0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №94
« Отговор #940 -: Юни 17, 2015, 12:39:48 pm »
Здравейте,ще имам честта да пиша за втори път в темата на бременните.
Надявам се приемате нови попълнения.
Не съм от най-пишещите,синът ми щом види,че компа е пуснат е първа писта,помага ми да пиша.  :D
Не се удържа,дори съм залепила една пластмаса бърху пуск бутона,че само го пуска и спира.Дори се наложи да си зема безжична мишка.Страшно е когато са на годинка и няколко месеца.
Извинете за това отклонение.Той е първото ми инвитро.Имах замразени ембриони от които един оцеля и вече снежкото е на топличко в мама.В събота пуснах тест.Резултата е 13,86.А предишната събота ми беше трансфера на 6-ден.Казаха,че шанса за положителен тест е изключително малък,но вече е факт.
Стискайте палци да му хареса на топличко и да си го отгледам до термин,че то горкото е било на -196 градуса година и четири месеца.
Re: Тема на бременните №94
« Отговор #941 -: Юни 17, 2015, 13:17:45 pm »
Брaво, Нелкa, вече никaкви болници до термин!!! И aз бих предложилa Вaрнa зa опции зa рaждaне ;)
Синеочкa, жегите ми се отрaзявaт мегa зле... Имaм глaвоболие и незнaм зaщо aз сегa зaпочнaх дa кaчвaм килогрaми  8O Зa първите шест месецa бях кaчилa три килогрaмa, a сегa сaмо зa седмицa съм още три отгоре. Не съм си променилa хрaнителния режим, свързвaм го сaмо с горещините... Инaче бебaтa пък при мен от двa-три денa не се спирa въобще, денем или нощем, когa спи товa бебе незнaм  :lol:
Джоли, добре дошлa :) пожелaвaм ти лекa бременност до термин и здрaво пухкaво бебе. A бaткото ще прaви пaкости - нямa нaчин. И ние прaвихме второто ин витро, когaто той беше нa годинa и седем месецa, тa знaм кaк се чувствaш ;) зaтовa aз основно пишa от телефонa или сядaм нa компютърa сaмо когaто е нa яслa.



*
Re: Тема на бременните №94
« Отговор #942 -: Юни 17, 2015, 14:10:26 pm »
Здравейте! От вчера вече съм мама, на бебчо Дарин. Мина със секцио имала съм проблем с анестезията, но важното е че сме живи и здрави и двамата.
Честито бебче! Да е жив и здрав малкият Дарин, да радва мама и тати и да е много щастлив! Петяни, на теб желая бързо възстановяване! :balk_9: :balk_7:
*
Re: Тема на бременните №94
« Отговор #943 -: Юни 17, 2015, 14:15:04 pm »
Нелка и аз ти препоръчвам Варна. По- точно АГ Варна. Успех!
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните №94
« Отговор #944 -: Юни 17, 2015, 16:28:27 pm »
Голямо четене ви четох, че отдавна не бях се завъртала тука :)
Добре дошли на новите бременни - леко да си изкарат бременността до край и здрави бебчета да гушнат!
Ние видяхме, че нашето бебче е здраво момиченце. Това, което най ме притеснява, е рискът от преждевременно раждане - заради предишното преждевременно и болките от време на време сега. Сега баткото ходи на градина и аз лежа почти постоянно. След 2 седмици ще правим и фетален фибронектин - дано резултатът е хубав и бебка да си кротува поне до 36 г.с. Не че сега много кротува - върти се, шава :) Нямам търпение да стигнем 9тия месец и да се видим с нея.


Re: Тема на бременните №94
« Отговор #945 -: Юни 17, 2015, 16:32:05 pm »
Може би трябва да говоря с докторката, която следи бременността ми - тя ми прави лапароскопията през ноември именно в АГ Варна. Знам че извършва планово секцио, но за нормално раждане... чуденка ми е.
Re: Тема на бременните №94
« Отговор #946 -: Юни 17, 2015, 16:59:20 pm »
Petqni, честито :-) прекрасно детство на твоето съкровище, а не теб бързо възстановяване. Все с такива хубави новини да се пълни темата.
Яничка, сега тебе чакаме  :wink:
*
Re: Тема на бременните №94
« Отговор #947 -: Юни 17, 2015, 17:06:09 pm »
Нелка, не знам дали приемаш мнения и съвети, но все пак. Аз лично предпочитам планово секцио при лекарски екип, на който имам доверие, пред естествено раждане при "случайни". То, нали , всичко е Божа работа,но за мен е важно да познавам лекаря и да му имам доверие. Не искам да припомням случаите в Тетевен, че е грозно...Чукам на дърво никоя това да не я сполети.
Така като гледам бандата сме все женски мами останали. Само Лилиту е с мъжле. Много кипрички, много нещо. Пу пу, да са ни живи и здрави на всички дечицата.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните №94
« Отговор #948 -: Юни 17, 2015, 17:57:22 pm »
Синеочка, винаги съм отворена за мнения и съвети. Някак си държа на естественото раждане, освен ако няма медицински предпоставки за секцио. Има ли такова животно "планово естествено раждане" ?
*
Re: Тема на бременните №94
« Отговор #949 -: Юни 17, 2015, 19:28:40 pm »
Има ли такова животно "планово естествено раждане" ?

Има, има. Такова като моето. Планувам го за понеделник, ама то кога ще излезе не е ясно :-)))
Добре дошли на новите попълнения!
Моите наборки по термин почнаха да раждат една по една, а аз вече втори ден съм си без тапа. Явно много ми харесва таз тема и съм решила да не я изоставям :-)))

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните №94
« Отговор #950 -: Юни 17, 2015, 19:39:38 pm »
Нелка, с уговорката, че "планово" и "раждане" - в едно изречение не могат да се сложат, освен в кавички...  :lol: Не по друга причина, ами с индикации, без индикации предварителни - всяко раждане може да  се случи преждевременно например и то с много. Такива случаи, дори тука - колкото искаш, пък знаеш как се следят бременности при нас точно. При т.нар. "планово секцио" - също има изненади и често бебето тръгва преди "да си дочака датата за секцио". Има майки дочакали до термин, с чудни предпоставки за успешно естествено раждане, ама по време на същото - нещо се обърква и това раждане преминава в спешно секцио... Та реално - преди да започне да се случва раждането - как и кога - никой не може да ти даде гаранции, може само да се правят предположения с височка точност за сбъдване, ама дотам.

Щом ти е важно да си раждаш естествено - това го кажи на лекарят, който те следи достатъчно рано преди термин, за да оцени подробно състоянието ти, да се вземат предвид някакви хронични здравословни проблеми (ако имаш такива), да се направи адекватна оценка на риска в твоя случай. Ако пък рискови фактори при теб няма никакви - няма причина да не можеш да родиш естествено, в смисъл като твой личен, първи избор. Пък, ако в хода на раждане се наложи намеса (дано не) - затова са лекарите, екипите и болниците, за да реагират според ситуацията.

Ще ми се сега да изприказвам едни мили, идеалистични приказки, как във всяка болница и при всеки АГ-специалист в България - родилките могат да разчитат на адекватна грижа и висока медицинска компетентност...,обаче всички тука знаем, че това просто не е вярно. За съжаление.  :? Та както и да се ражда - за мен главното е, бъдещата родилка да се "подсигури" с внимателен избор на болница, лекари, в някои случаи (при многоплодни бременности обикновено) - следва да се избира и по ниво на неонатологията...И това бива да се свърши наистина навреме, а не в последния момент да се разтърси някоя, къде и при кого да ражда (че и такива случаи има много). Естественото раждане - все пак е по-неконтролираният и труден за планиране процес, сравнение с оперативно такова. Ако за успешното му протичане и това да се чувстваш спокойна - разчиташ само на персоналната си уговорка с конкретен лекар и нямаш план Б - не е изключено да има неприятни изненади, когато му дойде времето. Никой лекар не е робот, не може да е 24/7 "на линия" и те взимат болнични чат-пат и те имат отпуски... Нямаш гаранция никаква, че точно когато вземеш да раждаш - твоят лекар ще е на разположение, дори и да е малък шансът да не бъде - има го. И оттам насетне ще си на "онче-бонче", който се случи на смяна, на бебето не можеш да му кажеш да почака и дори всичко да мине по ноти - ти ще си напрегната през цялото време, че не си при "твоя си лекар", ами при някой случаен, дето бил на смяна. Което е излишно напрежение за всяка жена баш когато ражда, че и естествено, че и ако и упойки не искаш...

При мен не е стоял въпрос за естествено раждане изобщо, но ако го имаше навремето, поради причините посочени по-горе - бих избирала между няколко определени болници на територията на страната, не толкова персонално кой лекар да бъде. Именно, за да съм сигурна, че и "моят лекар" да не е на разположение когато тръгна да раждам, то всичките му колеги - ще са не по-малко компетентни и ще съм в сигурни ръце и при тях. На кои болници, какъв им е имиджа по тези въпроси - с няколко клика в нет-а можеш да установиш, даже и тук имаше специална тема за няколко от софийските. Не ми се коментираше точно в тази тема случаят в Тетевен, обаче е един от показателните, че естествено раждане, при безоблачно протекла бременност - може сериозно да се обърка  :? Това може да се случи на всяка родилка, навсякъде в страната и затова е важно, ама много важно - да има кадърни лекари наблизо, екип за операционната, дежурен, на място ( а не да ги викат от къщята сред нощ) и пр. абсурди, каквито са се случили там. Та моят добронамерен съвет е - тези неща гледай и проучвай как стоят в избраната от теб болница, пък то ако всичко си върви по план - лекарят реално работа с теб няма ;) Освен накрая да ти каже: "Честито". При секциото се гледа повече кой е лекарят, защото става дума за операция и уменията му на хирург са от огромно значение, пък "от всяко дърво - свирка не става" за тези неща. Ако все пак ще си избираш лекар, който да ти води естественото раждане - избирай такъв, който е водил много такива и в момента, приоритетно това прави. Опитът и рутината са от значение в тази ситуация. Някой, който е Господ в операционната, като естествено раждане не е имал в ръцете си от няколко години да кажем - по обясними причини, няма да ти е най-добрият избор в такава ситуация. Или при първият, дори дребен  проблем в хода на раждането ти, който някой друг би посмял и знае как да реши с консервативни мерки, понеже го прави през ден, този който е изгубил тренинг - много вероятно е да се презастрахова и да те вкара в операционната, дори да може да се размине това. За което лично аз, от чисто медицинска гледна точка бих го оправдала, защото ако не е сигурен, че може да доведе до успешен край едно естествено раждане, по-добре наистина да заложи на сигурно за майката и бебето, не "да се пробва" върху вас точно колко го бива, като онази **** в Тетевен.  :x

Почети, поразпитай по сайтовете - то се знае поименно кой лекар има уклон към естествени, кой към оперативни раждания и си направи списък с лекарите от първата категория, пък си избери от тях.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №94
« Отговор #951 -: Юни 17, 2015, 20:24:40 pm »
Яничка, малката чака да довършим темата( то не остана само още 2 стр.), че нали ти си я започнала. С теб и твоето раждане ще я завършим ;)
Жбрул, много ми харесват постовете ти. Напълно съм съгласна с написанот от теб. :youwoman: :youwoman:


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №94
« Отговор #952 -: Юни 17, 2015, 20:34:35 pm »
За АГ Варна светилата Георгиев и Танев наблягат на секциото, зашото имат много пацентки. Моят лекар д-р Александров просто няма време да стои и да наблюдава естествено раждане, защото се занимава с ин витро през почти цялата година с изключение на юли и август. Не знам тогава до колко би се навил. Но аз съм много доволна от секциото, което ми направи.  :D
*
Re: Тема на бременните №94
« Отговор #953 -: Юни 17, 2015, 21:17:00 pm »
Момичета, още нещо по темата искам да ви кажа и умишлено - имена на специалисти няма да спрягам. Както няма да крия, че аз съм върл фен на оперативното раждане и да нямах показания за такова - пак това бих избрала, НО... Уважавам правото на всяка бременна жена, да иска да си роди естествено и когато няма никакви медицински предпоставки да я кандърдисва някой за секцио все пак - никак не ми е ОК. За последните години, в тази тема точно, се нагледах на доста бременности завършили с оперативни раждания, без реална нужда да става така. Вкл., защото някое бременно момиче държи много да ражда точно при лекар Х и този лекар й казва: "ако искаш при мен - секцио, ако не - ще търсиш друг". Не се казва в прав текст де, ама нали...сещате се, че това се намеква достатъчно дебело, та да бъде ясно на бъдещата родилка.
Другият "метод", аз му казвам "ще видим". От една страна - има резон да се чака и "да видим", щото буквално в последните часове, ами не дни даже на една бременност - могат да възникват хубавички и сериозни показания за секцио и всичко друго да бъде просто "руска рулетка", което е недопустимо за сериозен професионалист. Обаче в повечето случаи - просто някои лекари "мотат" бъдещата майка по този метод, че като останат 2-3 седмици до раждане, когато вече е късно тя да търси друг лекар, болница и пр. се почва една "обработка" да е оперативно раждането....почва се едно хънта-мънта, едно спрягане на показания от вида "може би...". Прави се, просто защото не им се занимава с родилните вълнения на жената Х и от чисто медицинска гледна точка - са наясно, че със секциото - рискът е много по-малък и за родилката и за бебето и за тях раждането не е емоционален, а медицински въпрос и е нормално да бъде така. Та вместо да се обясняват с месеци по въпроса, правят си пас, уклончиви са и накрая...каквото казах, а тя, ако иска. Е, не съм чула някоя досега да се задърпа, поне тук ;) Разбираемо на този етап вече, малко са бременните дето са курназ, че да си държат на своето и казват ОК, без да питат много-много, ама защо, ама наистина ли се налага, защо се налага и пр. За мен да ви кажа, по-коректното отношение в тези ситуации е лекарят да каже: "Виж - просто аз не желая да водя естествено раждане. Ако си навита на оперативно - насреща съм, ако си настояваш на естественото - потърси колега", а не да ме будалка с някакви измислени показания за секцио.

При специалистите, при които има огромен наплив и се занимават с репродуктивни проблеми - чисто физически не е възможно да "огреят" всяка от пациентките си, да й водят естествено раждане, а и често повечето им пациентки са си наистина за секцио. Но не всичките де. Помислете си що консултации и процедури на ден имат тези хора, еми да - няма как покрай това, по всяко време, за всяка от нас да търчат и естествени раждания да водят, че и да го правят адекватно. Не е въпрос на капризи и нежелание просто тяхно, а на физически възможности най-малкото. Тук обаче идват и "капризите" на пациентките и тяхното неразбиране от типа: "Ама аз искам точно при моя си лекар, ама и да е естествено". Ами разбирам ги, но и те бива да разбират, че често може да бъде изпълнено само едно от двете им условия. И след като имат доверие на лекаря си и си държат на естествено раждане, което той не иска/не може да поеме - да го попитат него, към кой колега би ги насочил за целта, или към коя болница поне. Той лош съвет - няма да им даде по въпроса, а ако твърдо не сте за естествено раждане - ще ви го каже и ще настоява да е секцио.

Трябва да има взаимно разбиране и коректност за тези неща, за да не си говорим после за разочарования, за "изнасилено секцио" и пр., което често се чува напоследък. Но за да не се чува - трябва и активно поведение от страна на пациентките (родилките), не в кабинета когато му е време да се пита и разпитва - да се мълчи и кима, че после у дома - пред компа да се кършат пръсти и такива решения да се взимат по "акъли" от форумите, пък било и този форум. По принцип говоря, моля никоя от вас да не го приема като адресирано лично към нея написаното тук :)

Внимателно и прецизно си планирайте ражданията, все едно естествени, или оперативни ги планирате. Към момента, в нашата държава, съвсем отговорно ви го казвам на всичките - на късмет за тези неща - не разчитайте. Може и да го извадите, ама е по-малката вероятност все пак. Не бих искала аз, ако сега съм бременна - да разчитам на случайността, да постъпя някъде с контракции и да приключа като момичето в Тетевен, или да ме оперира някой дето няма достатъчно опит хирургичен, или да ми води естественото раждане някой, който предимно оперира, ама в родилна зала не е особено в час... Това, че бременните жени "лошо не искат да си мислят" го разбирам идеално, ама като го "помислим лошото" предварително и вземем възможните мерки поне - шансът да не ни се случи то се вдига доста сериозно. Пък останалото - Божа работа както се казва, ама ние нашето - е добре да си го свършим все пак.

Пожелавам леки и безаварийни раждания на момичетата на финал, на останалите - лека и щастлива бременност! :)

П.П. Само един пример, че сега ми попадна, като казвам- "не разчитайте на късмет". Стара Загора - не е глуха провинция, лекарите са от "именитите". В конкретния случай - чисто медицинските им умения явно са били на ниво, ама другото...едва ли е нужно да го коментирам. И едва ли искате при някой такъв да дадете живот на децата си.... http://stara-zagora.info/skandalen-post-i-snimki-vav-facebook-stranitsata-na-ag-kompleksa-vazmuti-mnogo-starozagortsi/
« Последна редакция: Юни 17, 2015, 22:10:48 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №94
« Отговор #954 -: Юни 17, 2015, 21:45:51 pm »
Така и така сте се разписали в супер полезен наклон (за мен)бих искала да попитам и за упойките по време на секцио. Може ли да се избира между обща и спинална анестезия? Като уточнявам , че няма медицински причини за отхвърляне или приемане на една от двете. Прави ми впечатление , че последните години се ползва спиналната като уж по щадяща ...
Аз не желая да бъда в съзнание ако стигна до бременност и раждане :)
Jbrul ?
*
Re: Тема на бременните №94
« Отговор #955 -: Юни 17, 2015, 22:44:45 pm »
kategori4nost, темата за вида анестезия при секцио, си се бистри периодично тук, но ако точно моето мнение искаш да прочетеш, ще досадя на потребителките с поредния пост за днес (моля да ме извините за което)  :oops:

Да, спиналната анестезия е по-щадяща във всякакъв смисъл, не е "уж". Общата анестезия е много по-рискова за пациента, при доста от хората - излизането от упойката после е хммм...не особено приятно да го наречем. В напредналите държави, не само секцио, а и апендикси и всичко, което може да се оперира с такова обезболяване - така оперират, за да се избегне пълна анестезия. Не е случайно, не е без сериозни медицински причини това. Като опреш дотам - ще се консултираш с анестезиолог задължително, ще ти обясни подробно предимства и недостатъци на единия и другия метод.

Митовете. "При спинална анестезия се рискува увреждане на гръбначния мозък". Такова нещо няма, боде се 3-6 см. СЛЕД края на гръбначния мозък. Призлява ми вече, като чуя/прочета някоя бременна как не искала "да й слагат упойки в гръбначния мозък", пък да ти кажа няколко клика са и ти излиза кое, как точно, със схеми, с реални снимки, не е апокрифна информация някаква.
Другият страх на родилките гласи "Не искам да ме режат на живо" - демек не искам да съм в съзнание. ОК, ама и да искаш нещо да видиш и усетиш от цялата работа - няма начин просто. Аз например бях любопитна да видя, ама дори осветителните тела над масата са така насочени, че в металната им част - да няма отражение на оперативното поле баш. Казвам ти, щото там опитах да погледна все пак, но уви  :lol: Ти си лежиш, анестезиолога седи на главата ти и си бъбрите, пред лицето ти има опънат плат - друго не виждаш. Да усетиш - няма шанс също така. В смисъл на нещо болезнено и гадно. Аз се ослушвах кога ще започват, по едно време нещо ме поразклатиха на масата, аз се каня да питам кога ще режат - те ми връчиха сина ми  :lol: Толкова "разбрах" кога Док е отворил, кога е вадил бебе, пък хем дебнех така да се каже. В никакъв случай не бих си избрала сама да спя и да пропусна този момент, ако някакви физиологични причини не правят невъзможна спиналната упойка (при някои жени има такива).

Поставянето на въпросната. Там където влиза иглата - нервни окончания - няма. Т.е. единственото усещане е когато игла ти прониква през кожата, аналогично е на това когато ти взимат венозна кръв и е за секунда. После - просто не усещаш нищо, щото няма с какво да го усещаш. Тези неща ги знаех предварително, но признавам си, че не вярвах чаааак пък толкова да не се усеща нищо, преди да го пробвам. ;) При мен бяха две такива убождания, първото за поставяне на епидурален катетър (за последващо обезболяване), второто за самата спинална упойка. При спиналната - усещаш само как се влива течност под налягане за момент, но не е болезнено, просто усещане някакво. После ти става топло на краката, а после не усещаш нищо от средата на корема някъде. Някои момичета казват, че им било неприятно да не си усещат част от тялото, но аз специално - нямах подобен проблем, явно въпрос на възприятия. На 20-я час бях на крака, изкъпах се и на собствен ход от този момент нататък. Проблеми и последствия от тази анестезия - не съм имала никакви.

Много от момичетата тук, заради различни манипуалции през годините - са били и под обща анестезия и със спинална при раждане. Аз не познавам някоя, която при опция да се свърши нещо със спинална, би си избрала обща (говоря за опитвалите и двата вида, аз под обща не съм била).
Та това накратко - мога да ти кажа аз по тези въпроси и на база моя си опит и този на други хора, с които сме коментирали тези неща. Мнението на анестезиолозите, които са най-компетентни разбира се е в полза на спиналната анестезия в тези случаи, ако няма някакви пречки за ползването й.

В контекста на предишните ми изказвания обаче, на тема - внимателно избирайте къде и при кого, ще цитирам едно мнение, с което съм съгласна 100% по тези въпроси (не помня чие беше), но пак се бистреше тази тема. Та то гласеше: "Най-добрата упойка е тази, която анестезиологът владее най-добре". Та въпреки якият ми уклон към спинална, не бих позволила на лекар, който е поставил 2-3 такива в живота си да си пробва уменията върху мен. Аналогично на воденето на естествени раждания, на оперативните раждания - бих се доверила само на някой с достатъчно стаж и опит по темата. Информация кой какво може - достъпна е, въпрос вече на четене и избор на бременната. не знам честно казано защо преди 10-ина години спиналните упойки бяха повече рядкост у нас, може би нямаше достатъчно обучени хора  за целта. Но както всичко друго - и в тази област се промениха нещата с висока скорост. Сега се счита за "ниска класа" клиника и екип, в които правят секцио с пълна анестезия, защото не са в състояние да предложат спинална просто. Май само по затънтените държавни болници вече режат наред с обща, понеже нямат кадри способни на нещо по-добро. Когато показанията на пациента не позволяват просто спинална - друг въпрос вече.
« Последна редакция: Юни 17, 2015, 22:46:16 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №94
« Отговор #956 -: Юни 17, 2015, 23:05:22 pm »
"Най-добрата упойка е тази, която анестезиологът владее най-добре".
osi_9

