0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #700 -: Ноември 08, 2013, 10:01:56 am »
Добро утро на всички и честит празник!!!

Имам малко новини от вчерашния преглед, къде хубави, къде не дотам ...


Вчера бяхме при док в АГ-то при който ще раждаме[/b]. Бебките са ОК, води и плацента също, едната бебка е вече 1460 кг, а другата е 1350 кг, обачееее са обърнати вече главично, като по-големичката и по-игривичката душичка на мама :P даже се била приготвила да излиза  :?
 Главичката и била точно в седалището ми иииии ето оттук идва опастността да започне раждане, а баш сега не е  момента т.к е прекалено рано Rolling Eyes
Др кофти е свързано с кръвното ми, вечер е, все така, високо въпреки допегита (вече съм на доза 3х1)ноооо вечер си скача и това е ...
Сега още няколко дни ще остана на тази доза и на Допегита и ако няма промяна ми изписаха друго по-мощно средство за кръвното нещо май в Ф  8O но, не мога да разчета рецептата  :x
Ако и  с него няма промяна, ще ме вземат в болницата... по пътека....
Там ще се прецени, налага ли се терапия на дробчетата на бебенцата и др неща по тях.

Иначе, ако издържим плана максимум е 15-17 (тогава ще съм в 35-36 седмица Praynig) декември за планово секцио :P
Ами това е засега от нас ...   :bighug:

В събота смятам да ходя на 1-2 магазина и да накупя някои неща за бебките, че нищо си нямам, освен някои дрешки от приятелки :wink: ама нямам нищо новичко пък ...
Ааааа и да си стегна едно багажче :? за всеки случай   :oops: Отсега насетне и ще трябва повечко да полежаваме, т.к шийката също е доста натежала ииии така  :?


Lary75, честит ви син. Да ви е жив и здрав, да расте послушен и жизнерадостен :bighug: :bighug: :bighug:


*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #701 -: Ноември 08, 2013, 10:08:11 am »
Десс, почивай и полягвай повечко, знаеш сама колко е важно да седят още време малките на топло в мама.Ако се наложи в болница, наложи се, важното е и ти и те да сте ОК.

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #702 -: Ноември 08, 2013, 10:14:33 am »
Честит празник и от мен!Дано архангел Михаил ни закриля!  :)
Десс,много тъпо това с кръвното-дано скоро се повлияеш от медикаментите и да не се тревожиш за това!Стискам палци всичко с бебчетата да е наред!  :grouphug:
Относно витамините моя доктор ЖК ми казва да не пия,но лекарката от клиниката на д-р Владимиров ми каза да си взема Витамам и сега пия тях... А относно мазането -аз съм си взела от DM едно олио на Alverde и едно кремче на Babylove...Аз по принцип имам доста стрии още от пубертета,така че сигурно и сега няма да ме пропуснат... :?
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #703 -: Ноември 08, 2013, 10:40:39 am »
Здравейте, момичета!

dess_dess, най-хубавото е, че бебките са добре и растат по план :). Ще трябва да полежаваш повечко вече, щом са се настанили на старта, но май единственият ти проблем сега е кръвното. Ще го контролирате, няма как. Много хубав период за раждане, за Коледа ще имаш две нови звездичики на елхата :).

Витамините за бременни не са задължителни, но доста помагат да си набавиш витамини и минерали в количества и вид, които организмът ти не произвежда. Аз доста хапвам плодове и зеленчуци (за чието качество се правя, че не знам ;)), но едва ли мога да ям с килограми или да пия сокове с литри, за да се получи концентрацията, която има в синтетичния продукт. Аз пия Витамам. Не съм напълняла от тях, нито пък имам повишен апетит. Със сигурност устните ми спряха да се нацепват :).

