0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #340 -: Май 31, 2014, 11:28:34 am »
Mousyt,за пръв път чувам,че галенето на корема предизвиква контракции,явно съм го проспала това в темата  :lol:
Знам,че галенето на гърдите предизвиква контракции,то е от възбудата...не мисля,че твоето почесване ще навреди :lol: мажи се и сутрин и вечер тогава,за да не се чешеш толкоз :D
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #341 -: Май 31, 2014, 11:31:26 am »
Стимулирането на гърдите и зърната предизвиква контракции защото се отделя един хормон, вече съм забравила кой.Галенето на корема с кръгови движения, особено при чувствителна матка също може да предизвика контракции.Като се мажете с кремове, го правете в една посока, от ляво на дясно например, без кръгови движения.

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #342 -: Май 31, 2014, 11:34:29 am »
момичета, може да предизвикам смях у вас, но не ние не смеем още да правим секс - вече съм в първите дни на 12 г.с.  :?
може би след някоя друга седмица ще ни дойде смелост  :wink:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #343 -: Май 31, 2014, 11:43:37 am »
Алекс 77,

Мисля, че беше в предишната тема, но така или иначе magi_st там беше дала същото пояснение като тук и съм го запомнила... Иначе не би ми хрумнало - много ми идва от вътре да го галя това мое бъдещо бебе, не знам може би в надежда да го усетя  :lol: Но гледам да спазвам принципа с мазането (когато не забравя) настрани :)

Това обаче с гърдите ме хвърлихте в смут вече 8O Ние също не сме правили секс от преди процедурата, и не защото док ни е забранила, а просто не можем психически да го пожелаем от страх може би :) Последния път обаче я питах как стоят тези неща с контракциите, защото напоследък нещо ми е станало от хормоните и  :oops:.... Абе събуждам си се посред нощ и все едно сме правили секс - такова усещане и контракции във влагалището. И се тревожех, дали това се усеща от матката и как влияе, защото след всичкото кървене и сега леко скъсената шийка това ми е кошмар :(. Тя ми обясни, че е от хормоните и е напълно възможно да се чувствам точно така - все едно само за това мисля и т.н. и че не е проблем и няма да повлияе на бебето (в моя случай де, все пак аз нямам диагностицирана чувствителна матка, а профилактично съм се натъпкала с магнезии и но-шпа). Каза дори, че ще се почувствам по-добре ако правим секс, е не много често и по-скоро по-кротко, но че няма да е проблем.... не че вярвам, че ще стане, ама исках поне да съм спокойна, защото другото аз не мога да го контролирам и се тревожех да не пречи... Та доста обстойно си поприказвахме с нея, съвсем не просто да го споменем, и за гърдите нищо не каза. Надявам се наистина да не е от чак такова огромно значение при жени, които нямат конкретно проблем с чувствителна матка.....
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #344 -: Май 31, 2014, 11:54:19 am »
Рафаила,нищо смешно няма в това,аз съм в 16 и е същата работа,а първият път през цялото време не сме правили секс,нормално е да се притесняваш и тревожиш,а аз пък както бях и с кървене и отлепване до преди месец хич не ми е било до секс....предполагам,че сега вече може ама все забравям да питам,питах дали мога да пътувам и да ходя на море,а за това изобщо не се сетих да питам  :lol:
Сега след като mgstra написа се сещам,че някъде съм чела,че като се мажеш с крем трябва да го правиш по-бързичко,защото се предизвикват контракции...
Моусит,от два дни усещам бебчо  :) и аз съм с предна плацента,но пък ми е второ и е сигурно заради това,защото знам какво е,спокойно скоро и ти ще го усетиш...е,и аз сега откакто го усещам познай дали не си галя корема  :lol:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #345 -: Май 31, 2014, 12:33:23 pm »
 :bighug: ще имаме достатъчно време за това  :wink:
аз живот и здраве другата седмица след феталната и първата среща с д-р Михова отивам на море :D д-р Перси ми каза, че това лято няма да плувам, но мога да се топя във водата, ако не е студена. със слънцето ми каза вниманелно - мисля да се пека до 10 след 16ч, като главно ще наблегна на краката
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #346 -: Май 31, 2014, 12:55:02 pm »
Mousyt,за секса все едно аз съм го писала :D
Още преди теста започнаха едни сънища еротични и после се събуждах от болки бая :oops:Така се шашках,но как да контролирам  8O.Така до прегледа си виках аз ги изстрелях горките :?Много ми беше кофти щото не правим секс още от преди процедурата ,а това не мога да контролирам.И сега е така ,но много по рядко и не с такива болки.Много е странно иначе нямам желание освен насън :lol: :lol: :lol:
А и да имах то как-то не бяха болки ,кървене,гадене сега и болна и съм много зле само м исе лежи и апетит нямам и желязото повръщам ,та го разтваряме в сокче вътрешността и по го пия. :?
Рафаила,приятно моренце :D :balk_177:

Аз съм от Варна ,,но Док след 22 с.иска да ходя в София,ако взема да раждам рано да е там заради неонатологията.Още не сме го говорили подробно защото имаше време.Хич не ни се ходи,но.......вместо на моренце.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #347 -: Май 31, 2014, 13:08:20 pm »
благодаря ти, Мих, вече жадувам да съм там  :)
между другото явно и моите хормони бушуваха доста преди няколко седмици - и аз съм имала2-3 подобни сънища.
това го отдавам на подсъзнанието
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #348 -: Май 31, 2014, 13:27:18 pm »
Момичета,гледам повечето пиете магнезий,аз си взех магнезиево олио и си мажа корема .Бях си взела магнерот,но нали повръщам хапчетата та за това си взех олиото.Но май не се ползва много ,повече хапчченцата.Не ми е казвал доктор да пия магнезий,аз реших,че няма да навреди,а и имам болки особено преди.Контракции незнам,не мога да разбера ,но пределено имам някакви стягания,като топче издуто ми става за кратко и бързо спада 8O
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #349 -: Май 31, 2014, 13:45:30 pm »
Мих,това което описваш е контракция,но все пак лекар трябва да ти каже дали да пиеш и по колко да го пиеш магнезия...
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #350 -: Май 31, 2014, 13:54:32 pm »
mih,

Лекаря трябва да прецени. На мен ми го изписа в по-ранни седмици от обичайното, заради скъсяването, въпреки че контракции май не съм засичала... Обясни ми, че реалната полза от магнезия е по-натам, ама няма да ми навреди и поне да сме сигурни. Но иначе си пия неотлъчно и 3х2 но-шпа! Последния път докторката пак ме питаше и като и казах какво наблюдавам каза, че ако имам контракция със сигурност щях да и обяснявам друго  :lol: Но си продължавам, при това 3х2 8O Моята колежка, която е бременна напълно нормално, безпроблемно и прочие на ФМ и бяха засекли някаква контракцийка и и дадоха да пие 1х1 също Магнерот :lol: Та явно и дозировката мнооооооооого варира! Щом нямаш проблеми според мен няма страшно, просто на следващия планов преглед питай док - може просто да каже, че ти е рано още :)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #351 -: Май 31, 2014, 14:24:40 pm »
Mousyt,Алекс,благодаря ви :bighug:

Ще питам следващия път док :)
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #352 -: Май 31, 2014, 15:04:06 pm »
Момичета, случи ли ви се да не ви се яде в начална бременност. На мен нищо не ми се яде, а днес много ми се повръщаше. Чувствам си стомаха празен, но нищо не мога да хапна. Насила изяждам няколко обикновени бисквити. Отгоре на всичко снощи заедно със салатата изпих и чаша мляко и такъв подут корем, пълен с мехурчета го чувствах. Цяла нощ се притеснявах дали болката от подуването, не са контракции. Още не мога да се отърва от страха и не спя спокойно. Вие страхувахте ли се в началото?
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #353 -: Май 31, 2014, 16:45:01 pm »
Да и аз спях неспокойно в началото.Будех се посреднощ и не заспивах,мислейки какво ли не.Но пък през деня улисанав ангажименти не се фокусирах върху тревогите и не съм имала проблем с апетита.Малко и си налагах режим на редовно и пълноценно хранене, но и ми се хапваше.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #354 -: Май 31, 2014, 16:49:25 pm »
Ооооо, мила Catcat  :D,
Да, не ми се ядеше нищо в началото, коремът ми постоянно се подуваше, а болките в стомаха след като хапна нещо като че ли бяха най-гадни  :?
Не само в началото, страхувам се и сега - постоянно в главата са ми разни мисли,  които просто не смея да изрека, но момичетата тук ми дадоха много ценни съвети за релакс /в по-предните странички ги има/  :D
Миличка, занимавай се с нещо, което да ти запълва времето - на мен то все още страааааааааааааашно бавно ми минава, а чакането за следващия преглед е отвратително, но  :lol: няма как - само да сме здрави, заедно с нашите съкровища, другото не е важно.
Прегръдки  :D
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #355 -: Май 31, 2014, 18:02:27 pm »
Catcat, добре дошла в отбора  :D
Не само, че нищо не ми се яде и пие, но ми става адски зле дори и след глътка вода, въпреки че не съм повръщала въобще. Ям веднъж, в много редки случаи два пъти на ден, отслабнала съм 8 кг и всеееее се надявам скоро да отминат тия гадории.
Но от друга страна съм спокойна, защото бебчо си расте нормално и хич не се интересува от моите неразположения  :lol:
Днес ми беше скрининга и всички измервания са в норми. Сърчицето за сега е добре (пулс 158), кръвотока на матката също е много добър. Другата седмица чакам да излезнат резултатите от кръвта, но заради възрастта съм почти наясно какви ще са рисковете.  :wink:

Допълвам се - второ предположение за пола - мъжки. Сега остава да започнат залаганията  :lol:
Двама доктори, единият предполага момче, другият - момиче  :lol:
Много искаме да е момиче, но по-скоро мисля, че пак ще е момче  :D
« Последна редакция: Май 31, 2014, 19:56:58 pm от mgstra »


*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #356 -: Май 31, 2014, 20:27:24 pm »
Добре дошла в отбора,Catcat :wink: (както казва Mgstra :lol:)

И аз съм точно както го е описала Mgstra ама точно и една глътка вода и :oops:.Вече съм 14 с. и все се моля да мине :?Някой път съм си и поплаквала.То от притеснение-нали трябва да се яде ,да се пие много вода и т.н.И вече като ми каже някой яж или пий и побеснявaм :x.Сякаш аз нарочно не ям.
От сърце ти пожелавам, Catcat много много бързо да ти отмине :)

Mgstra,радвам се,че всичко е наред :D
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #357 -: Май 31, 2014, 21:02:39 pm »
Catcat,

Много добре дошла  :bighug:
Следя те от предния ти опит и много се зарадвах на новината :)
За яденето - аз съм в 20 седмица и продължава да не ми се яде. Като ям си ям достатъчно, не ми се гади и т.н., но всичко ми се вижда безвкусно, ям под час за да не пропусна, защото не огладнявам и от някои храни много ми се подува стомаха и ми е дискомфортно.

Аз последните дни съм в огромно нетърпение да чуя за пола, защото корема ми е огромен (не го твърдя само аз!) за този срок и всички само питат и очакват вече да знам какво ще е... Ние имаме три предположения за момче, но само от моята си докторка и тя каза, че не се вижда добре и че със сигурност ще разберем на ФМ (идната сряда)  8)
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #358 -: Май 31, 2014, 21:21:38 pm »
Много Ви благодаря, момичета! Големи страхове ме тресат, днес имах и болки като преди цикъл и косата ми се изправи. Четох различни мнения-че са нормални, че не са  :?
Mousyt, ехее 20 седмица, ти си минала половината и повече  :)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #359 -: Юни 01, 2014, 03:21:39 am »
Catcat, страховете няма да те напуснат, докато не гушнеш мъничето в ръцете си, родено живо и здраво. После започват още по-големите страхове  :P готви се и за тях, че мноооого бързо ще дойдат  :D
Относно болките, които описваш, добре е когато ги имаш, да пиеш по 2 но шпа и ако имаш възможност, да си почиваш повече.
Успокой си душицата и вярвай, че този опит е съвсем различен от предишния и ще има съвсем различен изход. Аз също не мога да се отърся напълно от моя мисед миналата година, но в общи линии гледам да съм спокойна.