0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Юлска гореща тема за най-малките
« -: Юли 01, 2015, 14:04:19 pm »
Нов месец, нова тема и нови трепети и вълнения с нашите малки деца. :D
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #1 -: Юли 01, 2015, 15:25:47 pm »
Здравейте, да споделя впечатленията си от дрешките от Абубу. До сега не бях пазарувала от там, но да призная съм малко разочарована. Дрешките са хубави, пристигнаха на закачалки и в найлони, но като почнах да ги разглеждам на две от нещата открих мръсни петънца.  :( Не знам къде са ги държали и как се е получило, при условие че ми ги пращат в найлони, но фактът си е факт.
Освен това бях неприятно изненадана, че всъщност "английските" дрешки са китайски. Можеше поне да е написано в сайта, че оригиналният произход е китайски и да кажем са направени по поръчка на съответната британска фирма. Както и да е, надявам се петънцата да се изперат и София да си ги носи.
Хубаво ден на всички!
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #2 -: Юли 01, 2015, 23:31:44 pm »
Привет, привет! 8)
Ние днес "планово" нямахме ток цял ден и с малкия скиторихме, добре че беше хладничко, че вкъщи щях да откача :o Много интересни теми и въпроси, ще се опитам да се включа :)
mih, условията за бебе са относително понятие ;) Преди две години бяхме на къмпинг и имаше една двойка в компанията с 4 месечно бебе, при това не бяха редовно къмпингуващи и не им натежа 8O Аз също не видях нещо лошо в това, но лично на мен вече би ми било некомфортно чак толкоз ;) Сега след Гърция бих казала единствено като допълнение, че бих искала ателие (с кухня), че да има къде да му мия нещата на дребното, а и да бъде малко по-широко :) Там където бяхме беше доста тясно, защото беше стандартна малка двойна стая и бяха вкарали вътре и кошарата и на мъжа ми (той е зачислен по тази дейност) не му беше най-удобно миенето на биберони и паници на мивката в банята ;) Но като се сметне как набързо тръгнахме и че нямах никакви очаквания да ти кажа това по-горе са си капризи :lol: Бих се радвала също да мога да се качвам с количката до стаята, но това в 90% от хотелите е илюзия, така че не се брои. Просто мъкна много багаж и като трябва да я оставя при входа и да взема бебето и да направя оборка кое да качвам и кое не.... та така :lol:
Колкото до държането на шишето - май не е до възраст, а до желание ;) Нашият точно наопаки на Мария на Стоека - държи си млякото, а водата не :lol: И може само ако е легнал. Ако е седнал или изправен държи шише с дръжки, ама не се сеща да го вдигне нагоре и само го дъвче ;)
Тия работи със сухия памперс въобще не мога да си ги представя как стават 8O Сутрин като станем памперса му е толкова пълен, че по някой път с риск да го разсърдя първо го преобувам и после храня и проветрявам веднага стаята, защото чак се е замирисало 8O
Иначе вече се изправя сам и е голяма борба :lol: Вкъщи няма много стимулиращи условия в това отношение, но в кошарата си се справя доста добре. За сядането обаче продължава да разчита на мама :lol: Разхожда из хола един уолкър и е много смешен. Реално вече осъзна за какво е това нещо и дори като го нося и минем покрай него започва да тегли към него, че да го сваля да ходи :lol: Обаче той много бързо върви, уолкър се пързаля ужасно по ламината, та упражнението е с придържане от мама, иначе малкото си пренася добре тежеста и не изисква аз да го държа 8)

rumyanau, ние също в началото имахме проблем с главата. След като се прибрахме от болницата не се усетих веднага, a чак като отидохме на рехабилитация в клиниката по церебрална парализа ми обърнаха внимание. Той си дърпаше и назад главата освен всичко останало и много се бях ошашкала, защото и му се сплеска асиметрично. Освен упражненията, полагах всякакви усилия да не лежи на тази страна, дори му блокирах главата като в гнездата - с една кърпа навита отгоре за да седи по гръб, но беше много бавен и труден процеса. И аз не знам кога точно и как му мина, определено и рехабилитацията помогна, но много го натоварваше и затова я спрях. Сега се върти навсякъде и главата само аз мога да кажа че не му е симетрична, но то едва ли на някой е ;) Забелязвам обаче, че си има все още предпочитание за страна на заспиване и например като е в раницата винаги заспива с глава наляво и затова мислех да направя един контролен преглед ей така дали всичко му е наред, защото аз като майка мога и да не забелязвам, но не искам да ходя пак при обичайните лекари по темата, защото малко ми дойдоха в повече предните пъти. В тази връзка, ако някой се интересува в Щерев има инициатива за безплатни прегледи, съвсем случайно научих днес и мисля да отида :)
http://shterevhospital.com/consultations/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BA%D1%82/
Много ми хареса споделеното от Цигу как се прави цялостна оценка на обстановката и начина на живот на семейството. Тук за жалост всеки гледа едностранчиво - една и от причините да се откажа от някои лекари, рехабилитации и диагнози , които ми бяха вменени и  в крайна сметка се оказах права, че детето ми си компенсира, но точно защото цялостната картинка на мен ми бе ясна бидейки цял ден с него, а те го виждаха само за 5мин и само в една област.... Благодаря ти за споделеното :)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #3 -: Юли 02, 2015, 00:21:06 am »
Благодаря ви много, момичета, златни сте :) Нямам много време да се задълбавам в темата и споделеното от вас ми помага много



   La vita è bella
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #4 -: Юли 02, 2015, 05:37:09 am »
Здравейте, аз малко по-късно ще се включа в темата. Имам само едно бързо въпросче - в тази част на форума има ли тема за въпроси към медицинският консултант, защото търсих и не можах да открия нищо.
Благодаря предварително!

26.09.2019
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #5 -: Юли 02, 2015, 12:52:45 pm »
Здравейте, аз малко по-късно ще се включа в темата. Имам само едно бързо въпросче - в тази част на форума има ли тема за въпроси към медицинският консултант, защото търсих и не можах да открия нищо.
Благодаря предварително!
Здравей Яничка, мисля че тук можеш да питаш Мели: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45608.msg1093687#msg1093687
« Последна редакция: Юли 02, 2015, 12:54:44 pm от kati_vm »
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #6 -: Юли 02, 2015, 15:14:41 pm »
Yanichka, добре дошла! Честита ти дъщеричка с хубавото име Димана. Признавам си, че и на мен това ми е фаворита за женско име и ако Даниел беше момиченце, щеше също да се казва така  :P

Kati–vm
, жалко че не си доволна от Абубу. Аз досега винаги съм била доволна. Дори дрешките за изписването ни бяха оттам. Със сигурност имат английски дрешки, но явно и не само. А те понякога дори и английските марки ги произвеждат в Китай.


Цигу
, мерси за споделеното!

Mousyt, представям си колко е сладък Мати с уокъра.  :P

Ето едно прясно клипче от Дани на люлката.
https://www.youtube.com/watch?v=R72KKdDqUI0

Направо съм впечатлена колко е предпазлив все още като ходи. Тук при свекърите между трапезарията и бокса има едно прагче от 1.5 см. Като стигне до него и се връща обратно. Страх го е да го прескочи, когато никой не го държи.
Започнал е да разбира много неща. 
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #7 -: Юли 02, 2015, 15:27:10 pm »
Здравейте, преди малко много се притесних. Както се кърмехме с малката и по едно време гледам на лявото и рамо една малка синка, пипнах я тя с папулка отдолу. После се усетих, че може да е БЦЖ ваксината. До сега нищо не сме имали на раменцето. Моля мамите с опит да споделят по-късно ли се появява реакцията от БЦЖ-то, че не ми се звъни сега на педиатъра.
Благодаря предварително и хубав ден на всички!
« Последна редакция: Юли 02, 2015, 16:18:56 pm от kati_vm »
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #8 -: Юли 02, 2015, 15:38:41 pm »
Да по спомен реакцията от БЦЖ-то се явява някъде около 2-3 месец, трябва да стане червено, ставаше на балонче и се мереше май.Не се шашкай.

Привет от мен.Много сте писали.Ние запазихме море за края на август, последната седмица.Решихме тази година да сме пак в БГ, че с Моника от Плевен до Гърция ще подивеем в колата.Вярно че аз се правя на маймуна ама номерата ми свършват в един момент.

Усмивки, разкошен е Дани, той е една голяма усмивка.
Моус, Мати расте и скоро ще тичате след него.
Леле Стоека и вие ли ще правите годинка, ей растат тия деца :)

На всички прекрасен ден желая :)

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #9 -: Юли 02, 2015, 16:17:51 pm »
Смайли, Дани е много сладък. Да е жив и здрав!
Благодаря, Маги!
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #10 -: Юли 04, 2015, 10:16:55 am »
Добро утроооо 8)
Много сте тихи нещо в тази тема 8O
Ние сме в някаква лудница пак тия дни и не успявам да пиша :(
Кажете ми вие виждали ли сте бебе дето не иска да го гушкат? 8O Ако не сте, да ви запозная с Матей. Не знам зъби ли са какво са, ама от два дена не знае какво иска. Все едно има трън в задника, не иска да седи, като тръгна да го слагам дори на повивалника и се пъчи на глава, като се опитам да го гушна да го нося на ръце и оле мале такава съпротива не сте виждали. Удря ме, блъска ме, върти се да се изхлузи....и наистина не знам какво да направя  :( А какме боли сърцето като прави така....уж знам, че е защото нещо го тормози, ама така да ме отблъсква ми действа много  :( Яд ме е и на мене си, защото не се овладявам и в един момент започвам и аз да рева и той ме гледя едно таковя много изплашено и не искам да го травмирам. Моята майка много плачешр като бяхме деца и мен това определено ме афектира... Целите венци са му вълнообразни и подути, и за капак отзад дет се вика в гърлото расте кътник 8O Ама като ви казвам раста-ясно го напипвам с пръст 8O Вчера на обяд не издържах и му дадох Панадол и заспа някъде и поне спа, но като се събуди беше същото :( Не знам вече....
Исках да ви питам също вие как процедирахте със залъгалките? При нас засега той основно тях дъвче и се чеше (освен когато си бърка с лъжица в гърлото, ама понр вече знам защо го прави), така че и дума не може да става за отказване, но ме е страх да не стане от онези деца дето на по 3-4г тичат из графинката с тапата в устата :oops:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #11 -: Юли 04, 2015, 12:13:29 pm »
Здравей Mousyt, не мога да те посъветвам за зъбките, защото още не сме стигнали до там, но според мен бебчето ти е неспокойно главно заради тях. Затова така се държи. Не се притеснявай. Ще поиска пак да се гушкате и още как.  :)
 Хубав ден на всички!
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #12 -: Юли 04, 2015, 14:32:53 pm »
Привет от моретооооо :lol:
Офф,не пиша,защото ми е адски мъчно за Алек :( той миличкия като Мати мама казва,че много се буди и не е спокоен нощем през деня е ОК...аз поне се наспивам сега и уча :) ходя на плаж и това е..
Моусит,не го мисли за залъгалката има време поне на годинка да стане да избият зъбките и тогаз ще ги махаме :lol: споко има време
Поздрави на всички :)
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #13 -: Юли 04, 2015, 14:56:47 pm »
Mousyt, при нас изключително помагаха таблеткит за зъби ДЕНТОКИНД на Мама натура... и то при положение ,че изобщо не успявах да ги давам по указанията (30 мин. след храна ,вода , през Х време, почти не съм го спазвала, обаче преди лягане вечер като му дадях едно - спеше непробудно, а ако не му дадях се будеше по 6 пъти на нощ... аз ги препоръчвам , защото са хомеопатични и ми се струват по-безобидни от ежедневно даване на панадол или нурофен ( до такова положение бяхме стигнали ние)
А за биберона според мен не бързайте да го махате, щото замести ли го с пръста-край.... Аз бих дала всичко мойто да смучеше биберон а не палец, щото бибата може да изчезне безследно в някакъв момент, а пръстите са винаги под ръка... но уви-Коко  още заспива с палец... вече все по-рядко се сеща да го смуче денем , ама без него не заспива никога
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #14 -: Юли 04, 2015, 15:11:39 pm »
Аз съм на същото мнение за палеца - племенника ми до 3-4г откара с тоя палец и ужас. Затова и от много малък му бутах бибата в устата, да свиква с нея. Алекс, ми той Мати след месец става на годинка бе :lol: Не ми е зор и хич не виждам скоро да я махаме, просто тия дни е много нервен и си я търси сам постоянно (а преди не е правил така) и затова заразмишлявах :)
ivelinca, давам Дентокинд, Камилия, мажа с Бочко (доста е ефективен  8O) и Дентинокс - в общи линии ги редувам... Досега панадол съм давала 2-3 пъти само, но другото е май повече за моя утеха. Той за щастие със спането няма проблем. През деня по някой път не спи, но нощем си спи от 21 до 7 сутринта :lol: Но през другото време е все едно нещо го е ухапало - не застава за секунда на място, ама не ще сам и само дъвче, хвърля, тряска, бие, блъска, щипе... ако беше да иска внимание съм готова и да го нося или да си играя с него през цялото време, само да е спокоен - ама там е работата, че нищо не иска и изпадам в безпомощност в моментите когато не спи. А заспиването става  или в количката или в раницата и то след изтощителен и жален рев, дори вече заспал простенва и се пъчи и чак след около час да речем се предава тотално :(
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #15 -: Юли 04, 2015, 16:25:20 pm »
За залъгалките - споко момичета, не си давайте зор и не тормозете децата с махане на въпросните (имам предвид "на всяка цена", в "срок Х", причинявайки сълзи, нерви, драма по темата...) , че нещо щяло да им стане на зъбите/захапката. Сега са "ортодонтски" залъгалките (аз "Нук" ползвах само, силиконовите). Дани ще стане на 4 и половина скоро, "озъбен" е отдавна и още чат-пат смуче някоя преди заспиване. Просто му е ритуал - Мечо и "ам-ам" (любовното име на залъгалката). Всъщност, тя виси от джуката му като фаса на вълка от "Ну погоди" най-често, не е и да я смуче реално.  :lol: Но пък за него си е навик някакъв, който го "настройва за сън". Аз съм дъртела, ама и аз имам разни такива "ритуали", е...не със залъгалка разбира се, но механизмът е същия все пак и за мен е съвсем ОК и той да си има свой такъв. По някое време - ще го замени с някакъв друг, но когато той си реши кога и с какво. Често - заспива и без биба, няма драма. По всичките къщи да са останали 3-4 общо и понякога просто не намираме такава, не че нарочно не му давам. Ако ги хвана и изхвърля сега, дори тези 3-4 "фосила" и кажа, че просто вече няма (както направих и с шишетата) - няма и да потърси повече, няма и да реве, няма даже да се нацупи. Не го правя, не защото бих имала проблем, а просто защото не виждам смисъл да го лиша от нещо дето си го харесва. И за което съм наясно, че не вреди, ако ще да 5-и клас да дъвче чат-пат някоя преди сън.

Няколко пъти съм го водила на зъболекар, консултирала съм ситуацията със стоматолози - един не ми каза, че това е проблем, опасно и пр. Всъщност - всички ми казват, това което знам идеално и то щото го изпитвам на свой гръб - к'вото е генчето за зъбките - такива зъбките ;) За добро, или лошо - това е положението, ако ще са кофти, лесно развалящи се, криви - реално не може да се предотврати по никакъв начин. Единственото възможно е, да се минимизират щетите (които ще настъпват така, или иначе) с редовни прегледи, хващане на проблем в началото още, а не когато зъбът е "взел-дал" вече и неспасяем. Ако ще са криви - скобите ще ги коригират, ама за да не растат криви - няма какво да се направи просто. Разбира се, че са ОК консервативни мерки като избягване (минимизиране) на прием на еди кои си храни, редовно и качествено четкане, почистване с конец - да тези неща забавят разните негативни процеси при генетично кофти зъби разбира се, но вярвайте ми - не ги спират, или предотвратяват. За мое найййй-голямо съжаление.

От дете живея по зъболекарски кабинети, а дори не ям сладко понеже не обичам. Зъби мия като ненормална и старателно откакто се помня. Винаги в дамската ми чанта има четка и паста, понякога и в заведение след хранене мия зъби (другите клиенти гледат така  8O 8O 8O, разбирам ги хората де  :lol:). Имах електрическа четка и конец за зъби още в зората на демокрацията, когато повечето хора у нас не бяха и чували за такова нещо. По 25 лв. паста за зъби съм купувала (не се набутвайте с такива глупости де), ама то пуста надежда, че ако направя най-доброто и скъпо измислено - по-рядко ще виждам зъбаря поне...Като ми никнеха постоянните зъби пък - двата резеца горе, тия централните на "фасадата" - криви тръгнаха, оттам и съседните натиснаха...6 години момичета носих скоби. От тия едновремешните с небцето, не кЪт ся брекетите. Е, пак се разваляха мноУ ясно, ама с всичката мъка от тия скоби - барем ги наредих като за снимка. От три години почти - тия двата предни, за които беше целия гърч главно са ми коронки  :lol: Ако паднат коронките - представете си нали колко ще съм "красива". И хем тия ги правих, лекувах, до последно ги мъчихме да са моите, да не пилим, да не е коронки...еми на 32 вече нямаше как. Ако знаех едно време, че на 32 ще са ми коронки тия - никога не бих се мъчила с тъпите скоби толкова години, ама де да знам. Другите са ми - повече от половината без нерв, които още са живи - с по 2-3 полимера на зъб, ако не са полимер, ами алмагамни пломбите ми - със слънчеви очила трябва да ме гледате, ако отворя уста. ЕДИН няма здрав, без няколко ремонта... Освен мъдреците ми де  8O Т'ва другия генетичен абсурд при мен. На 18 ги имах всичките, не разбрах даже кога избиха, те са нетрайни зъби като цяло, ама на - само те са ми здрави пък. Накрая нищо чудно - само те да си останат мои в устата ми, щото всичко останало ще е коронки, че и импланти, вече съм се примирила. За протокола - хранена съм от биберон (но не само) докъм 10 месеца и после не съм искала изобщо мляко да пия, залъгалка - не съм ползвала. Е и? Пак криви ми поникнаха и при всичкото ми старание - все се развалят. А аз не ходя на зъболекар чат-пат момичета, хиляди левове вече оставих там и още ще оставям.

Подробна съм по темата, САМО за да ви успокоя по въпроса, че ако децата ви все пак имат проблем със зъбите някой ден - не е ни от храни, ни от шишета и залъгалки. Други неща решават генерално ситуацията там и терзанията  за биба, без биба - не си заслужават в този аспект. На Дани татко му е с естествена "холивудска усмивка" - здрави, бели, наредени, за това съм му завиждала до зелено винаги хахаха. Дани (поне засега) - мяза му да е взел неговия ген за зъби, от сърце се моля да е така наистина. Това е главното за зъби и захапки - генчето. Изобщо не казвам, че добрата грижа за зъбите не е важна и може да се пренебрегва, или следва, но наистина - не е тя определящата генерално. Ако е добра наистина - зъбът Х ще ви се скапе на след 3, ами след 6 години (пак файда), ама ще се скапе така, или иначе и няма как да го предотвратите това.

Та си гледайте спокойно децата и не си отваряйте сами драми и ядове с маловажни неща по тези теми точно. От нас зависи възпитанието им и то много. Всичко друго - си зависи главно от биологията и каква е тя при конкретен организъм. Ако същата за нещо не е особено ОК - с нищо не можем да се намесим особено, че да "коригираме". Само можем адекватно да компенсираме щети със средствата на съвременната медицина, което не е никак малко. Бели кахъри са това, генерално да са здрави и прави децата ни само, пък някой "дефект" тук-там - не е "болка за умирачка".  :D

Хубав съботен следобед на всички ви!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #16 -: Юли 04, 2015, 18:15:42 pm »
Дани също ползва залъгалка, дори в момента повече от преди.
Преди му я давах само за заспиване, а сега си я търси и през другото време.
Ако забравя да я взема като се разхождаме и пъха пръстчето в устата, което е наистина по-лошия вариант.

Насоро му купих елекетрическа четка за зъби и му я давам сутрин и вечер сам да се оправя. Много й се радва. Първо си я слага на главата, защото прави аналогия с моя сешоар (заради бръмченето)  :lol:, но после я слага и в устата.

Снощи спането ни беше малко проблемно. Будува от 1.30 ди 4 ч. и после стана в 5.30 ч.  8O Добре че си легнах с него в 8.30 сутринта и спахме до 11.30 ч. Май пак са зъбки.
На нас Дентокинда не ни помогна, Бочко като че ли също. Вече мажа само с Дентинокс, а при голям зор давам Нурофен.

Алекс, хубаво моренце и спорно четене. На Алек ще му се реваншираш като се прибереш!

Mousyt, дано скоро вече да избие зъбче при вас и да му намалее малко зора на Мати! Това с гушкането - и ние сме имали такъв момент, но бързо отмина.

