0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #80 -: Юни 06, 2015, 22:49:24 pm »
Аз също не съм привърженик на триколките. Митко така и не можа да подкара такова чудо, а успешно кара колело на 2 колела без помощни. Въпросната триколка ни е подарена (ползвана от друго детенце със свалено родителско кормило), иначе не бих купила. Колелото без педали за мен е най-практичното и полезно превозно средство за малко дете.
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #81 -: Юни 07, 2015, 08:15:55 am »
Stoeka, как е днес Мария?

Дани и баща му излезнаха тази сутрин на разходка в Борисовата в 7.30 ч. и то сами. Това не се е случвало и си струва да се отбележи :lol:
Взеха само раничката, един банан и вода (ние вчера като ходихме, бяхме ол инклузив, с количка и пълен багажник :lol:). Идеята е детето да спи там, но ще ги видим  :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #82 -: Юни 07, 2015, 09:14:27 am »
Смайли,много рано бе хи хи хи

Браво на таткото:)Трябва да се отбележи :) :drunk: :wink:
На теб ти пожелавам много хубава почивка :wink:
Дано спинка Дани:)
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #83 -: Юни 07, 2015, 10:54:31 am »
Здравейте, момичета и Рачо, много се извинявам, нахълтвам в темичката ви, но никъде из форума не намерих тема за Кошарите. Та..реших да се допитам до вас.
Накратко, бременна съм в 7 месец и вече с ММ взехме да се оглеждаме за количка и кошара. Интересува ме мнението ви за трансформиращите кошари. Наши познати ни навиват, че е безмислено, но никой не дава смислено обяснение защо. Мрънкат само за люлеещия механизъм, но ние и без друго не желаем такъв. Ако има някой вас с мнение за плюсове и минуси ще съм много благодарна.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #84 -: Юни 07, 2015, 13:04:22 pm »
Здравейте и от нас!

И ние като Stoeka71 сме в от бора на болните. В четвъртък при нас беше почивен ден и решихме с приятели да отидем за няколко дни в австрийските алпи. Но вчера се наложи екстремно да се приберем, че Габи почна да вдига температура. Оказа се че имаме фарингит и възпалено ухо и сме пак на АБ. А да не казвам колко сме криви. При нас в момента е толкова топло, а малката не е хубаво с температура да я извеждаме по слънцето.
47 Smiles,наслаждавай се на почивката си и дано по-често се случва излиането по мъжки  :lol:.

На всички приятен ден и само здрави дечица!


*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #85 -: Юни 07, 2015, 14:48:41 pm »
Вчера беше много приятна срещата и наистина трябва да се уговаряме в работен ден, че на спокойно да си поиграят децата :) Матей беше захласнат от Дани на 47 Smiles и само се чудеше как и той да направи същите неща, ама дали е дребосък :lol:
47 Smiles, завидях ви за таткото 8O Как си мечтая една сутрин да се поизлежавам макар и 30-40мин, ама без "аларма" :oops: Нашият татко (да не ме чуе само че го хваля, че веднага ще се "поправи" :lol:) напоследък се прибира към 18:30 и взима дребния и започват игра, разнасяне, работи и аз не че сядам, защото имам толкова неща да върша, но някак се облекчавам малко да не търча на всяко мрън :lol:, а и успявам да се изкъпя в по-човешко време 8)
Синеочка, не знам кое за теб е трансформираща кошара - тези дето после стават и на голямо легло и на бюро ли? Иначе за люлеещия механизъм не съм чула досега някой около мен да го е ползвам по предназначение :lol: В допълнение напоследък доста често люшкам малкия да заспи и мога да ти кажа, че не е до люшкането а до гушкането цялата работа, така че не мисля че би свършил работа... това при нас де, може да има и други случаи :)
Stoeka71 , ra4ko75 много неприятно, да оздравявате бързо  :? Малкият досега да чукна на дърво не е боледувал и с наближаването на момента да го пускам в ясла все повече го мисля, а уж съм "дзен" по темата :? :(
Ние сутринта се разходихме едно хубаво в Бизнес Парка. Имаше организирано благотворително бягане на отбори от различни фирми и беше приятно, а и там е чудно за разходка :) Дребчо му беше толкова интересно, че видимо му се спеше и беше един лежерен, но не успя да заспи и сега като се прибрахме хапна и заспа та се надявам поне да поспи повечко, че последните дни това следобедното е много голяма мъка...
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #86 -: Юни 07, 2015, 15:26:51 pm »
Здравейте и от нас :)
Да и аз много се радвам,че се видяхме и запознахме Вера ми наду главата колко сладки са Дани и Мати :lol:
Нашия младеж вчера едвам дочака да се приберем в 17 да хапне и да заспи,спа до 19.30 еми край на спането навън,явно си свикна да спи в къщи и това си е...много крив бе снощи от 3.30 до към 5 не спахме имаше проблем със стомахчето вчера доста пъти се изходи и то кашаво та и през ноща и имам съмнения да не прави алергия към сиренето или глутена от сухарите,днес нарочно пак дадох попара да видя как ще е,до тук само веднъж се е изходил пак кашаво,ще видим после как ще е...
Стоека,Рачко бързо да оздравявате :)
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #87 -: Юни 07, 2015, 19:15:09 pm »
Синеочка, не знам кое за теб е трансформираща кошара - тези дето после стават и на голямо легло и на бюро ли? Иначе за люлеещия механизъм не съм чула досега някой около мен да го е ползвам по предназначение :lol: В допълнение напоследък доста често люшкам малкия да заспи и мога да ти кажа, че не е до люшкането а до гушкането цялата работа, така че не мисля че би свършил работа... това при нас де, може да има и други случаи :)
Мойзит, точно това имам предвид трансформираща кошара. Благодаря ти за мнението, ще проучим нещата и ще видим на какво ще се спрем. Люлеещият механизъм за мен , наистина е излишен. Извинявам се още веднъж, че така ви се натресох в темичката.  :oops:


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #88 -: Юни 07, 2015, 19:47:41 pm »
Синеочка,ние сме с такива кошари точно:)
За люлеещия механизъм на нас много ни върши работа :).От начало малко ползвахме защото децата си заспиваха сами или пък ако не ,някой път не люлеех  защото повръщаха и си мислих,че беше излишно.
Но сега (на 8 месеца са децата) много го ползваме ама много 8O.Така и през деня и вечер заспиват ,иначе много трудно.Още като започна и обръщат главите настрани.ха хаДаже и двете легла полюлявам когато съм сама,а то е често  :wink:
Явно си е до дете и от къде човек да знае как ще е.............Лека бременност и раждане:)
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #89 -: Юни 07, 2015, 21:01:30 pm »
Синеочка,и аз съм с такава кошара и си ползвам люлеещия механизъм отначалото и до днес..даже сега като го слагам да седи в нея той откри сам,че може да се люлее и му е забавно :lol: аз съм доволна от кошарата,въпреки,че не съм я взела заради трансформациите,а заради многото чекмеджета в които му събирам багажа  :)
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #90 -: Юни 07, 2015, 21:21:10 pm »
И ние сме с такава кошара. Също заради чекмеджетата я взех. Удобни са за всичко от първа необходимост, докато бебето е на повивалника. Механизма за люлеене не се е налагало да ползвам, но ако е в помощ за по-лесно приспиване определено си е важна опция, а предварително наистина няма как да се знае. Не знам дали ще я ползваме като юношеско легло
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #91 -: Юни 07, 2015, 21:31:25 pm »
Много ви благодаря момичета. Това, което на мен най-много ми харесва в този тип кошарки са именно повивалникът, който ми се видя(при моделите на Дизайн Бейби) изключително удобен и множеството чекмеджета. Харесва ми също и идеята, че може да се ползва за повече от 3-4 г. Нашите познати, които са против трансформиращата кошара не ни дадоха адекватно обяснение защо и ни насочиха към сгъваема, че били много удобни. Ние така или иначе ще си вземем и една туристическа (така им викам аз), защото често пътуваме. Но не ми се иска това да е постоянното легло на бебето. За мен дървената кошарка, дори най-обикновената внася много повече уют в една детска стая.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #92 -: Юни 07, 2015, 21:40:07 pm »
Много ви благодаря момичета. Това, което на мен най-много ми харесва в този тип кошарки са именно повивалникът, който ми се видя(при моделите на Дизайн Бейби) изключително удобен и множеството чекмеджета. Харесва ми също и идеята, че може да се ползва за повече от 3-4 г.
Ами аз ги отрекох тези точно пък защото стават за повече години :lol:
Смятам живот и здраве да имам още деца и вместо на всяко да му купувам креватче за до абитуриентската, просто като дойде време баткото ще получи юношеско легло, а кошарата ще мине за бебето :) Нашата е дървена от малките обаче и без чекмеджета и прочие. Споделям мнението, че си е по-уютно така, а и наистина може би с чекмеджетата ще е по-удобно ;), но моят повивалник е в банята и без това та не ме бърка. Иначе сгъваемите кошари не са лоши, особено ако няма място :)
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #93 -: Юни 07, 2015, 23:22:20 pm »
Привет! И аз съм много доволна от вчерашната среща, макар че не останахме докрая, че градския транспорт до нас е смотан. Стигнахме точно навреме на спирката и автобусът пристигна след 1 минута.
Mousyt, вие сте били на http://businessrun.begach.com/
Аз съм ходила 2 пъти като доброволец на Панчаревския полумаратон, супер изживяване си беше.

Синеочка, тежка мебел идват тези трансформиращи кошари, трябва да се намери място, така че да могат да се отварят хубаво долните чекмеджета. Хубави са ако има обособена детска стая. Но някои жилища не са големи, а и доста хора се налага да живеят с родителите си и ползват само една стая. Ако мястото е малко или пък детското легло ще е до спалнята на родителите, долните чекмеджета са неизползваеми. Сгъваемите кошари са удобни, че са леки, могат да се местят от една стая в друга или от едно жилище в друго, сравнително по-евтини са, някои модели също имат повивалник, който се поставя отгоре на кошарката, имат колелца със спирачки и лесно могат да се преместят, за да се почисти. Недостатък е, че са твърде леки и попорасналото дете вече може да вилнее (изправя се в нея и я клати и родителите изпадат в ужас как ще се прекатури, мести я из цялата стая дори с включени спирачки - но това си зависи от детето, ако си е по-щуричко, може да си намери други подобни занимания за ужас на родителите).

П.П. Отделно, че на мен лично, решетките ми навяват кофти асоциации.
« Последна редакция: Юни 07, 2015, 23:27:21 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #94 -: Юни 08, 2015, 07:33:25 am »
Съгласен съм с Ртф,че за люлеещите е необходимо повече място.И то доста.Ако го имате,смятам,че са удобни.Имат си и повивалник и чекмеджета.Все неща ,които ще ползвате много.ние когато избирахме също гледахме такива/мисля в Айко имаше добри/ .Е ,то и цените им са по-високи.Трябва ,обаче,да се внимава с мястото!Имаме познати с люлееща,ами доволни са! Много им помагало ,особено в началото,когато мъника плачи твърде често.но нямам преки впечатления. В крайна сметка,наши приятели ни предложиха тяхната кошарка. По-обикновена ,но пък много запазена и стабилна :lol: за пътуванията,ще имаме обещана "туристическа"  :)
Синеочка,какво означава "нахълтвам"  8O. Темата не е "патентована" от нас  :lol:,а и в твоето "положение" е вече време да "преливаш" от тема втема и да " хвърляш" по-едно око и в други теми  :wink:.Да не говорим,че съветите ,които ще получиш са незаменими и много,много полезни. :D


 :D :D :D Допълвам!!!!! Току що,малкия се преобърна сам  :D :D!!  Юнака на таткооооооооо!!!
« Последна редакция: Юни 08, 2015, 07:49:49 am от ra40 »
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #95 -: Юни 08, 2015, 09:35:11 am »
За сгъваемите кошари мои познати ми казаха,че като започнели да се въртят и изправят децата се удряли в дървената и са много по-доволни от сгъваемата(имат и дървена).Абе незнам и аз ,явно си имат и плюсове и минуси:)Накрая избрах дървени защото исках бели хаха.
А за бюро аз не мисля,е ще се ползва:)

Рачо,браво на юнака:)и нека въртенето започне сегаааа :lol: :lol:

О,а пък как ви завидях благородно на срещата дето сте си спретнали:)Супер,много се радвам ,че сте се видели:)

Смайли,ко стана,как е минало излизането по мъжки :wink:

Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #96 -: Юни 08, 2015, 09:39:11 am »
Привет на всички  :P

Определено трябва да си направим пак среща на някоя дебела сянка в Борисовата през седмицата :lol: Даже, ако искате, може още тази седмица.
Дечицата са страхотни  :P Мати, с едни такива големи очи и почти винаги усмихнат (освен ако не е по корем или ако не му е свършила манджата  :lol:). Алек, един синеок красавец и кротушко. Иво, голям чаровник и пълен с енергия за игри и закачки.  :P

:D :D :D Допълвам!!!!! Току що,малкия се преобърна сам  :D :D!!  Юнака на таткооооооооо!!!
:balk_47:

Снощи пак имахме сърцераздирателен рев. Пак давах Нурофен да се успокои. Лошо ли е, че давам (вече за 3-ти път ми се случва)? Първо го мажа с Дентинокс и ако не се успокои до 10-тина минути, давам Нурофен 2 мг. След 5 мин спира да плаче.

