0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте,Бомболини,много е неприятна ситуацията с вас,но такива неща се случват.Според мен,трябва да поемите "риска" и да се доверите на доцента. Специалист е,а и такива операции са рутинни за него. При всяко положение е по-добре да се реагира в ранна възраст,за да се избегнат усложнения  по-късно,но това са мои разсъждения.
Ариадна,предполагам,че педиатърката ще знае най-добре :lol:. Ние сме на два и две седмици,но също отложихме ваксините за трети месец.Да укрепне още малко малкия,да мине болното време и такива причини,но нашата педиатърка ни увери,че това не е забавяне и не е фатално. :wink:
Мауст,абе това с "ромбоидната глава" май е някакъв вечен сериал, :lol: :lol:,като Дързост и красота  :wink: И при нас филмът е същия- главата неоформена  8O,направо е сплескана :o,дефектна е  :(...... А като наля малко килограми и взе да се оправя главичката  :lol: :lol: И ,слава Богу,за сега оставихме сериалите и гледаме Мастершеф :wink:
Жбрул,липсваш ни  :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Привет:)

Бонболини,силно стискам палци всичко да се нареди да мине леко та да си отдъхнете :goodluck: :bighug:

Ariadna,добре дошла:)Да ти е живо и здраво детенцето:)
Аз родих в 29г.с. и бебоците постояха 3 месеца и половина в неонатологията .
Тя Mousyt ти е писала за ваксините ,и на нас така ни сложиха хепатитната и БДЖ в МД,а сега още не сме слагали други.
Притеснително си е и аз ги мисля много,но няма как.

Смайли,мила Дани е много сладък пу пу:) :bighug:
Супер снимки:)

И нашите глави са интересни :lol:
Особено на Ивона,сега като наддаде е по-добре :lol:иначе си беше като извънземна :wink:
Като ходихме на невролог човека каза ,че имала белези по главата дето са я дупчили милата:(,но аз не ги виждам :?

Поздрави и от мен Jbrul:)

Рачо,че ко му е на Дързост и Красота :lol: некви 2000-3000 серии................. :lol:
*
Ариадна, добре дошла ти и малкото ти съкровище!  :bighug:

Бонболини, аз ти писах снощи доста, но се затри (както обикновено става напоследък). Ние също ходихме при Кирил Георгиев, за щастие ни се размина операцията. Оказа се фалшива тревога. Но определено е специалист на когото бих се доверила. Разбира се, бих поискала второ мнение от другият много известен неврохирург, забравих му името. Знам, че ти е много трудно, защото и ние бяхме тръгнали по този път, но ще сте в най-добрите ръце в Бг, и както всяко нещо ще мине и ще забравите. Но сега стреса е огромен. Говори с другите майки, чакащи пред кабинета и се подкрепяйте. Там има и много чакащи за контролни прегледи - те могатда ви споделят как е протекло всичко при тях и какво да очаквате. Докторът не е твърде словоохотлив, поне при нас не беше. Но майките могат да ви донесат много успокоение. Успех, и дано ви се размине някакси!

Смайли, Дани има страхотни очи <3! Твоите ли са?
Добър ден и от нас :D Mousyt, и ние се следим при доцент Георгиева. В четвъртък сме при нея на контролен преглед и ще обсъдим ваксините. Стефан се роди в 32 г.с., но беше по-едричък - 2,200 кг. и стоя в неонатологията на Надежда само 22 дни. Преди да го изпишат му поставиха първата хепатитна. След това за съжаление влязохме в болница с аспирационна пневмония и пак не можахме да поставим БЦЖ-то и хепатитната втори прием. Сега като ги поставим така или иначе другите ще се отложат с два-три месеца.
Момичета, на вас кога започнаха да ви избиват зъбчета? Стефан непрекъснато се опитва да си набута ръцете в устата :D Още не знае какво трябва да прави с чесалките за зъбки :)
Mousyt, прочетох, че сте ходили на рехабилитация. Доцент Георгиева ли ви насочи? На нас ни каза предния път, че щяла да ни види и този път и да прецени. Ама какво ли ще трябва да ни гледа?
Привет от нас  :P

Бонболини, както вече са ти писали, консултирайте се и с още един специалист за по-сигурно. Дано операцията не е тежка. Може би е само поръхностна намеса. Стискам палци всичко да е наред.

Мих-че
, Дани по нищо не прилича на мен. Общо взето все едно съм го откраднала  :lol: Аз съм тъмна - с кафяви очи, мургав тен. Очите на Дани са по-скоро на свекърва ми. Мъжът ми също е със светли, но със зелени, а на Дани са сини.

Ariadna, добре дошла сред нас  :P

Jbrul, мяркай се по-честичко  :P Дано всичко е наред при теб.

Отивам, че беб се събуди току що.
*
Рачо, те в началото всичките се раждат с криви глави, ама после се оправят ;) При нас драмата е че младежът не щеше да си вдига главата и да седи по корем хич, а по гръб го бяха научили в МД да лежи само на ляво и добре че параноясалата му майка още преди да започне да става лошо взе да му подпира главата, че да не се изкриви, че иначе сигурно щеше да стане като пъпеш... и от лежането на една страна просто от едната страна му е по-изпъкнала тиквата, но доц. Георгиева каза че не е много и ще се изправи като вземе повече да седи :)
mih, спомням си че на едно момиченце в МД му бяха сложили абокада за системата на главата и майката втрещена ги попита, а акушерката и обясни, че това било перфектното място за такива неща, но не се слагало при възрастните, защото имат коса 8O На малкия също не видях да са му слагали там, ама той си се роди с доста коса....
Ariadna, ние първо ходихме на консултация с невролог в клиниката на Чавдаров и оттам ни насочиха да прави рехабилитация (но това не е показателно, защото за тях здрави деца май няма...). Но и доц.Георгиева всеки път ни натъртва че трябва непрестанно да му правим и дори понеже пътеката е веднъж месечно да редуваме с друга рехабилитация. Но на нашия определено му куцат някои рефлекси и неща, това че вашето бебе е недоносено съвсем не означава че ще е така :wink: Досега слава богу всичко си го прави, просто върви наистина даже не с два а с три месеца назад, но за мен е важно да се развива - един месец като порасте няма да е от значение ;) Затова и този месец съм им била отбой на всичките рехабилитации, защото последния път ни дойде и на двамата в повече емоционално и физически :? За сметка на това се занимавам адски много с него, да го обръщам, да правим гимнастики и мисля че и това има ефект :) докторката му гледа рефлекси - как си опъва крачетата, как следи играчка, как си държи главата като го изправяш, дали посяга напред с ръчички... Това, че си пъха ръцете в устата е много хубаво и ми обясняваха че е някакъв първичен рефлекс на себеопознаване и е добър белег точно за това развитие :) Не мисля, че са зъби - аз също в началото се чудех, ама като взе да чеше венците тенденционзо разбрах каква е разликата :lol: Но и така и така верен отговор със зъбите няма - може и рано, може и по-късно, а може и отсега да се зачеше а да излязат чак на годинка :? : (а дано не :lol:)
Mousyt, и ние ходихме на консултация с невролог при д-р Христова мисля, че беше. Тя каза, че детето има много добри рефлекси. И аз се занимавам всеки ден с него, показваме си играчки, слагам му ги в ръчичката и на активната гимнастика по малко седим. Но много мрази да го слагам по корем, иначе главата когато е гушнат я държи доста добре изправена.
И на нас като бяхме в Педиатрията, заради пневмонията му бяха сложили абоката на главата. Щях да умра като го видях, но сестрата каза, че там има най-добри кръвоносни пътища и не ги боляло бебета. Само за майката си остава ужасът:(
*
Мousyt,да бързам забравих :?
4естити 7 месеца на Мати :D
Да е много много здрав и мама и тати да имат достатъ4но време за игри с него :D :D :happy_birthday_1: :bighug:
Кога мина,а 8O :lol:
Ние утре правим 6 месеца :lol:Леле,пълни с емоции месеци...................
*
Мousyt,да бързам забравих :?
4естити 7 месеца на Мати :D
Да е много много здрав и мама и тати да имат достатъ4но време за игри с него :D :D :happy_birthday_1: :bighug:
Кога мина,а 8O :lol:
Ние утре правим 6 месеца :lol:Леле,пълни с емоции месеци...................

Леле, Мих, добре че си ти 8O Аз мислех, че е утре и хич не съм се сетила дори :oops: :lol:
Много съм зле! А времето как лети....аз още не съм осъзнала, че бях бременна, а това малкото тука вече се налага 8O Ужас направо!
Mousyt, съчувствам ти за преживяванията на рехабилитацията. Ходенето в клиниката на Чавдаров беше един от най-кошмарните периоди за цялото ни семейство след раждането на Мия. Ако имаш вариант, върви на друго място-най-искрения ми съвет. Имам ужасно мнение за професионализма им или по-скоро за липсата на такъв. На Мия й бяха назначили магнито терапия и един ден докато чакаме случайно разбирам от други майки, че не бива да се прави повече от 15 или 20 пъти непрекъснато (не помня точната цифра). изпаднах в шок като сметнах, че при нея са поне с 5 повече. Същия ден се обаждам директно на Чавдаров и той обеща да проучи от лекуващия ни лекар какво точно се е случило. На следващия ден вместо да ни обяснят и успокоят искаха директно да ни изхвърлят. Не ми приеха направлението. Отказаха да пуснат детето на процедури. Онемях от наглостта им, вдиднах голям скандал и след това продължихме още месец-два, но вече я следяха много искъсо. През цялото време правеха намеци как трябва да си плащаме рехабилитацията, че колко било трудно с направленията, но нашата лична ни е близка и не ми отказваше направления. Това им беше голям трън в очите. Както и да е, след 3 месечна терапия там Чавдаров вдигна рамене и каза, че това не е в неговата компетенция, че не знаел за какво става дума, ама детето не реагирало спрямо неговите очаквания и спряхме. Невероятно облекчение беше за всички ни. огромно внимание към тяхната клиника.
<br />[link=http:
*
meshko106, не знаех, че сте ходили. В този форум няма много информация по темата... каква е била нуждата от рехабилитация при вас ако разбира се не те натоварвам да споделиш  :oops:
Аз нямам чак такива изцепки като при теб. Ние не отидохме при Чавдаров а направо при лекар от клиниката, но т.к. общувам с доста майки на недоносени се убедих, че и в двата случая на бебе като нас назначават 100% едно и също и ми се видя малко нахално неговото преглеждане в частния кабинет та го игнорирах... Досега сме правили два курса - в края на ноември и в края на януари. С направлението и мен ме въртяха заради някакъв адрес, но се оправихме. Лекарката ме издразни още първия път много, защото му написа епикризата без дори да го погледне и разбира се веднага му лепна някаква тежка степен. Втория курс го започнахме след уговорка по телефона - дори не го е преглеждала, смятай как назначават нещата (е те бяха същите от първото посещение). Епикризата отново беше copy-paste, с много грешна информация вътре и за оправдание на дейността си бяха смъкнали една степен, при положение че на мен никой от тях не ми каза детето да има проблем, отбелязаха напредъка му и единствено, че леко е назад с рефлексите... Мен много ме натовари обаче самите процедури. И не не, защото детето плаче (успявам да се абстрахирам), а защото там работят с много тежки случаи и те във всичко намират проблем! И 10 дни по половин час да слушам да ми се обясняват само страхотии и как ако до 2 дни не си вдигне еди си как главата едва ли не ще е инвалид и просто много се натоварвах! По мое (и не само) мнение рехабилитацията много добре му се отрази и двата пъти за наваксването, но ако тя е нужна наистина само за да "забърза" нещата, ами аз не бързам за никъде...досега всичко, което те ми показваха като проблем той го е правил, просто по-бавно! Мен това не ме тревожи...все пак първите три четири месеца той само спеше, а те очакваха да прави нещо - просто си е по-кротко дете и това и те се съгласиха, че при по-спокойни деца рефлексите стават по-бавно! Отделно, че той е с относително силен рефлукс и от напъването и борбата от войтата последния път много си го раздразни и после трябваше да го лекувам със сиропчета и близо месец повръщаше още по-зле и пищеше, което допълнително ме възпира.
Отплеснах се малко :oops:, извинявам се на всички! Но просто ме нацелихте баш в момент тези дни докато бях в дилема дали да послушам себе си или тях и кое е най-добро за детето и сигурно съм искала да го излея някъде... :oops:
Mousyt, напълно те разбирам  :?
Сега и аз съм в дилема - операция ще се прави, но имам избор от две места: Свети Иван Рилски и доц. Георгиев - всепризнат и според всичко , което съм чела по форумите за него-ненадминат в областта си и Токуда, доц Цеков - признат неврохирург и много, ама много горещо препоръчван от нашата педиатърка, която работи с него. А и в Токуда условията на престой са по-добри, но това не ми е толкова важно, щом издържах 7 дни на 7ми етаж в Майчин дом, нищо не може да ме уплаши ...
Кое да избера се чудя?
Mousyt, ох мила, каква е била причината никой не пожела да ми обясни. Некадърниците в Шейново си позволиха да ни изпипшат с думите: Дано не е най-страшното...За бебенце родено с планирано секцио 6 дни преди термин, без усложнения........Нещо се е случило след раждането докато съм била в реанимация -или са напрвили някаква грешка или са пропуснали да направят нещо, но и в двата случая би обяснило липсата и отказа да ни се дадат обосновани обяснения. Казаха само, че се държала по-различно от другите бебета и трябвало да я проследим. И се започна по метода на изключването всякакви прегледи и излседвания. До някаква конкретна диагноза не се стигна, но е факт, че дъщеря ми си имаше двигателно изоставане, късно проговаряне, проблеми с финната моторика, има ги и досега. Не мога да твърдя, че рехабилитацията не е помогнала, нито обратното, че е помогнала пък супер много, но техният безпардонен маниер ме ужасяваше. И аз съм чувала това, което са ти казали и на теб: Ако не направи контрол на главата, няма да седне, няма да стане, няма да проходи. И Мия плачеше през цялото време от влизането в клиниката до излизането. 1 час непрекъснат рев винаги те натоварва, а и наистина тягостната обстановка там е ужасна. От опит обаче мога да кажа, че ако някои неща се случват по-късно, това  в много голяма степен означава, че и останалите ще закъснеят. Поне при нас беше така. И всичко с огромни усилия от наша страна. Особено като виждам сега каква е разликата с Явор, разбирам какви усилия ни е коствало и в действителност колко е било изоставането при Мия. Дано при вас всичко да се развие по-добре.
<br />[link=http:
Mousyt,Mih ех пораснаха дечицата само да са здрави останалото се нарежда някак...направо изтръпвам като ви чета какъв ужас изживявате с ходенето на рехабилитация...
Бонболини,не ги познавам ни в Токуда ни в Иван Рилски и не мога да те посъветвам за жалост дано всичко мине бързо и да свършат тревогите ви :)
*
Бонболини, аз съм за Георгиев, защото съм чела постове на майка с оперирано дете, която е ходила след това в чужбина и там са потвърдили, че операцията е била перфектно направена. И на други майки с вече пораснали деца. Другият доктор не съм го чувала, а и нямам добро мнение за Токуда. Но това, че аз не съм чувала нещо не означава, че не е добро. Вие приемате ли Вигантол? А вторият лекар какво ви каза?

