0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Не знам как ще го измисля,но твърдо няма да е свеки пък и майка ми не предпочитам-при нея няма дисциплина. ако чуете за някоя хубава частна ясла,където взимат малчовци на по годинка,казвайте;) бавачката ще я побърка свекито ви е постоянно ще се върти около детето..
Здравейте, благодаря, че ни мислите ... ние лека -полека започнахме,  днес направихме 3Д скенер на малкия, взеха му кръв, гледаха го сума хора, но педиатърката каза, че докато не си оправи нослето, никакви операции. Аз се поуспокоих,  защото  поне е козметичен проблемът, мозъчето е перфектно (знам си аз, че ми е умничък той :)). Относно капките вит. Д,  му давах до втория месец по 1капка,  като после аз умишлено спрях, а и тогава все навън бяхме и реших, че слънцето  ще си свърши работата. Казват, че като цяло не са виновни витамините, нещо друго се обърква, но това няма значение ... Сега го чакаме да ми е здравичък и го почват лекарите :) да го направят още по - съвършен (не, че може повече, ама хааайде :wink:)
*
bombolini, искрено ти съчувствам за тежкото изпитание, през което трябва да преминете. Твърде рано ти са налага да правиш избор за здравето на детенцето, но ти пожелавам да събереш достатъчно информация, за да си сигурна, че се доверяваш на най-добрите. Радвам се, че вече звучиш по-бодро.

Честита половин годинка на близнаците на mih! Да растат живи и здрави! Сега радостите ще стават все повече :).

Аз ги слагах на столчетата за хранене от самото начало на захранването, т.е. на 6 месеца. Все още не седяха самостоятелно и не ги напъвах, но в столчетата се чувстваха добре и се хранеха спокойно.

foveri, радвам се да те видя в темата.

Ние ставаме все по-уверени в ходенето, мърляме се повече навън, но това е само мой проблем :). Пепи все още не се отпуска да опитва сам, но аз не бързам, а и той явно  :lol:. Интересно е с двамата на площадката  :D.

Идеята за бавачка е много добра. Поне тези, които срещам в градинката, ми вдъхват доверие.

Идеята за бавачка е много добра. Поне тези, които срещам в градинката, ми вдъхват доверие.
А пък тези, които аз съм срещала с едно единствено изключение, направо ме плашеха. Детето седи в количката, тя пуши до него и се оплаква колко малко й плащали (в случая ставаше дума за 800 лв.), как преди работела за друго семейство, което я водело и по курорти и всичко й поемали,а тези само заплата. Ей, направо ми идеше да я фрасна. Много често хората нямат избор и взимат бавачка, не защото реално могат да си го позволят, а защото нямат друг вариант и за тях заплатата на бавачката е резултат от огромни лишения за семейството. Ако майка ми не се беше съгласила да гледа Явор, другият ми вариант беше частна ясла, защото щеше да ни струва по-малко от бавачка. Имаме много хубава ясла за 550 лв. месечно. Мия е ходила там 1 година на градина и хората са страхотни наистина. Според мен да случиш на бавачка е много трудно и до голяма степен късмет.
<br />[link=http:
Бавачка, която пуши  8O Такова животно не бих взела. Извинявам се за крайността, но съм от тежката категория антипушачи  :lol:
Мешко,моля те сподели къдее тази градина,дето си доволна от нея?
*
Според мен да случиш на бавачка е много трудно и до голяма степен късмет.
И аз съм на това мнение. Ако пуши - да си намира време кога и къде, но не около и за сметка на детето. Честно казано за мен някаква педантична сухарка е по-лошия вариант, дето ще облича, съблича, храни и разхожда като по устав. Между бавачка и ясла мисля, че яслата е по-добрия вариант за емоционалното разнообразие и социализацията, също и за приучаване към много нови неща - умения и навици. Болестите - да, но и това е доста относително. Избрала съм две частни ясли, мисля април да ги посетя и да избера едната , пък да видим. 
 Bonbolini, дано по-бързо и леко преминете през това.
Мих, честито половин годинка, сега започва да става по-интересно.
Беата, педставям си.
А, ние, от два дена сме във фаза близане  8O на всичко - играчки, мебели,  под ... и домашния ми чехъл облиза, просто съм в един тих ужас, лази и по някое време се надупва като молещ се мюсулманин и ближе,  мия пода непрекъснато, бърша където сваря на височина и т'ва е положението.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Мешко,моля те сподели къдее тази градина,дето си доволна от нея?
http://www.vila-pipi.com/ -В редута е.
<br />[link=http:
*
Bonbolini, оздравяхте ли? Как е малчо?

Днес и ние ходихме при доц. Георгиев и за съжаление и ние си го имаме ръбчето на челото. Дори напипа и още едно ръбче отзад на главичката. Хубавото е, че фонтанелата му е добре, хлътнала леко, което означавало, че отдолу всичкоме ОК. Назначи ни да направим краниография (снимка) на профил и анфас на главата и едва тогава ще може да каже дали има нещо притеснително и какво трябва да предприемем.


Да ви се оплача-моят юнак от 3 дни е мн нервен и почти през цялото време,когато е буден,реве.преборихме ги коликите още преди месец.след 5 дни става на 3 месеца.педиатърката каза,че му е рано за зъбки,а и не виждам подути венци. Но ръцете са му постоянно в устата и пуска лиги. Тази нервност била симптом на първоначален рахит,каза доки.. вие по колко вит Д приемате?аз му давам по 1 капка,защото и в ам има.
Днес минахме на консултация при доцент Георгиева. Хареса й Стефан, но ни изпраща малко на рехабилитация. Каза, че още е леко стегнат в ръцете и краката и трябва да се раздвижи. Иска и хемоглобин да пуснем, но не можах да разбера защо.
Мешко, добре изглежда тази градина. Ще я имам предвид, защото ние сме в Гео Милев.
*
Съгласна съм, че изборът на детегледачка е труден, но човек може да си определи критерии и да не се отклонява от тях само защото е принуден да търси варианти. Бавачките, които аз съм срещала, са жени на възраст, но много съвестни и имат добра връзка с децата. Дори едната ми помага понякога с моите буболечки. Частната детска ясла също е възможност, не защото е частна, а защото вероятно има добър подход към децата. Нямам опит нито с едното, нито с другото.

А, ние, от два дена сме във фаза близане  8O на всичко - играчки, мебели,  под ... и домашния ми чехъл облиза, просто съм в един тих ужас, лази и по някое време се надупва като молещ се мюсулманин и ближе,  мия пода непрекъснато, бърша където сваря на височина и т'ва е положението.
Моите пък ближат стените и дръжките на шкафовете :). Чехлите също са много изкушаващи, но засега спасявам положението. Явно всичко трябва да се опита и мама да има очи навсякъде :).
*
Да ви се оплача-моят юнак от 3 дни е мн нервен и почти през цялото време,когато е буден,реве.преборихме ги коликите още преди месец.след 5 дни става на 3 месеца.педиатърката каза,че му е рано за зъбки,а и не виждам подути венци. Но ръцете са му постоянно в устата и пуска лиги. Тази нервност била симптом на първоначален рахит,каза доки.. вие по колко вит Д приемате?аз му давам по 1 капка,защото и в ам има.

