0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Смайли,голям мъж този Дани! Красавец!! Да са ни живи и здрави,миличките и ще се радвам,някой ден да се запознаят. :D

п.п.Авалон,телефон на педиатър и на Дева-та трябват ли ти? Нали щеше да идваш към Бургас ,да се порадваш на зимата,че то тази година другаде сняг няма да видиш  :lol: :lol:.
« Последна редакция: Март 09, 2015, 09:28:14 am от ra40 »
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Хаха, Рачо, поотлжихме малко.  Видяхме сняг най-накрая и то точно когато бяхме решили да пътуваме. В Бургас някой друг път снега, май само вятър там. Да, да, ще ми трябва телефон да имам за всеки случай, малко неопределено стана кога ще идвам(е), но ще е скоро, само да се поусмихне малко тая баба марта. Днес всичко и от всякъде тече. Пак няма да има разходка, пу, аман вече.
Смайли, сладур този Дани.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Да,разходка няма да има сега зради кишата и капчуците.И камари сняг падат от покривите на къщите.Мене нещо взе да ме хваща депресията от това неизлизане.За капак Кирчо вчера беше с температура и много нервен.Мислим,че е от зъби,няма друга видима причина.Сега и двамата спят,а дядо им ги "пази".Той вече идва всеки понеделник и аки решим нещо да променим се сърди.Това си било"график" и туй-то. :)
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Здравейте,
съвсем ви изпуснах, но никакво време не ми остава, тези хлапета стават, все по-бързи, изобретателни иииииии хитри!!! :lol: Заемат ми времето на 70% останалите своб проценти отиват за готвене, чистине и пр все приятни нещица :P

Честит празник на всички ви на патерици!!!

Тук нямаме и помен от сняг :( нито от случващото се в БГ, затова пък имаме едно слънце, макар и хладно ми е достатъчно да виждам слънчицето навън, за да си помисля, че идва пролетта, колкото и лоша да бъде тази баба марта :P А аз опуснах снимките но нищо другия път може и да ги видя :)

И като заговорихте за пълни бебета, да попитам и аз, тези сухари докога се дават и мога-ли да ги заменя с някакъв хл,б да кажем със семена разни или с лимец или просто с типов, ръжен?


Смайли,разгледах снимките няколко пъти.Много е готин Дани.Добре си живеете с него :)И на снега си успяла да го изкараш и снимаш.
Наистина добре си живеем ... пу пу  :P
И днес пак излезнахме навън. Времето е разкошно. Само трябва да се внимава да не се минава под навеси и дървета, защото снегът пада като за световно.

Много ви благодаря още веднъж за милите думи за Дани  :P
Показвайте и вие вашите дечица да им се радваме  :P



