0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Септемврийска тема
« -: Септември 07, 2014, 02:43:13 am »
И що така? 6-ти септември мина, а гледам, гледам, ... няма месечна тема.
И няма кой да щракне катинара на августовската. Тук нямам права да заключвам теми.

Успешен старт на всички деца, на които им предстои нова учебна година в училище или в детска градина! Желая им лесна и бърза адаптация, както и много постижения!  :D :D


Сега да споделя, не да се оплача, а да споделя. (Преди години си бях забранила да се оплаквам и да споделям неприятни неща, защото бях разкритикувана, че явно не мога да си гледам децата.)

Днес дъщеря ми се преби, разби си муцуната и сега е обезобразена. На шест години и половина е; кара добре колело на две колелета от началото на лятото. Обаче, ей нА, днес имало да се случи. Падна с колелото, при това, странното за мен е, че падна върху устата си. По-логично ми се вижда, падайки да се подпреш на ръце и да си нараниш ръце, колене.... Но моята щерка, завивайки пада и си забива устата в асфалта.
Резултат: в Спешния център зашиват горната устна. Устната и е толкова подута, колкото не може да си представите. Носът и е подут. Имаха съмнения за счупен нос, но рентгеновата снимка ги отхвърли.
А предните и зъби са изпопадали. Дори и самият горен венец е наранен. Утре ще я водя на консултация при стоматолог, да каже, как е ситуацията с липсващите зъби и венеца. Опасявам се, да не би и новия постоянен зъб, който наскоро изби, да не е и той счупен. А другите, които паднаха са млечни, но кога ще се появят постоянни там? .... утре ще ми кажат.

Лошото е, че не може да се храни. Ще се върнем към бебешкия период и ще мине на пюрета, каши, кисело мляко и т.н.
Таза вечер се опитах да и дам само вода със сламка. Но то горкото и със сламка не можа да пие, защото не можа да си затвори устните около сламката. Та съм и давала със спринцовката от Нурофена.
Сега я гледам, като спи, че си е затворила устата и диша през носа. Дано по-скоро започне да намалява този оток на устната, та поне да може по-лесно да пие айран. Дори ме е страх да и дам пюре с лъжичка, защото не искам да допирам лъжичка до горната и устна, където е шита.

И представете си, тия гадове в нашия Спешен център не използват упойки. Шият без упойка.
На нея и е за втори път да я шият в Спешното. Преди две години си беше порязала ръката с нож и пак я шиха без упойка. Горкото дете. Доколкото знам, има Лидокаин на спрей, но те не ползват такива работи. ...

Имаше и другото гадно нещо - отношението на персонала! Мразя държавните болници!
Инцидентът става, докато децата са с баща си. Той ми звънна да отивам направо в Спешния център, че да поема едното дете. Търча аз и звъня на звънеца, който е на вратата на Спешното. Звъня на пожар, но никой не отваря. А в това време чувам плача на детето си от вътре. Представете си, какво ми е!
Най-после отваря сестрата и се опитва с тялото си да ме спре. "Дъщеря ми е там вътре!" - казвам и аз.
А оная ми казва: "И какво от това?!?" 8O  После с делови тон ми каза: "Изведете другото дете."

Е, мразя държавните болници! За кой ли път пак ги мразя! За съжаление, в Русе в 8 вечерта частната не работи.

та така ...
Дано не Ви спохожда този ужас. Сещам се за момченцето на Инке Тинке, че имаха подобен инцидент преди време. :(

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Септемврийска тема
« Отговор #1 -: Септември 07, 2014, 14:01:28 pm »
Как без упойка шият бе Маги?! И то дете  8O 8O 8O В нашата държавна, каквото ще да е - няма подобни изцепки. Баба ми, точно когато се роди Дани - падна и така си разпра лицето (челото особено), че първо се наложи да посъберат грубо тъканите с "телбода", че тогава правиха вече фините шевове. Над час я шиха, отоците бяха все едно я е блъснал камион, челно. Аз питах тогава, ако трябва да ида да купя препарат за анестезия - отговориха ми, че те си имат. Бяха изненадани, че предлагам дори и допускам, че биха я шили без упойка...

