0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Давам на Nestle, при нас се води  BEBA. Педиатрите тук ни съветват да останем до годинката с 1, защото в останалите има по-високо съдържание на захар. И Марти си пиеше същото, но с него не съм имала проблем. Не мисля че е от млякото, на мен все ми се струва че е антибиотика дето и давах в устата или просто си е съвпадение. Ще бъркам АМ с пюрета , плодове и каши явно.  :lol: Сега на обяд изяде в месно-зелчуковото пяре и 60 мл АМ.


Ra4ko, ти с тази захар ме ошашка сега  :lol:
И аз не искам да давам захар.
Чета пак съдържанието и пише, че има фруктоза. Това счита ли се за захар (знам, че се води плодова захар, но ние нали така или иначе им даваме плодове) и лошо ли е да се дава под годинката?
*
47 Smiles, ето в предишна тема за храненето намерих коментари по въпроса със захарта и фруктозата.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=46075.920


47 Smiles, ето в предишна тема за храненето намерих коментари по въпроса със захарта и фруктозата.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=46075.920
:(
Трябва бързо да набавя пак двойката. В нея няма фруктоза.
Благодаря, Ра4ко!
*
Рачко, най-вероятно е загуба на апетита от болестта и  антибиотика , което и на големите хора се случва, дано всичко се оправи бързо.
Смайли, в първите млека няма захар 1ца и 2ка.... поне доколкото знам. В 3ката има ( а тя е за слд 10 мес.) и плодове на прах, респ. фруктоза. Нормално е , организма е по-зрял, а щом се препоръчват, могат и се дават плодове значи този организъм е готов за плодовата захар, та и съдържанието на самия ти въпрос е отговор защото не вярвам да спреш плодовете заради съдържанието им на въпросните захари . Отделно и въпроса, че въпреки това, тя все пак се води за захар, но е монозахарид, което пък съществено я отличава от бялата захар, която е дизахарид - от там и разликата при разграждането им в организма, като напр.  за едното е необходимо секретиране на инсулин, а за дугото не (вмъквам - нишестето е полизахарид, още по-сложно при разграждане). В крайна сметка и се пак всичко опира до количествата , дори и по-добрия заместител, в случая фруктозата. Убедена съм , че при производството на АМ това много добре е преценено и мисля, че няма от какво да се ошашкваш, също така има и витамини и минерали в състав и количества, които са необходими за тази възваст, а в първите млека ги няма.   Апропо, в кърмата също има захар (най общо казано) и въпреки това се води съвършенната храна ... но до едно време на растежа  :wink:

П.С. Да, ти решаваш дали да се върнеш към двойката. Аз каквото имах да кажа го написах.
« Последна редакция: Март 03, 2015, 14:21:40 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Авалон, в линка, който пусна Ра4ко, ето какво е посочено за "изкуствената" и "естествената" фруктоза и като цяло за захарта. Предполагам в Лактаната има "изкуствена" фруктоза.

Цитат
Разликата е че едната фруктоза е минала фабрична обработка.Получена именно от сахароза.В организмат се разбива на равни части глюкоза и фруктоза.А в природата фруктозата е "необработена","свободна" и във връзка със фибри.
При усвояването в организма естествената фруктозата не повишава рязко кръвната захар.


Цитат
Причини за ограничаването за захарта:
1) Вкусовите рецептори на едно дете са недоразвити – усещането за сладко, солено и прочие е доста различно от това на възрастните.
2) Вкусовите възприятия на едно дете са много по-интензивни от тези на възрастните – една несладка или почти безсолна храна за възрастен се оказва доста сладка или солена за най-малките.
3) Възрастта преди 2 год. е период на активно формиране на вкуса и хранителните навици. Най-важното е детето да се научи, че храната може да бъде вкусна и предпочитана без добавката на захар, сол и подобни овкусители.
4) Няма разлика между кафява и рафинирана захар от гледна точка на детското хранене – поради причините по-горе. Плюс факта, че и в двата случая се увреждат еднакво зле зъбите. Това се отнася и за фруктозата.
*
Честит празник на всички!
Въпреки студения вятър, ходихме до центъра, за да гледаме тържествената смяна на караула пред Президентсвото. Купихме знаме, Мишо го развяваше гордо и се снима с гвардейците. После искахме да разгледаме природо научния музей, но за огромно наше разочарование, точно днес не работеше  :( иначе работното му време е без почивен ден, но точно за празника, когато имаше много желаещи да го посетят, почивкаааа. Но въпреки всичко, детето се забавлява и вече знае какъв празник е 3-ти март.

Относно АМ съм съгласна с написаното от avallon, защото и според мен състава му е съобразен с нуждите на децата, спрямо възрастта.

