0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мина и моя преглед днес,останах изненадана когато д-р Персенска ми каза,че в петък ще съм на трансфер..много бързо се случват нещата със ЗЕТ  :lol: пак ще ми слагат ПБМС . ...

 yahoo_33 yahoo_33 yahoo_33 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
little_rabbit, как се развиват твоите ембриони?

Добре са, гледат ги под лупа, има изоставащи, има избързващи, но го гласим за ЕТ на 5 ден.
*
little_rabbit, очаквах, че ще е на пети. От наблюденията, които имам при моята близка, за която писах. Когато има по-голяма бройка, обикновено изчакват до 5 ден, за да подберат наистина най-добрите. Успех! Ще слагат ли лепило, или както там се казва?

Благодаря, Марси! Лепило не, pbmc ми сложиха вчера, а за утре ми гласят една инжекция - не знам с какво, но от нея се било повръщало. Предполагам, че става дума за калцитонин, но ще видим.
*
Благодаря, Марси! Лепило не, pbmc ми сложиха вчера, а за утре ми гласят една инжекция - не знам с какво, но от нея се било повръщало. Предполагам, че става дума за калцитонин, но ще видим.

Тоя калцитонин е неприятен. Казаха ми, че ще ми мирише на риба, нямаше такова нещо. Беше ми малко лошо, не съм повръщала, но пък ушите ми бяха червени цяла вечер  :D
Здравейте, мили момичета :)
Мина и моята пункция, извадихме само 1 яйцеклетка, чакам утре да ми се обадят ембриолозите, дано се оплоди и развие, за да я замразим.
Назначиха ми биопсия в неделя, може ли да ви помоюя за малко информация?

Рени, поздравления за силата и куража!
Зайче, Алекс 77, желая ви успешен трансфер :crossfingers: yahoo_17
Назначиха ми биопсия в неделя, може ли да ви помоюя за малко информация?

Какво за биопсията? По време на преглед взимат малко материал от ендометриума. Не боли или поне последните години не боли (в началото, като започнаха, болеше повече, защото взимаха по повече материал). След 5-6 дни пускаш смс на лекаря, направил биопсията с имената ти и въпрос дали има резултат, отговарят ти дали е "добра" или не. Ако е добра - супер, а ако не е - следващия цикъл ти слагат "лекарство" и пак биопсия и така докато улучат лекарството и биопсията стане "добра". Понятията са условни, защото не дават резултатите на пациентите, но в общи линии гледат характеристики на ендометриума, свързани с имплантацията.
Благодаря, Зайче! Изчерпателна както винаги :bighug:
Mgstra,little_rabbit радвам се,че всичко е ок с вашите ембриончета
Бамби78 ще стискам палци да се оплоди и твоята яйцеклетка.. :)
*
много ме радвате. :) До тук само добри новини и нека останат такива до край, :D.
/www.mamaibebe.com][/url]
Здравейте момичета,

И аз да питам за биопсията. Днес ми я правиха. Въпросът ми е на вас назначиха ли ви някакъв антибиотик след нея профилактично или не?

 :)

На мен не са ми давали антибиотик след биопсия. А и не съм чувала да предписват.
*
little_rabbit извинявай, че те питам, но знае ли се колко от замразените са се оплодили? Чудя се дали и аз да не си събирам на естествен цикъл.
« Последна редакция: Февруари 25, 2014, 21:33:21 pm от amini »
*
Amini, aз също мога да споделя моя опит.
Бях събрала и замразила 6 яйцеклетки. След размразяването едната не оцеля, но пък имах една прясно извадена. Оплодиха се 6. Един ембрион спря веднага да се развива. Трансферираха ми три ембриона, един не се хареса на ембриолозите и един пак замразиха.


*
mgstra благодаря, че споделяш, може би ако на този опит отговоря отново зле на стимулацията ще започна на естествен цикъл, какъв е смисъла да се трови човек.

Варианта замразяване на ембриони не стои пред мен.
little_rabbit извинявай, че те питам, но знае ли се колко от замразените са се оплодили? Чудя се дали и аз да не си събирам на естествен цикъл.

За съжаление нямам точна информация кои са се оплодили и кои - не. Но пък моите не бяха на естествен цикъл. Пресните са със "стандартна" стимулация, а замразените бяха с Фемара и инжекции към нея.
При всички случаи замразяването на яйцеклетки сега не е това, което беше преди няколко години - техниката и технологията са се подобрили и преживяемостта им е сходна с тази на замразените ембриони.
*
Marsi, успех днес на хистероскопията и дано да е последната.  :)


Marsi,успех и от мен  :crossfingers: аз ще ходя в 12 да дам кръв и ще чакам до 14h там за да ми сложат pbms...може да се видим ако си се посъбудила  :lol:
*
Алекс, пиши ми телефон на лични. Още чакам, ще ти звънна като се събудя  :)

*
Здравейте,ето ме и мен ,готов с отчета. Колкото и да му се искаше на Док,нашата пункция даде 4 я. Искрено се надяваме качеството да е а сметка на количеството, Последва кръв за пбмс и в петък пак в клиниката. Утре чакаме "важните новини" за развитето на нашите ембриончета. Престоя в София продължава с "пълна пара"/ дай боже и националния празни да посрещнем тук/ :wink:
п.п. Мърси,благодаря за съветите, Ние вчера се разходихме до манастир св.Мина .няма как просто/, но както се разбира,ще имам достатъчно време да посетим и някоя от твоите дестинации :wink:
« Последна редакция: Февруари 26, 2014, 13:12:13 pm от ra40 »
/www.mamaibebe.com][/url]