Уф, чувала съм май само недобри неща за клиниката на Чавдаров. Като например че правят и процедури без нужда.
Лили, ние приемаме по 2 капки Вигантол по препоръка на невроложката. Като се затопли май ще минем отново на 1 капка.
*
meshko106, направо да им се не знае на докторите като те слушам :( При нас също няма диагностициран проблем - просто тръгнахме защото е недоносен и те така... аз пък почти не съм чула за недоносено с нашата степен става дума, което в началото да не е било така, а повечето като пораснат и нямат проблем. Естествено както и ти подчерта с конски усилия от наша страна! Дано всичко се избистри :)
Лили, аз давам витамин д на джеймисън - уж бил по-пречистен, по една капка :)
За правенето на рехабилитация без нужда имам и аз едно наум...но по-скоро, защото децата не са еднакви и две седмици според мен не са критерии...
« Последна редакция: Март 10, 2015, 20:20:58 pm от Mousyt »
*
bonbolini, съжалявам за това, през което трябва да преминете, но всичко ще бъде наред

Мони се роди с цепнатина на устната и трябваше да направим операция още на 2 месеца. Разбирам какво ти е. И ние имахме подобен избор - най-добрият хирург за нашия случай (но работещ в държавна болница и то в Пловдив) или хирург (също добър) в Токуда. Аз на Токуда съм фен, мисля и сега там да раждам. Но за операцията избрах проф. Анастасов в Пловдив. Все пак опитът и уменията бяха най-важни за нас. Не съжалявам. Всичко беше чудесно :)

Успех!



   La vita è bella
Бонболини,Лили ти дава полезна информация за д-р Георгиев.Потърси и ти такава за него и за другия лекар и решавай.Предполагам колко ти е трудно,но действайте,за да оставите тези проблеми зад гърба си.
Моусит, на племенника ми му правиха рехабилитация две седмици в кварталната поликлиника в Пловдив и сестра ми беше много доволна от отношението и професионализма.Бяха и показали какво да прави в къщи занапред и тя си правеше всичко в къщи.Детето навакса двигателното,проходи на година и два месеца,проговори някъде преди втората година и т.н Освен недоносен имаше и други проблеми,за които го тъпчеха с торба лекарства,част от които го успиваха,но редовната гимнастика и масаж му бяха от полза.Мисълта ми е,че можеш да потърсиш и друго място,ако смяташ,че Мати има нужда от още курсове при рехабилитатор,а пък не ти се посещава повече тази клиника.
*
Момичета, благодаря ви за коментарите за вит. Д, но въпросът ми беше най-вече към Бонболини във връзка със специфичния им проблем.
Аз вит. Д не дадох, освен десетина пъти когато се бях разколебала. Фонтанелата на Калина е малка.
При нас всичко е наред, малката расте дива и леко си пада разбойничка  :oops: . Притеснява ме единствено че не седи самостоятелно, а аз я слагам в столчето за хранене :( Но няма как да и давам парченца ако е полегнала. Оптималният вариант е като я държим в скута, но столчетата са толкова изкушаващи и удобни за майки.. Вчера и разсипах грах на табличката и си 'откраднах' 15 минутки докато малката ми Пепеляшка събираше и хапваше :)