0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #60 -: Юни 05, 2015, 08:52:07 am »
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1448771
Четиво за майките, които са против имунизациите.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #61 -: Юни 05, 2015, 09:07:41 am »
Ехееееееееее,привет привет:)Домъчня ми бе............:)))

Пак сте супер полезни и как все ме нацелвате с това което ме вълнува в момента незнам :wink: 8O
И аз за бански и за плувните памперси щях да питам :lol:
Супер полезни сте пак ,Благодаря:)

При мен е лудницаааааа 8O.Ивона яко се криви и вчера педиатъра каза скоро зъб.......
Ох,незнам все така ли ще е................ 8OИзтрещявам вече.............Навън сме доста,но и там не се спира да мрънка.........
Боби кротък,но не ще да яде зеленчукови пюрета 8O
А и за обръщането ме притеснява :?Кефи се много да е седнал като го придържам леко:)  и за няколко секунди стои без да го държа.
Ивона се върти настрани и като я сложа в леглото я намирам на обратната страна на леглото 8OАма то голямо шило бе,очакваше се :lol:
И като са по корем подпряни на ръчички се обръщат по гръб ,но не винаги.
Та имам си притеснения в това отношение и действаме за рехабилитацията ,другата седмица има прием и ни казаха да се въоръжим с търпение.
А и Боби не стъпва с крачета ,само подритва.
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #62 -: Юни 05, 2015, 10:24:09 am »
Блу,и аз естествено го смених със сух като излезнахме от водата...ама той ме напика преди да влезнем в басейна :lol: от DM му ги купих Babylove ти какви ползваш?
Михче,спокойно всичко ще си дойде на място лека полека иди на рехабилитация  :)
А това с имунизациите и тук ще кажа не случайно са задължителни...
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #63 -: Юни 05, 2015, 13:18:47 pm »
По темата с ваксините: http://www.nenovinite.com/ne/neuka/7119/
Иначе, вече имаме нов спален чувал от тези на минене - сега се пере и да го ползваме, че стария и копчетата взеха да му падат и въобще такъв боклук 8O Ами ако беше глътнал някоя капса :x Направо ме е яд!
Ние ядем, та се не трае. Всяко хранене завършва с рев за още, а изяжда по 200мл при 5-кратно хранене, ще ме прощава 8O Струва ми се, че този месец и на кг ще е наддал, ама аз малко го бях ударила диетично на плодови пюренца преди, сега наблягаме на кашите и дано има резултат, че не знам как може да е такова право черво!
Купих памперси и аз за плуване от ДМ, дано скоро се организирам и по същество :lol:
В тази връзка да питам - той сега е около 7.5кг и ползваме памперси 3 (4-9кг). Според мен са си му екстра като кройка и прилягане и не пропускат, но откакто се затопли взеха много да му се отбелязват на кожата, да се впиват сякаш и по някой път кожата му изглежда яко спарена... Та се чудех дали ако започна да взимам 4 (7-14кг) няма да му е по-добре? Да има повече въздух? И също така за лятото мисля Джбрул беше писала че е добре пудричка, вие правите ли нещо, защото аз откак се гледаме двамата само мия дупе и слагам чист памперс - нищо допълнително не мажа и не ползвам...
Да кажа за тези които ползват плодови пюрета и още повече за тези с двойната консумация (mih-че ;) ) - в ДМ на БИО щанда има буркани с плодово пюре - 360гр за 3-3,50лв 8O Освен това са си чист плод и пише след отваряне до 3 дни в хладилника. Аз вече доста наблягам на пресни плодове, но т.к. не взимам подсладени каши, а зърнени и добавям пюре в тях за вкус, та това ще ми дойде доста добре откъм парички :)