Обрина се на свивките на лявата ръчичка на китката и на лявото краче, от другата страна на коляното. Ще прикача снимка след малко. Пак се чудя от какво е - жеги или друго. Не съм го водила на лекар.

Само за статистиката и ние не сме използвали люлеещия механизъм на леглото, а специално заради него го купих  :lol: Иначе имаме сгъваема кошарка (в хола) и дървена с решетки (в спалнята). Дървената ми е по-удобна, защото мога да му подавам бибата през решетката без да ставам (тя е до спалнята), а и той ни вижда и това го успокоява. Мих-че, и аз исках бяла кошарка  :P
На сгъваемата кошарка повивалника много бързо става малък (защото е само 60 см.). Нашият е купен отделно и пак е върху сгъваемата, но е по-голям.

Mih, излизането по мъжки е минало супер, само дето Дани е спал само 30 мин. Минал някакъв мъж дето си говори по телефона и се е събудил. Но то навън е така. Хората не са длъжни да ни пазят тишина  :lol:

« Последна редакция: Юни 08, 2015, 09:58:40 am от 47 Smiles »
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #97 -: Юни 08, 2015, 10:16:43 am »
Добро утро :)
Рачо поздравления :)
Смайл,"кротушкото" Алек ми разказа играта нощес :lol: нали ви казах,че имам съмнения за алергия към глутена или сиренето та днес не давах попара,а мляко и ще видя как ще е с изхожданията...снощи се съдра от рев,спах на пресекулки от 2 до 5 и после от 5 до 9 вече спокойно спахме,като се изака и му олекна явно на човека...
Да,много са готини децата и "Иво,момче диво" е уникален чаровник :lol: среща тази седмица аз ще мога май само в петък,утре сме на плуване,а в сряда и четвъртък Вера има републиканско по лека атлетика и ще съм на стадиона в НСА  :lol:
Смайл,това не ми прилича да е от претопляне,а по-скоро алергия към нещо,нещо ново да е ял? От претопляне обрива е по цялото тяло..не виждам проблем,че даваш Нурофен щом го успокоява,в крайна сметка и теб като те боли нещо пиеш Аналгин та и при бебета е така :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #98 -: Юни 08, 2015, 10:53:06 am »
Ей, колко много събития съм изпуснала в последните дни .... Искам и аз носилкова среща .... Смайли, предвиждаш ли нова в скоро време? Аз се замислям за втора раничка, че слинга е от фин памук и с тези шаващи дечица постоянно се налага да пристягам и превързвам. Отделно, че вече и тежат.

Рачо, честито ви обръщане. Сега се почва голямото мърдане :-). Хоупче, ще споделя за количките, че и ние купувахме втора.

И нашите кошари са трансформиращи се, на Лорели. Плюсовете са ги казали по-горе, а за минусите на конкретните легла ще кажа аз. Първо няма начин да се сглоби леглото без люлеещ механизъм. Ако не го искаш, трябва да сложиш застопоряващ болт. Да ама с дете дето се върти постоянно като спи, се налага болта да се пристяга поне веднъж в седмицата. Отделно промяната на нивото на кошарката няма как да стане без да се разглоби леглото. И понеже ни се случи да го правим вече 2 пъти, ММ се поизпоти доста. Ние люлеещите механизми ги стопитахме като започнаха много да се въртят децата - едно че издават звуци нощем и второ не ми се изкаше още от сега да ги тренираме за безпроблемно возене в плавателно средство. Иначе не съм ги люляла кой знае колко, че бяха свикнали на люлеенето на шезлонга и това им се струваше странно. Да кажа и че имаме отделна детска стая, затова и взехме такива легла.

Ние набързо се изнесохме от София пак при баба. Стоят блок до нашия и прахта успява да се качи дори до 8-мия етаж. Отделно и разходките ни пак са прашни ... та дойдохме на въздух за седмица.

Алекс, това с плуването е много добре. Аз одавна искам да ги заведа, но все не намирах къде. Сега може да се метнем някоя събота, че искам и двамата да плуват, а тате е на работа през другите дни.

Още имам да пиша, ама хайде като се приберем от разходка. Хубав ден ви пожелавам!
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #99 -: Юни 08, 2015, 13:10:16 pm »
Maury,верно ли се разглобява като се слиза на долното ниво 8O 8O 8O
Леле,като знам какво сглобяване падна на едното легло после на другото 8OДа му мислят мъжете вкъщи :wink:А и аз каквато съм нетърпелива,мм вика-:Мъж искам сега го искам" съм била :lol: :lol: :lol:УжасТ