Здравейте,
Ние вместо да се радваме на месечинката преди няколко дни, сме в пълен ужас... Ходихме на консултация за едно ръбче, което се напипва на челото на малкия, доценката каза да се консултираме с д-р Кирил Георгиев /неврохирург от Св.Иван Рилски/. Сега се връщаме и той каза, че сме за операция  :balk_145:  :balk_145:  :balk_145: Много ми стана криво и мъчно и съм в голяма чуденка да я направим или не... Все пак е доста добър специалист, има даже чакащ лист с мъници, на които да им оперират разни работи па главичките. Звънях на доста места за още едно мнение, но всички ме препращат именно към въпросния неврохирург. Един познат обаче каза, че в тези случаи било източване на клиничните пътеки. Просто не знам - на мен ми изглежда нормална главата, наистина има ръбче по челото, спуска се от горната част и е до към средата на веждите, но все пак не съм специалист. Какво да правя???
Бонболини вашия педиатър какво казва? Чуйте и неговото мнение
Bonbolini, а защо е необходимо да се оперира? Какво представлява това ръбче и каква е опасността от неговото съществуване?
Съжалявам, че ви е дошло това до главата  :(
*
Един познат обаче каза, че в тези случаи било източване на клиничните пътеки. Просто не знам - на мен ми изглежда нормална главата, наистина има ръбче по челото, спуска се от горната част и е до към средата на веждите, но все пак не съм специалист. Какво да правя???
Искам да попитам този познат неврохирург ли е за да е достатъчно  компетентен за подобни изявления, че ставало въпрос за източване на кл. пътеки или наистина е необходима операция. Честно казано вбесявам се на такива коментатори. Бих те посъветвала да направиш консултация с ПОНЕ още един неврохирург и тогава да мислиш за решение. Просто "ръбче" нищо не обяснява, това вид козметичен дефект ли е или нещо по-сериозно и различно. Не мисля, че педиатъра е достатъчно компетентен, това е работа за тесен специалист, той ще обясни защото е  важно каква е етиологията на това ръбче, какви са последствия при растежа и развитието ако не направите операция, в какво се състои самата операция като сложност,  травма,  рискове. и т.н., много, много въпроси. Решението взимаш ти, но преди това събери нужната информация за да се довериш и на майчиния си инстинкт и да постъпиш най-правилно. Съжалявам за тези тревоги.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
дааа, напълно съм съгласна. На мен предчувствието ми е, че трябва още поне една консултация, затова утре сме в Токуда по препоръка на педиатърката. Тя поначало обърна внимание, че има ръбче и просто да го следим, защото поначало главата расте равномерно и колкото трябва за месеците си. Затова отидохме при доц. Георгиева, тя направи трансфонтанелна ехография на мозъка /всичко, Слава Богу е добре там/ и каза, че това ръбче има вероятност да се втърди и да доведе до по - сериозни проблеми, затова отидохме при доц. Кирил Георгиев. Това , което ми направи впечатление е, че не погледна документите, които носех, също и снимки, на които се вижда, че малкият е роден така. Направо каза - за операция сте. Аз се подкосих, той направо си ни записа час - за 13.03 да е операцията. Този мой познат, който говори за източване на клин.пътеки, е лекар и то в държавна болница, съжалявам, че пропуснах да отбележа. Но не е неврохирург, друг хирург е... За момента сме на ниво още една консултация... Пак според педиатърката , по-скоро ръбчето е козметичен проблем, но тя не е специалист. Утре ще видим...
47 Smiles, все едно челцето не е плоско на пипане, а има ръбче точно по средата, леко изпъкнало - води се метопичен шев.
И да се дооплача, днес за капак на всичко , малкият има много секрети - течни и прозрачни и хърка от тях. Давам Виброцил и вит. С в носа - това ми каза педиатърката.  :?
Здравейте момичета и Рачо :) Надявам се да приемате нови попълнения? През ноември се роди моята дългоочаквана рожба, малко по-рано отколкото трябва. Вече наваксваме и да чукна на дърво се развиваме добре :D Почти десет години се борихме докато успеем да се сдобием с детенце. Цял живот ще сме благодарни на доктор Персенска, че ни дари с това щастие.
Стефан се роди в 32 г.с. заради плацента превия и голям кръвоизлив, който направих. Слава богу в "Надежда" направиха най-доброто за нас и сме живи и здрави.
Сега са ме обзели тревогите с ваксините, в неонатологията на "Надежда" му поставиха само първата хепатитна ваксина. Педиатърката каза, че ще изчакаме да стане на два коригирани месеца. В петък Стефан ги направи и сега не знам с коя ваксина трябва да започнем - БЦЖ, хепатитна - втори прием или двете ваксини, които се поставят във втори месец. Моля споделете как е било при вас, особенно майките на недоносени дечица.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Ариадна добре дошла! :P Важното е, че сега Стефан е жив и здрав! Много да ви радва!!!

Бонболини с основание се притесняваш, това ръбче е козметичен дефект ли или аз неразбрах, извинявам се много!
Моята Теичка, също си има козметичен дефект на дупИто :x Много се бях притеснила т.к расте заедно с нея но кожната и ЛЛ на детето и още 2-3 с които се консултирахме ни увериха, че проблема е единствено козметичен, но ни казаха, че когато стане на 6 години, тогава, ако решим, можем да я подложим на премахването му с лазер в Сф :lol:


dess_dess, Според педиатърката е козметичен, но тя не е специалист, а според К. Георгиев освен козметичен, е най-вече - сериозен - по-натам може да има проблеми с концентрацията, трудности с говоренето, запомнянето и по-зле да става  :?
И ние имаме малко образувание на едното уше. Докторите казаха, че може да говори за евентуален проблем с бъбреците, но трябва да изчакаме ехографията на коремните органи, която се прави на шест месеца. Доцент Георгиева гледа бъбречетата и според нея няма да има проблем. Ако всичко е ок, ще направи пластична операция на ухото.
*
dess_dess, Според педиатърката е козметичен, но тя не е специалист, а според К. Георгиев освен козметичен, е най-вече - сериозен - по-натам може да има проблеми с концентрацията, трудности с говоренето, запомнянето и по-зле да става  :?

При това положение и такова мнение на специалист - аз лично не разбирам защо изобщо обмисляш дали, или да се прави операцията.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Bonboliini, наистина е много неприятна ситуацията с детенцето. Направи втората консултация и тогава взимай решение. Но какво ще се случи, ако двамата доктори са на различно мнение? Може би трета консултация?
Стискам палци всичко да е наред и да не се налага да се прави операцията, но ако няма друг вариант и това е по-доброто за детенцето, ще трябва да минете през това изпитание.
Моля те да споделиш какво се случва, тъй като и нашата педиатърка се позагледа за точно такова ръбче на Никола, но после каза, че за сега всичко е ОК. При него фонтанелата е по-малка отколкото при Мишо и малко се притеснявам.
Д-р Георгиев каза ли ви, че забавянето на операцията е опасно?