Колкото до мазането, всичко зависи от типа кожа и нейното предразположение към нацепване. Което не пречи да й се помогне да е по-еластична и хидратирана. Засега се мажа с олиото на Babylove, попива добре и не оставя мазни петна. Обаче не храня големи надежди, че стриите ще ми се разминат. Има време, ще разбера :).
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #704 -: Ноември 08, 2013, 11:04:44 am »
magi_st, *Sunny*Angel*, beata

да така е, благодаря ви момичета :youwoman: :bighug:

 АЗ витамини, започнах да пия чак сега, преди около месец, преди това наблягах на пресните плодове и зеленчуци, но с настъпването на есента, моят док ми вкл и витамините. Пия Прегнакеар омега плюс ;)

За стрийте за засега нямам, мацам се с едно кремче на саносан и съм доволна, не е мазно, а попива доста бързо :lol:


*

    Crystal

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #705 -: Ноември 08, 2013, 11:13:07 am »
Деси, внимателно с обиколките на магазините. Гледай да лежиш повече, това е много важно. Първата си бременност изкарах на легло и всичко купих по интернет, защото ме беше страх да обикалям. Та не се преуморявай  :bighug: С втората бременност по цял ден бях на крак с малката и определено си се отрази, имах повече контракции, лежах за задържане и въпреки това ми изтекоха водите малко преждевременно. Но важното е, че сме живи и здрави! Мисълта ми беше да лежиш, особено при положение че бебките са заели стартова позиция.
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #706 -: Ноември 08, 2013, 11:37:16 am »
Здравейте, коремченца! :hello:
Дес, твоите девойки нещо много са се разбързали, нямат търпение да видят мама. :) Както са ти казали всички - сега трябва да лежиш и да си почиваш повече. Стискам мноооого силно палци да успееш да ги държиш колкото се може по-дълго на топличко! :bighug:
За витамините отново - по принцип и аз не исках да се тъпча със синтетични, но като имам предвид какви са основно плодовете и зеленчуците - предпочитам да се тъпча със синтетични витамини, отколкото с нитрати. Ям много зеленчуци и плодове, но предимно сезонните. Сега (есента) изборът е малко по-голям, но след месец вече едва ли ще се намират "естествено" узрели. Не искам да ви плаша, но в големите оранжерии (които и зимата изкарват зеленчуци) - гледат зеленчуците на нещо като гъби, вместо пясък... и повярвайте ми, не ги поливат с вода :? ...Нооо това е за друга тема.
Пожелавам ви усмихнат, слънчев и много спокоен ден! :kiss:




