0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #400 -: Август 13, 2014, 11:16:19 am »
То аз хубаво съветвам хората да не се притесняват, ама си представям какво кълбо от нерви ще бъда преди първия БХС  :roll:

БХС не се прави с близнаци.  Резултатите дават големи отклонения и има много нееднозначност в тях, когато е многополодна бременността.
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #401 -: Август 13, 2014, 11:47:59 am »
То аз хубаво съветвам хората да не се притесняват, ама си представям какво кълбо от нерви ще бъда преди първия БХС  :roll:

БХС не се прави с близнаци.  Резултатите дават големи отклонения и има много нееднозначност в тях, когато е многополодна бременността.

Благодаря за информацията. Признавам си, че съм изненадана  :oops:
Явно тепърва ще имам да уча много неща. Как тогава се проверяват близнаците за генетични заболявания? Само по ехографски данни ли?  :? Само фетални ли се правят? Изключвам амниоцентеза и хорионбиопсията, поради риска от спонтанен аборт...
« Последна редакция: Август 13, 2014, 12:16:05 pm от Викси »
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #402 -: Август 13, 2014, 12:19:43 pm »
Само фетална, за това препоръка запиши час при добър специалист.

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #403 -: Август 13, 2014, 19:50:03 pm »
Марина,успех утре на БХС и да пишеш после  :)
Викси,така е както са ти написали момичетата само фетална
Моусит,Мих надявам се,че всичко е наред при вас :)
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #404 -: Август 14, 2014, 08:24:04 am »
Момичета, смогнах да се включа. Ще пиша накратко, да не оспамваме темата все пак  :lol:
Мен вчера ме изписаха, но затова пък предната нощ кърмата ми слезна за часове в пълна бойна готовност и се хвърлих в приключение да се цедя. От вчера имам усещането, че само това правя, но се старая максимално да ги стимулирам и изцеждам, че да поддържам и за бебето. Засега толкоз, че нали бях на антибиотик и казаха да се изчистя минимум 4-6 дни...
Бебчо много ще ми липсва, защото още е в интензивния сектор и там изписани мами ги пускат веднъж седмично :( Но ще ходя всеки ден за информация. Иначе той засега е добре, диша сам, вчера му бяха махнали и палатката и е само на кислород в кувиоза, но е типичен бащичко и постоянно заспива и забравя да диша. Масажират го, а той само прави физиономии и се протяга и не се сеща да поеме въздух :lol: Казаха, че това е напълно естествено и го израства малко по малко всеки ден, ама още не успява да стабилизира изцяло. Захранват го по малко през сондата от 2 дни и  вчера се разбрахме, че като удвои сегашната си доза ще ми кажат да започна да му нося кърма  :cheerleader: Много е сладичък и като отвори очички за малко и ме погледне и ми омекват краката - направо не знам - като порасне ще ме прави луда сигурно  :P
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #405 -: Август 14, 2014, 09:14:37 am »
Браво, Mousyt!
Много хубави новини. Имаш си страхотно борбено човече.
А ти сега събирай кърма и силички, че малкия като се прибере вкъщи ще има нужда и от двете.


Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #406 -: Август 14, 2014, 09:59:05 am »
Браво Моусит :) всичко което описваш е страхотно и нормално,все пак е момченце,а те са все пак по-бавни и лениви... :lol: и да бъди сигурна,че ще те прави луда,идея си нямаш какви манипулаторчета са... :lol:
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #407 -: Август 14, 2014, 10:06:54 am »
Викси, да споделя като една от бременните с близнаци тук - аз ходих на БХС в МЦ Света Петка. Само те в София (не знам как е по другите градове) правят анализ и на кръв. Трябва да отбележа обаче, че в заключението от изследването данните бяха основно от ехографския преглед и резултатите от кръвните изследвания така бяха сбутани в края, че едвам ги видях. Явно при близнаците феталната има доста голяма тежест.
Браво, Mousyt, на теб и на младежа. Продължавай с положителните мисли и скоро ще си имаш компания вкъщи. Силно стиснати палци от мен и за двама ви!
Дано днес и Mih се включи с добри новини.
Аз пък се записах на курс за бъдещи родители и днес ще е първото занимание. Направо нямам търпение, макар да не съм съвсем наясно за темата на първата лекция :-).
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #408 -: Август 14, 2014, 13:06:39 pm »
Браво на борбения младеж на Mousyt :)

Да споделя и аз - вчера бях на преглед и плодното сакче расте добре. Следващ преглед другия петък, тогава се надяваме и пулс да чуем :)



   La vita è bella
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #409 -: Август 15, 2014, 08:25:04 am »
Добро утро
Мина и нашият БХС,бебчо беше много активен в началото на прегледа и после се измори и заспа  :D .Според д-р Даскалов и Мели всичко е наред,сега ще чака ме и резултатите от НГЛ.За пола е било рано така че на феталната да се надява ме че ще разберем.Абе няма значение важното е да е живо и здраво,но пусто любопитство  :wink:
rumyanau чудесни новини .
Mousyt страхотно ,браво на малки сладур.
       Хубав ден момичета и се пазете ,че големи жеги ги дават,а аз ви оставям за сега че отивам отново на тръстиката  :wink:  :D

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #410 -: Август 15, 2014, 19:11:51 pm »
Къде сте всички днес? Криете се от горещото време сигурно, ама драснете тук какво правите :)
Марина, чудесно е, че всичко с бебчо е наред!
mih, къде си, полежаваш ли си? Надявам се всичко да е наред :)
Аз по тези жеги изобщо не излизам и само под климатика стоя, та ми е скучно и си вися тук по цял ден. Ама няма никой  :? Май ми се разширява таза и боли и целите крака ме болят. Надявам се всички да сте добре и на дебела сянка :)
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #411 -: Август 15, 2014, 19:37:48 pm »
Марина,радвам се за прегледа,че всичко е наред :)
Catcat и аз като теб в жегите скучая и стоя на климатика в нас и чакам с нетърпение детето да си дойде в неделя от лагер в австрия,че да си имам компания :) а,инак сигурно ти се разширява таза и за това те боли,ще мине и това,после ще почне да ти тежи :lol: ама туй да ни е....
Ама Мих ще я накажем вече :lol: хем знае,че я мислим,хем не ни пише....срамота :lol: дано да е добре :)
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #412 -: Август 15, 2014, 21:42:58 pm »
А пък аз се побърках от работа тия дни и хич не ми се занимава с нищо като се прибера. Иска ми се да си полегна, ама кой да ме остави. Малкия постоянно се катери върху мен и аз прилагам какви ли не техники, за да си опазя коремчето  :lol:
При мен започнаха болки в срамната кост и ми е малко неприятно, но ще се търпи. Все си мисля, че предишния път тия болки се появиха по-късно, но може и да греша.
Радвам се, че при вас всичко е нормално.
Дано Михчето да се включи скоро и да е с хубави новини.


Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #413 -: Август 16, 2014, 01:44:39 am »
Привет :)  аз днес минах на преглед и чухме и сърчице. Сега ми е по-спокойно :) пристигнаха ми и лекарствата, които приятелката ми изпрати от Бг,и сега ми е супер. Тукняма но-шпа и кято цяло не те считат за бременна преди 12-13 седмица. Та минах на частен лекар.
[/url][/url]
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #414 -: Август 16, 2014, 09:32:16 am »
Привет момичета☺аз нещо се напрегнах от работа и жегата през последните дни.но си избрахме мой заместник и ми остава да го наемем и за го обуча.искам да ви питам дали е розрешен дуфалак,че имам нужда от помощ...
« Последна редакция: Август 16, 2014, 09:35:31 am от Рафаила »
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #415 -: Август 16, 2014, 09:47:42 am »
Да,Рафаила разрешен е дуфалак  :) наблягай на сливите,прасковите,цвеклото,крушите,кивито,овесени ядки,ленено семе и сусамов тахан ...
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #416 -: Август 16, 2014, 14:05:25 pm »
Благодаря ти Алекс. За съжаление положението е доста тежко
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #417 -: Август 16, 2014, 17:14:51 pm »
Уф, най сетне нет имам....................Бързам да пиша,че знам и аз как съм си викала за някой няма л ида пише,че го мисля :)

Аз не съм много добре.........контракции,болки някой път абе все ахааааа да тичаме към болницата или да звъним,поизчакваме и се разминава за сегаа :?Не спим вече вечер хич наистина.И през деня не м исе получава.
В сряда ходихме да се запиша на ЖК в МЦ Майчин дом ,даде ми направления за всички изследвания и за цитонамазка и микробиология.За микробиология знам,че е нужно и май не е много страшно да ме бъркат,но за цитонамазка не искам.Ще питам и Дяволов.А след това ходене и друсане после бях много зле много и от тоагава лежа и не съм си пуснала изследванията още защото всеки път като се возя с колата е ад после 8O :? и от хостелчето все е с павета ужас.

Едни бодежи си имам от време на време във влагалището ........На ЖК момиченцето не успя да му измери главата и по корема мери.То е чак завряно многоооооо ниско долу и аз се чудя ко ме човърка чак там нещо.Много е неприятно,а и като чух,че е с главата напред и лошо ми стана.

Ох, така с моите перипетии и още мога да се оплаквам,но няма.
Благодаря ви Алексче и Cat cat,Mgstra ,че ме мислите :bighug: :bighug: :bighug:
Радвам се ,че сте добре  :D,а и всички останали естествено.Мousyt и те са добре което много мноого ме радва :D :cheerleader:
Mgstra,дано ти мине болката .Много голям дискомфорт имам и аз отпред ако не бъркам къде е срамната кост :oops: :lol:

Лек ден на всички и вечер,че и заради жегите не се спи съвсем.И катоми кажат спи си почивай се сега,че после няма 8OЕ ,добре де, но как стане я.Разказа м исе игарака от болежки,стрес и безсъние.
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #418 -: Август 16, 2014, 17:24:15 pm »
Maury,много е хубаво,че яе ходиш на курса :D
Ние с моя мъж много искахме много ,но аз никъде не мога да мръдна :?уффффффф
Още от Варна бях видяла,че в Майчин дом има и видяхме къде се провежда,но аз не мога нито седнала нито права ,то и легнала си ме стяга пак,но определено няма да стане да отидем и с това друсане най вече :(
Ние живот и зздраве нямаме и баби да помагат та дори и по телефона за огромно съжаление :( и си беше и необходимо да ходим защото ще разчитаме само на себе си.Но само да са добре бебоците ще се справим :)

Рафаила ,дано ти отмине бързо,че е неприятно.Аз все с разтройство пък съм :?Алексчето е дала ценни съвети както винаги :D
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #419 -: Август 16, 2014, 17:35:44 pm »
Е,Михче радвам се,че се появи,добре,че удържаш фронта все още,колкото повече толкоз по-добре а бе до 34 да изкараш пак е добре :D племенника ми се роди в 34,40 дена преди дъщеря ми т.е. сега е на 11 главата му бе колкото портокал,а сега тежи повече от мен и то докато съм бременна,аз съм 69,а той 75 кг.и е един голям мъж  :lol: тъй,че няма страшно,ще наваксат...и юнака на Моусит ще стане голям :)
Рафаила,забравих,че може чаѝ майчин лист от аптеката да си вземеш,на мен лично дуфалака не ми действа та с тоя чай като закъсам... :lol: