0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

момичета искам да питам дали мога сама да си пусна генетични изследвания или трябва докторката да ми назначи.Трябва ли предварителен час да се запише и след колко време излиза резултата.
Можеш да си ги самоназначиш. Генетичката е всеки понеделник в клиниката, трябва да си запишеш час на регистратурата. 150 лв.струват и излизат за около 3 седмици.





Бореща се за една мечта.
генетичните не са 150 лева. всяко от генетичните е с отделна цена
кариотипа е 150 лева и тромбофилията също е 150 лева - това са 2 изследвания генетични за жената и по преценка може и други допълнителни. за мъжа кариотипа също е 150 лева. добре е и двамата партньори да минат на генетични. мн неща които не си имал представа могат да имат отношение и да излязат при генетичните. имунологията според мен също е задължителна. това го казвам тъй като при мен излязоха пречките и причините, които са важни за да задържа плода след имплантиране.  при мен се оказаха 2 мутации в една аминокиселина и сега ще трябва да правя по съвет на генетиците от майчин дом изследване на стойностите на аминокиселината и след това пак ще коментирам с тях. изследванията излизат за 3 седмици
« Последна редакция: Декември 02, 2015, 21:58:05 pm от Amelia31 »
Благодаря за отговорите.Ние правихме имонологични и няма проблем,забременях инвитро,но за съжаление изгубих детето в 35г.с. без видима причина/ освен че се съмняват в оплитане на пъпната връв,но чакам и резултатите от епикризата/.Затова искам да си пуснем и генетични изследнания предварително,за да готови преди следващия преглед и стартирането на следващия опит.А генетични само в Понеделник се правят така ли?
Amelia31 значи трябва да си пусна на мен: кариотип-150 лева и тромбофилията-150 лева, а за мъжа ми кариотип-150 лева.Така ли?
 :grouphug: здравейте всички. Записвам се за да ви следя.
Искам и друго да питам колко дена са стимулациите по къс протокол?И от кой ден от стимулацията се ходи всики ден/през ден на преглед?
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Искам и друго да питам колко дена са стимулациите по къс протокол?И от кой ден от стимулацията се ходи всики ден/през ден на преглед?
индивидуално е. при мен започнаха на 2 ден от цикъла и продължи до 12 ден - прегнил. добре е да се говори с доктора, има значение и нивата на хормоните, които ще пуснеи първия ден от цикъла. успех
никога не отстъпвай на принципите си!
Да, забременяване, вкл. и успешно износване на 40+ ... да  говорим за " дори няколко успешни бременности" по това време е нелепост.
... гонене на фертилната яйцеклетка
Защо наричаш нелепост прекрасни деца, които вече са на 20+,30+ и са родени от последователни успешни естествени бременности на 40+? Такива жени принципно не са в ин витро клиники, освен ако попаднат там поради мъжки фактор.
Точно това се опитвам да обясня, че жените са различни и когато фертилните яйцеклетки са много, те нямат нужда гонят една клетка, защото доминиращите, които имат, са фертилни.
Понеже има друга тема по въпроса, сигурно я знаеш, ти отговарям кратко, но нямам време да следя доста теми, както и че не ми се обсъжда различния генотип на жените.
« Последна редакция: Декември 09, 2015, 00:33:59 am от mammita2012 »
*
Да, забременяване, вкл. и успешно износване на 40+ ... да  говорим за " дори няколко успешни бременности" по това време е нелепост.
... гонене на фертилната яйцеклетка
Защо наричаш нелепост прекрасни деца, които вече са на 40+ и са родени от последователни успешни естествени бременности на 40+? Такива жени принципно не са в ин витро клиники, освен ако попаднат там поради мъжки фактор.
Точно това се опитвам да обясня, че жените са различни и когато фертилните яйцеклетки са много, те нямат нужда гонят една клетка, защото доминиращите, които имат, са фертилни.
Понеже има друга тема по въпроса, сигурно я знаеш, ти отговарям кратко, но нямам време да следя доста теми, както и че не ми се обсъжда различния генотип на жените.

Мамита, изчети целия пост на авалон, моля те! Става въпрос за времената на нашите майки, баби и т.н., когато да не забравяме, че всички родилки над 25 г., на които им е била първа бременност, са били категоризирани като "възрастни първескини".
За съжаление, живеем по съвсем различен начин днес. И не мисля, че е същото, ако баба ми е родила десетото си дете на 43 г., че аз примерно ще имам годни яйцеклетки, за да родя първо.

Поздрави!
« Последна редакция: Декември 09, 2015, 00:15:35 am от blue_sky »

... живеем по съвсем различен начин днес
Нищо му няма на нашето време по отношение на фертилността, даже си е по-добро, има улеснения, хранителни добавки, витамини, комфорт, ин витро. Сегашните времена са даже в полза на удължаване на периода на фертилността, за това се плаща на редица лаборатории (разбира се извън България). Не всички жени пият и пушат като комини и имат зад гърба си поредица от аборти, партньори или са вманиачени да се боричкат за пари и кариери.
ДНК тогава и сега се подчинява на същите закони за полуконсервативно унаследяване на признаците. Има толкова различни ДНК-програми и те не зависят от възрастта, а са дадени по рождение.
родила десетото си дете на 43 г., че аз примерно ще имам годни яйцеклетки, за да родя първо
Можеш да имаш, можеш и да нямаш - зависи какви гени са ти се паднали. Времената преди са изчистени от намесата на фактори като 'не искам да раждам повече, след като имам 1-2 деца, ще пия противозачатъчни, ще правя аборти', които погрешно се тълкуват като 'няма деца на 40+, защото не може', когато истината е 'не иска да има деца на 40+'
Предлагам да разисквате в темата 40+, само че нямам време да я чета. Аз спирам с обсъждането, понеже е за друга тема.
« Последна редакция: Декември 09, 2015, 01:11:01 am от mammita2012 »
*
Аха,ясно! То за това клиниките по стерилитет никнат като гъби./не говоря с каква експертиза работят/. Двойките с проблеми в тях- с хиляди. Едва ли всички са с мъжки фактор ?! 8O Сигурно и всички жени в тях са кариеристки,предпочели професионално израстване ,пред дете,гълтали като луди,противозачатъчни,а когато се е получавал пропуск,"поредица от аборти" .да не би случайно да изтърват кариерата си. :lol: :lol: :lol: :lol: Ти въобще четеш ли се? :x Нямам време сега,но друг път ще ти обясня,ако преди това не го направи друг! :x
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Рачо, спокойно!  :D

Аз смятам, че има много външни фактори, които в днешно време влияят на плодовитостта и на двата пола. Начинът на живот, помислете си през какво минава нашето поколение, стресът, храната, която ядем. Отлагането на първото дете не е каприз при повечето двойки. Всичко това не го е имало при баба ми. А и със сигурност не е ползвала противозачатъчни, а има само две деца.
Ако начинът на живот не влияеше, защо тогава възрастовата граница на жените с ИЯР все повече намалява?

Блу,много ясно,че влияе,ама мамита нали е видна генетичка,ще те обори,че зависи какви гени са ти са се паднали :lol: то гените са си гени,ама не е само до гени...нямам желание да споря с нея,защото веднъж вече съм го правила :lol: ама и аз като Рачо не се стърпях..
хубав ден на всички
*
Съжалявам, mammita2012, за това, че не си ми разбрала мисълта. Много съжалявам.  Но не ми закачай думите в друг контекст все пак моля.   Преди да решиш да репликираш някой е хубаво добре да прочетеш какво си е направил труда да напише. Изобщо цялостния смисъл на посланието ми не си разбрала. Писах като човек минал през доста за да стигне до решение, което като тема все още е щекотлива. Да седя и да се чудя какво ми е ДНКто на 40 +, да пия добавки, витамини и прочие, докато се опитвам да хвана качествената (евентуално),  при доказани некачествени яйцеклетки след n-на брой опити ин виво и он витро .... ами айде някой да ми обясни къде е логиката и смисъла . Ама  нали, в тая гонитба часовника върви напред, а не назад.
Ще имаш да вземаш ,че фертилността не е намаляла от времената на нашите майки и баби.  Факт. Това е труд на хора, които се занимават с наука, натрупали са и практика, не ей така между другото, докато си гледат децата.  То и ДНК не е константа, иначе отричаме еволюцията ммм!?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
дравейте на мен ми е 8 ден от трансфера на 1 ембрионче на 5 дни имам още 3 бластоциста ,които замразихме ,чудех се защо ми върна док .само 1 ембрионче ?! вчера избързах и направих ур.тест показа ми една ясна черта ..имам някаквии симтоми забелязвам ,но предполагам може да са и от лекарствата на 12ти ми е 10 ден от трансфера дали тогава да направя кръвния или да изчакам до 14ти поне дайте съвет ... :bighug: :a_dog_03: :bfp1:
   <a href="http://www.mamaibebe.com"><img src="http://www.mamaibebe.com/ticker.php/pregnancy/165249.gif" alt="Линийки от www.mamaibebe.com" border="0" /></a>   :)
Естир,рано е за уринен тест,кръвен може и днес още,стискам палци за положителен резултат :)
момичета искам да питам дали мога сама да си пусна генетични изследвания или трябва докторката да ми назначи.Трябва ли предварителен час да се запише и след колко време излиза резултата.

След като не се намерила човек от цялата тая клиника, цялата тая хубост да ти ги назначи или поне да те пита дали искаш - бягай от там с мръсна газ! и не поглеждай на там На мен ми разказаха играта/е.аха ми майката от към пари - много загубено време, загубено време и нерви - пожелавам им го на децата им да им се случи тая болка, която те ми причиниха/. Бягай, ако още не са те зарибили, достатъчно!Прочетете си правата на пациенти. Те най-много се страхуват от центъра по трансплантация в България. Ако имате дори и най-малко съмнение - отворете сайта на центъра на транссплантация!
иванаиванова с голямо закъснение ти отговарям само в понеделник е генетичката, но аз в 1 и същи ден минах през имунолозите и те ми казаха какви генетични да направим, а после като влязохме при генетичката събеседвахме. в един и същи ден, по едно и също време като ни взеха кръв я взеха за двата вида изследвания. съжалявам за загубата на плода при теб. при мен беше твърде рано в 3-4 седмица
« Последна редакция: Декември 11, 2015, 18:49:50 pm от Amelia31 »
Здравей Райна 15 много ме притесни поста ти? Коя клиника толкова много те е разочаровала?
След като пишеш тук не ли си ли в Надежда?
Извинявай,но найстина се стреснах,на мен ми предстой трансфер, но аз също нямам назначени генетични?????И аз до тук съм дала страшно много пари,но нищо в днешно време не е евтино!!
И на мен са ми минавали мисли недобри,но ..... както се казва аз имам нужда от тяхната помощ.