Ама и ти си много "мека Мара" и благ човек, не си падаш по вдигане на панаири. Трябвало е хубав скандал да направиш, да видиш как ще извадят и упойки и всичко тъпанарите!  :x Дано няма трайни последствия за лицето и зъбките. Желая скорошно оздравяване! И сама знаеш, че няколко дни - гладна няма да умре, като я боли и е отекла - течности, айрянче със сламка да пие - стига на първо време. Пък и това са лицеви кости, яко натъртени, болят си и иска време да попремине. И обезболяващи й давай, че то не се търпи лесно такава травма.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Септемврийска тема
« Отговор #2 -: Септември 07, 2014, 14:09:16 pm »
Маги, бързо да се оправя каскадьорката и да няма сериозни последствия!  :crossfingers:
А това за шиенето без упойка нямам думи  :x

А това, че е паднала от колелото, случва се и на големи. Наскоро колегата ми идвайки на работа паднал от колелото си и е със счупена ключица, сега 1 месец ще му е обездвижена ръката. Та няма значение колко си опитен или неопитен...

Бързо оздравяване!


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Септемврийска тема
« Отговор #3 -: Септември 07, 2014, 14:24:59 pm »
Бързо да се оправи милото дете!Ако искаш пробвай хомеопатия - капки и за мазане Траумил. Георги си е разбивал и той устата и зъбите ,а веднъж си смаза крака на една люлка и с Траумила много бързо се оправи подутото и кръвоизлива.
 В Пирогов също зашиха Жорето без упойка. Не позволили на баща му да влезе, вързяли го и му зашили ухото.
  Ние пък сме с Никола в Окръжна болница, а имахме резервация за Гърция от вчера :(.
<br />
*
Re: Септемврийска тема
« Отговор #4 -: Септември 07, 2014, 16:19:21 pm »
За отока нашия зъболекар каза да охлаждам за да помогнем да спадне по-бързо. Според мен и сладолед може, така и от вътре ще охлажда. Моят син яде кисело мляко на втория ден, но не беше толкова сериозно. Много гадно за тия в спешното. Нямам думи просто. Дано някой тях така да закърпи  :( Веднъж ми се случи да питам с упойка ли ще е нещо за мен, погледнаха ме с ей такива очи  8O и ми казаха, че не сме в миналия век и разполагат с каквито искат упойки и обезболяващи.
*
Re: Септемврийска тема
« Отговор #5 -: Септември 07, 2014, 21:40:29 pm »
Кокиче, бързо да минава! Ужасно е това :(

Зори, какво му е на Никола? Бързо да се оправя! При предното ви влизане в Педиатрията, ни бяхме в Токуда, а в петък пак бяхме на крачка от приемане. Дано да ни се е разминало. Много тежък ларингит ми направи Тео отново :(

Здраве и успешна учебна година на всички ученици!!!
*

    Veselia

  • ***
  • 218
  • И все пак тя се върти!
Re: Септемврийска тема
« Отговор #6 -: Септември 07, 2014, 21:41:51 pm »
Горкото дете, колко ли е стресирано. Дано да се оправи бързо.
Ама и тия в спешното много им прасна работата откакто решиха, че не трябва да ги търсим за щяло и нещяло. Няколко пъти сме търсили услугите им през годините и преди не е имало проблеми. Сега са станали отвратителни. Вярно, че работата им е тежка, натоварена, ниско платена и неблагодарна, ама защо да си го изкарват на пациентите. Насила никой не ги е вързал. Това не е хранителен магазин, където  недоволната продавачка да ти се муси и да ти се репчи като я питаш нещо. Тук става въпрос за здравето и живота на човешко същество.  За белите държави съм чувала, че пред детския кабинет има играчки. Идват, слагат му упойката и тогава го вкарват в кабинета да му махат сливиците. Кога ли ще стигнем това ниво на здравеопазване? (въпроса е риторичен)
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Септемврийска тема
« Отговор #7 -: Септември 07, 2014, 21:48:11 pm »
Леле, Кокиче, много неприятно и ужасно травмиращо за детето :? Как може такова нещо, особено за дете :( Дано се оправи бързо, давай арника. При нас в рамките на две седмици Мила си сцепи и главата и брадата. Главата се размина без шевове, но брадата е с 3 броя. Сложиха й упойка, тетанус, внимателно беше всичко, пуснаха ме в операционната с нея, изобщо без стрес. Тя че си рева, си рева, ама то това беше друго. И една стотинка не са ми взели за всичко това.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Септемврийска тема
« Отговор #8 -: Септември 08, 2014, 08:49:43 am »
Мислех, че рязането и шиенето на деца без упойка са останали далеч в миналото.
Преживявала съм го лично. Бях на четири - мога да опиша в детайли дори манипулационната - така ми се е забил тоя спомен.

