0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

И на мене като Лили ми се иска вече в столчета за хранене,но момчетата още не сядат стабилно и дори не сме купили столчета.Чудех се бънджи-щом вече стъпват на крака и пружинират по малко,мога ли да ги поставя в него или да изчакам да станат по-стабилни.
Стоека,ти слага ли Мария на бънджи?
Mousyt,  по мои наблюдения недоносените деца имат много по-голям шанс да наваксат в развитието си, отколкото тези напълно доносените, при които нещо се обърква след раждането. Имам 2 приятелки, чийто деца се родиха недоносени, едното бебенце беше 1,200 кг. , но сега всичко им е наред и на двете момченца. Растат здрави и нормални деца, наваксаха си с всичко. Според мен в единия случай нещо не се е доразвило поради липса на време, а в нашия случай всичко си е било развито нормално и поради някаква причина (най-вероятно някакъв недостиг на кислород или предозиране с такъв в кувьоза) води до унищожаване на мозъчни центрове. Да, други такива могат да поемат техните функции, но някакъв дефицит винаги ще има. Живи и здрави да сме.
hope-love аз Явор го сложих в бънджи някъде на 6-7 месеца. Той го обожаваше, смееше се с глас в него, наистина страшно се забавляваше.

<br />[link=http:
Здравейте момичета и Рачо ние сме ранобудни днес от 8.30 сме станали  :lol: ядохме и сега мама пие кафе и гледа На кафе дават рубриката "моето мечтано бебе" и говорят за проблемите на недоносените деца...
*
Чудех се бънджи-щом вече стъпват на крака и пружинират по малко,мога ли да ги поставя в него или да изчакам да станат по-стабилни.

Константин започнах да го слагам на 7 м. и малко. Скачаше, целият блок ни чуваше,  пищеше от радост. Тео го пробвах наскоро - ми изобщо не се впечатли - виси си като ... и няма идея за какво е там   :)



Аз днес поръчах на Дани ето това от OLX за 20 лв.
http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Baby-toys/12-months/20699/21830/
Пише, че колецата могат да се плъзгат и бавно, което ме нави.
Дано да е усешно :)

.. и гледа На кафе дават рубриката "моето мечтано бебе" и говорят за проблемите на недоносените деца...
И аз го гледам. Много е сладка малката Александра, която всъщност вече е голяма  :P

Лили, това с грахчетата много ми хареса като идея и аз ще предложа на Дани. Сигурно накрая аз ще ги гоня по пода, но нищо  :lol:

Дани започна да седи стабилно на 7.5 м., но го слагах на столчето за хранене още от 6-тия месец. Може би не е било правилно, но много му харесваше.
*
Здравейте мили мами !Да се запиша и аз в темичката ,че почти нямам време да влизам в нета .
Ние сме в подготовката за първия ни рожден ден тази неделя ,много съм развълнувана от този факт .
Растем си добре ,имаме си 8 предни зъбчета и 3 задни са пробили .Ходим самостоятелно от 10 месец и сега всичко искаме да пипаме .
Искам да попитам ,какви изследвания трябва да поискам от личната педиатърка за съмнения алергия от яйца???Като започнах да захранвам с жълтък ,се започна голямо повръщане ,което много ме притесни .Като цяло това с повръщането ни се случи поне 3 пъти докато се усетя ,че до това води когато слагам в пюрето жълтък .
*
meshko106, и моите наблюдения са такива за развитието на бебчетата. Много неприятно е, че трябва все да се тревожим от толкова естествено нещо като раждането заради компетентността на лекарите...
Аз го слагам в стола за хранене вече от около месец, но моят има едно доста полегнало положение, не знам дали всички са такива... бях питала и казаха, че не е проблем - то е почти като в детско столче за кола :)
Аз много се чудя за бънджи. Хич не съм привърженик на проходилки (освен този тип каквото е показала Смайли) и бънджита, но пък той само подскача напоследък и се замислям, че може да ми осигури малко спокойствие  :oops: Това му е любимо занимание напоследък с подскачането - като жабка е :lol: Иначе ние "тренираме" сядане и вече като му хвана ръчичките и се набира сам да сядаи е голямо щастие да седне и да гледа наоколо :lol: Като го сложа на дивана и си седи без да го подпирам отстрани, но още не го насърчавам да седи така - само се забавляваме :lol: Ортопедът каза като стане на 8 месеца да го сложа да седне - сега само тренираме движения и мускули :lol:

Не мога и да не се оплача малко, няма да съм аз :( Вярно, че напоследак издъхвам с работа и грижи за малкия, но свеки не беше идвала да помага три седмици и ми беше спокойно. Вчера дойде и след половин час вече аз бях в нервна криза :x Днес само я чакам да си тръгне и му казах снощи на ММ, че отказвам официално помощ вече, да се разбере с нея, щото 7 месеца през бременността се разправяхме по темата, вече 7 месеца и от раждането, нямам сили повече да се обяснявам - като не става не става! А колко си ми беше добре с мама миналата седмица :oops: :?
*
Meshko,съчувствам ти за това което сте прееживели :x,за съжаление май често се случва да си имаме работа с некадърни доктори.................
За радост има и доста кадърни и Слава Богу:)
Ох,за тия рахабилитации ми е болна тема.............Ние не ходим,но тук във Варна още не са ни казали къде и конкретно трябвали ,а и аз не намирам тук при кой да идем.
Права им вкъщи(но честно казано не винаги или набързо) нй-обикновенна гимнастика-колелото ,ръчичките нагоре настрани,по коремче ,за ръчичките ги хващам и повдигам и това само.
Та ги мисля и аз тия неща много .
С момичетата с които си комуникираме от неонатологията ходят при Чавдаров и хич не им се ходи повече на милите :(
Аз  много съжалявах,че няма да сме в София да си ходим там на всичките му нужни специалисти.По-спокойна сякаш щях да съм там.Знаех при кого кога да идем,а тук трудно намирам.Даже неонатолог още не съм намерил като хората.

Иначе ги придържам седнали или подпирам за малко на възглавници пак седнали,но като ме видят познати ми казват ,че е рано.Иначе им харесва на бебоците и се хилят ,аз и за това почнах :)

Mousyt,разбирам те прекрасно за свекито..................Аз нямам ,но лелята дойде в началото и въпреки,че ми е трудно с две съм мнооооого по-добре без нея.
Пък що да не оплачеш на нас я :wink: :lol:


Гледах и аз по Нова за недоносените:)
И какви спомени нахлуха и рев....................................А децата на една ръка разстояние от мене:)
А дори не можехме да ги пипнем.....................:(
Мина ,не се сещам много често ,но никога няма да се забрави.

Хейййй,ама ние станахме на цели 6 месеца днес :lol: :P
Щях да забравя да ви пиша :lol:
Черпя ви виртуално(ако успея да кач нещо :lol: :lol: :lol:)
« Последна редакция: Март 11, 2015, 13:36:04 pm от mih »
*
mih, честити ви 6 месеца :happy_birthday_1:
Аз все си ви имам за малки още, ама то само един месец след Мати са, та са си големи вече :lol:
И аз гледах по Нова тази сутрин и имах неблагоразумието да се намеся и в една дискусия по темата в ФБ в страницата на недоносените и още ми трепери всичко... Аз за нас си забравих лошите емоции, но всеки път като дават за недоносените деца и всичко ми се разтреперва! Така ми се иска да можех някак да променя някои неща в неонатологиите, но истината е че трябва да се променят самите хора, не толкова базата или системата, а това.... :?
Уф, толкова работа имам а от сутринта само седя и цъкам :x

mih, лошо е че не можеш да намериш неонатолог. Защо не попиташ в групата във фб, може някой да препоръча нещо? :ask: Иначе бях срещнала някъде във Варна във виница че имало клиника дето са по системата на Чавдаров, ама аз на твое място бих си слушала неонатолога и невролога и само ако и каквото те препоръчат, че нали по-нагоре вече се изказах ;)

Искам да се оправя времето и да хващам парка! Знам, че тогава съвсем няма да работя и много неща ще се объркат, но имам нужда от въздух, от пространство, от слънце, от хубави емоции...омръзна ми да съм мрънкало :lol:
Mousyt, изумена съм колко злоба има у хората към МД неонатолозите!
Драснах 2 реда там - изядоха ме с парцалите :)
Михче,честити ви шест месеца да са здрави и щастливи малчовците :lol:
Моусит,не се ядосвай,а наистина се разбери бабата да не идва и толкоз напълно те разбирам и аз миналата седмица бях изтрещяла,защото свеки,за да се отърве от мъжа си ми го прати на мен под предтекст да видел бебето....е,хубаво видя го,ама биваше и бързо да си иде,а не да ми виси една седмица на главата,защото той ме натоварва и ми пречи по никакъв начин не ми помага,а тя нагло ми звънеше по телефона и ми обясняваше как си почивала и много и било хубаво,че нямало за кого да готви и т.н. идваше ми да я убия честна дума....ей,на и аз се оплаках :lol:
Офф,Моусит,това за свекито мн кофти.ние живеем в общ двор и след ражд идваше по 20 пъти дневно,без да преувеличавам... говорих с нея и почна да идва по 10 п. мм пълен пас!оттам започнах да се заключвам и настанаха пълни драми вкъщи.. та мм се наложи да й каже,че аз ще я викам,когато е удобно да вижда детето. Та така уж съм я озаптила,като си показах лошите страни,но се чувствах като в биг брадър.умувам какво ще го правя малчо,като ме привикат на работа. Той декември става на 1г,а ясла има чак догодина септември. Ако взева детегледачка,свеки ще досажда и няма смисъл.ако го пратя на частна,там ще завам от 600 до 1000 кинта а даже няма здравен филтър... дайте идеи вие как се справяте с детегледането след завръщане на работа
*
E,добре де,аз защо за мойта тъща само "цветя и рози" и в мислите и на устата ми..... :lol: :lol:?
Мих,честита ви половин годинката !!! :D :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*
E,добре де,аз защо за мойта тъща само "цветя и рози" и в мислите и на устата ми..... :lol: :lol:?
Мих,честита ви половин годинката !!! :D :D
Аааа, Рачо, ние за свекърви говорим :lol: Тъщите са си супер :lol: :wink:
Моят мъж ме подкрепя и го вижда и дори се опитваше да говори с нея какво и как, но той и обяснява като на човек дето разбира и така меко меко само да му подхвърли, а на нея целия процес и липсва и то няма как да се сети какво като изобщо не го знае 8O :lol: Все едно де...
Рафаила, и аз тези дни много я мисля яслата. Аз се връщам октомври, но не съм сигурна че ще ни приемат в яслата, отделно не съм сигурна дали искам да го дам, за частна хем искам хем скъпо и не знам...варианта бавачка не знам ще стане ли - тогава сигурно със веки съвсем ще спрем да си приказваме, а аз категорично не искам тя да го гледа :x Та те разбирам напълно... за жалост нямам избор да не се върна на работа  :(
Ааа,Рачо за тъщите само "цветя и рози" те наистина са си супер :lol: оффф,напоследък след всички дразги със свеки все повече се замислям,че един ден и аз ще бъда нечия тъща и свекърва и за мен ще говорят по-същия начин надявам се да бъда по-тактична,но все ще съм чужда и крива...
Момичета май е по-добре бавачка ако можете да си го позволите вместо свеки да ви гледа детето и да ви дразни...
*
Момичета май е по-добре бавачка ако можете да си го позволите вместо свеки да ви гледа детето и да ви дразни...

Алекс, аз отпреди да знам че толкова ще ме дразни не искам тя да го гледа :lol: Компромисно бих дала на майка ми, но честно казано бабите са особена стока и не искам да ми изкривяват детето :wink: Аз за моя си случай де....има и много по-различни такива (например на сестра ми свекър и....). 8O :lol:
*
Здравейте и от мен  :)
Аз тези дни ходя до обяд на работата,после малката заспива ,ставаме,закусваме и до вечерта спирка няма.Вече взе съвсем да се отпуска да ходи и като сме в хола аз си седя на дивана ,а тя обикаля масата,до секцията където е телевизора и кръчне ли към другите стаи и хуквам и аз.
Да се похваля вече си имаме и първия горен резец мисля че и другия е тръгнал та да видим.

Бонболини съжалявам за това през което трябва да преминете,дано всичко да се развие добре и да мине е леко и бързо.
Мих честито ви 6 месеца,и аз все си викам,че сте малки,а то вие големички вече да са живи и здрави,лети времето лети  :)
Mousyt ужас с тези свекърви,съжалявам,че не се разбирате,ма все те знаят всичко бе...ццццц :x няма такива същества.
Моята сега пази малката до обяд за сега е добре,то нямам и избор де ,докато излезе мама от Април така щее е .
И аз някъде 6-7 месец слагах в столчето за хранене,много по удобно ,а и на нея и беше добре.

Мих-че, кога станаха на цели 6 месеца близнаците?  :P Да са ти живи и здрави  :P

Foveri, много се радвам, че те виждам тук  :P Много рано сте проходили. Браво на детето.

Момичета и Ра4о, мрънкайте си на воля тук. Всеки има нужда да се пооплаче!

Та по този повод, виждам, че пак сме на тема свекърви и тъщи  :lol:
И аз предпочитам да дам детето си в ясла пред това да го гледа някоя баба. Според мен за развитието на детето е по-добре да е сред други деца.
Лошото обаче е това с боледуването.  :(
Аз ни записах в системата за държавните ясли. В момента за тази до нас се борят 8 дечица за 1 място. Ние сме в тези 8  :lol: Разбира се, ако се регистрират още деца, а то има време, още по-зле ще стане положението.
Сестра ми ме успокоява, че много подавали невярна информация или пък само се пробвали без да имат желание да записват детето, така че евентуално може да се надяваме за второ класиране.

Ние днес се разхождахме отново с количката (вече е проходимо  :lol:). Бяхме в Джъмбо и си взехме предпазители за чекмеджета и две "та" за Дани ("та" е топка на неговия език  :lol:).
И той започна да разширява периметъра на щъкане. До скоро се държеше само за масата. Сега от масата се хваща за дивана и после се мести към кошарката.
Мъжът ми не го беше виждал 10 дни и каза, че вече стъпва много по-стабилно  :P
За лазенето нямаме шанс. Също не може да се изправя още от легнало в седнало положение  8O но от седнало се случва чат пат да се изправи прав като се държи.

Ааа,Рачо за тъщите само "цветя и рози" те наистина са си супер :lol:
:lol: А, защо ли тогава има само вицове за тъщи  :lol:
Рафаила, аз се върнах на работа през март, а яслата я започнахме през септември. Помолих майка ми да го гледа през тези месеци и тя с радост се съгласи. Така решихме въпроса.
<br />[link=http:
*
Аз днес поръчах на Дани ето това от OLX за 20 лв.
http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Baby-toys/12-months/20699/21830/
Пише, че колецата могат да се плъзгат и бавно, което ме нави.
Дано да е усешно :)





[/quote]

47 Smiles, тези колички са наистина много удобни за учене при ходене, но имай в предвид че точно този модел на ikea са много леки и се килват лесно. Затова може да я пълнеш с повечко книги та да тежи. :lol:
bonbolini, наистина искрено ти съяувствам през какъв ад трябва да преминаваш. Дано нещата да се развият по най-благоприятния начин.
mih, честита ви половина годинка. Кога се родиха малчовците, а колко са пораснали вече.
Съчувсвам ви за свекървите. Моята е прекрасен човек и изпълнява всичко, което и се каже. За жалост е много далеч от нас. А мама си отиде от този свят точно преди 40 дни. Така че сме си само ние и на никого не може да разчитаме като цяло.  :(
« Последна редакция: Март 11, 2015, 16:28:25 pm от ra4ko75 »