Ra4ko, и на мен ми става много мъчно като гледам как растат дечицата. Много ми харесва да си имам бебенце у дома, ноооо няма как, живота си върви и няма спиране. Баткото сега е много забавен, но и видимо вече започва да се променя. Физиономията вече не е бебешката, издължава се, започва да става момченце. Хубаво ми е да го наблюдавам, но това не пречи да ме гони носталгия по бебето в него  :P 
Мишо все още продължава да изпива едно шише с мляко преди заспиване и не смятам да го отказвам. Когато сам си реши, тогава. Дано и твоята мома се върне отново към приема на мляко.

 


*
Смайли, моите източници на информация са други. Макар и признаяам поизбледнели , знанията ми по биохимия (а бяха доста солидни) не ми позволяват да се съглася с първия цитат. Бих се радвала кометентен да се включи.
 Също честно казано на едно мляко (в частност споменатото) едва ли ще се допусне да носи "био" ако е с изуствена фруктоза, със или без кавички, незнам дали има такава.
 С втория цитат, естествено съм съгласна, но това няма да ми попречи да давам плодове,  колкото и да излиза, че са в разрез с изброените точки, за мен цитата няма отношение към АМ, тъй като сладостта респ. съдържанието на както й да са наречени захарите му му е в пъти по малка от плодовете.
Изобщо твърде крайно и неаргументирано ми св видя цитираното, лично мнение.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Привет на всички!
Аз съм малко в затишие тези дни, но доста съм поизостанала с работата и други задачки и мама се включи тези дни в помощ да наваксам, та в общи линии само храня малкия и цъкам на служебния компютър :(
Малкия е добре, един ден е кротък, един ден е кисел, но поне с майка ми си паснаха, та да мога наистина да си отдъхна, въпреки че татко му пак е серия в работа, дори днес още не се е прибрал и ми е малко криво - по някой път си мисля, че да живееше и работеше в друга държава (както доста често се случва напоследък в семействата) поне щях да знам че го няма...а така само ми се иска да сме повече заедно, ама няма :(
Пожелавам на всички дечица и майки да са здрави и да им се връща бързо апетита на всички :wink:
Авалон, напълно уважавам мнението ти. Аз не съм на "ти" с материята.
Опитах го млякото. Доста е по-сладко от двойката. И има много силен аромат на плодове. Усетът ми подсказва да не го давам. Може и да съм в грешка.

Mousyt, на моя мъж работата беше 100% пътуване в продължение на 3 години. Прибираше се събота и неделя и то не всяка, защото понякога беше по-далечко. Сега се води 50% пътуване, но всъщност пътува по-рядко.
Когато се роди Дани се стараеше да си идва навреме от работа, но сега отново се прибира към 20 ч. Пак е по-добре отколкото съвсем да го няма :) въпреки, че само заради него ми се налага да готвя  :lol:
*
Ама разбира се, всяка майка преценя на какво/кого да се довери. Не сме на съд. Споделих мнението си по написаното в цитатите.
Днес открихме пералнята - цял час наблюдение как върти.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Смайли, благодаря ти за подкрепата :bighug:
Не искам да звучи сякаш се оплаквам, защото виждам, че и той много се тормози, а го прави заради нас... Но искам да уточня че той няма почивен ден, няма отпуска, няма празници - в общи линии от време на време не работи, но никога не се знае дали и кога, а дори и да се случи се сещаш след няколко месеца работа нон-стоп той за един ден може ли да се наспи или какво, та в общи линии ние просто не прекарваме никакво време заедно, никъде не ходим вече и така е вече доста време :(
Хайде спирам се....
Лека вечер и приятно гледане на капките!
Моусит,Смайли съчувствам ви и напълно ви разбирам с Вера и аз бях така мъж ми излизаше сутрин в 7 и се прибираше в 20ч.заради къпането,финансово бяхме зле и съответно никъде не ходехме,чувствах се ужасно...сега се навърта повече у дома и е много сладък като каже ами тя Вера не гукаше така и т.н. :lol: правела го е,ама ти не си го виждал,защото не си бил у дома... :lol:
Заради този гаден вятър не стигнахме до центъра днес,но посетихме военноисторическия музей само в него не бяхме водили Вера...хареса и :)
Лека нощ :)
*
Добро утро! Малко се пообърках за темата,с тази "баба Марта" в заглавието,ама "стоплих" вече. :D Мъжете нали сме малко заблудени из форумите ,ще прощавате  :?. Аманда,не свършиха ли тия гадни вируси :x? И точно за празника!? Как сте днес? Магистра,пропуснал съм и вашия празник  :oops:. Да е здрав и щастлив големия -три месечен ,юнак :D.
Вчера,за празника ,и тук си беше неприятно времето. Все пак измъкнахме се за час и половина навън. Цял ден бяхме неспокойни  :(. Не открихме видима причина. Днес сме на контролен при педиатър и ще се решава за ваксините,а и имаме куп въпроси. успешна седмица ви желая,но след прогнозта за времето е ясно, че поне до 8ме март ще е доста .....капризно. Защо ли  :D :D?
/www.mamaibebe.com][/url]

