0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Декемврийска тема
« Отговор #60 -: Декември 23, 2014, 10:20:00 am »
Влизам в темата ни по лош повод.
Имам нужда да Ви разкажа, на какво станахме свидетели вчера с дъщеря ми.

Тъй като, дъщеря ми ходи на художествена гимнастика в СК Акро (от същия спортен клуб е излязла и известната гимнастичка Силвия Митева), та вчера всички деца и малки, и големи изнесоха едно представление на сцената на Драматичен театър "Сава Огнянов", така нареченото Доходно здание. (Jam, помниш ли тази сграда, ти много я хареса?)

До тук - нищо лошо, ще речете.
Преди самото представление сме в една голяма съблекалня: множество деца от различни възрастови групи, трите треньорки и около четири - пет майки на най-малките деца. Преобличаме децата, оправяме косите и т.н. Треньорките оправят костюмите и косите на по-големите деца (тези на около 8-10 години). Най-малките си ги приготвяме ние - майките им.
Естествено, в тази ситуация беше шумно.
Изведнъж едната треньорка изкрещя към децата да замълчат! "Коя говори?!? Ти ли? Ела тук! Вие да не мислите, че аз се шегувам?!? Не! Не се шегувам!!!" - казвайки всичко това госпожата взе широка лента лекопласт и я залепи върху устата на детето.  8O Момичето беше на около 8-9 години.
Бях ужасена от сцената и в настъпилата гробна тишина се чу само моят глас: "Не правете това!"
Тази не реагира и довърши унизителната процедура, като отряза с голяма ножица залепената вече върху устата на детето широка лента. Повторих: "Не правете това! Моля Ви. Махнете тази лента от детето!" Тази отново не реагира, а горкото дете се скри някъде измежду другите и го загубих от поглед. Искаше ми се да отида и да отлепя устата на момичето. Не се усмелих. Никоя друга от присъстващите майки не ме подкрепи. А треньорката се направи, че не ме чува и не обърна внимание на думите ми. Вместо това с назидание извика към унизеното момиче: "А, говори сега!"
Дъщеря ми видя всичко и се уплаши. Само тихо ми каза: "Аз като ми мине тържеството, и аз ще се откажа.  .... Не, аз ще слушам...." Беше объркана.
Синът ми също ходеше, но той се отказа от гимнастиката именно поради деспотичното отношение на треньорките там. Те тренират в една зала едновременно момичета и момчета, като момчетата учат спортна гимнастика, а момичетата - художествена.

По-късно научих, че името на тази точно треньорка е Силвия Митева - това е майката на въпросната гимнастичка. Не я познавах до този момент, тъй като тя работи с по-големите, а моите деца работят с другите две.
Смятам да информирам Агенцията за закрила на детето.
Тук все още се носят легенди за деспотичните методи на Нешка Робева, явно тия са наследили нейната школа.

Вчера веднага споделих това с моя позната психоложка и логопед, при която ходят децата ми. Та тя ми каза, че е редно сигналът да бъде подаден от родителите на детето. Но не пречело все пак, аз да сигнализирам.
 :(


Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Декемврийска тема
« Отговор #61 -: Декември 23, 2014, 10:39:35 am »
Да, за съжаление е недопустимо това, но и аз съм чувала подобни истории за лошо отношение именно в такива "велики" балетни студия. Ели също от миналата година много искаше да ходи и доста порових, за да намеря някое което да не е с амбицията да произвежда велики балерини, а просто да се забавляват децата. Почти открих, но не съвсем, защото пак имаше дисциплинарни прояви, а истината е че самото студио съвсем не блестеше с таланти (присъствах на 1-2 концерта). Та така, детето само се отказа. Сега ходи на модерен балет и страшно много й допада, а и е по-динамичен и весел, според мен доста по подходящ за тази възраст :)

Аз си признавам, че ако бях на твое място, не само че щях да отлепя на детето устата, ами и да си поговоря хубавичко с великата треньорка. Не че съм против определен вид налагане на дисциплина, но не това е начина. Нашата треньорка по баскетбол също е изключително строга, но в същото време много мила и добра жена и децата я обожават и слушат. :)
Re: Декемврийска тема
« Отговор #62 -: Декември 23, 2014, 10:46:16 am »
Взех от нета адреса на ДАЗД в Русе и ще отида там.
Явно тази госпожа Силвия Митева е с твърде високо самочувствие и усетих, че мен не ме базари за нищо. Затова се надявам от държавния орган да и направят забележка.
Лошото е, че пак казвам, не усетих подкрепа от малкото други майки, които бяха към него момент в съблекалнята или гримьорна, или както там се води.

Едната майка тихо ми каза: "да, ама виж, как млъкнаха всичките."  Сякаш подкрепи тираничния метод, на който станахме свидетели. :(

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Декемврийска тема
« Отговор #63 -: Декември 23, 2014, 11:22:34 am »
Аз си признавам, че ако бях на твое място, не само че щях да отлепя на детето устата, ами и да си поговоря хубавичко с великата треньорка.

също. нямаше да ми издържат нервите.

има и нещо друго - унизеното и наказано дете може изобщо да не сподели случката с родителите си и те да не подозират за това. често се случва, децата смятат, че са виновни и премълчават....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Декемврийска тема
« Отговор #64 -: Декември 23, 2014, 13:55:23 pm »
да, това изобщо не е възпитателно, така че другите майки да ме прощават, но да изкоментираш - нали млъкнаха и да го приемеш, никак ама никак не ми се нрави. има много други начини по които може да ги накара да я слушат и то без да ги унижава.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Декемврийска тема
« Отговор #65 -: Декември 23, 2014, 14:33:38 pm »
Недопустимо е да унижаваш детето, като се оправдаваш, че го възпитаваш.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Декемврийска тема
« Отговор #66 -: Декември 23, 2014, 19:35:52 pm »
Кокиче, говори с родителите на детето, много е вероятно от страх или срам то изобщо да не сподели с тях. ДАЗД вероятно ще ги потърсят и да не се окажат в конфузна ситуация, а и от друга страна самите те може би ще искат обяснение от треньорката.
Много грозна ситуация: случила се насаме е достатъчно осъдителна, да не говорим колко е унизително за детето като е пред "публика". Аз нямаше да се стърпя.
Re: Декемврийска тема
« Отговор #67 -: Декември 23, 2014, 19:57:46 pm »
Днес подадох сигнал в ДАЗД. Проблемът е, че не знам, как се казва детето. Обещах на служителката в Закрила на детето да се поинтересувам и да узная името на детето. Това може да стане след НГ, когато подновят тренировките. Но то не беше от нашата група, а от по-големичките.
Ще се опитам да доведа нещата до край.

Бъдете добри и не губете кураж! :)