Отокът ще спадне - аз съм шита над горната устна. Сега имам само един симпатичен белег.
Не мога да разбера защо го правят, при наличието на "модерни" упойки. Аз не съм лекар и не разбирам, но и не разбирам защо трябва да причиниш такъв ужас на малко дете, та да го помни цял живот.

Иначе аз толкова много съм падала от колело, че челото ми се е сдобило с два рога  :lol:
А едното ми рамо стана игленик от инжекции.
Обаче, след няколко дни - пак на колелото  :lol:
*
Re: Септемврийска тема
« Отговор #9 -: Септември 08, 2014, 09:38:14 am »
Кокиче, бързо да се възстановява детенце. Голям ужас сте преживели!

Зори, бързо да се оправя Никола.

Ние снощи се завърнахме от Гърция, чудно изкарахме, ама бързо мина една седмица. Извадихме късмет с един лош ден само.
Днес ще ходя до новата градина на София в Банско, да видя какво да подготвям и от другата седмица ще имаме ученичка/както тя се изразява/.

Здраве за всички и успешен старт на учебната година!

*
Re: Септемврийска тема
« Отговор #10 -: Септември 08, 2014, 10:01:08 am »
синьо кокиче, бързо възстановяване на малката хубавица и дано да няма поражения върху постоянните зъби.

Зори, бързо да оздравявате :)

Аз засега не съм срещала лошо отношение от лекари в спешните кабинети в София. Даже напротив. Били сме само в Пирогов, в хирургията и в травматологията, и в Детската белодробна клиника. Много добро и адекватно отношение към детето.
Re: Септемврийска тема
« Отговор #11 -: Септември 08, 2014, 10:53:04 am »
Много Ви благодаря за подкрепата.  :)  :bighug:

Детето ми няма вид на травмирано. Като изключим това, че е обезобразена, иначе си е същата. В кондиция е. Вчера излизахме на площадката. Вместо обичайното, да вземам колелото или тротинетката, си взе да бута количката с един плюшен Коколино вътре.

Ходихме вчера при нашата зъболекарка. Каза, че на 20-ти ни иска пак и ще я диспансеризира и ще я следи на шест месеца. Ще и прави тест за виталитет и т.н. За сега отокът пречеше да се видят нещата добре.

Проблем е това, че и без това си имаше хрема и кашлица, и това допълнително усложнява нещата. Трудно и е да се издухва.

Върнахме се към периода на захранването. Тази сутрин и правих пюре от круша и и го давах с лъжичката на Нуби за захранване. А вчера за обяд и за вечеря пи крем супа със сламка. :lol:

А иначе, Жбрул, не съм чак толкова "мека Мария", но когато отидох, мисля, че вече беше зашита. Това се случи с баща и, а аз дотърчах в последствие. Както писах, чаках някой да ми отвори вратата и чувах, как детето ми плаче от вътре. А гадната сестра ми вика: "И какво от това?" !!!! :x :x

В къщи, като коментирахме с мъжа ми, той ги защити едва ли не, като казва, че упойката щяла да наложи още едно убождане, а така минала само с един бод.

Според него, аз се лигавя, като въобще отварям темата за упойка. А така, той иска дъщеря му да бъде "мъжко момиче". :wink:
« Последна редакция: Септември 08, 2014, 11:05:35 am от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Re: Септемврийска тема
« Отговор #12 -: Септември 08, 2014, 11:17:45 am »
Слънчев и топъл септември пожелавам на всички!
Нека са здрави децата, за да са щастливи родителите  :wink:
Синьо кокиче, вярвам, че тежкото е минало и предстои веселата част! Звучиш доста по-спокойна вече и се надявам да е така!

За шиенето без упойка - без коментар!

