както знаете всичко е баири.Сутрин ставах, обличах я и слизах на центъра, там тррамбовах, защото тя не спеше ако количката не се движи и това часове, на обяд по баира на горе.След обяд същата процедура.Това си беше един голям фитнес.Отделно гледах да огранича тестото, да ям повечко салати, да не прекалявам със сладкото.Сега ме е страх да не върна свалените кила, че се заседях покрай работата.

Аз лично бих правила нещо подобно.За закуска овесени трици или мюсли, за обяд салата с някаква чисто месо на скара, вечер риба или малко картофи или яйца.Не се ограничавайте драстично.Отделно, че бананите засищат, но не са супер полезен плод за диети.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #71 -: Юли 08, 2015, 11:43:25 am »
kati_vm, това което си описала е едно чудесно, здравословно меню - читави храни, плодове, зеленчуци, течности... Кое джанъм да е проблем за кърменето? Аз на това му казвам здравословно хранене просто. И ако така се свалят килограми - то не е защото гладуваш и нещо започва да му липсва на тялото ти, а защото (както сигурна съм знаеш) балансираното меню, с качествени съставки - просто води до добро усвояване на храната, а не до трупане на излишъци във вид на мазнини тук-таме. Има майки вегетарианки и то не малко, има майки за които обичайният начин на хранене е като описаното от теб (например аз) - нито имат проблем с кърменето, нито с качеството на кърмата. Няма логика да имаш и ти. Ти просто не гладуваш, не правиш някакви екстремни (и глупави неща), като например да стоиш гладна 5 дни, на 6-я да изядеш 2 ябълки и после пак 5 дни глад. Виж, ако беше така - да очакваш проблеми някакви, ама няма такова нещо при теб.
Аз да ти призная, даже не разбирам защо на това му казваш "диета"  :lol: То така излиза, че аз съм на диета перманентно, пък аз не съм. Много хубаво си ядеш, особено пък сега лято и жеги - бива да се хапват по-леки неща и да не се прекалява с количества и без друго. Бонусът е, че като не правиш някакви екстремни неща - ще си свалиш излишните ти килограми точно както е правилното и трябва да се случва - постепенно, но трайно. Резките промени в теглото (и в двете посоки) са вредното за всеки организъм и объркват функцията на всичките ни системи и от тях трябва да се пази човек. Относно състоянието на кожата - също е важно да няма резки пикове и падове на телесната маса, защото така кожата не може достатъчно бързо "да последва" промените и - на ти стрии, или пък висящи кожи, при рязко сваляне на кила. Та изобщо няма за какво да се тревожиш в случая, точно напротив - много хубаво правиш и се храниш здравословно.  :D

Знаете, че тия глупости и бабини деветини с "ама ти си бременна и сега яж за двама" - са си точно глупости, не по-различни от "сипи му на бебето морска сол в коритото, че да не му миришат краката като стане голямо".  :lol: Не по-малка глупост е и кърмачката да се тъпче буквално с де що й се изпречи храна пред очите, че "да имала кърма". Аз и такъв случай съм виждала да ви кажа, при жената на братовчед ми, която кърмеше и нагъваше количества подходящи за състезател по сумо тогава. И обясняваше, че то сега така, сакън да не й секне кърмата, пък онези към 40 кила излишни - щяла да си ги свали като спре да кърми. Аз нали съм си коравосърдечна, изкоментирах пред родата тогава, че с това кърмене - просто си оправдава лакомията в момента и дори тя го осъзнава, иначе няма да се оправдава нон стоп по темата, при все, че никой не я е питал защо така се тъпче. Разбира се, родата ме обяви за "пълна гад"  :lol:  и щяла съм да видя, тя сега заради благото на детенцето само така, после щяла да се стегне и да свали... Разбира се, спореше се с мен по въпроса с наличието на кърма изобщо и твърденията ми, че няма връзка "свинстване - кърма в изобилие" са пълна "ерес" и "ти пък все много знаеш". Е, то това детенце става на 8 години след месец, мадам от тия 40 кила и досега не е свалила ни грам, нито пък спря да се тъпче като за световно и не, не го кърми до 1-и клас детето, кърми го нямаше и година. Ми просто си е лакома жената и си яде, ама здравата и то все едни такива - банички, тортички, кексчета, пърженко, паниранко... Нейна си работа де и килата са си нейни и високото кръвно и холестеролните плаки - тоже. Родата разбира се още преди години си преосмисли позицията по въпроса и рече: "Бреййй права беше, то просто лакомия това"  :lol: Еми на мен не ми е важно да съм права за каквото и да било, просто като слушам глупости за нещо и някак не ми издържат нервите да си премълча, поради което съм вечно крива и лоша мноУ ясно.
Достатъчно е кърмачката да не гладува в буквалния смисъл на думата. Макар, че като се сетя за онези в Сомалия, дето масово и хронично гладуват - гледам пак си кърмят и те, та нали....не ще да е в плюскането разковничето за тия неща. ;)

Mousyt, има нещо такова с токсините при определен вид диети, ама т.нар. "детокс". Примерно рязко спиране на прием на всякакъв алкохол и боклучава храна, цигари...и за някакъв период пък организмът ударно се пречиства и "изхвърля" тези натрупвания в него. Честно казано, много отдавна съм чела по тези въпроси и не помня точно какъв беше механизмът и защо, но не беше свързано с отслабването само по себе си. Като визуален ефект, това съм го виждала при приятелка, която от раз спря цигарите и алкохола, ама напълно. И за около месец - наистина имаше един пепеляв тен, едни пъпки й избиха, помня че се шегувах и й казах да почва веднага да пуши пак, че заприлича на вещица.  :lol: Мина този период (явно това е било чистенето на токсините) и мацката после такъв свежарски вид и прекрасна кожа придоби, че не я бях виждала така откакто я познавам.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #72 -: Юли 08, 2015, 13:19:19 pm »
Благодаря за подкрепата! Аз да ви кажа много се дразнех на свекърва ми като разправяше по време на бременността ми как тя като била бременна,  напълняла само 7 килограма и после като излязла от болницата все едно не била раждала. Е 100 пъти го повтори това нещо, вярвайте ми, направо ме втрисаше. А на мен ми се ядеше като бях бременна и то доста. Затова, както вчера ви писах от 70 кг при забременяването, та на 100 кг завърших. И сега свекърва ми като ме види:" аууу много си отслабнала, браво, браво". Но ние не живеем заедно, слава богу и тя не знае какво ям през деня. Ако знаеше, майко мила, щеше да има едно опяване, не е истина.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #73 -: Юли 08, 2015, 13:38:51 pm »
Уфффф, много ме дразнят ей такива хора мен, дето просто извадили късмет с генчето им е лесно да са си като фиданки, все тая какво и колко ядат, дали са били бременни, дали не... И ти го казвам в качеството си на един от тези хора. НИКАКВА лична заслуга нямам аз, че ми е такъв организма и не ми се налага да се съобразявам с куп неща, че да си бъда на килограмите на които съм. Нещо повече - може и по природа просто да нямам склонност да ям боклучава храна (също не ми е лична заслуга), но съм чревоугодник, никога не се лишавам от нещо дето ми се хапва и пийва и съм си мислила каква мъка би ми било, ако качвах кила "от въздуха" и трябва да се лишавам цял живот от това и онова, с цел да бъда с еди какъв си вид. Намирам за проява на много лош вкус (да не ползвам друга дума), някой като мен - да пляска подобни на коментарите, които си чула ти - на човек, който просто има друг тип гени и много по-лесно качва много кила, дори да не преяжда и да внимава какво и пак така става. При много хора при това, не е някакъв прецедент нечуван зер.
Пускай си покрай ушите на свекърва си глупостите, няма друго разумно решени, че иначе трябва да се изпокарате, което е излишно и глупаво. Тя нали е "слаба и прекрасна" бе? Ми да си се радва и самовъзхищава там и толкова. То пък щото голямата красота да имаш анорексичен вид, какъвто аз пък често съм добивала...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #74 -: Юли 08, 2015, 14:07:18 pm »
Уфффф, много ме дразнят ей такива хора мен, дето просто извадили късмет с генчето им е лесно да са си като фиданки, все тая какво и колко ядат, дали са били бременни, дали не... И ти го казвам в качеството си на един от тези хора. НИКАКВА лична заслуга нямам аз, че ми е такъв организма и не ми се налага да се съобразявам с куп неща, че да си бъда на килограмите на които съм. Нещо повече - може и по природа просто да нямам склонност да ям боклучава храна (също не ми е лична заслуга), но съм чревоугодник, никога не се лишавам от нещо дето ми се хапва и пийва и съм си мислила каква мъка би ми било, ако качвах кила "от въздуха" и трябва да се лишавам цял живот от това и онова, с цел да бъда с еди какъв си вид. Намирам за проява на много лош вкус (да не ползвам друга дума), някой като мен - да пляска подобни на коментарите, които си чула ти - на човек, който просто има друг тип гени и много по-лесно качва много кила, дори да не преяжда и да внимава какво и пак така става. При много хора при това, не е някакъв прецедент нечуван зер.
Пускай си покрай ушите на свекърва си глупостите, няма друго разумно решени, че иначе трябва да се изпокарате, което е излишно и глупаво. Тя нали е "слаба и прекрасна" бе? Ми да си се радва и самовъзхищава там и толкова. То пък щото голямата красота да имаш анорексичен вид, какъвто аз пък често съм добивала...
:D :good_post: Принципно точно такъв е случаят с нас двете, относно гените. Мдаа гледам да не се карам с нея, че идва от време на време на гледа бебка.  :)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #75 -: Юли 08, 2015, 15:01:03 pm »
kati_vm, Джбрул както обикновено го е обяснила много добре и много подробно :) Реално не трябва да се създава шок в организма (аз попринцип това разбирам под диета) - рязка промяна в стила и количеството храна и прочие. Всичко останало си е хранителен режим и щом ти се чувстваш добре, значи всичко е на шест.
Аз за жалост съм от тези както казахте дето пълнеят от въздуха. Такава съм си от преди да забременея и така съм си от раждането. Според докторите е заради СПКЯ-то и хормоните и не знам дали е точно пряко свързано, ама има нещо вярно :( Аз килограми бавно и полека не качвам - винаги е ударно под стрес или нещо такова докато разбера и хоп +10кг и свалянето става само с диета. Аз също прилагам ежедневно режима на Маги, и ние си имаме баир у наше село, Матей също като Моника има сензори за движение на количката, но освен че краката ми заприличаха на тези на сестрите Уилямс друга полза не видях :lol: Просто направих страхотна мускулатура и в момента имам един много здрав и набит вид, ама килограми да сваля цък. И за пример ще дам, че всеки ден в Студентски град засичам една майка с количка дето е слаба като фиданка, и всеки ден дъвче от най-мазните и тестените закуски дето се продават там. Аз обикновено не успявам да закуся защото бързам да излезнем с дребния и изяждам в движение един банан или няколко кайсии... Та така :)
Странното е, че точно онзи ден разсъждавах по темата, защото на РД на баща ми един близък ми направи приятелска забележка "Да внимавам с килограмите" и се чудех, когато човек казва подобно нещо на друго същество (дори с най-добри чувства!), дали си вярва, че въпросният не знае че е напълнял? Или може би така се харесва (що пък не), или има здравословен проблем и не може да отслабне....въобще каквато и причина да ми хрумна човекът да е така, то един такъв коментар освен да засегна никаква друга полза няма. Е слава богу в моето семейство всички са чревоугодници и пълнички и коментари като на Кати на свекърва и са рядкост :wink:

Сега за да не сме съвсем спам, да се похваля че дребния ходи все по-уверено, изправя се сам и сяда вече сам, ако има за какво да се хване. Тая работа с изправянето без упора не му се отдава, ама пак има напредък :)
Стоека, страхотен рожден ден на малката пораснала Мария :P Ще чакаме да разкажеш подробно за тези, на които ни предстоят организациите ;)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #76 -: Юли 08, 2015, 15:48:07 pm »
Всичко е строго индивидуално.При мен действа това, но при друг със сигурност не.За това намерете вашия спорт.Аз не съм от хората дето гена им е слаб.Цял живот се ограничавам в храните.А съм се отпуснала, а съм качила 5 кг за норматив.Хашимотото допълнително помага да качвам кила, а ги свалям още по-трудно.
Сега поне можете да си осигурите повече движение и по-лека храна.Зимата като заседнем на свинско и винско и става свинско буквално  :lol:
Моника днес стана в 6,30, щях да се гръмна, като снощи заспа към 23,30.После в 9 вече прилягваше и двете легнахме да спим.Е аз не можах, но тя поспа до 11,30.Днес тотално объркан режим.

Стоека, ще чакам разкази от първия рожден ден на Мария.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #77 -: Юли 08, 2015, 16:36:23 pm »
Stoeka71, Честит Първи Рожден ден на малката Мария! Да ви е жива и здрава, и много радостни моменти ви желая.


Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #78 -: Юли 10, 2015, 09:04:21 am »
Здравейте, ние вече една седмица сме при майка ми. Ще стоим още една - много е хубаво: чист въздух, спокойствие, малкият обикаля с проходилката из двора, спи си от 21.30 до 8.00 - абе - идилия. Даже вече пропълзя  8) и от легнало положение се изправя и сяда  :lol:
При мен по време на бременността качих 32 кг, които без два успях вече този месец да махна, но преди ходих по 3-4 пъти на седмица на фитнес и на акваспининг и бях стегната, а сега просто съм си отпусната, с коремче  :( Опитвам се поне някакви клякания и коремни преси да правя, но ме помързява, а и няма кой да гледа малкия да ходя да поспортувам сутрин поне, че вечерта съм достатъчно грохнала...
Важното е , че сега ще почина при нашите, после август месец пристига свекито и само се заканва да вземе да погледа малкия на село  :D
А аз имам да търся разни неща, свързани с кръщенето, което ще правим септември месец, така че ви оставям.
Прегръдки и целувки на всички бебешори и мамите им... и Рачо , разбира се :lol:
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #79 -: Юли 10, 2015, 09:36:57 am »
kati_vm, прекрасно разбирам, че искаш да свалиш килограмите, но наистина периодът на кърмене не е най-удачен за диета. при мен кърменето страшно помогна да сваля по-бързо килограмите, макар че с втората бременност бях качила с 3 кг. повече от първата, но се възстанових много по-бързо и кърменето имаше основна роля. Обаче от четвъртия месец започнах много да тренирам -4-5 пъти седмично зумба, тае бо и фитнес. Като добавя и липсата на сън, че малкият спеше по много малко и работата, защото не спирах да работя и си свалих излишните килограми. трябва да кажа, че никога не съм се хранила за двама, но гледах да се храня достатъчно и разнообразно, за да мога да кърмя. Планът беше напълно успешно изпълнен -кърмих година и 2 месеца и станах 53 кг. Така, че аз горещо те съветвам да наблегнеш на тренировките, а не на драстични диети.
<br />[link=http: