0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Заповядайте в новата тема!
Няма лъжа, няма измама  :lol:  :lol:  :lol:

Нека бъдат здрави децата и мамите и татковците покрай тях  :wink:
Нека е слънчев месеца!

По въпроса за градините и отсъствията:
В нашата градина имаме едни молбички по образец, с които извиняваме отсъствия, когато нямаме бележка. Но това става, ако все пак в градината не знаят, че сме били болни  :wink: или вече по семейни причини ако отсъства детето.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Честита нова тема !
Здрави дечица през април  и много весело настроение!


*
Желая ви месец, пълен със здраве и хубави емоции!

*
Пожелавам здраве на всички и малки и големи  :D

От вчера гледам, че в Зоната са построили цирк Балкански. И разбира се, се чудя, време ли е да заведа София на цирк  :ask:  То сигурно си е до дете, но да ви питам все пак. Кога ги заведохте вашите деца на цирк за първи път?

*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Ники, не съм ги завела моите още, почти на 8 години са.
Просто не е имало близо до нас цирк и затова.
От друга страна на моите и сега трудно остават на едно място дълго време - дори когато сме на кино и уж им е интересно, пак питат :" Кога ще тръгваме"

Мисля, че е малка още. Ама не пречи да опиташ, разбира се.
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Алекс ходи май преди две години, бяхме си във Варна и цирк Балкански беше там. Беше му много интересно. Мила още не съм я водила, понеже не сме намирали подходящия цирк.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Ники, аз го водих за първи път някъде около 3г.
Бяха му интересни животните, от другите номера не се впечатли особено.



*
Благодаря ви за мненията, момичета. Тя много не седи на едно място, по принцип. Но пък около Нова година я водих на кино и си изгледа филмчето без проблем. Но пък с циркът рискувам да изгоря с 18 лева, ако не се впечатли  :D

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Калоян отиде на цирк с баща си миналата година в края на лятото , но беше обикновен  пътуващ цирк . Малкия беше впечатлен от животните  и клоуните , от останалите неща едва ли  . Като се прибра и го питах какво е имало на цирка ,отговори - пуканки и конччета . А мъжа ми беше много разочарован , че цирка  е бил много посредствен и безинтересен , но   това е нивото на пътуващите  обикновенни   циркове.

Тъжно  за това как се развива образованието ни:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1240924&fb_action_ids=10201976207592419&fb_action_types=og.likes


Заведох Марти миналата година  (навършени 5г. ) на представление на цирк "Балкански". Знаеш го, че не е много от седящите на едно място, но цялото представление беше изгледано послушно и с бурни овации от негова страна :)  После седмици разказваше за всичко, което е видял. Много се впечатли от моторите на последния номер :)
 
Re: Априлска тема - слънцето пекна, пролетта дойде :)
« Отговор #10 -: Април 04, 2014, 21:17:04 pm »
Току що се връщаме от цирк  :lol:
Доволни и двамата - мама даже повече  :lol: Цирка беше малък, но много интересен! Злато го згледа целия, почти без да мрънка. С много малки изключения  :wink: Но все пак - това са 2 часа с 20 мин почивка  8)
Доволна съъъъъъъъъм - не бях ходила сигурно от около 15 год. на цирк, защото бях разочарована от последни, на който ходих!
И щом децата бяха очаровани - и на мама и е много добре  :lol:  :lol:  :lol:
Извинете, но още ме държи  :oops:
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Априлска тема - слънцето пекна, пролетта дойде :)
« Отговор #11 -: Април 05, 2014, 09:50:34 am »
При нас сега има цирк ... е забравих му името. Но се съмнявам в шилото си. Макар че на куклен театър седи мирно и гледа с интерес. Ама не съм сигурна как ще изтърпи цирка. Ще го обмисля още малко и ще видим.
*
Re: Априлска тема - слънцето пекна, пролетта дойде :)
« Отговор #12 -: Април 05, 2014, 15:27:20 pm »
Ние сме утре на куклен театър. А следобяд съм и сама на театър (гостува театър "София"). :-)

Re: Априлска тема - слънцето пекна, пролетта дойде :)
« Отговор #13 -: Април 07, 2014, 14:56:43 pm »
Ники, води ли София на цирк Балкански?
Аз вече съм навита да ходим по циркове, но...... май сама ще го водя  :wink: Да не сме двама възрастни, защото тогава има лиготийки  :lol: Вярно ли разсъждавам не знам, обаче пък на Балкански май ще ми се ще да взема и мъжО  :wink: Та ще го чакаме из нашата околност  :lol:
Ще очаквам отзиви  :wink:
*
Re: Априлска тема - слънцето пекна, пролетта дойде :)
« Отговор #14 -: Април 07, 2014, 16:05:24 pm »
Не съм още, пътувахме събота и неделя. Водих я в Кюстендилският зоопарк, впетали се много. ама там освен животни друго няма. В София са въртележки, балони, сергии и децата не стигат до животните от тез простотии.

*
Re: Априлска тема - слънцето пекна, пролетта дойде :)
« Отговор #15 -: Април 07, 2014, 23:09:21 pm »
И ние бяхме на зоопарк само с животни и гора :) В Ловеч. На Мони много му хареса, искаше да влиза при мечките. Преди време е имало и жираф, но сега в къщичката на жирафа живеят бизони



   La vita è bella
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Априлска тема - слънцето пекна, пролетта дойде :)
« Отговор #16 -: Април 08, 2014, 16:02:31 pm »
Ние  преди два месеца бяхме в Зоопарка в Хасково  -  козите   му бяха най-интересни ,  разбира се и останалите животни ..Там е приятно , че има големи алеи за разходка , парк  , да ги нямаше само продавачите на боклуци и захарен памук  ....


*
Re: Априлска тема - слънцето пекна, пролетта дойде :)
« Отговор #17 -: Април 08, 2014, 17:18:22 pm »
И аз си заведох детето на зоопарк преди две седмици, и в събота пак. Вторият път си доведохме друго двегодишно дете за компания. Ами малки са още, изобщо не се впечатлиха. Не че не гледаха жирафите и носорога с интерес, дори при тюлените се спряха за 2-3 минути. Но в крайна сметка най-очаровани останаха от въртележката, а въртележки има и извън зоопарка. Аз изобщо не харесвам зоологически градини. Нито са ми интересни, нито ги смятам за възпитателни, ама мъжът ми настоява вече една година и кандисах.

Ходим от ноември насам на друго място, което печели по точки от всякъде: The Please Touch Museum (http://www.pleasetouchmuseum.org/play/exhibits/).

Това е детски "музей", в който има тематични кътове с безброй възможности за игра. Представлява огромна площадка за игра на закрито. Кътовете са бензиностанция с истински автомобил, колонка и помпа; истински супермаркет с пластмасови плодове, зеленчуци, хляб и месо, празни кутии и опаковки от храни, подредени в специални щандове, с каси, колички и кошници; лабиринт с Алиса, зайци, огледала, дървета с хралупи и маси за парти с чай и сладкиши; джунгла с играчки-животни, лодки и въжета; зеленчукова градина с лехи; строителна площадка с багер, дунапренени тухли и колички; болница; воден кът със струи, фонтани и колела, плюс гумени играчки; кът за космоса и авиацията; истинска въртележка; куклен театър... 

Редовно канят музикални групи и трупи и клубове за танци, за да изнасят представления от по 30-45 минути за всички в огромна отворена зала точно на входа. Всички кътове са интерактивни и децата играят  с огромен интерес откакто проходят до поне 5-6 годишна възраст. Родителите са с децата през цялото време - няма опция да бъдат оставени. Във Филаделфия музеят отначало беше малък, но имаше такъв небивал интерес, че го преместиха в огромна сграда и разшириха инсталациите.

Мислила съм, че би било добра бизнес идея да се направи подобен "музей" в София - превъзхожда многократно разните клубчета, които споменавате. Финансовият модел е да се продава годишен абонамент за семейството вместо билети за еднократно влизане. Откакто сме абонирани, рядко има седмица, в която пропускаме да отидем.
Re: Априлска тема - слънцето пекна, пролетта дойде :)
« Отговор #18 -: Април 08, 2014, 17:36:31 pm »
Цигу, в София вече стартира реализацията на детски музей от подобен тип.Чакаме го с нетърпение,мисля че в аредата на 2015 г. трябва да е готов.Ще се казва "Музейко".Ако ти е любопитно,можеш да потърсиш информация по образец на кой чужд музей ще прави, защото аз не съм запомнила,но май беше американски
*
Re: Априлска тема - слънцето пекна, пролетта дойде :)
« Отговор #19 -: Април 08, 2014, 17:58:50 pm »
Супер! Същото е, с малката разлика, че ще е за по-големшки деца над 6 години:
http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2013/12/05/2193500_muzeiko_pipaite_eksponatite_molia/