А за таткото и "мъжкото момиче" - ами....... нека е мъжко момиче дъщеричката му, ама без да я шият без упойка! Има си други начини, но........мъж де - хич не се учудвам  :wink:

Бързо оздравяване на малката!

Зори, дано се оправяте бързо и вие!

Ние сме на градина отново, макар че Злато тази сутрин ми каза: "Мамо, омръзна ми да ходя всеки ден на градинка" :))))) Хахахахь! Зор му е да стигне дотам, щот му се спи на гадинката  :lol:
Re: Септемврийска тема
« Отговор #13 -: Септември 08, 2014, 11:38:19 am »
Синьо кокиче бързо да се оправи детето ви пожелавам...относно упойката,ако е бил един шев наистина няма смисъл от упойка,защото трябва да я убодат поне на три четири места и чак след това да я боднат още два пъти за единия шев,лидокаин спрея не върши работа в случая,а и повярвай ми от личен опит ти казвам не боли толкоз без упойка...не,че ги защитавам,не ме разбирай грешно просто наистина са спестили повече убождания на детето...инак и аз може би бих реагирала като теб като стане въпрос за детето ми,но в случая това е по-разумното колкото и страшнода ти се вижда отстрани не е толкоз болезнено...бързо оздравяване
Re: Септемврийска тема
« Отговор #14 -: Септември 08, 2014, 11:49:25 am »
Да, де, и аз на това се надявах, на Лидокаин спрей. Но баща и каза, че не са я пръскали с нищо.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Септемврийска тема
« Отговор #15 -: Септември 08, 2014, 11:59:35 am »
Кокиче, много съжалявам за тази неприятна случка и се надявам, че няма да има дълготрайни последици!

Полека-лека започва адаптацията към обичайния режим на живот, след една седмица отново на училище - вече ще ставаме повече ученическите майки и се надявам на раздвижване на темата и в тази посока.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Септемврийска тема
« Отговор #16 -: Септември 08, 2014, 13:18:05 pm »
midge,с повръщане и разстройство и температура беше, но днес ни изписват вече. Той също беше на крачка от ларингита,но овладяхме бързо нещата и тъкмо се оправи и този вирус му се лепна.Само 2дни оцеля здрав.
 То сега баш започват ларингитите и лошо ми става. Никола миналата година от септември до декември ми направи 5 ларингита.
« Последна редакция: Септември 08, 2014, 13:20:16 pm от z22 »
<br />
Re: Септемврийска тема
« Отговор #17 -: Септември 08, 2014, 14:36:11 pm »
Маги, ужас! Дано бързо да се възстанови, за да може да се храни детенце.
И дано да не останат трайни последствия.
Не искам да коментирам нито болници, нито спешни центрове... :(

Зори, и вие да се оправяте бързо!
*
Re: Септемврийска тема
« Отговор #18 -: Септември 08, 2014, 16:04:23 pm »
Зори, дано това да е било и да е дълго здрав! Предлагат ли ви някаква профилактика за тези ларингити? Аз не успявам да намеря отговор на този въпрос. Личната предложи да направим курс с Фликсоназе за 1 месец, но май си го изсмука от пръстите малко. Ще се консултирам с УНГ първо. Това ни е 3ти за последните 2 месеца, а е лято :( После не ми се мисли и на мен.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Септемврийска тема
« Отговор #19 -: Септември 08, 2014, 16:37:52 pm »
Здравейте в новата тема. Тя си е ученическа и както казва jam - учениците стават все повече.
Моята ще е в ПГ 5 (произнася го като беге 5 :lol:). Днес по собствена инициатива започна да пише букви. Аз не съм много фен и нямам желание да я уча да пише още, но то се присеща на моменти. Справя се с някои букви - почти четими са. С и И ги пише обратно, ама все ще се научи де, има много време, пък и тъй или иначе няма да я учат да пише печатни букви. Вчера пък искаше да чете. Ама то така е - довели сме я на море, пък не стоим на плажа от тъмно до тъмно :D За сега обаче много бързо ѝ омръзва, надявам се и когато трябва да го прави да не е така.
Маги, дано бързо и без щети да се оправи малката!
Зори, вие също да оздравявате и тази зима по-леко да я изкарате!
Всички много боледуващи дано са го израснали вече този период!