Мих, не се тревожи за тези неща. Още повече, щом ще правите рехабилитация а и се следите редовно при лекар няма да изтървете обръщането. Нашият младеж също много късно реши да се обръща (преди един месец за първи път), а сега понякога е като торпедо се търкаля, понякога се захлупва по корем и си запира ръцете настрани и реве, че не може да се обърне по гръб :lol: А той мрази по корем! Не ще да лази, само бегли опити, в които аз го мъча като че ли.... Седи вече доста стабилно, и макар че не сяда сам се изправя сам и вече ходи 8O До вчера си мислех, че той не ходи, ами само така изглежда, но след като излизах с няколко майки с ходещи бебета на по годинка - ами той Мати ходи и стои по-стабилно от тях 8O И си прави сам крачки....признавам си това дете ме сащисва всеки ден! Та днес се уредихме и с първите обувки - номер 15 (нямаше по-малък) :lol:, че вкъщи по чорапки, ама навън си трябва нещо... той си седи повече в количката, ама като го извадя не ще да седи, не ще да го държа - най-обича да го сложа на някоя пейка да се държи за облегалката и да стои и да зяпа  8O
Оф още исках да ви пиша, че направо ми липсвате, ама чувам възгласи от детската стая и отивам да видя наспа ли се :lol:
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #64 -: Юни 05, 2015, 14:12:39 pm »
Лелеее,Моусит сега прощъпулник ли ще правите :lol:? Браво на Мати
Така и Алек е 7700 кг.но от известно време много започнаха да му пропускат памперсите и минах на следващият размер 7-14 и е екстра с тях :lol: аз пудра не ползвам,но винаги мажа с крем против подсичане...и той яде по 5 пъти по около 200 гр.днес за пръв път дадох попара и не му хареса та си пи мляко човека :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #65 -: Юни 05, 2015, 14:24:34 pm »
Хе хе ,расте поколението,а  :wink:!! Маусит,поставила са въпроси,чийто отговори вълнуват и нас,за което благодаря! нашите памперси също са 3,но често пропускат :?! Мислим да го пробваме с 4,но днес взехме на Памперс,а до сега ползвахме  Молфикс и ще видим ,дали не е от производителя.И нашия юнак е 7.700 ,ама все ми се струва ,че 4 ще са големи и ще пускат повече.Отделно на кръста му излиза пъпчица и предполагам е от спарването на памперса,ама на кого да прилича.....От баща му по-спарен човек на дали има на света даже  :lol:Всякакви мнения по въпроса приемам. Купихме и ние няколко пюрета,зер,готвим се за захранване.Да видим  :wink:! Дали има значение с каква марка се започва,че после трудно ги сменят? А отразява ли се,ако започнеш да даваш правени пюрета? Все пак ,сезона предполага,но чувам ,че научили се на нещо и трудно сменят.И ние имахме голям дерт с това обръщане,писал съм по напред.Не мисля,че е голяма "болка за умиране"! Все пак сме на 5 месеца,коригирани -4.Ще му дойде времето,така казаха докторята :lol:
То повечето въпроси са за темата за захранването,ама нали сме си дружинка тука и не ми се пита там :wink:! Времето стана лятно и много подобрява настроението.ДРЗ е утре и всичко е приповдигнато.на нас ни е далече и няма как да присъстваме,но догодина ще сме на линия.И все пак,пак повтарям,тръгнете ли по южното море да почивате или само на разходка,обаждайте се! Много ще се радваме да се видим и запознаем! А и да свалим"никовете" е време. :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #66 -: Юни 05, 2015, 14:31:47 pm »
Беата, какви са тези лепенки които споменаваш, може ли линк? И какъв е този гел с алое вера? Аз нищо подобно не нося навън :lol: А май трябва да имам няккава мини аптечка :)
dess_dess, използвам лепенки Kool Patch, когато някое дете си удари челото. Ползвахме ги и при поставяне на ваксина върху боцнатото място. Иначе имах случай да проверя и номера с олиото - става :). А алое гелът, който ползвам, е при рани или ухапано от насекомо. Много добре действа. Аз също го ползвам. И аз не носех нищо, но се налага. Дай Боже по-малко да ги ползвам :).

