0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #20 -: Юли 04, 2015, 23:56:15 pm »
Ехе, каква тема се отворила :lol:
Аз за залъгалката нямам скрупули, че видиш ли нещо ще му стане на детето - хич даже. Дори споделям мнението на Jbrul за ритуалите и се опитвам да му ги създам с шишето мляко и с една играчка, ама засега рядко заспива сам та ще видим :lol: Времето ще покаже ;)
47 Smiles и ние сме със 100 хранения, чак се тревожа дали не го тъпча това дете, ама той нали не огладнява пък храна никога и никаква не връща и съвсем няма как да разчитам на неговия инстинкт за тая работа... Според мен си има хора (и възрастни и деца) дето си ядат три пъти на ден и такива дето по много но по малко, та може така да си иска детето. Дани по колко изяжда на денонощие сумарно? Матей в момента пие сутрин и вечер мляко по 200, останалите хранения са 4 - закуска, обяд, каша следобедно и супа за вечеря, като гледам всяко да е не повече от 180-200, защото те се събират през 3 часа а и той при повече повръща. Той се сърди като свърши, но според мен и това си е доволно много храна - аз например ям по-малко :lol: :lol: :lol: (да не говорим, че в последно време поради липса на време редовно ям само неговите остатъци :? )

Да ви се оплача пак. Днес татко ми празнуваше 60 години и бяхме на заведение и с племенниците и въобще голямата дандания. Матей като слязохме от колата и като се тръшна, ама тръшване не мога да го одържа ще легне на асфалта и реве се дере с гърло и всички хора ни зяпат все едно нещо му правя на детето. И нищо пак не помагаше, опитах се аз, татко му, баба му, пуснахме го да ходи а той се тръшва на земята и ужас! 40мин не можем да го овладеем, вече се бях предала, че празник няма да има... И понеже аз съм цял ден така, а на тях като им обяснявам ми казват разбиращо как то така му било на детето видиш ли, а сега всичките наскачаха с ужас "АМА ТОЙ ЗАЩО ТАКА?!?!?!" (Все едно аз знам и мога да направя нещо) и набързо ги изпъдих да си празнуват, че и да седат 10 човека да му кудкудякат сещате се не помага.... Сложих го в раничката и слава богу след една обиколка на квартала млъкна и влезнахме в заведението. Вътре вече му стана интересно, имаше други деца и детски кът, а него го сложихме в едно столче точно като нашето вкъщи от ИКЕА и от този момент до края на вечерта все едно никога нищо не е било 8O Е а ходи обЯсни на някого, че днес ти е стопил лагерите :? Поне успяхме да празнуваме и той се забавлява, радва се на кака си и заспа пиейки си млякото още вътре в заведението :lol:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #21 -: Юли 05, 2015, 01:31:33 am »
Те, ако се усетят, че имат и публика, и циркът става десеторен.    :x

Очаквам да се прибера през лятото в България и да има "ама защо още е с памперс и биберон"? Ами, защото, мили хора, с три биберона си заспива сама (слагам я в леглото и излизам от стаята). Със сина ми беше такъв театър, че просто нямам думи и то години наред. Зъболекарката каза, че дори и да й се изкриви захапката, може да носи брекети. И е с памперс, защото иначе всичко може да ти обясни на теория, само дето практиката й куца.  :lol: Ще се научи. Липсва й малко. После много мразя момента, в който още не могат да стискат и като кажат, че им се пикае и ти на секундата трябва да си подсигурил тоалетна. Но и това минава, де.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #22 -: Юли 05, 2015, 02:04:27 am »
С право го очакваш въпроса Блу , допреди година го получавах същия от познати, непознати, като въпрос, като укорителен коментар, ама пропуск - йок бе! Разбира се, че тези същите, откакто няма памперс и няма и едно напишкване след като го свалихме (което е рядкост все пак), че ходи сам до тоалетна, вкл. нощем - не са ми казали "Евала" нали ;) Хората са силни да намират и виждат кусур в нещо, но ако има нещо хубаво, или поне ОК - дума няма да чуеш. Поради което аз не само за тези неща, ами за всичко - хич не се вълнувам от хорското мнение, а ако е твърде натрапчиво - порязвам бързо, понякога чак брутално. И считам, че си го заслужават до един.

Ма що бил с памперс, а вече на 3 и нещо? Ми защото, също като твоята София - можеше да развива трактати тогава на всякаква тема, вкл. кой, кога, как и откъде пишка. Можеше да се усеща, стиска, казва, но по неизвестна за мен причина - ми не щеше бе! "Няма да кажа пък", "Искам в памперса пък", ама хората нали - ма защо та защо, ама как можело... Ми ЗАЩОТО да му се незнае - АЗ трябва да се маймуня с гърне, да водя преговори (неуспешни), да се събуждам сред нощ подгизнала от напишкана спалня нали и да сменям чаршафи и протектор вкл. на легло 160/200 (още спеше при мен тогава) зер да не бил с памперс. Ми... "не благодаря", ако някой от "много загрижените" по тази тема беше дошъл да ги прави тези неща, а аз да си спя и да си свиркам - да имат претенции и питания. Като не е така - да си гледат раУтата. Аре холан! И за това и за всичко друго де. Много обичам някой да ми "помага" за к'вото и да било с наклони как трябвало и не трябвало да бъде нещо си. Направо антихуманно ми действат такива. :lol:

На тях сигурно им действа зле на нервите, че детето ми, нито откара с памперс на училище, нито има вид на пираня в устата щото ползвал шише и залъгалки МНОГО над допустимата за целта възраст. Понякога чак ми е жал за тия хора, как спят спокойно, кЪт не познаха за тия неща, а толкова бяха "загрижени" бееее, при това масово. Естествено - ако детето ви прави нещо хубаво и впечатляващо - тези хора стават слепи и глухи внезапно. Ако се накапе при хранене обаче - има поне двигателно нарушени, ако не мозъчно, в добрия случай - тя майка му не го е научила да яде както трябва... Та така "за мишките и хората". Избирателна глухота му е чалъма, в България поне. Ако сте достатъчно зли като мен - даже може да ви е забавно де. Аз щедро "сипвам" на такива хора, с мега учтив тон винаги. Ми щедра съм си...  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #23 -: Юли 05, 2015, 11:32:36 am »
Ох какви любими теми сте ми подхванали :)

За храненията Моника яде като змей.Сутрин и вечер Моника е на мляко, през нощта веднъж задължително още яде мляко.През деня имаме закуска, обяд, следобедна, плод и вечеря.И между тях гледам да не давам нищо, щото не отказва нали ви казвам.

За зълагалки, аз не можах да я науча на биберон и сега си бера негативите.Колко месеца и тиках на сила бибата, а тя я плюеше, и всички ми викаха по-добре.По-добре ама с кво си чеше сега венците знаят ли?Та по-добре с биба.

За памперса, с памперс сме и гърне е виждала два пъти.Нямам време и нерви за тия упражнения.Иначе всички ме питат слагаш ли я на гърне.Значи аз на никой не се бъркам в начина му на гледане на дете, айде оставте ме и мен на мира моля(не е насочено към никой тук, възмущавам си се срещу хората около мен).

За тръшкането, елате да видите кви представления ми спретва.Аз я оставям на земята седнала.Тя се тръшка, удря си главата в земята, обърсва всичко около нея, пищи, вика, реве, даже и сълзи пуска.Ще и мине, аз само я гледам да не се удари сериозно и си правя пас.Ако я взема в мен рита и се извива на дъга.Краката ми и чатала ми са сини, защото точно там и стигат краката и там ме цели.

Иначе в другото време тя е едно щастливо, усмихнато и спокойно дете.Много е активна физически и започва и да повтаря думи.От няколко дни запомня и като и показвам къде и е глава/нос/очи и т.н.Опитва се да реди кубчета едно върху друго и успява, започва разни логически игри да отразява.Всеки ден прави нещо ново и открива нещо в заобикалящата я среда.За зъби не ми се говори, опитала съм май всичко, е тая нощ пак не сме спали като хората.Та при нас лека е да израстат тия зъби.Чак тогава се успокоява :)

Аз обаче за разлика от нея съм в лек ступор на моменти от българската майка и нейните мераци.Идва ми в повече цялото това хвалене на детето и превъзнасяне.А за храненето няма да говоря.Нямам против да си храни детето кой с каквото иска, ама да не пъха в устата и на моето бе.

А и за капак се сдобихме с дерматит, не знам дали писах.Моника има на баща си кожата  :x много суха и нежна, става на тъмно червени петна и на пипане е грапава.Минахме през аптеката и купихме козметика за нам си колко лева и сега е с гладка и мека кожа.Та Бочко, Микси и всички ниско тарифни кремове при нас само влошиха нещата и мерси вече не купувам такова.Викам си да ми беше взела кожата, дуракоустойчива, ми тя копи пейст от татко си всички проблемни неща.

Та писах като за седмица от мен.Целувки на мъниците и хубаво лято!

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #24 -: Юли 05, 2015, 11:55:53 am »
Значи да съм спокойна, че и другите ядат честичко  :lol:
И на Дани непрекъснато му подаряват пасти, бисквити, шоколади и др.п., особено по-възрастните хора. Откакво сме при свекърите събрахме една голяма торба. Казах им те да ги ядат.

Като започне да се тръшка напоследък му казвам: "Я, ела да видим къде е котето?" И спира и започва да се оглежда къде е котето. Но знам, че ще се усети скоро и ще спре да работи номера... Аз не че го лъжа, наистина го водя да видим котето  :D

Маги, ако детето сяда на гърнето е голямо улеснение, но ако не иска наистина са нерви и няма никакъв смисъл.

A който е ползвал, може ли да ми каже от кои седалки за гърне сте доволни, че в магазина имаше поне 8 различни модела - едните се слагат под дъската, другите над, едни са с дръжки, други без, едни меки, други твърди.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #25 -: Юли 05, 2015, 12:14:21 pm »
Усмивки, не ще да седи.Тичах последния път след нея да и обувам памперса.ТО аз два пъти съм я пробвала и резултата беше невероятен, хахаха.

Не става разсейването при нас, опитах.Сега тръшкането е защото я взимам от стола като почне да се катери по него  :?

Племеника има мека седалка, дето се слага от горе.Такава има и в нашите и навсякъде където ходят.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #26 -: Юли 05, 2015, 12:16:48 pm »
Всъщност момичета, според всички специалисти по хранене - правилното хранене е точно такова. Често се яде, но в по-малки количества. Вкл. и специалистите по детско хранене ще ви кажат това, та самата честота - не е никакъв проблем, всъщност това е много полезен и здравословен навик и ако го запазят като възрастни - супер.

Реално, "класиката" храненето да е закуска, обяд и вечеря в стабилни количества и за трите - не се е наложила, щото мноУ полезно така. Наложило се е като "правило" по съвсем прозаични причини, а именно начина на живот, масовия визирам. Можеш да закусиш преди работа, да обядваш в обедната почивка, да вечеряш като се прибереш след работа и просто не е удачно/удобно тези хранения да ги разделиш на 6 части примерно и да преживяш нещо в офиса на всеки 2-3 часа.  :lol: Иначе второто е много по-полезният и разумен начин на хранене.
Та докато сте си в къщи с децата и не е проблем да се осигури такъв режим на хранене - възползвайте се.

Когато Дани беше по-малък и общувах често с други майки - постоянно ме критикуваха и се възмущаваха именно за "режима" му на хранене, който и досега е от този тип - често, ама по по малко. Аз също така ям открай време. Що съм му давала да яде "между храненията"?  8O Ми щото не е "между", ами това са му храненията баси. То пък много полезно да тъпчеш насила детето със закуска в безумно количество, че да му държало до обяда, защото междувременно - не трябва да му се дава да яде... И нямам обяснение, защо въпросната глупост е все още толкова популярна и масова сред майките, честно. ама като тръгнело на градина и нямало такъв режим и к'во праИм е чест аргумент да се "дресира" дете в такъв "режим" на хранене. Еми нищо не правим всъщност, децата не са малоумни и за нула време схващат, че в ДГ се яде еди как си, ядат си там така и проблем - няма. Дани на ДГ си яде както се яде там, у нас си яде както му хареса и толкова. А и винаги се хапвал в количества да ви кажа, ама си е с манекенски вид, та май и количествата на играят особено в случая. Аз поне давам колкото и каквото иска той да си яде и когато и всичко си е ОК.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #27 -: Юли 05, 2015, 15:57:50 pm »
Сис, както казва съседката, като се прибере в България и на децата им се казва "ау, много си пораснал/а", на жените - "напълняла си", по-рядко" отслабнала си".  :lol: И тя се дразни, че й се бъркат в живота.

В Германия има отвратителен обичай детето-рожденик да подарява на всяко гостенче една торбичка, пълна със сладки работи от типа на близалки, дъвчащи бонбони и всякакви друго глупости, дето се чудя после моите как да ги разсея, за да им ги взема и да ги изхвърля. Чат-пат им разрешавам, ама това са поне 200 гр само захар. И нали се сещате, че няма да искат да ги ядат поне месец, а ако може всичко наведнъж.  :x Миналата седмица бях с големия на такъв рожден ден и въпреки протестите ми майката ми даде и за София една торбичка. Проверявам дали има нещо за игра, понякога слагат едно шишенце за сапунени балони или някаква друга дреболия. Другото заминава директно в коша. Ако има някакъв хубав шоколад, мога да го изям аз (като си легнат децата, пред тях не ям шоколад). Но обикновено са някакви, дето нямат никакъв вкус.
Подаряват им шоколадови яйца. Рядко играчката бива и реално играят с нея няколко дена преди да потъне в някоя кутия. Шоколадът не е много, та и да решат да го ядат, не възразявам. Обикновено го забравят обаче, разсеяни от играчката. И аз го прибирам. Седи в шкафа и след няколко седмици заминава в боклука.
Иначе ядат много сладолед. Гледам да е пресен, а не да е висял в някоя камера месеци наред. Дори обмислях да си купя машина за сладолед. Някой има ли опит?

Май сме за съседната тема ...
« Последна редакция: Юли 05, 2015, 16:01:42 pm от blue_sky »

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #28 -: Юли 05, 2015, 16:20:16 pm »
Здравейте,момичета и Рачко:))) ето ни и нас след морето:) първите 2 дни бяха перфектни със спане на плажа,НО после почнаха зъбките и започна едно дране-по 2 часа нон-стоп през нощта и така 3 дни още на морето и 2 дни в София. Мажа го с гелчета,давам му и дентокинд,разтворен в малко вода.вчера го водихме в черква и ни прочетоха молитва,та се буди само 3 пъти през нощта,но му давах биберон и пак заспиваше.не съм очаквала,че ще е такова чудо!то коликите бяха направо песен...
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #29 -: Юли 05, 2015, 16:55:55 pm »
Блу, май сме за "готварско-психиатричната'.  :lol: Имаме ли такава, или да пусна спешъл?
И като профан неядящ шоколад, понеже не обичам просто, иначе щях да си ям... Какво толкова му е лошото на шоколада всъщност? Моето лапе чат-пат сгъва по някой, то пък щото обича сладко, ама аз пък просто рядко се сещам да му купя. Сладолед яде целогодишно и той и по много, ама не съм се замисляла какво ще рече да е пресен. Имаш предвид да не е престоял във фризера една година, или?
И още по-профанското ми питане е: Разликата между домашен и купен сладолед в какво се състои генерално? Т.е. съставките на сладоледа, че да стане сладолед все пак, а не "нещо като сладолед" не са ли в общи линии едни и същи? Ясно сега, че ако го правя у дома - бих могла да купя най-скъпите/добри/био и пр. съставки за целта, пък в сладоледа на клечка за 60стИнки  :lol: са набутали най-евтините и скапани, като качество. Та т'ва ли е аджеба причината да се прави домашен?
Палиш ми фитилите ся, само машина за това нямам (все още)  :?

Рафаила, е ти пък с всички екстри на майчинството си се уредила. Моето влачи колики докъм 5- месечно, ама виж за зъби (пък ме втрисаше каквото бяха ми разправяли) - не го разбрах кога ги изкара. Та поне оттам извадих късмет, като те чета - явно ГОЛЯМ късмет. При Дани само с първите 4 резеца имаше малко мрън и от опита ми с тях - лидокаинов гел, здраво дъвкане на биберона (явно се чешеше така) и имах една "гризалка" за целта - силиконова с релефни "пъпчици" по нея и пълна с някакъв гел. Като я сложиш във фризера и гелът се смръзва и после хем се чеше с нея, хем охлаждането облекчава венците. Ама си мисля, че такива неща помагат при лек дискомфорт само. Когато е много тежко положението - само някакво по-сериозно обезболяване май действа - Панадол/Нурофен. Дано бързо избиват,пробие ли веднъж венеца - край на писъците. :)
« Последна редакция: Юли 05, 2015, 17:12:01 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #30 -: Юли 05, 2015, 19:48:28 pm »
Другия път, като купуваш кутия сладолед на която и да е от големите фирми, виж какво съдържа. Ама прочети всички съставки. Пресния тук знам, че го правят и директно го продават. И има страхотни измишльотини кто сортове (това за мен, де, децата ядат винаги едно и също). В купения от супермаркета има емулгатори, за да се съхрани толкова дълго време във фризера. А те не са от най-полезните.

Пускай тема "майки - психарки"!  :lol:

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #31 -: Юли 05, 2015, 20:39:39 pm »
 :D  Сладоледите, които се продават в супермаркетите в БГ, съдържат всичко друго, но не и сладолед.  :D  И ние се замисляме да си правим, но сега съм маалко заета с бебето. Не е необходима задължително машина.  Айде да ви е сладоледено: http://www.24kitchen.bg/videos/semifredo  :D :wink:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #32 -: Юли 05, 2015, 21:25:41 pm »
Кати, и в Германия в сладоледите има емулгатори. Като видя, че срокът на годност им е година и просто не ги купувам. Има един супермаркет със собствени марки и реклама, че се правят само от 5-6 продукта и най-често от тях купувам. Големите марки ги избягвам.
Или в кафенета, които сами си ги правят (има много такива). Днес навивах мъжа ми да ходим до любимата ми сладоледаджийница, но то такава жега, а и той се е тръшнал с някакви болки в корема.

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #33 -: Юли 05, 2015, 22:01:12 pm »
JBrul,и ние бяхме с ужасни колики веднага след изписването и изкупихме вс сапки-без ефект. Накрая с шишетата на dr Browns ги преборихме. Сега направо се плаша,ако вс зъби са така:(
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #34 -: Юли 05, 2015, 22:13:23 pm »
Жбрул ти направо ме  8O с това със смукането на пръста до гимназията  8O 8O
и аз съм чувала хубави работи за тия шишета на Мр.Браун

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #35 -: Юли 05, 2015, 23:21:51 pm »
И Матей се чеше с бибероната - на моменти прилича на дърт пушач какви физиономии прави и как я държи накриво :lol: Иначе лидокаиновия гел наистина доста помага, макар че вчерашния ад не искам да ми се повтаря :? А залъгалки имаме и замразени и силиконови и като биберона и.....и не ще нито една оттях. Оближе я, гризне я и дотам. Виж парче краставица, чушка, морков, сухар, лъжижа...ицеални чесалки :lol: Всички около мен изпадат в паника като го видят как си бърка в гърлото с тях, ама нали ви казвах че май мъдрец му е тръгнал (в гърлото му е направо!) и аз го оставям детето да се чеше както си иска, стига да му помага. Досега не ми се е давил никога, всичко по-едро дето отиде в гърлото води до една физиономия в стил "ще повърна" и го изплюва сам :lol:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #36 -: Юли 06, 2015, 00:22:29 am »
Дес, ама вЕрно си майка-психарка  :lol: Моето не Иде сладолед в кутия, искал "на фунийка" и купувам някакви на фунийки каквито видя в магазина - ни им разбирам, ни съм им чела някога състава, лапето казва, че са вкусни и яде. През ум не ми е минавало, че в сладоледа може да има нещо кой знае колко кофти освен захар естествено, ама аз и на тема захар не се впечатлявам особено... Баси "невпечатлителната" съм явно  :lol: :lol: :lol:
Тук има едни витрини по улиците с едни шукар на вид сладоледи, може би те са по-читави - разни видове, с плодчета, с това-онова, ама мога да му купя само в движение такъв. Все пак са в насипен вид. А на него му щуква по всяко време, че искал сладолед и очаква да извира от фризера явно. И аз с тази цел купувам 20-ина "прости" от магазина, пълня едно чекмедже и като иска - ходи и си вади. Предвид, че генерално яде читава храна - моЕ да хапва и боклук чат-пат, да свиква дето се вика  :lol: :lol: :lol: Ще проуча все пак от опакованите сладоледи кои са най-малко зле де. А можеше да е толкова по-лесно, ако просто беше наследил правилния ген от мен и да не яде сладко... Ама на - то всичко лошо от баща му идва, нормално е да е така  :D Да видим след време цигари ли ще пропуши, или пури и на двете съм ОК, нещо трето да не е пу пу. Спирам с лиготиите, извинете.

shinzou, споменатия пръст съм го виждала, неведнъж, момчето си е е съвсем ОК с всичко, другият палец е нормален, но този смукания е...направо уродлив на вид, сори за грубия израз, ама е така. Едва ли масово децата смучещи палец като бебета го смучат чак до 7-и клас, това е по-скоро към прецедентите. Но подробно са ми разказвали родителите що мъка и усилия са били това да спре (той е професор по анатомия, тя е директор на Ветеринарния техникум тук понастоящем) т.е. хората са достатъчно грамотни, опитвали са всичко по силите и знанията си, обаче - не са могли да предотвратят проблема, или да го спрат овреме. Аз преди техния случай - честно казано не мислех, че смукането на пръст е особена драма, че може да продължи толкова време и да причини деформация чак... Бях много доволна обаче, че синът ми налетя на залъгалката още в болницата, да ми е мирна главата по темата дето се вика. Лошо, лошо...има и по-лошо май ;)

Рафаила, не е задължително с всички зъби да е така. Първите 4, при които Дани ми мрънка и точи лиги и се намесвах изобщо - се водят най-лесните за вадене, най-безпроблемно, бързо и пр. ОК, ама само с тях имаше у нас лек панаир. После - то кучешки, кътници, все ужасни зъби за поникване, ама съвсем буквално не разбирах кога излизат, а явно и той. Загледам го някой ден по-внимателно и...а! Още зъби.  :lol: :lol: :lol: Пожелавам ти и при вас да е така със зъбите и да са бели и здравички разбира се .  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #37 -: Юли 06, 2015, 01:29:24 am »
A който е ползвал, може ли да ми каже от кои седалки за гърне сте доволни, че в магазина имаше поне 8 различни модела - едните се слагат под дъската, другите над, едни са с дръжки, други без, едни меки, други твърди.
Смайли, аз взех от този вид  :photo:
Взех я много набързо от Джъмбо, тогава нямах много време да мисля на тая тема и да избирам. Освен този вариант, имаше също от тези  :photo:.  Избрах първата седалка заради дръжките и това, че отпред е по-задигнато, евентуално да спира струята, което всъщност е от по-голямо значение при момченцата.
Тогава ми се стори важно да има мека част за сядане, но сега си давам сметка, че и напълно пластмасова да е, все същото.
Виж дръжките бяха важни в началото.

Не бих взела такава със стъпало  :photo:, моите деца всичко превръщат в игра и предполагам, че би ги разсейвало и вместо да свършат каквото трябва, ще се катерят по стълбата  :)
« Последна редакция: Юли 06, 2015, 01:53:24 am от marsi »

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #38 -: Юли 06, 2015, 01:45:48 am »
Лелееее т'ва го бях забравила. Взех една тапицирана и една пластмасова, съвсем проста, с това вдигнатото отпред...девствени са и двете де.  :lol: Когато чОвекът заяви, че ще ака в тоалетната и аз се защурах за дъска и духова музика по случая, докато отида за нужния атрибут - детето си беше седнало на тоалетната, свършило работата и толкова. Примигнах и само го избърсах. Все пак - беше минал 3-те години тогава, може и това да има значение. Чисто технически все пак - размерът на задника му на 2, 3 и 4 не е особено различен, доколкото това има отношение с дъска, или без такава.

Бих инвестирала в някоя от тия джиджавите приставки със стълбички, музики, дръжки и пр., единствено, ако беше изявил негативно отношение към тоалетната като такава и просто да го подлъжа да му хареса някак. Иначе, ако ще има дъска изобщо и трябва, чисто технически - най-простата за 2-3 кинта върши същата работа, като някоя за 50-60. Ако осредня данни чисто статистически от четенето тук през годините, периодът за ползване на такава приставка, ако е належащо по технически причини е твърде кратък. Когато са готови да ходят в нормална тоалетна редовно, са на такава възраст, че след няколко месеца си ходят без никакви приспособления за тази цел. Ако вместо на гърне, предпочитате да слагате на тоалетната с приставка - може би си струва тогава нещо по-скъпичко, защото ще си играйкате с него две години барем  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #39 -: Юли 06, 2015, 02:33:35 am »
Маузи, мъдреците към 18-годишна възраст излизат. А на такива като мен няма изгледи да им излязат изобщо.  :lol: Сериозна съм. Имам всичко на всичко половин мъдрец.
Сис, захарта в сладоледа е ясна. Мен скритите неща ме дразнят. Що не си вземеш от тези големите машинки за сладолед с компресорче вместо да се чудиш откъде да копаеш, като му се прииска на чавето?!  :lol: Четох, че били супер. Ама и цената им е супер. Към 250 евро. За тия пари предпочитам една робиня-прахосмукачка предпочитам да си взема. Аз да си вдигна краката, а тя да обикаля и да чисти. Има и по-малки и тихи машинки, но на тях трябва повече да им се бае и да се следи кое какво. Май и контейнерът трябваше да се сложи 24 ч. предварително в камерата или хладилника.
« Последна редакция: Юли 06, 2015, 02:40:50 am от blue_sky »