Quiet people have the loudest minds.
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #707 -: Ноември 08, 2013, 11:59:25 am »
Дес Дес,разбирам желанието ти,че като усещаш че момента наближава,не искаш да си неподготвена.Но нямаш ли приятелка или близка,която да те замени в покупките?И аз като всички момичета тук мисля,че трябва да лежиш,за да си задържиш бебките по-дълго там,където им е най-добре.Стискам ти палци и кръвното да се нормализира.Прегръщам те силно.
Сега и моят ред да се отчета:Имам някакви болки ниско долу в ляво,но не са контракции.Вчера на прегледа се любувах на малкия разбойник в мен.Вече е пораснал около килограм и 200 и се вижда много по-хубаво.Дори как си отваря устата,сякаш ми говори нещо.Такъв бой ми раздава,че като порасне още не ми се мисли как може да ми се приходи до 00 от някой негов бушон.Върти се като шило.Незнам може да стане някой "каратист".
При изследванията няма нещо кой знае колко смущаващо.FT4 и TSH ги поддържам в норма,За хемоглобина пия сорбифер,за нисък белтък ми включиха млечен протеин,защото правя кисело мляко,но явно не е достатъчно.И трябва да се наливам с водица,защото нямам навика да пия достатъчно и ме присвиваше левия бъбрек. Урината показа наличие на урати.Слава Богу фраксипарина от известно време ми е разреден на всеки четвърти ден и към 30 г. с. го спирам.
Е,това е от мен.А на вас желая хубав ден.И внимавайте довечера,ако сте при някой Геле или Мишо. :balk_15:
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #708 -: Ноември 09, 2013, 00:29:13 am »
Здравейте момичета, как сте. :)
Аз се отбивам само да спомена, ако някой не е разбрал (като мен), че има една помощ за бременни, не е много, но пак е нещо. Ако не сте проверили дали имате право на това го направете.
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #709 -: Ноември 09, 2013, 07:35:25 am »
Иначе за естествените витамини много съм слушала, ама никой не може да ме убеди, че доматите и краставиците през зимата ги съдържат. Бебето си ги набавя. Липсите остават за организма на майката.
Блу, никой не говори за доматите и краставиците през зимата  :P
Аз още преди 2 месеца съм ги спряла (откакто няма в градината на майка ми).
В момента ям червено цвекло, ряпа, зеле и моркови основно, лимони разбира се, а от плодовете има през цялата зимата портокали, банани, грейпфрути и киви (които си идват от топлите страни и се надявам да не са много лоши). Киселото зеле казват също, че е много полезно и богато на витамин C. Почвам да си вадя от фризера и да си готвя замразени коприва, лапад и спанак. Тиквите, дюлите и ябълките издържат също цяла зима при подходящо съхранение.
« Последна редакция: Ноември 09, 2013, 07:38:03 am от 47 Smiles »
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #710 -: Ноември 09, 2013, 08:23:26 am »
Здравейте момичета, как сте. :)
Аз се отбивам само да спомена, ако някой не е разбрал (като мен), че има една помощ за бременни, не е много, но пак е нещо. Ако не сте проверили дали имате право на това го направете.
И аз не съм чувала...  :? Къде се проверява? А някой знае ли дали има еднократна помощ при раждане или тя е само за тези с доходи под 350 лв.? Всъщност въобще не съм наясно с тези въпроси,след като живот и здраве родим получаваме 1 година процент (и аз не знам какъв точно) от заплатата на която ни осигуряват,ако сме с доходи над 350 лв.,така ли?
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #711 -: Ноември 09, 2013, 10:09:16 am »
Ето ви тема в която да си пуснете въпросите относно болничен и майчинство http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37818.800

*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #712 -: Ноември 09, 2013, 10:22:28 am »
Dess дано да си издържат малките до тогава когато сте планували,а ти
 се пази както са ти казали момичетата за да може да не се усложняват нещата. :bighug:

Момичета да ви питам вие вече знаете ли къде ще раждате и при кого?
Тъй като аз не съм от София,а ще раждам там та говорих с моята док от Ин витро клиниката и исках да се разберем този месец и да ми предложи къде и при кой Док ще го направим ,а тя казва,че е още рано и към 32-33г.с. тогава ще говорим като отида най-веруятно да си правя и последната ФМ,пък аз нещо се притеснявам искаше ми се от по-рано да го уредим този въпрос,та за това ви питах. :?
Хубав ден ви желая!

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #713 -: Ноември 09, 2013, 10:29:42 am »
Ето ви тема в която да си пуснете въпросите относно болничен и майчинство http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37818.800
Благодаря!  :book:
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #714 -: Ноември 09, 2013, 14:10:47 pm »
Привет мамита.С радост ви съобщавам ,че на 5.11.в 11.20 ч. със спешно секцио се роди Ангел,3кг. и 49см.
При мен нещата се объркаха доста,в неделя вдигнах много високо кръвно 200/150.Приеха ме в родилно,седях до понеделник с надеждата да го сваля.Но уви във вторник беше 250/150 и се наложи секцио.Вече сме у дома и се надявам всичко лошо да е зад нас.

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #715 -: Ноември 09, 2013, 14:27:22 pm »
Привет мамита.С радост ви съобщавам ,че на 5.11.в 11.20 ч. със спешно секцио се роди Ангел,3кг. и 49см.
При мен нещата се объркаха доста,в неделя вдигнах много високо кръвно 200/150.Приеха ме в родилно,седях до понеделник с надеждата да го сваля.Но уви във вторник беше 250/150 и се наложи секцио.Вече сме у дома и се надявам всичко лошо да е зад нас.
Moniks_s, съжалявам че така по спешност всичко се е случило. Сигурно си се била притеснила много.
Много се радвам обаче, че всичко в момента е ОК. Да ти е жив и здрав Ангел, да ви радва много много  :P
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #716 -: Ноември 09, 2013, 15:45:21 pm »
Привет мамита.С радост ви съобщавам ,че на 5.11.в 11.20 ч. със спешно секцио се роди Ангел,3кг. и 49см.
При мен нещата се объркаха доста,в неделя вдигнах много високо кръвно 200/150.Приеха ме в родилно,седях до понеделник с надеждата да го сваля.Но уви във вторник беше 250/150 и се наложи секцио.Вече сме у дома и се надявам всичко лошо да е зад нас.
moniiiiiks,ЧЕСТИТО! да ти е живо и здраво ангелчето! Желая и на теб да си здравичка и да се гледате с много любов!  :bighug:
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #717 -: Ноември 09, 2013, 16:47:08 pm »
Здравейте, момичета! Нямам много време да пиша, но чета редовно.
Moniks, честито бебче, да сте живи и здрави, дано всичко лошо вече е зад теб.
Виждам, че има въпроси по отношение на еднократната помощ при раждане на дете. Ето линк с инфо по въпроса, полага се на всички майки, не е много - 250 лв. но колкото-толкова  :D
http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/rajdane/
Иначе при нас нещата си вървят циклично - смяна на памперс, хранене, цедене, стерлизация. Бяхме само на кърма, но като направих в къщи пробно кърмене и теглих на кантара, се оказа, че изяжда по 30 гр. и така милият е бил 2 седмици преди да се усетя. Беше паднал на килограми под тези, на които ни изписаха. Веднага започнах дохранване с АМ, че щях да уморя детето от глад без да искам. Ако позволите един съвет към всички бъдеши мами, особено тези, за които това е първо детенце- намерете си читав педиатър, на който можете да разчитате. Аз повиках на частно педиатърка, която първа ми сигнализира, че бебето е недохранено, оттам нататък взехме кантара и наистина се потвърди. А педиатърката, при която е записано детето, дойде да го види след изписването и сега, след като излезе акта за раждане, ми определи час за консултация след месец.  8O Дотогава можеше да уморя детето от глад.
Малко off topic се получи, но бремеността минава, раждането-също, и като си приберете малкото съкровище в къщи- ето там е голямото предизвикателство. Ако можех да се върна назад, бих чела повече книги по отглеждане на дете и щях да събирам съвети от минали вече по пътя, защото после си е голям стрес.
На всички мами пожелавам безпроблемни дни до края и щастлив финал.



*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #718 -: Ноември 09, 2013, 17:23:47 pm »
Боболетка, имаме тема за кърменето, където момичетата ще ти дадат съвет, ако имаш нужда.

Моникс, честито бебе! Да то е живо и здраво!

47 smiles, ти си знаеш най-добре. Всеки за себе си отговаря. Аз съм взимала витамини и двата пъти. Нито бебетата се родиха толкова големи, нито съм качила кой знае какви кг. Някъде бях чула за големи глави. Моите имат, но със сигурност е наследствено от баща им, а не от витамините.  :D

Лека бременност и ражданр на всички!


*

    Asenceto

  • ***
  • 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #719 -: Ноември 09, 2013, 17:36:20 pm »
Моникс честита ти рожба  :D Жив и здрав да е малкия Ангел,да те слушка и оценява всичко което мама прави за него.Поздрави и на баткото и на таткото  :D

47 smiles и на мен ми казаха,че от витамините се напълнява.....от Нутри Мага също(все пак е хранителна добавка).Не ги мисли чак толкова килограмите,по важно е бебенце да е доволно  :lol:

Дес Дес стискай здраво краката още малко,сигурно вече доста ти е трудно и ти тежи,ама няма как....Това кръвно и сърцебиене и аз го имам,но не е чак толкова критично като тебе.Лекарите ми казаха ако много ми прилошее да лягам на лявата страна за да ми премине.При мене действа ;)