0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Френският 11 септември

На 7 януари към 11:30 ч. двама маскирани и тежко въоръжени мъже атакуваха редакцията на „Шарли ебдо“ и разстреляха 11 души.


http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/01/08/2449665_minuta_po_minuta_-_kak_beshe_napadnat_sharli_ebdo/


Днес - Нова заложническа драма в Париж, двама убити


http://www.dnes.bg/world/2015/01/09/nova-zalojnicheska-drama-v-parij-dvama-ubiti.250759
*
Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #1 -: Януари 09, 2015, 16:08:27 pm »
Да добавя и този хубав анализ от вчера: http://www.lentata.com/page_6348.html по темата. За съжаление - днешният ден потвърждава написаното тук.  :?
Както се казва...днес в Париж, скоро и в други европейски градове. Ама толерантност да има е важното де.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #2 -: Януари 09, 2015, 16:20:13 pm »
Jbrul, много хубава статия. Тя е огледало на ситуацията в нашата страна, но в друг аспект. Трябва да разберем, че това не е проблем САМО на Париж, а на всички ни.
*
Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #3 -: Януари 09, 2015, 16:37:06 pm »
Западът/модерният свят отглежда такива хора във всеки смисъл на думата: приема емигранти, интегрира, дава възможности, но им дава и оръжие, позволява да разширяват терористичната си дейност. САЩ и международната общост не се посвениха да влязат с танковете и обеднения уран в Ирак и Афганистан, но защо ли това не се случва в Сирия, а ги оставя да си разрешават проблемите както намерят за добре, че и ги въоръжават и в такава ситуация процъфтяват подобни елементи. И няма да става по-добре. Аршинът е според интересите и в резултат загиват наистина невинни хора.

Жалкото е, че това дава хляб на крайни организации и утре ще тръгнат да пребиват съвсем нормални и мирни хора, само защото са казали "добър ден" на арабски или са малко по-тъмнокожи. Подобна случка имаше неотдавна и в София. 
*
Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #4 -: Януари 09, 2015, 19:32:43 pm »
Додич, интеграцията навсякъде куца, да не кажа, че направо липсва. Някои имигранти не искат, други не могат да се интегрират.

Започвам много да се дразня на думата толерантност, която постоянно ни се набива в главите. Колко трябва да бъдем толерантни и защо това трябва да е едностранно?

Мога още да пиша, но Карбовски го е написал много по-добре от мен.
« Последна редакция: Януари 09, 2015, 20:07:19 pm от Мецани »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #5 -: Януари 09, 2015, 19:34:48 pm »
Защо Европа и мюсюлманите говорят различни езици

http://www.dnesplus.bg/RegionNews.aspx?n=538195
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #6 -: Януари 09, 2015, 20:38:05 pm »
Нещата са обидно прости. Не можеш да смесиш олио и вода! Толкова. ТОВА е базовият проблем с тъпите напъни за интеграция на разни такива елементи в западните общества и принудителното налагане за НАС на "радикална толерантност". Това е самоубийство - за граждани, общества, държави...Или убийство (както видяхме) от някакви хорица чието съзнание и световъзприятия са вкове назад от настоящия 21-и.
Политическа коректност, световни конспирации, "бизнесът с войни" - има ги, ама ги има, защото я има базата за целта. Да смесваме олио с вода, защото? Мултикултурализмът е утопия. Няма защо да се усложняват простите неща на този свят, това води само до едни големи л****а. Които сега заваляха в Париж, ама няма да е за последно това....
Проблемът с исляма е, че изповядваш ли тази религия - тя ти определя лайфстайл различен от този на западните общества. Няма как да се интегрираш там, няма как да те интегрират. Ти си агресивно примитивен, не щеш да се интегрираш, а да правиш халифат в държавата - гостоприемник. Колко доказателства още са нужни, за да го казваме това открито?!!

Различни сме, защо сме - в материала постнат от jam също е засегнато и то обширно. По-разумно е да се приеме, че сме различни и да се вземат съответните мерки, вместо да се лъготим и лицемерничим как то "нямало особени различия". Няма - дръжки! Колкото между вас и местните циганя няма разлики...аре холан.  :?

"Да убием хумора!"....понеже в нашия сбъркан свят такъв не е уместен. Ей това е положението с тези "интегрираните" ТАМ, дето сега ние тука, така ще си интегрираме нашите ахаххаах То би било смешно наистина, ако не беше за рев....
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #7 -: Януари 09, 2015, 21:31:29 pm »
Да, Jbrul, мерки трябва да се вземат, но какви? Дори да успеят да ограничат новопристигащите мюсюлмани, как ще се справят с тези, които имат? А те не са малко. Най-лошото е, че броят на радикално настроените мюсюлмани се увеличава.

Гледам как и на нашите цигани им промиват мозъците.... И те викат Аллах е велик...
*
Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #8 -: Януари 09, 2015, 21:52:55 pm »
Най-страшното е че това са хора родени и живяли там.Те не са дошли сега от някъде, те са там, на място.

*
Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #9 -: Януари 09, 2015, 22:24:38 pm »
Ми мерки...цедка на тоя тип емигранти, край на тази изкривена "толерантност" за там родените, бой по тиквите на гражданите дето не искат да се интегрират и така.
Целта на тези акции сега апропо е, именно описаното в горния абзац, което по естествен път да обедини всички ислямски малоумници, които живуркат в Европа и става една война далЕ да е световен халифат, или не. По-рано трябваше да се мачка, мнооого по-рано.  :?
Сега би излязло гражданска война, а всъщност е цивилизационна. Което се отрича, понеже не е политически коректно да се говори така.

Каквото си направиш сам....
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #10 -: Януари 09, 2015, 22:45:44 pm »
Направо не мога да повярвам, че западните политици, управляващи и не знам още какви "умове" не са предвидили проблема с много мюсюлмански имигранти, техния отказ от интеграция и разпространението на радикалния ислям в Европа. Наистина!
Каквито и мерки да вземат сега, то ужасно, ужасно са закъснели.
*
Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #11 -: Януари 09, 2015, 23:04:03 pm »
Меци, не са взели мерки по две причини главно. Алчност и неразбиране. Алчността - ясно. Неразбирането обаче е пагубният момент в цялата ситуация и то десетки години.... Образование, ама ние ся кЪт им покажем цивилизован живот и ще им хареса и ще попият... Ми няма бе!!! Религията им налага начин на мислене, живот, възприятия, реакции още от раждането им, в семейството им, ако ще на пъпа на Париж да се пръкват. В охолство. Чааак напоследък взеха "умниците" да го сгряват това, разбира се - принудително по начина, който гледаме три дни.  :?
В линка на Джам е описано как и защо се случва това, ама виж коя година е проучвано и издавано и смятай откога ги пускаме и развъждаме. И сега...оле к'во стана?!!!! Ми какво да стане бе? Райска градина....

Апропо понятието "радикален ислям" е пак от тия лафове, наложени за политкоректност. ;) Има просто ислям, той е агресивен във всички свои направления и клонове по една причина - доктрината е, че няма "неправомерни и нередни действия" за да бъде набит в тиквите на ВСИЧКИ ХОРА по света. Миролюбива религия било, ала-бала, ама пак според тях си - следва да бъде планетарна религия и да се наложи на всички някак и така е ОК. Ми к'во се чудим, че веят бурките по центровете на старите европейски столици и ни стрелят и взривявават? Според тяхната си религия - това е редно и дори препоръчително, за наше и тяхно добро. Ние (европейците) все още живеем с някаква тъпа илюзия, че тях цивилизоваме, те живеят с убеждението, че нас трябва да вкарат в "правия път". Каква интеграция и 5 лв?  8O Толкова сме малоумни, че собствените ни правни системи обърнаха срещу нас....
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #12 -: Януари 10, 2015, 08:53:36 am »
Ние (европейците) все още живеем с някаква тъпа илюзия, че тях цивилизоваме, те живеят с убеждението, че нас трябва да вкарат в "правия път". Каква интеграция и 5 лв?  8O Толкова сме малоумни, че собствените ни правни системи обърнаха срещу нас....

Ето това влезнах да напиша, Jbrul ме е изпреварила. :)

Има и още нещо, което не разбирам. Как така повечето ми познати си мислят, че това не ги засяга?! С много малко хора мога да говоря на тази тема, останалите просто не се вълнуват от атентатите в Париж. Предпочитат да говорят за студа, за снега, риалита и т.н. Затворили са се в черупката си и нищо освен тях не е важно и няма нужда да се коментира...


« Последна редакция: Януари 10, 2015, 09:12:42 am от Пепка »
*
Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #13 -: Януари 10, 2015, 09:09:10 am »
Ееее,чакай,чакай между "ислям" и "ислям" ,както и между "мюсюлманин" и "мюсюлманин" има разлика. нека не "удряме черата" по лесния начин. Каква е агресията на българите изповядващи ислям? Единствената проява беше през 80те и то поради причината за смяна на родните им имена!! Нека не обобщаваме така,необходим е по -сложен анализ./не че не го има в материала на Джам./ Истината е,че ако европейците са имали идея да  'претопят" религиозните разлики в целия свят ,като приемат колкото се може повече имигранти и опит да ги интегрират ,не сработи. И тя не сработи,не поради глупостта на самата идея ,а поради глупостта на самата европейска система/визирам облекчени условия за приемане,издаване на документи,липсата на изисквания за изпълнения и не на последни място - великата социална система...../.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #14 -: Януари 10, 2015, 10:58:03 am »
Съгласна съм с Рачо, сигурна съм, че всички познаваме мюсюлмани и надали можете да ги броите за радикални.
Това, че са родени и израснали във Франция, най-много ме шокира. Отделно съм сигурна, че никой не ги е притискал да си оставят религията, направо недоумявам, защо  8O 8O 8O
Много съм против да приютяваме емигранти, че и от стигналите в други държави да ни ги връщат, ми направо да си ги връщат по родните места и това е!
*
Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #15 -: Януари 10, 2015, 11:54:29 am »
Рачо, ние говорим за отказа от интеграция на по-голямата част от мюсюлманите, живеещи е Европа. Разбира се, че има изключения, но тези изключения са наистина много малко.  До преди 20г колко често се срещаха забулени и забрадени жени? До преди 20 г имаше ли толкова много джамии? До преди 20 г на какъв език се говореше в европейските страни и какви религиозни празници се празнуваха? Сега стигаме до абсурда да се чувстваш чужденец в собствената си държава, да се страхуваш и да ти  се забранява да празнуваш християнските празници в твоята  държава, да се променя история и изборен вот, и прочее.

Относно Бългрия. Нима не си ли гледал клипчетата на наши мюсюлмани -  Облечени в бяло, с талибанските бради, вървят по улицата и крещят Аллах Акбар и джихад... Не четеш ли за дискриминацията срещу българите в смесените райони? Нима не знаеш, че има училища, в които се преподава ислям и същите тези училища изпращат учениците си на допълнително обучение някъде в арабския свят? Апропо, каква е разликата между ислям и ислям?

 п.п. Мисля, че е крайно време да спре вменяването на вина за принудителната смяна на имената.  Необходимо ли е да се  върнем назад в историята и да си припомним какво са ни причинили мюсюлманите в продължение на 5 века? Мисля е излишно.


« Последна редакция: Януари 10, 2015, 11:57:32 am от Мецани »
*
Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #16 -: Януари 10, 2015, 12:13:18 pm »
E,ама преди 5 века,това ,което са ни причинили е било обичайна практика на причиняване.Същото са ни причинявали и кръстоносците, византийците,викингите,татарите и много други и причините обикновено не са верски....да не говорим,че ние също сме причинявали такива неща на доста от споменатите народи. Нали сега се опитваме да сме различни от тези ,преди 5 века? забулването е право на избор,но забраната за носене на обществени места ,както се вижда,не издържа. Явно законите ни са много либерални!!Празнуването на религиозни празници не е престъпление,предполагам! такива се празнуват и от евреи,будисти, староверни ортодоксални,но те не са проблем,нали?Това не може да е довод!за променената история и купения вот,сами сме си виновни в БГ. Явно тук законите ни са калпави,но ние си го знаем. Лошото е,че и за тази ситуация във Франция/ с възможност да се случи и в Англия,Белгия или Германия/ са виновни либералните и човекопазещи закони на Стара Демократична Европа,а тях няма как да оспорим.Трябва да има радикална промяна в тях,но пък тогава Европа няма да е тази Стара Демократична Европа и ...кръгът става порочен :(

п.п. който познава корана и мюсюлманската религия,знае ,че по същество и по учението си тя не е агресивна.Лошото е,че и тук има групи и касти ,които го четат както дявола нашето Евангелие :?
« Последна редакция: Януари 10, 2015, 12:16:19 pm от ra40 »
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #17 -: Януари 10, 2015, 12:43:30 pm »
Рачо, ако не се вземат радикални мерки, то след 50г няма да има Стара Демократична Европа. Изгледай целия клип  :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=_GMW2xBqSfo&app=desktop

"Не се нуждаем от меч и бомби, за да разпространим исляма в Европа. Сега там има около 50 милиона мюсюлмани, 14 000 джамии и ислямски центрове, 1500 ислямски организации. Броят им ще нараства с времето. И като прибавим Турция, Босна и Албания, ще видим как не с меч, а с хора ислямът ще превземе Европа."   Муамар Кадафи
 „Ислямът ще бъде религията на цяла Европа. Това ще отнеме време, но би могло да стане факт с влизането на Турция в Европейския съюз”

Муамар Кадафи

п.п. данните, които се показват в клипа, са от 2008 г. Сега 7 г по-късно предполагам, че цифрите са още по-стряскащи.
« Последна редакция: Януари 10, 2015, 12:48:24 pm от Мецани »
*
Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #18 -: Януари 10, 2015, 13:09:29 pm »
 Аз съм абсолютно съгласен,че радикални мерки трябват,необходими са големи промени в много сфери.само дето, не виждам как ще стане изведнъж и радикално,като стотици години назад Европа се е борила да стигне до тези морални и правни нива и сега ще трябва да се отрече от тях.. не знам как ще стане, въпреки,че малко прекалено гостоприемни сме. Надявам се да има начин да се подобрят нещата и всеки да получи заслужено мястото си ,а и искрено се надявам да не се вдигат знамената на Св.Георги за пореден кръстоносен поход... :(Сигурно има и по-добри варианти.В противен случай по нищо не се различаваме от терористите. Това казвам аз,а не ,че се опитвам да оправдая някой.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: je suis CHARLIE...или какво се случва в Европа?
« Отговор #19 -: Януари 10, 2015, 14:25:21 pm »
Рачо, случилото се в Париж и буквално и метафорично беше разстрел на тези европейски ценности, които определят Европа като това, което е. Свободата, правото да изразиш позиция за каквото пожелаеш, правото да се шегуваш с всичко... Тези, които Европа приюти и чиито права брани - разстреляха правата на Европа, понеже тях не ги кефели баш тези й права. И точка.  :?

Не иде реч за празнуване на празници, за това да се разцъкваш из сърцето на Европа облечен с някакви носии типични за други части на света... Тези неща са само външно изражение на истинския проблем. Истинският проблем е, че именно заради бит и култура насаждани точно по религиозни причини у тези хора, в семействата им, от най-ранна възраст - те са негодни за интеграция в нашия свят и общества. Поне огромната част от тях. Изключения винаги има някакви, но на фона на десетки милиони НЕизключения - статистически са без значение онези, които се вписват. Тези милиони НЕизключения - не желаят да се интегрират просто, не че нямат възможностите за да го направят. Нещо повече - наумили са си да променят Европа, тази която всички познаваме и да я превърнат в подобие на Пакистан да кажем. Защо? Ми защото за тях така е ОК, намират го за правилно редно. Нямат замисляне, или задръжки по въпроса, просто защото ТЕ и НИЕ - имаме различни ценности и световъзприятия. Различни са ни, именно заради тяхната религия, която им определя и отношението към света и другите в този свят, или ако ползвам клише "ние просто не си говорим на един език". Еми...няма как да се разберем просто. Никога.

Хайде да помислим малко, на какъв принцип са възникнали първите държави, като форма на организация на обществата. Ами възниквали са, обединявайки групи хора, които имат общи виждания, интереси, сходства, религия...каквото искаш там. ОБЩИ. Не взаимно изключващи се. Изгъзицата на ЕС е, че се опитаха по "механичен път" да променят процеси, които са спонтанно възникващи, абсолютно непроменяеми и са такива откакто свят светува. Затова има национални държави откакто свят светува, затова ЕС никога няма да стане САЩ...

Няма чалъм на някой, на който му е набивано, че религията, държавата, правораздаването са накуп...нещо повече - последните две са произтичащи и доминирани от първото - да вземе да ги възприема нещата внезапно като истинския европеец. Ако ще да се води трето поколение такъв - пак не става. Не става, защото изповядваната от него и фемилито религия (+ всичките грешни и свободни тълкувания на същата) го поставят в ситуация на перманентен вътрешен конфликт. Обитава общество (държава), в които религията е периферия, властта е светска, порядките - също, а съдилищата работят според светски закони, а не според Корана. Пък той милия е мюсюлманин и това "нашето" на него му се вижда нередно и неправилно. И това е нормално все пак. И аз да се заселя в Саудитска Арабия и на мен ще ми се вижда "тяхното" нередно и неправилно, сещаш се. ;) Ако съм родена там - и да ми се вижда неправилно - все тая, щото ще ме скъсят с една глава одма, само ако си помисля нещо да променям. Там нЕма либерализъм, права и пр. Има ислям! Пък в Европа - има свобода за всички и ислямистите превръщат същата в острие срещу нас самите. Тези в Париж - просто "изгърмяха бушоните" повече от другите като тях и постъпиха крайно. Но това е върхът на айсберга дето...с мед да го намажеш. Страшното е надолу. Онова тихото превземане, размножаване, устройване на ислямски анклави във всеки европейски град. И това се случва с бесни темпове. И те го правят това, не защото някой ги организира и им връчва план за изпълнение Рачо. Правят го, защото имат вътрешна необходимост да обитават ислямските си анклави, в които царят вид, бит и порядки нямащи нищо общо с населяваната от тях държава. И да, заради религията им е така, не по някакви там мистични причини.  :?

Да, Европа няма да е същата Европа, ако пристъпи към ограничаване на свободата, човешки права, въведе откровено дискриминационни политики спрямо част от сегашното си население. Проблемчето е, че въпросното население "ни се води, ни се кара", само се размножава и превзема територия. Свободата в Европа е мираж, нищо че Европа не ще да го каже на глас. Аз не се чувствам свободна да отида в Париж, защото ме е страх . От кого ме е страх Рачо? От онези, чието право да се държат идиотски, да ми взривят самолета, или да ме думнат с калашник пред Лувъра - Европа пази. Щото това са ценностите на Европа. И к'во праИм така? Изкараваме все повече тежко въоръжена полиция по улиците на европейските градове, може и армейски части по някое време, да си стоят постоянно. Да пазят мен от правата и свободите на другите.Дето досущ като нашите цигани са на мнение, че имат само права налЕ, не и задължения някакви.

Та принципите и ценностите са хубаво нещо. Свободата е едно от най-хубавите неща на този свят. Само, че в Европа свобода вече няма и все по-малко ще има. Просто всички ще си налагаме все повече самоограничения, за каквото се сетиш, за да не пострадаме. Физически. Пък нека пише някъде, че сме свободни хора...

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!