Мария беше така, след консултация увеличиха капките на 6 за една сед ица, след това по 4 капки . Тя приемаше по две капки като недоносено бебе. Ревът и нервността след увеличението преминаха и нея я водеха в предрахитно Състояние и сега се следи също. Фронтанелата не е затворена.Отзад на главичката имаше нещо ,но засега всичко е Ок.
Mgstra, малкият е много по - добре, нослето не е почти запушено, аз продължавам с капките,  утре дано педиатърката даде зелена светлина и да действаме, иначе е мнооого нервен, ама то стои ли се все в една стая :( милото ми. Нашата снимка я направихме в Токуда 3Д или 4Д - не съм сигурна, но дава цялостно изображение на главата и вътре вкл. Днес доцентът ни каза, че скенерът е показал, че ръбовете отпред не са се залепили и това още повече ще улесни положението... и, че другите шевовр са ок...Еххх, дано мине  по - безболезнено за малчо след операцията, а на вас - дано ви се размине :)
*
bonbolini, дано всичко мине възможно най-добре за всички ви.
mgstra, дано се размине при вас без нужда от лекарска намеса. Стискам палци и за двамата мъници.
mih, кога минаха 6 месеца? Сякаш беше вчера, когато трепереше за новородените ... Честити да са ви, все повече щастливи месеци да имате от тук нататък.
При нас е все така - ядат си ръцете и се лигавят, девойката вече се обръща настрани и обикаля активната гимнастика. Чакаме ваксина следващата седмица и хубаво мартенско време. При нас добре, снега почти си отиде. Дано скоро си отиде и от Родопите без да наводнява.
Не знам Стоека,орторедът преди месец не видя нищо тревожно. ще ходим на педиатър да ни видят.
*
Bobolini, много се радвам, че при вас има хубави новини, въпреки че операцията е неизбежна.
И ние днес бяхме при доцента, бяхме в болницата от 10:30 до 12:30. Краниографията я направихме също в Токуда и утре със снимките отивам пак при него, не мога да чакам до понеделник. Изключително съм ти благодарна за съдействието и съветите, които ми даде.

Mih-че, с малко закъснение, честито на порасналите ти дечица. Да са здравички и много емоции да ви създават.

За близането, не се впечатлявайте много. Ще дойде и друг, по-кофти момент, като събирането на фасове от улицата и слагане в устата. Изпадах в ужас, но всичко ставаше толко бързо, че не можех да отреагирам. Само ме хващаше един див бяс, че не мога нищо да предотвратя. Мина и този етап.
« Последна редакция: Март 12, 2015, 22:45:01 pm от mgstra »


*
Здравейте ,момичета. Чета хубави новини тук и това много ме радва. :D  Надявам се да станат още по-хубави. :)Мъниците си имат своите грижи и ние няма как да избягаме от тях.При всяко положение е по-добре нещата да се диагностицират в по-ранен момент след което да се коригират за да има време да се израстат  :). А бебета имат сили да се преборят,независимо че изглеждат безпомощни. :D Ние от няколко дни гукаме и говорим. Много е забавен.И много му се радваме. :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Здравейте,

Извинявайте, но не съм сигурна дали въпросът е за тази тема  :oops: Но все пак ще ви попитам. Аз, съпруга ми и дъщеря ми сме български граждани и последният път бяхме в България октомври месец - т.е напуснахме държавата тримата заедно. Предстои ми пътуване с дъщеря ми и майка ми до Варшава, през Мюнхен, следващия уикенд и се чудя дали ми трябва декларация от съпруга ми? Чувам все различни ммения, ще се радвам да споделите от опит.
Благодаря предварително!


*
Здравейте,

Извинявайте, но не съм сигурна дали въпросът е за тази тема  :oops: Но все пак ще ви попитам. Аз, съпруга ми и дъщеря ми сме български граждани и последният път бяхме в България октомври месец - т.е напуснахме държавата тримата заедно. Предстои ми пътуване с дъщеря ми и майка ми до Варшава, през Мюнхен, следващия уикенд и се чудя дали ми трябва декларация от съпруга ми? Чувам все различни ммения, ще се радвам да споделите от опит.
Благодаря предварително!
Такава декларация ти трябва само ако сама с детето напускаш България. В никоя друга държава не ти е нужен този документ. За България ти трябва, защото макар и детето ти да е родено и живее в чужбина е български гражданин.