0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Те с другите поети от касата така я вапцаха, че ги няма и платени  :) тя е препоръчителна и вярвам повечето педиатри я препоръчват. Кампаниите срещу ваксините някой трябва да спре, че почвам да се плаша какво още могат да измислят някой хора.
*
  Кампаниите срещу ваксините някой трябва да спре, че почвам да се плаша какво още могат да измислят някой хора.
Абсолютно съм съгласна! То кампанията срещу ваксините няма как да се спре, ама моЕ да има солидна антикампания. Поне.

Иначе А+Б ваксината, която визирам е за възрастните (като мен, теб, под и над нашата възраст) и е хубаво да се постави. Аз мисля преди 2 години и нещо си я сложих. Децата ни - лесно, хеп. Б им е по имунизационен, повечето майки (тук поне) слагат и за хеп. А по своя воля (тя не е в календара). За възрастните ми беше думата в случая, не за децата.
Страшно много хора изобщо не знаят, че има такава ваксина всъщност и не си я слагат не защото са против. Лично аз поне 20-ина приятели "убедих" да се боднат. Т.е. не се е налагало да убеждавам буквално, беше достатъчно да кажа, че има таква.
Но си мисля, че е добре НЗОК да я поеме, защото се слагат 3 дози, всяка на цена окло 60лв. на свободна продажба, което не е по силите на бюджета на много хора все пак.....
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Мила родна картинка... http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/obshtestvo/deficit-na-zhivotopoddarzhasht-medikament-za-terapija-na-hronichen-hepatit-b.html

Всъщност, отдавна съм на мнение, че "Туинрикс" ваксината трябва да се поеме от НЗОК за всички здравно осигурени лица, в случай, че желаят да я поставят. И разбира се да се проведе хубава информационна кампания ЗАЩО е добре и важно да се ваксинираме.

Пфуууу, Жбруле, анатема, как тъ не беше срам да искаш още ваксини. :lol: А и както казва м-и такива циркове ще станат с договорите за доставка, че ....
Всъщност тоя филм сме го играли вече. Че и още го играем, както чувам.
*
Пеше, то щото от постнатия линк не е видно, че има "циркове" с търговете за лекарствата, че... Все пак, предпочитам тези циркове (явно неизбежни) да ги играят отнсоно средства за превенция на нещо, все няк'ва файда ще има. А не за лечение (т.е. животоподдържаща терапия) на същото, за което има ваксина. Ми нелепо е бе!  8O
« Последна редакция: Април 03, 2015, 16:59:14 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Да, и аз недоумявам как нямат пари за ваксини, а имат пари за скъпоструващо лечение на болни после. Същото и за диабетноболните. В Бг им се полагат 300 игли годишно, а за да си контролират захарта са им нужни поне по 6 дневно. Смятайте сами! Много пъти хората ползват иглите повече от веднъж.   :(
И аз си сложих ваксина за хепатит А и Б (последната доза преди 2 месеца). Освен това при нас има епидемия на морбили (не може да не сте чули, че дори и бебе почина в резултат на "умните" действия на майка си, на 18 м. е било; възраст, в която би трябвало вече да е ваксинирано). Та, говорих с лекар и той ми каза, че би било добре да се направи опресняване. Сложих си една доза и от нея.
На вниманието на всички вас - не пропускайте подновяването на ваксината за тетанус, което се прави на всеки десет години! На 17 г. са ви слагали за последно в у-ще и оттам нататък трябва личните лекари да ви подсещат (от умрял писмо все едно да чакате).

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Аааа, свате, недей така. Моят ЛЛ само ме дебне да му се мярна в кабинета и се почва - цитонамазка, кардиограма, и ако има нещо за бодене, боде и не пита. Та има и бели лястовици сред тях.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
значи рядко се мяркаш, Пешек. кардиограма и бодене - веднъж годишно ти се полагат. цитонамазка също. мамография - веднъж на 2 години, след 50-годишна възраст чак.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Джаме, аз съм учудена, че изобщо се правят профилактични прегледи. Между това, което ти се полага, и другото, за което личният трябва да те подсеща веднъж годишно, има разлика.
Пеше, джам, да не би да са ви подсещали за ваксините?

*
Аз съм ходила за ваксина, не се сещам каква, просто "наборка" ми каза, че ни е ред за слагане и ходих. ЛЛ ми обясни тогава какво що, но беше отдавна. За "задължителните" също не ме е викал, но ако наближава края на годината, а аз нямам нито веднъж правени, настоява да направим. Сега чак ме е срам да си призная, че и направления никога не са ми отказвани, че и по 2 и 3 съм получавала като имам нужда  :oops:
*
Нашата лична лекарка слага на вратата си списъци през годината какви ваксини се полагат и на кои набори. Хвърлям по един поглед. Да си призная за профилактични прегледи разчитам на допълнителната здравна застраховка - задължително веднъж годишно. Но и там го карат малко през просото и за определени неща повтарям прегледите при специалист.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Джаме, аз съм учудена, че изобщо се правят профилактични прегледи.

"правят" е условно казано. касата изисква всеки пациент на джипито да минава през някакви изследвания и прегледи веднъж годишно - като профилактика. кардиограма, базови кръвни изследвания и т.н. джипито би трябвало да те подсеща за тях, ама явно не всички го правят. останалите ти ги пускат когато те видят в кабинета. а може и да си ги поизмислят, ако не ходиш там...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Сигурно си ги нагласят ако не ходиш. Аз също рядко съм се мяркала, както каза Джам. И човека се възползваше като ме види наистина да ми направи полагащото ми се. Иначе направление не ми е отказал, ама и аз рядко съм искала. А когато имах съмнение за много сериозен проблем, буквално за ръка ме води при някои от колегите си, та да ме приемат веднага. Абе както казах - бяла лястовица е момчето.
*
Преди десетина години исках направление за гинеколог от личната. Отговорът беше, че нямала за гинеколог. "Ама защо искаш да ходиш на гинеколог? Аз само за бременните имам." Мен, небременната, кучета ме яли. Вместо това "Я вземи тук за ендокринолог!" Не съм имала проблеми. Не бях взимала друг път направления за каквото и да било. Не са ми пускани каквито и да било изследвания. Но както казах, това преди 10 г. Дано да са се променили нещата към по-добро!
Вчера говорих с една приятелка по телефона. Каза, че профилактичният преглед включвал много малко изследвания. За да й пуснела ЛЛ холестерол и захар, трябвало да я пише, че е фамилно обременена. На 35 г. е тя. Млада била, за да плаща НЗОК за такива изследвания. Иначе дай тук за този хормон 20 лв., за другия  - 30. Няма какво да го обяснявам тук. Вие го знаете най-добре. А докторите се оплакват, че българинът бил свикнал да ходи на лекар, само когато е на умирачка вече.

Джам, би трябвало да те подсеща, разбира се. Едно циркулярно писмо или имейл веднъж годишно, ако щеш на всички пациенти на една определена дата, не е кой знае каква философия.
« Последна редакция: Април 04, 2015, 18:09:29 pm от blue_sky »

*
За ваксините на дъщерята ми звъняха по телефона.


Днес излязох от Техномаркет дълбоко потресена.
Мъжът ми купува пералня за клиент, а то не е за 5 минути работа.
Аз примирам за вода, направо ми е залепнала устата. Обикновено си нося, но сега нямах.

Едно от момчетата любезно ме изпраща към диспенсъра, който аз трудно откривам и решавам да питам на касата - три служителки си бъбрят и с тон "какво ме занимаваш, не виждаш ли, че си говоря с колежката", ми заявяват, че водата е само за персонала. Доообре! А мога ли да си купя - ами, там /неопределено/ има витрина с монети.

 Намирам някак една витрина на кока кола, ама на егати апокрифното място, под едни стълби, с толкова мръсно стъкло, че не се види какво има вътре и търся инструкции. Едно момче /служител/ се въртеше и аз си викам - ето кой ще ми помогне! Да, ама не! Как работи, моля, тази машина? Амиии, не знам, питайте еди кой си.

Аааааа! Не! Не може да е толкова трудно човек да се уреди с вода! Къде ви е мениджъра? Горе! Качвам се на "горето", като си мисля, че драгата мениджърка ще вземе да й стане жал за мен, клетата клиентка,  вече почти припаднала от жажда, но и тук на камък!

Обаче аз направо си поисках чаша, която тя ми подава, мърморейки, че има автомат за клиенти. Безхаберието в гласа й направо ме разби.

От родителите си знам - на жаден вода не се отказва. Колко ли вода ще им изпият клиентите, се зачудих, та за една чаша вода трябваше да обикалям два етажа?

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Елфи, ей така се гонят клиенти...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Брях,тия пък ще си уморят клиентите  :lol: :lol:!! После,що не пазарели хората...ами не им създавате условия,бе,аланколууууууу :lol: :lol:.
Мойто ЛЛ ме подсеща редовно ама не ме ваксинира. Вика- казвам ти да знаеш ,че тая година ти е ред за еди какво си,ама нямаш нужда да се тъпчеш.Ти на тия години имунитета вече си го имаш :lol: :lol:,не ти трябва.Я,по добре ела да пием по бира еди къде си.... 8O   Е,сега какво да му кажа на човека. Приятел ми е ,освен това,мога ли да не му вярвам???  :lol: :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Рачо, ще ме извинява твоят приятел, ама ако се убодеш на някой ръждив пирон, може да направиш някой тетанус. Един мой чичо така си отиде.  :(

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
не ти е добър приятел този лекар, щот ти говори такива неверни неща за здравето ти.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Явно ,ще ходя да си търся "правата".  :?
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Вика- казвам ти да знаеш ,че тая година ти е ред за еди какво си,ама нямаш нужда да се тъпчеш.
Ама сигурно не пропуска да си вземе парите от здр. каса  :wink: