0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Благодаря ви, момичета  :bighug:
*
Зайо, ти днес нямаш ли обаждане от ембриолозите?
Имам, но съм със смесени чувства.
От всичките 22 яйца само 11 са се оплодили. Замразените са били с различно качество, казват (това го чувам за пръв път, и двата пъти преди замразяването ми казаха - хубави са).

Уффф, тъкмо човек се зарадва и много скоро след това - някакво разочарование. И аз за пръв път чувам за различно качество, а само за годни или негодни за замразяване. Но нека тези 11, които са се оплодили да се развият до бластоцисти и някои от тях да имат шанса да продължат развитието си още около 9 месеца. Бройката все пак не е малка.


*
Зайче, наскоро моя близка (жена на около 30г.) прави стимулация в клиниката, с много добър отговор на стимулацията. Резултатът беше около 20 пунктирани я., от които  май бяха 11 много добрите ембриончета. От тях трансфер на 2 и замразени 5 отлични.  Тя беше питала защо не замразят всички добри. Бяха отговорили, че защото имат голям избор, ще подберат наистина най- добрите с висок и относително еднакъв потенциал. От това ние с нея си направихме извода, че когато бройката е голяма, подборът е по-прецизен и, за което имат съмнения, го игнорират.
Бройката и всичко останало, са относителни неща, защото при всяка жена е много различно, но мисълта ми е, че 11 оплодени я. никак не е малко и дано по-голямата част от тях се развият добре!
Бамби, Рачо, успешни пункции!
Алекс 77, успешен ЗЕТ!
mgstra, браво, с пожелание за две отлични ембриончета!
« Последна редакция: Февруари 23, 2014, 22:43:59 pm от marsi »

*
Зайо, аз втория път от 20 пунктирани, имах 17 хубави, от които станаха само осем ембриона. Не знам дали заради мъжкия фактор (преодолим с икси, морфологията беше ок) или самите яйцеклетки не са били добро качество (чела съм, че голямата бройка скапва качеството, не знам къде е истината). Е, да, де, ама от осемте се роди дъщеря ми, че имам и още шест, които идея си нямам какво да ги правя. Така че, 11 е хубава бройка. Дано да имате късмет този път!  :)

Прави сте, 11 оплодени не е малко. Леко съм разочарована, защото предишните, от двата предишни цикъла (замразени като яйцеклетки) са били с различно качество и веротно от тях не са се оплодили повечето. Излиза, че е била излишна гимнастика по събирането им.
Зайо,наистина 11 хич не е малко,разбирам разочарованието ти,заради излишната гимнастика,но сега по-важното е всичко да завърши успешно...късмет  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Зайо, на предният ми опит бяхме с една приятелка, на нея и извадиха 5 яйцеклетки (4-то инвитро, за пръв път такъв лош отговор на стимулация). Стаменов държеше да се оставят до 5-ти ден, независимо от малкото бройка. До 5-ти ден оцеля само едничко. В момента е в 6-ти месец и всичко се развива прекрасно. Всичко е Божа работа, ако трябва да стане едно нещо, то се случва, независимо от всичко и това, че нещата не изглеждат добре в началото, не означава неуспех
Само да попитам как разбра, че точно в размразените яйцеклетки е проблема :?Аз винаги съм си мислила, че стимулацията с по-голям брой яйцеклетки скапва качеството, а ти казваш че при тебе е обратния вариант?
« Последна редакция: Февруари 24, 2014, 08:16:17 am от simona83 »
Естрадиолът при предишните две събирания беше нисък - около 400. А единия път извадиха 4 зрели, втория - 7+1 метафаза 1 (била годна за оплождане). Сега при 11 яйца естрадиолът беше 800. Всичките измервания са в деня преди прегнила. А и по телефона ми казаха, че точно замразените били с различно качество.
Но е вярно, че едно да се захване - ще е достатъчно.
*

    maggi4ka

  • ***
  • 440
  • Няма невъзможни мечти....
Цоп и от мен. Да е късметлийска темичката и изпълнена с много хубави новини емоции и  :bfp: :bfp: :bfp: :bfp: :bfp: :)

*
Записвам се и аз да ви следя, момичета. Много успехи на всички  :D
*
Добре дошли Маги4ка и Бел. :) Зайче, разбирам тревогата ти, но 11 е много добро число,което предполага възможност за избор.Ти сама знаеш,че и едно върши прекрасна работа,както и Симона пише, :)От 11 е много по- лесно да с постигне качеството ,което е необходимо.Горе главата, сега чакаме и добрите новини от ембриолозите. :)
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Зайо, ти днес нямаш ли обаждане от ембриолозите?
Имам, но съм със смесени чувства.
От всичките 22 яйца само 11 са се оплодили. Замразените са били с различно качество, казват (това го чувам за пръв път, и двата пъти преди замразяването ми казаха - хубави са).

little_rabbit, искам и аз да се присъединя към момичетата, които са споделили своя опит с подобна ситуация и да се опитам и аз да ти вдъхна допълнително кураж. При нас ситуацията беше подобна на твоята, но са доста по-лошо развитие на оплодените яйцеклетки, а сега имам един прекрасен син. Първоначално при мен извадиха 20 яйцеклетки, на следващия ден се бяха оплодили само 9, на трети ден оцеляха само 6 ембриончета, а на 5-ти ден - само 2, които трансферираха. И едно от тях беше моето борбено момченце :) Така че при теб нещата се развиват по един страхотен начин и съм убедена, че всичко ще бъде наред. Успех :)

Рачо, радвам се да видя, че сте почти на финалната права. Стискам силно палци това да е вашият опит. :balk_602:
Зайче, аз нямам опит със стимулацията, за да споделя нещо, стискам ти палци тези 11 я. да са ти на късмет :bighug: :crossfingers:
Рачо, успех в сряда! :crossfingers:
Удпех на всички ,които са започнали и на тези на ,които ни предстои...
*

    maggi4ka

  • ***
  • 440
  • Няма невъзможни мечти....
Благодаря за посрещането ra40 :)
Зайче 11 е чудна бройка. Пожелавам ти някъде измежду тях да е твоята сбудната мечта, която скоро да гушнеш :)

Да се запиша и аз в новата тема. Да ни е на късмет и пълна с положителни тестове и пухкави бебчета.

Мина и моя преглед днес,останах изненадана когато д-р Персенска ми каза,че в петък ще съм на трансфер..много бързо се случват нещата със ЗЕТ  :lol: пак ще ми слагат ПБМС . ...
*
Във вторник ще разглеждаме забележителностите на София,Дори приемаме предложения,че той последния ден е доста нервен /не само за дамите  :lol:/
Рачо, предлагам ти една разходка в центъра на София.
Може да започнете от Храм-паметникът "Александър Невски", където в ляво от централния вход се намира и входът за Криптата. Там има постоянно изложение на икони от IXв. до нач. на XXв. В близост до храма са разположени: Храм "Света София", Национална галерия за чуждестранно изкуство, Народно Събрание и Паметникът на Цар Освободител. От там, по жълтите павета тръгвате в посока Президентството. Пътьом ще видите Руската черква, там има мощи на Св.Серафим, където посетителите на листчета пишат желания и ги оставят там. До черквата следват Национален природонаучен музей и Национална художествена галерия. Срещу нея е Градинката пред Народния театър. Продължавате по жълтите павета, подминавате Президентството, насреща ще видите Статуята "Св.София" на Чапкънов, в дясно ЦУМ и Халите, а по средата на пл.Независимост (в подлеза)- един от най старите храмове Св.ПеткаСамарджийска(XIв.). В срещуположна на ЦУМ посока е Черквата "Св.Неделя". До тук всички обекти са на около 5 мин. пеша един от друг. Срещу черквата има пицария и други закусвални, да хапнете преди да продължите.
След "Св.Неделя" и Съдебната Палата може да тръгнете по ул. Витоша (пешеходна зона) към НДК, тук ходенето е повечко, подминавате НДК от ляво и по пешеходния мост (Моста на влюбените) стигате Националният музей "Земята и хората", където има постоянна изложба на кристали (някои от тях огромни), минерали, полускъпоценни камъни и т.н.
Още информация за някои от обектите: http://sto.dechica.com/21sofia.htm

Алекс 77, успешен трансфер в петък!
« Последна редакция: Февруари 25, 2014, 00:38:36 am от marsi »

Благодаря ти Марси...дано тоя път да е успешен....,даже решихме с док.този път да си работя,а не да съм в къщи и да го мисля толкоз :)
*
И двата ми ембриона се делят. Единият по-добре - на 10 клетки, другият по-бавно - на 5 клетки, но и двата се разделят правилно, без фрагментации и днес ще бъдат замразени.

Алекс 77, дано това да е успешния ти опит.
Рачо, късмет утре на пункцията.
little_rabbit, как се развиват твоите ембриони?
« Последна редакция: Февруари 25, 2014, 14:05:26 pm от mgstra »