Аз също се чудех дали въобще да купувам бански, макар че са много сладурски и се изкушавам. Не съм сигурна дали ще ги топя в басейн, но за там си трябва спец памперс и ще купя, ако стигнем до басейна. Преди години едва ли би направило впечатление бебе или малко дете по голо дупе на плажа, но в наши дни май имаме всякакви причини да се замисляме. На мен ми се струва толкова естествено децата да са голички, когато са толкова малки.

ra40, ние си карахме от начало и изцяло само с правени от мен пюрета, но знам от други майки, че децата им са приемали и "смесено" хранене, т.е. някои храни готови. Зависи вашето човече дали ще иска.
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #67 -: Юни 05, 2015, 14:36:06 pm »
Не пускат Рачо,не пускат :lol: екстра са си 4-ката..
Относно пюретата хубаво е да започнеш с био пюретата на хип или бебивита,но хип ще ти вършат повече работа,защото са малки 125 г.,а не 190г. не е лошо и вие да си му ги правите,но варете зеленчуците на пара,сега е лято има всичко прав си...инак,моя хубостник го пробвах с пюре на Ганчев,ами не му харесва и това си е :lol: и сестра му не ги харесваше на времето..хип и бебивита са си вкусни спор няма...а,в ДМ има и babylove и те са хубави и са по-евтини от хип  :lol:
Ако дойда в Бургас обещавам да се обадя  :lol: преди да се роди Алек често си прекарвах отпуската сама на гости на моята приятелка,ноооо сега няма как :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #68 -: Юни 05, 2015, 15:51:07 pm »
ra40, много си зависи от детето - знам такива дето отказват готови пюрета и такива дето само такива ядат. А на една позната детето ядеше само и единствено пюретата на една марка и то някаква дето дори не я знам, иначе нищо не ядеше 8O Моят яде каквото му дам :lol: Оставам с впечатление, че харесва повече тези които аз правя, особено като поотрасна и по очовечи, но да ти кажа на мен готовите са ми гадни на вкус, а моите редовно му ги дояждам :lol:
Иначе се присъединявам към Алекс за Хипп и Бебевита. Вторите са доста по-евтини от Хипп-а а са много хубави. Моето диване всичко останало като опита и повърне и така смърди, че аз се отказах да му ги давам... на Гербер има 80гр еднокомпонентни зеленчуци и пюрета и те стават :)
Алекс 77 и моят хубостник първият път се втресе от попарата и мина доста време докато му предложа пак, но май просто не съм уцелила момента, защото сега си я хапва добре :)
Много ми се иска да направя клипче как гони котката - той тогава направо започва да търчи 8O, ама дано хвана баща му тия дни да ни снима, че сама няма как :?

А сетих се какво щях да питам...чудех се сега за носене на вода за АМ дали да си взимам термосче или термочантичка в която да съхранявам шишето с водата или пък предвид предстоящите жеги хич да не се занимавам?
« Последна редакция: Юни 05, 2015, 15:55:34 pm от Mousyt »
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #69 -: Юни 05, 2015, 17:13:46 pm »
Mousyt,благодаря за идеята за пюрета голям грамаж :wink: :bighug:
Иначе и аз давам на хип и бебевита(хубави са немски и са с по-ниски цени).На Овко взех и момата си яде с апетит това направо щеше да го повърне 8O :lol:

Ех,Mousyt дано има време твоя мъж да ви снима:),ще е много интересно с котката-и ние имаме :wink:
 
За термос или термочантичка мене ако питаш хич не се занимавай:)
Аз не ползвам ,бях писала,че им давам млякото не топло.
Термос ползвам за вкъщи ,съхранявам си водата там ,но изстинала :wink:
Зимата си трябва де и за навън и за вкъщи:)
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #70 -: Юни 05, 2015, 22:12:21 pm »
Mousyt, браво на Мати  :P Гледай как роденето по-рано бебче ще изпревари преносените и по-възрастни събратя  :lol:
Дани нали уж вече ходи, но пак го е страх. Предпочита за пръстче  :lol: Само вкъщи се пуска и то ако вижда някой, за да отиде при него.
Ако ще правите прощъпулник, разбрах че се прави на новолуние и ние ще го правим на 16 юни.
Кажи после дали ти е харесало чувалчето на Минене.
И аз не мисля, че за лятото ти трябва термос. Аз Дани като стана на една годинка го подкарах с чешмяна непреварена вода. Ние пием от чешмата, та и той с нас.
Ще чакаме клипчето с котката  :P

Додич, ако дойдете с Митето в Борисовата ще е супер  :P
Алекс, Mousyt и за вас ще се оглеждам, макар че не знам как да ви позная  :D

Ра4о, няма проблем и домашни, и купени пюрета да давате, но наистина Тео може да покаже предпочитания към единия вид за сметка на другия. Обичайно предпочитат домашните.  :D

Точно за тези памперси за плуване на ДМ получих лоши отзиви от две майки. Споделете и вие :)

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #71 -: Юни 05, 2015, 23:48:36 pm »
Ами тя Алекс е дала вече лош отзив, ама аз други не видях.... аз засега ги огледах на вид и ми се виждат странни, а и имам леки опасения, че ще са му широки в крачетата, че нали е слабушко ама да видим...
Дано утре нещо не стане и да се видим, ще се радвам :) ММ като му споменах и много се въодушеви, че нали за него основно избирам раничката да го носи малкия по чукарите :lol: Той си хареса една в Декатлон от тези големите тип туристическа, със стойка, с багажно,... ама аз си мисля, че е по-практично нещо сгъваемо ;)
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #72 -: Юни 06, 2015, 07:07:21 am »
Дано утре нещо не стане и да се видим, ще се радвам :) ММ като му споменах и много се въодушеви, че нали за него основно избирам раничката да го носи малкия по чукарите :lol: Той си хареса една в Декатлон от тези големите тип туристическа, със стойка, с багажно,... ама аз си мисля, че е по-практично нещо сгъваемо ;)
Мда, самарите също много се ползват.
При тях май няма подпиралка за главата като заспят дечицата, но не съм много сигурна.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #73 -: Юни 06, 2015, 07:11:53 am »
Е,то това е вече за по-сериозен преход,май. За професионална планинарска работа :wink: А трябвали,преди да се носи бебето в раничката,вече да държи стабилно главата или не е толкова задължително.
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #74 -: Юни 06, 2015, 07:14:40 am »
А трябвали,преди да се носи бебето в раничката,вече да държи стабилно главата или не е толкова задължително.
Не е задължително, Ра4о. Някои модели дори имат приставка, която се слага под дупето и е за новородено. Иначе самата платка на раницата подпира вратлето.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #75 -: Юни 06, 2015, 10:52:13 am »
Мария пак е болна и затова само набързо ви прочитам.
От сряда е със сополи, лекаря каза чисто гърло, може би зъби. Тръгнали са няколко горни. В чеъвъртък вече и диария и пресипнал глас. В петък пак на лекар. Изписа макситрол капки за носа, СА глюкат и да дам Камилия за зъбите. Носът е леко запушен, разстройството сякаш е по добре, дадох и прахче хидрацек. Но този глас много ме притеснява. Не е вдигала температура.
Лошото е, че както преди с ангината и диарията, майка пак се разболя един ден след нея и е със запушен нос.

Днес е ДРЗ, успех и повече бебета!
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #76 -: Юни 06, 2015, 15:38:55 pm »
Стоека,дано оздравява бързо Мария.И моите изкараха хрема.При Кирето мина за седмица само със  физ. разтвор,да го облекчава,а при Митко се съчета с никненето на горните венци и още се дави и сополиви,а понякога не се храни добре.
Темата за раничките ми е много интересна.Ще купувам някога за внуци :)Че с наште двамата...няма как да намери приложение.За лятото за морето ще купуваме две колички тип"чадър"Струва ми се най-евтин и удобен вариант за придвижване,като в колата ще заемат малко място.зПосле ще си ползваме за разходки наблизо и далеч,когато проходят,но все още се уморяват и ще искат да се повозят.Гледам по-големи близнаци с триколките с родителски контрол,но нр съм им фен,нещо.
Да ви питам как давате черешите на по-големите дечица.Аз беля ципата и мисля,че така е редно поне до годинкста,защото е ътудно смилаема.Някой на противното мнение?Че много трудоемко да се бели са тия два дзвера :)А много ги обичат и даваме често и по много.
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #77 -: Юни 06, 2015, 15:52:57 pm »
Свате, дано оздравява бързо Мария  :(
Хоупче, череши давам с люспата, но то сезонът им дойде след като Дани вече беше станал на 1 годинка. Понякога не ги дъвче добре и излизат отзад, точно както ги е приел отпред  :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #78 -: Юни 06, 2015, 17:00:03 pm »
Триколките за мен са най-излишната вещ. Нито е удобно като количка за детето, нито за родителя. Бута се с триста зора. А родителите си мислят, че децата едва ли не карат колело. Мхм! По-добре количка, после колело без педали. Триколката си е истински автогол.

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #79 -: Юни 06, 2015, 21:29:12 pm »
На мен триколката пък ми е много удобна. Лека е, маневрена, мога да я кача сама в автобуса и не заема толкова много място като комбинираната количка. А и Иво е страшно доволен и често си бръмчи, докато го возя в нея. Когато сме по-дълго време навън, го слагам в нея да обядва. Единствено внимавам при слизане от високи бордюри, че закачат стъпалата. И допълнително съм завързала чантичката на дръжката, че ми се откача понякога.

П.П. На снимката пробно съм кръстосала презрамките. Нормалното им положение е да не са кръстосани.
« Последна редакция: Юни 06, 2015, 21:30:53 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг