0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Постоянно се чудя дали лежа правилно,дали позата в която спя и стоя не спира кръвотока до плода,дали ям правилните неща,какво трябва да избягвам да правя,как да се боря с лошите и депресивни мисли,които ме връхлитат,за да имам една успешна и хубава бременност.Който иска,нека да споделя
правилното лежане до колкото знам е настрани.аз също спя на дясно най-вече,ако легна на ляво или спя на ляво бебето ме подритва явно не му е удобно.чувала съм че не е хубаво да се спи по гръб,понеже се притискала някаква вена и може да се спре кръвта към плода.аз пък все по гръб се събуждам всяка сутрин  :?
за правилните  неща за ядене-да се яде на често по-малко,а не да се тъпчем.и да се избягват лютите и пържените храни.най-здравословните храни са зеленчуците,плодовете,мед,ядки включително и овесени,черен шоколад,месо,ориз,кисело мляко...за пиене  2 л. вода на ден,ако е минерална да не съдържа Флуор.Чаят -може да се пие липа,шипка,лайка.чаят от малинова листа се пие в последен триместър  доколкото помня май е след 32 г.с. ако някои е пил да каже.другите билки трябва да се избягват.за кафето-се пие веднъж най-много 2 пъти на ден.всеки го обича по-различен начин може да го съчетаете с прясно мляко.ако е чисто може и по-лекичко да си го правите.препоръчват да се пие ако сте с ниско кръвно.аз съм с ниско кръвно ,но не пия въобще.в 1 триместър го повръщах.наскоро пробвах да пия 3в1,ама толкова гадно на вкус ми беше че до края на бременността реших да не пия  :? айрян може да си правите фрешове,смутита,но най-важна е водата според мен.
да избягваш да правиш -всяко рязко движение на тялото.при клякане в по-големият триместър се разширяват леко крака и с бавни движения се навеждаш.при седене,особено ако работите в офис  правилното седене е с разтворени крака а корема ако е голям трябва да застане м/у краката гърбът трябва да е на седалката опрян.ако сте вкъщи най-добре е да опрете гръб и да си слагате краката на малка таборетка,за да не се получават отоци на краката.при седене в кола може да не се ползва колана,а ако се ползва една част минава от долу под коремчето ,а другата отгоре над коремчето.
цигари,алкохол и наркотици...
за депресивните и мрачни мисли-се оправят много бързо като излезнеш на вън с приятелки,с мъжа си.по магазините ако се мотаеш или да отидеш на кафенце,театър,кино,на гости,лекция за бременни всичко ,което би те разсеяло.за една успешна бременност трябва най-вече спокойствие и положителни мисли.и най-вече да избягваш хора,които са ти не приятни  :)
« Последна редакция: Февруари 10, 2015, 17:26:02 pm от shinzou »

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Лелее,не съм предполагала,че някой ще се заеме с такъв огромен и много интересен отговар на моята тема...Благодаря ти.Точно за лежането по гръб ми казаха,че не трябва повече от 15 минути,но това след 17 седмица,обаче аз като гледам телевизия не виждам начин да легна настрани..Дали лежането в полу-седнало състояние с възглавници отдолу е вариант?Ат старите ми навици за сега ми остана само припряността и лекото подскачане като се позабързам..Много хора ми казаха да не шофирам,за да не се тресе бебето....Не съм се научила да летя още,а и едно време едва ли хората от селото до града са пътували  делтапланер.От фобиите ми ,първоначално беше ужасът да не видя кръв след полооителния тест,а сега дали сърцето на мъничкото бие при всеки преглед,затова чак кагато започне да рита ще  се поуспокоя
за лежането на гръб всъщност не знам колко време спя така.просто винаги се събуждам по гръб.а аз по принцип като се събудя лежа по 15 мин. нарочно понеже бебето рита,а в легнало положение най-лесно се отчитат движенията му  :P
а за гледането на тв можеш в полу-седнало положение,ако нямаш облегалка сложи си възглавница на гърба и опъваш краката можеш да сложиш възглавничка под колената ако искаш помага срещу оттоци в краката.ако можеш не шофирай ако ти се налага шофирай си.при мен даже като се возя в Автобус от тресенето бебето много се стряска и постоянно ме подритва.лошото при мен е че на по-дълги разстояния ми се пригажда и ми пада кръвното и отделно бебето рита понеже се друса и става  :?
за фобиите и моите са почти същите.особено първият ужас от това да видиш кръв след положителен тест при мен се случи,след 2рият тест на вечерта имах капки червена кръв,която спря след час,ама аз така се бях уплашила че пазих леглото още 1 ден.и до ден днешен винаги поглеждам какво има тоалетната хартия.като гледат бебето на ехографа се виждат пулсациите на сърцето.а пък когато започне да рита е друго ще се успокоиш.но ще има дни дето хич няма и да мръдва,ама няма да се тревожиш спи повече през тия дни.при мен малкото по 2 дена почива едвам се помръдва,само като ям се раздвижда и после нищо цял ден.от начало ми вадеше акъла така,ама след 2 дена като се раздвижи няма спирачка  :lol: като почне да рита ще следиш ако не се движи повече от 48 часа се ходи задължително на преглед.

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Направих грешката може би да прочета историята на Златка Димитрова,как бебето и е загубило сърдечен ритъм в 7 месец,а тя също казва,че много е следяла движения...По относно другите ми опасения,избликващи на нервна почва  исках да попитам на някой дали  много се разминава ехографа с точната гестационна седмица,защото аз седмици преди да забременея бях в болница на венозен антибиотик и се опасявах от минималната опастност да не  съм объркала датата на зачеване,но при 96 чхг на ден преди закъснението мисля,че оплождане няма как да е станало +1 месец от датата ,на кото предполагам,че съм заченала....Но преди да ми отговориш,знам че много от терзанията са ми на психична основа...
Случаят при Златка е различен и надявам се на никои не да не се случи това,което на нея :( при мен винаги бебето е със седмица напред по ехограф,а последният път беше даже с 10 дена напред  8O а аз знам даже предполагаемата дата,когато съм забременяла.и ако смяташ по тоя ехограф трябва да съм заченала по време на цикъл,а то физически е невъзможно да стане. когато ходих на преглед първият път бях в 9г.с.+1 ден и на ехографа изписваше толкова   даже часове,минути и секунди 8O ,но тя ми каза че бебето върви със седмица напред 10 г.с. и винаги сме напред с дните,но термина ми все си остава един и същ.
всека жена си има свои страдания и притеснения.откакто забременях станах доста по-притеснителна и чувствителна.други стават по-раздразнителни и нервни.други си мислят че може нещо да им се случи,а то нищо да не се случва.важното да си спокойна  :wink:

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
Първия път много внимателна бях, ма мнооого. Това не попречи да се изтърся на леда в 4 месец, след едномесечно лежане за задържане (ама пА артистично паднах) и от любов към хъскитата едно да ме нахапе. Уж лежах, уж се пазех, толкова болнична бременност изкарах...

Сега просто няма как. От август месец ходих в колежа, мъкнех тежки учебници по метрото, ставах в 6:30, лягах и заспивах в 1-2...единствено ми се промениха някои хранителни навици и си наложих други.
Не мога да ям ни месо, ни риба, мляко и яйца не обичам често, и сега като казаха, че бебето е малко да видите как правя смутита и пия по литър млечни.
[/url][/url]
*
Преди години едно момиче беше казало най-точния отговор на въпроса за промяната.
Притесненията ЗАПОЧВАТ с положителния тест. Край няма... :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Здравейте,
само да допълня, че е най-препоръчително да се спи на лявата страна, тъй като така се подпомага циркулацията на кръвта в тялото. Аз обаче често се усещам, че спя и по гръб  :(. По принцип се въртя първо на ляво, после по гръб, като разбера че съм на гръб и се обръщам на дясно и така.
Аз промених много неща след положителния тест, не за един ден но полека лека. Първо смених бельото, след прекаран цистит ми казаха да махна прашките, защото разнасяли бактерии. Сега само памучни бабешки гащи, които пера на 60 градуса и след това гладя за да изтрепя всякви гадове. Алкохол съм спряла на 100 %, но и преди не пиех кой знае колко. Кафето спрях 2 месеца преди да забременея, защото пиех бромокриптин о ми се гадеше. Всеки ми казва, че чашка на ден не вреди, но след като мога не съм пийнала и глътка. Пия чай или мляко с какао, много вода ( над 3 литра на ден, преди също пиех по много но сега съм като жаба) , айрян и фрешове. Започнах да ям плодове, преди почти не хапвах сега по 1-2 плода на ден задължително.
За позата за сън четох, че накъдето ти е удобно. Лягам по гръб, ама като омалея и се завъртам. Като полежа на ляво започва да ме боли ниско долу и се завъртам. Така че тялото ще ти каже как ти е удобно. В полулегнало положение много време изкарвам, но Ми е удобно.  моят корем е много голям за 21 г.с. килограми качвам само на корем явно и много ме опъва като се обръщам и много внимавам, че много боли. Като легна настрани си слагам част от завивката под корема и ми е мн удобно.
Започнах да слагам мед в чая, въпреки че не бях близвала мед цял жквот, но щом е за бебо.
Сега имам режим всяка сутрин ставам в 8-8:30 часа, защото пия хапчета. Изпивам една голяма чаша топло прясно мляко без захар, след час една чаша кисело мляко с овесени трици. ТовА ми е храната до 15-16 часа. Тогава хапвам малко( или не толкова малко) и към 18:30 часа вечерям стабилно. Ако огладнея- ям.  Опитвам се да се движа бавно и внимателно, но не всеки път ми се получа, аз съм нервна натура. Казаха при ставане от леглото да се набирам на ръце, а не  на коремните мускули, но някой път по инерция забравям. Навеждането да става с клек, а не с кръста, но и там имам пропуски. Другото, което промених е секса. От положителния тест несме правили изобщо. От ЖК ми забраниха, исках да питам в Пловдив където си ходя на частно, но ми е неудобно да не кажат тая с толкова злр забременя пък сега не може да изчака за доброто на детето, пък и вече забравих това какво беше. Вече и да позволят нас  ни е страх, така че си чакаме.
Най-големия ми страх е кръвта, не съм прокървявала, но все още на всяко ходене до тоалетната треперя.
И един Бърз въпрос за Златка Димитрова- какво е станало при нея?
*
Ако аз не правя секс може би ще се депресирам и притеснявам още повече,не заради мен,а заради това че не само че съм раздразнителна,подута,много често рошава и непривлекателна,ами ме е страх да не отблъсна човека до себе си.Доктора ми каза,че може,но много внимателно,и че сега ,заради хормоните сме най- привлекателнни за мъжете.А като пиех утрогестана,ако знаете какви неща сънувах,от еротични сънища,до най-страшните ми и невероятни кошмари....Вчера си купих една възглавница за бременни.Тя е много дълга и буквалво като легнеш настрани я обгръщаш,та тя ме спасява са не спя много по гръб...А за Златка...била е в 7 месец,било е момченце с  приготвена стая вече с количка,играчки...Не почувствала движениятя няколко дни,а тя казва,че преди това за щяло и нещяло ходила при доктора...и като отишла,нямало пулс бебето...Не искам да ви плаша,мен ме побиват тръпки и много ме боли,защото парите не купуват нечий живот и щастие и дори да имаш много си пак просто...човек
« Последна редакция: Февруари 11, 2015, 10:28:19 am от uBu »
*
Ако след 28 седмица не усетите бебето повече от 24 часа, веднага трябва да отидете на лекар. Понякога обаче нищо не може да се направи срещу природата. Колкото и да е жестоко, това е.
*
Според мен няма връщане назад в такава ситуация,но нека не говорим за това....Пази боже
Даа, пази боже. Това не го знаех, че след 28 г.с трябва да го усещаш всеки ден. Сигурно лекарите ще ми го кажат. За секса и аз в началото много исках, нетипично за мен. Не че сега не искам, ама мъжо категорично против, него го е страх да не прецакаме нещата. Показвах му статии, че бебето е защитено от околоплодната течност, но той дори не иска да питаме Док, каквото и да кажат той ще е против, така че волю неволю ще си чакам.
*
Милички, аз само си знам и съм преценила за себе си - грам за лошо не мисля. А ако ми мине нещо през ума или някой започне да ми говори за лоши неща, свързани с бебоци и бременност - спирам разговора и започвам за друго да мисля и говоря  :) Да, трябва да сме предпазливи, но колкото по-позитивни и спокойни сме - толкова по-добре. Аз по себе си видях как тялото ми само си иска някои неща, непривични до сега за мен и отказва други, които много съм обичала. За спането - въпреки, че съм едва девета седмица, като спя в някои непрепоръчителни пози - ме позаболява коремчето и сама сменям позата. Мисля че природата всичко е измислила :) Аз само си се наслаждавам и да ви кажа - толкова и не чета. Само за алкохола спазвам( но не ми се и пие дори, а аз обичах вечер биричка или винце), тренирам умерено, гледам да ям полезна храна и да пия много вода :) Друото ще се нареди :) При нормална бременност, колкото по-близък на досегашния си живот водим, толкова по-добре за психиката и за бебенцата ние :) Мое мнение , разбира се :) Успех и целувки на всички :)  :bighug:
Нищо няма да ви стане като не правите секс :lol: нито ще сте първите,нито последните ..то не че нещо ама контракциите по време на оргазма в рискова бременост не са желателни кой както го чувства,аз не можех да си представя,че може някак да навредя след толкова опити и чакане...иначе и на мен ми бе трудно да си налагам да спя на ляво,защото така е най-полезно за бебето,аз обичам надясно :lol: а по гръб се научих след секциото така е най-удобно :lol: инак са страшни болки настрани в началото....а бе гадно си е секцио по-добре е нормално много по-бързо се възстановяваш. ...
*
За рискова бременност съм съгласна за секса.При рискова бременност много неща мисля,че не са препоръчителни.Макар че казват,че при оргазъм контракциите са различни от тези при раждане
така и не мога да спя на ляво,колкото и препоръчително да е.все започва да ме подритва малкото като се завъртя на ляво,а ако съм по гръб или на дясно не ме подритва.най-удобно ми е по-гръб да спя в момента,ама като се усетя че съм по-гръб се обръщам на дясно.преди да забременея заспивах само по корем,а не можех да търпя да спя по гръб.
за секса нищо не са ми казвали въпреки че имах зацапване в първите седмици.ММ отначало се притесняваше,ама бързо му отмина притеснението  :D
и аз си мисля че вече не съм толкова привлекателна,защото в момента мязам на малка мечка с патешка походка  :lol: но мъжете разсъждават различно от нас  8)
аи розови сънища имам от време на време  :oops: ама най-вече сънувам все плажове,морета,реки,планини,зелени градини,полета и рибки(ама то при мен нормално отглеждам декоративни рибки и някои път ги сънувам ) и гадни сънища съм имала особено с кървене свързани  :?

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
незнам,но като гледам себе си 30тина кг няма да ми мръднат до края :Х Плаша се колко ми се разширява ханша и как ми се яде.Преди не вечерях и сега като започнах и всичко се трупа...И започна кръста да ме боли.Пишеше че от 4 месец започвало...
*
За спането знам от акушерките, от софтуера който ползвам на телефона и от книгата ми за бременни, че не трябва да се спи надясно. Аз благодарение на възглавницата за бременни спя предимно наляво, но вече към сутринта се обръщам по гръб, защото не се издържа.
Иначе храненето драстично си го промених, но не мисля че е към добро. Да, ям плодове, но основната ми храна е хляб. Друго не ми понася. За момента не са казали да имам някакви проблеми от това.
Относно секса - и ние го бяхме спрели, но аз такова сънуване му ударих, че реших че не е здравословно да съм в това състояние и със заплахи спряхме въздържанието. Иначе се водя високо рискова бременност, но като питахме акушерката, тя каза че няма проблем. Не че го практикуваме често, но поне го има.
Останалият ми живот си върви на забавен каданс. Спя колкото мога повече и като цяло се пазя.
Страхът май го преодолях, защото така или иначе на чести прегледи не мога да ходя.
Толкова дълго я чаках тая бременност, че изобщо не искам да я прекарам в страх. Искам да се наслаждавам на всяка минута, защото е незаменима. Ако нещо е писано да става, то ще стане. Със страх няма да го спра.

26.09.2019