0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #80 -: Ноември 04, 2014, 14:15:03 pm »
Благодаря ти много, не смеех да се зарадвам  :oops: :lol:   ще видим в към края на месеца и прогестерона, дано и той е така
*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #81 -: Ноември 04, 2014, 14:48:42 pm »
liubka st, и аз мисля, че резултатите ти са хубави. Доколкото ми е известно, съотношението LH:FSH трябва да е 1:1 или близо до това. При теб е просто идеално  :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява."


Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #82 -: Ноември 10, 2014, 10:17:13 am »
Днес ми дойде МЦ.Утре сутрин съм на преглед и ще пускам пак хормони.Освен Инхибин Б,ФСХ,ЛХ,Е2 и АМХ,друго трябва ли да изследвам?
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #83 -: Ноември 11, 2014, 10:42:33 am »
Само аз ли пиша тук?Връщам се от преглед на 2-ри ден от цикъла.В ляво-3 фоликула около 10 мм,но в дясно 1 голям-18 мм.Док каза,че е задържан да не пускам хормони,а да пия Марвелон и на 17-то хапче на преглед.Хормоните миналия месец са ми лоши,често задържам фоликули(по всяко време на цикъла растат),вече незнам какво да правя,а времето минава.Моля те,denis,коментирай.
« Последна редакция: Ноември 11, 2014, 11:08:56 am от ceci 75 »
*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #84 -: Ноември 12, 2014, 13:22:59 pm »
Здравейте, може ли коментар и на моите изследвания.Благодаря предварително!

Направени са на 4-ти ден от цикъла:

FT3-4.34 (3.1-6.8 pmol/l)
FT4-14.34 (12.0-22.0 pmol/l)
TSH-0.98 (0.27-12.6 uIU/ml)
LH-10.1 (2.4-12.6 U/l)
FSH- 4.4 (3.5-12.5 U/l)
Estradiol - 117.4 (46-607 pmol/l)


*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #85 -: Ноември 12, 2014, 14:00:55 pm »
ТСХ-то е нисичко може би съвсем малко, но е хубаво да се направи една ехография и да се пуснат ТАТ и МАТ.
Съотношението между ЛХ и ФСХ трябва да е 1:1, а тук не е така.Коментирай резултатите с лекар, но сигурно ще се наложат по-обстойни изследвания.

[/url]
*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #86 -: Ноември 12, 2014, 14:51:00 pm »
Благодаря за бързия отговор.
Чакам и коментар на лекаря.Лошото е, че вчера направихме спермограма и тя първа донесе лошия резултат(астенозооспермия),а сега и това, което не знам какво значи,но явно ще разбера. :(
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #87 -: Ноември 13, 2014, 14:30:05 pm »
Здравейте,
От известно време имам доста оскъден цикъл и напоследък ме болят много гърдите , затожа отидох на док и на 5-ти  ден от МЦ пуснахме хормони. Ето и резултатите :

Тестостерон   0,74 ng /ml ( 0.2 - 0.95)

Пролактин      43.5 ng /ml  ( 1.2- 19.5 )

Прогестерон    10.4   ( фол. фаза 0.15 - 1.4 )


Очевидно е че има проблем....Този месец болките в гърдите започнаха още на 8-ми ден.Като попитах док ми каза че било нормално....а на мен не ми се вижда така.След като го помолиь да ме прегледа установи че имам киста до яйчника,което също не ми говори нищо. Каза да не приемам никакжи медикаменти и на 19-ти ден от МЦ да пусна нови хормони  и след следващия Мц ще ме види пак на ехограф за кистата и тогава ще предприемаме нещо.... Въпросът ми е според вас трябва ли да потърся второ мнение или да му се доверя.Просто не ми говори нищо това киста ДО яйчника....Дайте ми съвет,моля ви
*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #88 -: Ноември 13, 2014, 14:48:21 pm »
Теди, според мен, е добре да потърсиш мнение от друг лекар, понеже резултатите ти са извън референтните граници. Пролактинът ти е висок, а това доста често (говоря от личен опит), е причина за по-оскъден цикъл. За кистата нищо не мога да кажа, защото не съм компетентна. Момичетата вероятно ще имат някакви познания. При мен високият пролактин беше резултат от високо TSH, което след като нормализирахме, всичко си дойде на мястото. Така че, трябва да се "поразрови" и да се намери причината. А защо не са ти пуснати и другите хормони? Успех и дано да наистина да нямаш повод за притеснения.
« Последна редакция: Ноември 13, 2014, 14:51:27 pm от zhristozova »
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява."


Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #89 -: Ноември 13, 2014, 15:35:32 pm »
Благодаря zhristozova :)
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #90 -: Ноември 20, 2014, 19:39:03 pm »
Момичета мн съм притеснена. На 23 години съм преди две години ми бяха предписани противозачатъчни и хормони поради липса на цикъл. Пих хормоните месец (както ми бяха казали) и противозачатъчните около година, след като ги спрях и цикъла ми спря. Наскоро се омъжих и искаме да си направим бебче, но от половин година опитите са неуспешни. Отидох отново на лекар и ми казаха как може да съм била пила това щом съм имала аменорея.  Останах шокирана и веднага се изследвах хормоните ето и резултатите, който получих днес.
 TSH - 3.460 mIU/l
 Prolactin- 230.6o mIU/l
 LH- 8.68 IU/l
 FSH- 8.00 IU/l
 Estradiol- 250.60 pmol/l
 Testosterone- 1.14 nmol/l
 :?
*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #91 -: Ноември 20, 2014, 21:29:13 pm »
Момичета мн съм притеснена. На 23 години съм преди две години ми бяха предписани противозачатъчни и хормони поради липса на цикъл. Пих хормоните месец (както ми бяха казали) и противозачатъчните около година, след като ги спрях и цикъла ми спря. Наскоро се омъжих и искаме да си направим бебче, но от половин година опитите са неуспешни. Отидох отново на лекар и ми казаха как може да съм била пила това щом съм имала аменорея.  Останах шокирана и веднага се изследвах хормоните ето и резултатите, който получих днес.
 TSH - 3.460 mIU/l
 Prolactin- 230.6o mIU/l
 LH- 8.68 IU/l
 FSH- 8.00 IU/l
 Estradiol- 250.60 pmol/l
 Testosterone- 1.14 nmol/l
 :?
Здравей,  моля посочи референтните граници за хормоните и кажи на кой ден са правени. TSH е висок. Трябва да е 2 за забременяване. Посъветвай се с ендокринолог. Изяснена ли е причинатa за аменореята? Казваш, че от половин година правите опити - редовен ли ти е цикълът през този период?
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #92 -: Ноември 21, 2014, 14:54:04 pm »
Нямам цикъл от както спрях противозачатъчните. Референтните стойности са
TSH- 0.27-4.20
Prolactin- 127-637
LH- фол. 2.4-12.6, овул.14-96, лут. 1.0-11.4, мен.7.7-59
FSH- фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен-25.8-134.8
Estradiol- 1-10г. 22-99.1, фол. 46-607, овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до 201
Testosterone- 0.22-2.9
*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #93 -: Ноември 21, 2014, 18:26:26 pm »
Нямам цикъл от както спрях противозачатъчните. Референтните стойности са
TSH- 0.27-4.20
Prolactin- 127-637
LH- фол. 2.4-12.6, овул.14-96, лут. 1.0-11.4, мен.7.7-59
FSH- фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен-25.8-134.8
Estradiol- 1-10г. 22-99.1, фол. 46-607, овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до 201
Testosterone- 0.22-2.9
Не се наемам да коментирам останалите хормони,  щом не се знае в коя фаза на цикъла си. Не ти ли изписаха лекарства за предизвикване на цикъла? Намери си добър АГ и ендокринолог и действай по въпроса. Ако няма резултати се насочи към репродуктивна клиника. Успех!
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #94 -: Ноември 21, 2014, 19:02:54 pm »
Предписаха ми дуфастон, но като прочетох листовката му и направо ми прилоша от страничните ефекти на медикамента.  Във вторник съм при Проф. Сираков в Майчин Дом(препратиха ме при него от там, той бил най-добър по тази специалност) да видим какво ще каже и той. Стискайте палци.
*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #95 -: Ноември 21, 2014, 20:41:29 pm »
Предписаха ми дуфастон, но като прочетох листовката му и направо ми прилоша от страничните ефекти на медикамента.  Във вторник съм при Проф. Сираков в Майчин Дом(препратиха ме при него от там, той бил най-добър по тази специалност) да видим какво ще каже и той. Стискайте палци.
Не се притеснявай за Дуфастона, той е най- масовото лекарство за предизвикване на цикъл. Успех!
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #96 -: Ноември 21, 2014, 20:52:53 pm »
Сетих се и др въпросче? Дали ще са ми верни резултатите тъй като не съм имала нормален цикъл до сега и не съм се съобразявала с него при изследването?
*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #97 -: Ноември 21, 2014, 21:41:55 pm »
Сетих се и др въпросче? Дали ще са ми верни резултатите тъй като не съм имала нормален цикъл до сега и не съм се съобразявала с него при изследването?
По принцип изследванията са коректни, ако не са приемани лекарства, т.е. пиеш Дуфастона, идва цикъл, после чакаш следващия и на трети ден правиш хормони. При твоят проблем, обаче лекарят ще прецени как да се интерпретират резултатите от тези, или следващи изследвания. Колко е най- дългият ти период без цикъл?
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #98 -: Ноември 21, 2014, 21:50:28 pm »
От както спрях линдинет преди половин година нямам никакъв цикъл. :(
*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #99 -: Ноември 22, 2014, 09:40:16 am »
От както спрях линдинет преди половин година нямам никакъв цикъл. :(
Здравей, определено си за специалист. Бебето май е нямало как да стане в този период. Пожелавам ти бързо да откриете причината и да се радвате на сладко бебче!