Честно казано аз нямам прблеми с гореописаните митове. Приеми го като мое си желание на база интиуция. Имам няколко кратки общи 20-30 минутни и една по дълга- час и половина. Събуждам се бързо и в еуфория (никога не съм взимала наркотици),
Точно 'пердето' ми е проблем и невъзможността да виждам какво се случва. Тук се сещам за  д-р Леонид Рогозов,  сам оперирал себе си от апандисит посредством огледало: )
Както и да е ...благодаря за изчерпателното описание , надявам се да имам повод да го препрочета.
Re: Тема на бременните №94
« Отговор #957 -: Юни 17, 2015, 23:20:49 pm »
Ето ме и мен след днешния преглед! Всичко изглежда добре поне за сега,бебетата са еднакви по размери,но пак не можаха да ми кажат пол едното много шаваше и неможеха да видят,иначе на БХС ни дадоха предположение за 2-момченца,като не бяха сигурни просто предположение на този ранен етап,даже за бебчо отдясно не бяха никак сигурни,а днес ми казаха че това същото бебче май е момиче,а другото се скри:-):-):-) така че пак нищо не се знае с сигурност :-):-) не е важно за мен какви са,важното е че са там и най-вече да са живи и здрави това е най-важното !
*
Re: Тема на бременните №94
« Отговор #958 -: Юни 17, 2015, 23:27:42 pm »
kategori4nost, гореописаните митове (може и да те изненадвам) са всъщност най-честите причини бременни жени да се запъват за епидурална анестезия при секцио. Дето се казва - рубриката "невероятно, но факт".  :lol: Затова ги изкоментирах набързо именно тях.

В твоя случай, пък и във всеки друг, в който "интуитивното" дори желание на пациента е, да е обща анестезията, а при теб доказано и ти понася - аз не виждам проблем да е такава. Да, разбира се, че можеш ти да си избереш каква да бъде и то във всяка болница, това е гарантирано твое право като пациент, никой не може да ти налага друго, ако ти не желаеш. Хора разни и разнообразни, аз винаги го отчитам това, като си говорим по такива въпроси и затова когато ги коментирам - казвам си моите предпочитания и защо са такива, но не седя да агитирам другите да се "сдобият" със същите. И до днес съм "алергична" към естествени раждания аз, на клипче даже не ми понасят да ги гледам  :lol: - да ти кажа причина да е така, рационална - не мога. И не изпитвам необходимост да го обяснявам това, то просто е такова и аз съм си родила детето както за мен е било ОК. Та и ти (ха дано скоро опреш до това) ще си родиш твоето с каквато упойка на теб ти е ОК. За мен е важното накрая да има здрави и щастливи майки бебета, пък как точно ще се случи това - ми е яко пейзаж. Разбира се - нещата следва да се случват при спазване на всички медицински стандарти за едно и друго, излишно да го уточнявам, ама все пак - черно на бяло да го има.

П.П. Според мен, като ти дойде ред - ще се изкушиш "да присъстваш на купона" де. ;) То да ти кажа за "пердето" и да го няма - пак нищо не се вижда, защото си покрита от-до с чаршафи. Аз го имам на клип снимано моето раждане, от другата страна "на пердето" - тцъ, не се вижда нищо интересно. Май само Док вижда съществената част и асистиращият екип. Ако имам втори шанс - да взема да му монтирам една камерка на челото си мисля  :lol: Тя цялата процедура е 3-4 мин. де, да не мислиш, че нещо кой знае какво... После ти връчват бебето и още 20-ина мин. "бод зад игла" и това е то всичко. Абе много е яко като изживяване, с удоволствие бих още 10-ина пъти (само после да има кой друг да ги гледа тези деца)  :lol: :lol: :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №94
« Отговор #959 -: Юни 18, 2015, 08:29:04 am »
Kaто се замисля , дал youtube бол клипове за раждане със секцио , а ти ако изпишеш още един весел ферман съм на път да приема спиналните във всичките им операционни форми:)))
И тъй като превзехме темата на бременните пожелавам бързо раждане , както го искат и да са намерили Техния Човек. А на теб второ задълже :wink: ( и баби на повикване)

ПС убена съм ,че преповтарянето за упойките не е било полезно само за мен