Бонболини,щом ще имате проблеми занапред хич не го мисли,чуй и мнението на д-ра от Токуда,но при това положение аз не бих се замислила...
Ариадна,добре дошла и Алек се роди в 35 г.с. и караме полека с ваксините но нас и бцж-то ни бяха направили,та първия месец правихме хепатитна втори прием,втория месец нищо,на третия-петвалентна,на четвъртия синфлорикс..
Jbrul,къде се изгуби ти? Ще ти пиша отсъствие :lol: минавай по-често,че ни липсваш...
mgstra, тогава предполагам и трето мнение ще има, да  :? Така ли иначе сигурно ще отложим операцията със седмица, че малкият ми е болничък - тече му носът и хърка /то няма и как иначе -само по болници го мъкнем  :(/ Нашата фонтанела беше много малка от раждането, сега е затворена съвсем. Доц. Георгиев каза, че  е добре да се направи сега, че е по-малък и костите са по-меки и ще зарасне по-бързо раната и т.н.
Jbrul, не обмислям дали ще има операция /естествено за доброто на моето дете ще направя всичко/, а искам просто още едно /две / мнения на неврохирурзи.
*
bonbolini, разбирам те, разбирам и защо искаш още мнения, това е малко бебе за капак... Моят личен опит сочи обаче, че не броят мнения е съществен за правилното решение, а правилният за случая лекар. По друг повод, за спрегнатия от теб - знам доста добри неща и лично аз бих му се доверила на преценката. Не ти налагам мнението си, опитвам да те успокоя малко (ясно, че не е възможно в ситуацията). Изобщо....зарежи приказки за точене на НЗОК, това са нверохирурзи, със списък от чакащи пациенти, опериращи новородени....няма такъв филм, че ще ги оперират "за спорта". Майките в паниката си - вързваме на всякакви дивотии и "хорски приказки", спести си го и мисли трезво. Успех ви желая и не се съмнявам, че всичко ще е ОК  :D

П.П. Алекс , тук съм, наглеждам ви, просто не пиша напоследък. Лични раУти разни имам ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Привет на всички! Нещо тези дни не мога да стигна да ви изчета, а да се запиша съвсем :(
Смайл, много е сладък Дани и много ти се радвам че го извеждаш и в снега и т.н. Аз също се опитвам да снимам малкия, но той откак се очовечи и разбира и като види фото или телефон и прави една сериозно-сърдита физиономия и така... Ех как хубаво ми беше с мама миналата седмица 8) Всичко правеше и аз можах да си отдъхна и да се нарадвам на детето. Като съм сама и с всичката работа и усещам, че много се изморявам и някак не мога да се нарадвам хубаво, защото все мисля за ядене, за памперси, за ... :(
bonbolini, много неприятно това с детенце. Дано скоро се разплете историята - стискам палци всичко да е наред. И ние ходим при доц. Георгиева и и имам доверие изцяло, щом и тя е казала че е хубаво да се оперира. Много кураж на теб, на мен всичко ми изтръпва при мисълта за болница (след 45 дни в неонатологията...).
Ariadna, добре дошла! Моят син се роди в 30г.с. 1400гр. Хепатитната ваксина и БЦЖ му сложиха в неонатологията в МД преди да го изпишат след като стана 2кг. Препоръката по епикриза и от доц. Георгиева след това беше хепатита да си се продължава по схема - 1 месец след изписването и после на 6 месеца, а останалите да се отложат с 2 месеца. Ние се позамотахме повече, защото гледахме всички вкъщи да са здрави, а и педиатърката държеше да има потвърждение от неонатолога финално и затова започнахме когато стана точно на 6 месеца. Сега ни предстои втори прием... Единствено знам за синфлорикса, че ако е започнато по-късно поставяне не се слагат всички дози - мисля, че само толкова колкото успее до 1 годинка и толкоз. Не мисля, че ваксините са причина за тревога - трябва да се внимава детето и хората около него да са здрави и предполагам ходите на редовни прегледи при неонатолог - ако той каже, че е удачно спрямо развитието на детето значи няма проблем :)
Говорите си за дефекти - нашето детенце в МД явно като са му закачали нещо монитори системи и аз не знам и на крачето има два белега бели подути, ама това да му е. Още се боря и с изправянето на главата. Досега никой не ми е казал да забелязва, така че не е много очевидно, ама аз нли цял ден си го оглеждам и главата му е малко ромбоидна още от лежането :lol: Но пак си е най-сладкото мое детенце на света :P
Jbrul, радвам се че се весна, липсваш ;)