В момента съм оставила свекърите да разходят Дани самички, защото иначе като сме всички, той все при мен идва.
Тук е почти през цялото време навън. Преследва кварталните котки и кучета.
 
Не знам вие как сте с броя на храненията, но ние сме още с около 100  :lol:
Продължавам да му давам сутрин и вечер АМ, защото много си го обича. Междувременно яде още 3 пъти + следобедна закуска с кисело мляко, овесени ядки и плодове. Не знам до къде ще го докараме така.... Поне като количество не изяжда кой знае колко много на едно ядене или поне не всеки път.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #17 -: Юли 04, 2015, 20:06:50 pm »
И Марти имаше залъгалка до 2,6г. и като видях, че може и без нея да заспива му я скрих от раз. Имаше драма тошно 2 дни и я забрави. А той я ползваше от самото начало денонояно, на снимките по едно време все с нея в устата беше.  :lol: Габи не я ползва много често, само при заспиване. И това си е нейно решение, не съм и влияла.
Ние от няколко дни заспиваме сами, вечер и давам шишето с млякото и я слагам в нейното легло с една играчка и тя си заспива. Дано да си остане за дълго.
47 Smiles, и ние долу-горе сме като с вашите хранения - сутрин и вечер по едно шише мляко и закуска, обяд, вечеря, като си изяжда около 250г. Следобяд давам плодове или има едни такива млечни десерти на HIPP и Nestle. Габи яде почти само от нашата храна вече, само и приготвям нещо индивидуално ако ядем нещо неподходящо.
Ние вчера и днес правихме плаж - вчера ходихме на басейн, а днес с приятели си правихме пикник на една рекичка. Беше много приятно, но Габи се страхува от водата, а във ваната не реве.Ще трябва по-често да ходим на басейн, за да предобием тренинг  :lol:.
Mousyt, Това е от зъбките, дано скоро да изникнат. Марти до почти 2г. не искаше въобще да се гушка. Толкова ми беше мъчно като го вземах от градина и другите се хвърлят в прегръдките на мама, а той се връщаше даже и обратно в стаята. Но много се промени сега, пак си е по-дръпнат но не е както преди.
На всички пожелавам приятна почивка!


Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #18 -: Юли 04, 2015, 20:30:26 pm »
здравейте мамчета!нямах време да пиша че оня ден ме хвана стомашен вирус и работата беше сериозна и съм малко на диета ама няма как.малкият чак се мусеше на кърмата ми,защото само вода пиех заради повръщането  :(
за залъгалките-давам му още от родилното,но само когато е изнервен че наближава храненето,ама той и тогава не я ще много направо я засилва с бясна скорост диването или ако не може да заспи сам си я изплюва по-някое време.иначе сигурно няма и да се сети за нея дано и за напред да е така че братчетчето му е на  3 години и още търси бибата преди да заспи  8O
Жбрул това с любовното име ам-ам ми хареса.при нас ам-ам си е остава гърдата дори след като сме будни
Моусти ние сме така понякога.като се е събудил и тръгнали да го преспивам наново то започва ритане блъскане рев плюене на залъгалки,ама като го сложиш по корем или по груб млъква та гък не казва.пък ако татко му или дядо му го вземат в този момент млъква директно,ама това е всеки ден.знае че ще го преспивам и се пъне чак зачервява от инат и яд че го преспивам.голямо магаре е още от сега  :D
Яничка добре дошла в темичката  :)

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #19 -: Юли 04, 2015, 23:40:30 pm »
shinzou, Дани просто не е кърмен (ако не смятам първите 2 седмици), та нормално мисля любовното "ам-ам" да е насочено към някакъв вид биберон. Иначе е ценител на женска гръд, ама в посока "Мамо, имаш много готини цици" и "Ауууу много ти е хубав този сутиен" :lol:

Но при всички случаи - залъгалка е в пъти за предпочитане пред пръста, ако ще и до училище да я смучат. На мои познати синът (мой набор) е с видимо деформиран палец и родителите твърдят, че е такъв заради смукне точно. Ама смукал докъм гимназия. Не мога да си заложа главата, че това е реалната причина за вида на този му пръст, но ако е тази наистина, ами....не изглежда никак добре въпросния, ако се изразя учтиво.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!