47 Smiles , защо толкова те притеснява сладкия вкус? Да не привикне, да не напълнее или от някакви други съображения? Дъщеря ми беше основно на АМ и въпреки това дълго време въобще не харесваше сладки неща. За съжаление се научи да яде сладки неща в детската градина, където им даваха често за следобедна закуска я вафла, я меденка. Дотогава такива неща не ядеше. Няма страшно, ако е леко подсладено, според мен. Явор пие Хип комбиотик 4, ама на мен въобще не ми се струва сладко. Специално ще се зачета да видя дали има някаква захар в съдържанието.
<br />[link=http:
*
Привет на всички:) :hello:

Да ви честитя Баба Марта и на всички да пожелая да сте много здрави и само здрави дечица :D
И Честит 3 Март  :D 2bg

Честито на Никола:) и той порасна бързо бързо:)Леле, как минава времето osi_13 :lol:

Mousyt,наистина ти съчувствам,че с мъжа ти сте рядко заедно :(УФ,дано пък понататък имаме повече време заедно и сега и с Мати:)Дано дано :goodluck:
Ние с ММ колкото и да се караме(ние сме като куче и котка) на мен много ми харесва да си е с нас:)
 и затова разбирам колко е хубаво да сме си всички заедно :)

Ние много се хилим вече и сме интересни:)Дърпаме яко играчки ,мачкаме :lol:
Вчера дойдоха племенниците ми(братовчедите :wink:)най-сетне,че първо ние болни после те и беше лудницааааааааааа :lol: 8O.Те саа много палави ,но бебешоците им хареса и им се хилиха :)

Бобито не беше се изхождал 4 дена и тъкмо с термометъра мислих,но се изходи сам(слава богу ),че щеше да ми е за първи път ,,а и на него :lol: 8O
И двамат акат зелено,преди поне Боби жълто сега и той.

Oт много време (когато имам време :lol:) все гледам за органайзер за дървено легло,но намирам само такива които се слагат отпред на решетките.Иска и се за отстрани на таблата ,но не намирам, а и може би там нямам как да се постави :lol:
Ако някой е виждал да свирка :wink:

Хубав ден на всички:)


« Последна редакция: Март 04, 2015, 11:56:51 am от mih »
*
Здравейте и от нас  :)
Балгодаря,че ни мислите,вече сме по-добре с изключение на таткото,но той е лесен ще се оправи,че и него заразихме.Вики още малко кашля,но само това е.
Авалон и ние от много отдавна  заглеждаме пералнята,че нашата е в кухнята,а сега вече даже и я пускаме заедно,много й кеф. :D

Относно АМ съм съгласна с написаното от avallon, защото и според мен състава му е съобразен с нуждите на децата, спрямо възрастта.
Аз също мисля така,но Смайли ти знаеш най-добре какво да/не даваш на Дани  :wink:

За игрите беше питала Смайли-сложила съм орехи в една картотена къщичка и бърка ,изважда,слага и така,също една шепичка спираловидни макарони в една чиния и стях се занимава,но съм неотлъчно до нея за да не глътне някое,после ги събираме заедно и ги прибирам на сигурно място,макар че тя не е от тези да слага такива неща в уста ако не и кажа яж  :) ,обича много да се занимава с книжки едни такива малки с животни и всяко животно как прави,играем на надува се балона,с топки малки и големи и такива едни от Джъмбо много на брой и разноцветни изсипваме в коритото и е кеф страшен и с играчките естествено се занимава от време на време и така.

*
Аманда,радвам се,че сте по-добре:)
И ние така бяхме изпоразихме се всички и кашлицата продължи известно време.
Дано бързо ви мине и да забравите:)

Интересни идеи давате момичета за игра :lol: :wink:
*
Благодаря Мих-че бъдете здрави и вие  :wink:
Ще дойде и вашето време за тези игри и съм сигурна,че ще ви е изключително забавно  :D

Здравейте, вие какво АМ давате? Аз съм в голяма чуденка  :? Като се роди,  давахме Аптамил Прокомфорт, след това минахме на Хип 1, но някак си рядко ми изглежда ... Пробвахме Лактана био,  но не се хареса :( Една приятелка  ми даде Аптамил 1, обикновеното и сякаш се харесва... Чудя се сега дали да давам Хип,  или Аптамил? Вашият опит с млеката какъв е?