0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #420 -: Октомври 19, 2013, 15:05:08 pm »
boboletka пожелавам ти всичко да мине като по вода , с бебчо всичко ще  е наред.Чакаме те живот и здраве  да ти чиститим  :)

*
« Отговор #421 -: Октомври 20, 2013, 09:06:33 am »
Добър ден момичета.
Как сте ?Моят беборан все по мързеливо ме подбутва отвътре.
Боболетка,успех и всичко да мине като по вода на 22.   osi_9   :crossfingers:
Кой е следващия за родилно?  :)

*
« Отговор #422 -: Октомври 20, 2013, 09:25:39 am »
Добро утро, аз съм станала рано-рано, направо съм учудена от себе си.Моята мома вчера бая я разходих и много по-рядко я усещах, но сега е почнала от 8 часа, да ме побутва.

Боболетка, чакаме хубави новини :)

Моникс, то май ти си следващата :)

« Отговор #423 -: Октомври 20, 2013, 09:50:22 am »
Добро утро и от мен момичета!
Мони и аз мисля, че ти си следващата.
Нямаме много бъдещи мами в напреднала бременост.
Затова пък колко много момичета са в диапазона 20-та - 25-та седмица .....  :D
Ще падне едно честитене като му дойде времето .... какво по-хубаво от това.  :P

Пазате се момичета, яжте много витамини и мед. Мисля си, че много помага да не ни налазват вирусите. Аз тази седмица се позанемарих. Едвам по 200 грама плод на ден ми се събират сигурно, но ще гледам да се поправя.
Желая ви хубав почивен ден - с много разходки и слънчево настроение.
« Отговор #424 -: Октомври 20, 2013, 19:01:28 pm »
Я да ви питам нещо на кулинарна тема!  :hungry: Купих си тава за тарта и мисля да приготвя един киш със спанак и сирена,но рецептата включва синьо сирене,което знам,че не е хубаво да се яде по време на бременност...Мислите ли ,че след като е минало термична обработка ще има проблем да го използвам?  :?
Хубава вечер на всички!  :D
*
« Отговор #425 -: Октомври 20, 2013, 22:10:21 pm »
Съни ,аз мисля ,че можеш да си хапнеш,т.е аз бих си го сготвила.Все пак е еднократно,не е нещо ,което ядеш нон-стоп,нали?
То и пастет не трябва да се яде ама аз си ям като мажа на детето.
Значи е мой ред ,аууууууууу  8)   Ние днес със Теди бяхме на цирк.Беше много разтоварващо,а после му ударих едно чистене,сменявах пердета и от утре мисля да започна с пране на бебешките дрехи.
Лека вечер

*
« Отговор #426 -: Октомври 21, 2013, 00:14:18 am »
Съни, нали не го ядеш сурово?! Не е проблем.

« Отговор #427 -: Октомври 21, 2013, 07:41:36 am »
Мерси момичета (ама и аз с какви въпроси ви занимавам...) !  :D
Хубава седмица на всички!  preggo
*
« Отговор #428 -: Октомври 21, 2013, 10:41:26 am »
Здравейте, момичета!

boboletka, имаш много стинати пачета за вторник :crossfingers:! Вярвам, че всичко ще мине добре и скоро ще се похвалиш тук :).

Да ви попитам нещо. По колко магнезий взимате на ден? На мен от ЖК ми назначиха 2х1, но във витамините за бременни се съдържа количество магнезий колкото една капсула. Идват ми много по три и от два дни пия само по една капсула магнезий плюс витамините. Ще питам и лекарката, но май така ми е добре.

Приятна седмица!
*
« Отговор #429 -: Октомври 21, 2013, 11:17:02 am »
Здравейте, момичета!

boboletka, имаш много стинати пачета за вторник :crossfingers:! Вярвам, че всичко ще мине добре и скоро ще се похвалиш тук :).

Да ви попитам нещо. По колко магнезий взимате на ден? На мен от ЖК ми назначиха 2х1, но във витамините за бременни се съдържа количество магнезий колкото една капсула. Идват ми много по три и от два дни пия само по една капсула магнезий плюс витамините. Ще питам и лекарката, но май така ми е добре.

Приятна седмица!

beata, аз пиех основно 3х1, но понякога ми увеличаваха магнезия и на 3х2, независимо че и във витамините ми има. Дори в момента съм на 3х2, тъй като имам леки контракции и се опитваме да задържим още малко положението и да не ни изненада бебо много по-рано. :)
Според мен лекарят ти най-добре може да прецени какво е състоянието ти и необходимоста от прием на лекарства. Пожелавам ти да одобри по-ниските дози, защото си е голяма досада с тези лекарства :)
*
« Отговор #430 -: Октомври 21, 2013, 11:34:34 am »
Засега ми одобри по-ниската доза. От 3х1 ми се гадеше. Ако се налага обаче, ще пия и по-високи дози - то се знае :).
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #431 -: Октомври 21, 2013, 13:20:48 pm »
Здравейте, момичета!

Приятна седмица!
2x1  :lol:

« Отговор #432 -: Октомври 21, 2013, 13:31:22 pm »
Момичета чета че риба тон не трябва да се яде от бременни и деца. Аз много обичам и миналата седмица консумирах, кажете може ли или не.
*
« Отговор #433 -: Октомври 21, 2013, 13:46:25 pm »
Момичета здравейте,целта ми не е да ви объркам,но някъде бях чела и не помня къде,че въпросния глюкозо толерантен тест при бременни е с 50 мг. глюкоза,а не както аз го направих със 75мг.
Съветът ми е преди да го направите,ако сте решили(като мен на своя глава)да попитате лекаря,който евентуално ще ви разчете резултата точно кога трябва да се направи и с колко глюкоза трябва да ви натоварят при наличие на бременност.Пиша го понеже лаболаторията в която направих теста не пожела да ме информира за референтните стойности на (IRI) - имунореактивния инсулин на 60-тата и на 120-стата минути.
 Може би ще е добре момичетата,които са правили такъв тест да споделят те с колко мг.са били натоварени.
И се извинявам предварително,ако съм предизвикала тревога у някоя от вас.Нали целта на това да сме тук е да се информираме.
Приятен следобяд ви желая на всички.
« Отговор #434 -: Октомври 21, 2013, 13:50:01 pm »
Момичета чета че риба тон не трябва да се яде от бременни и деца. Аз много обичам и миналата седмица консумирах, кажете може ли или не.
Добре е да избягваш риба тон, заради живака който съдържа. Ако не ядеш често и не е в големи количества няма за какво да се притесняваш.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

*
« Отговор #435 -: Октомври 21, 2013, 14:45:27 pm »
Риба тон и паламуд е по-добре да се избягват. Но от еднократна консумация нищо няма да стане.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #436 -: Октомври 21, 2013, 15:29:58 pm »
Момичетаааааа!!!! Много съм щастлива, днес бяхме при доки и видяхме добре оформено сакче:) След две седмици пак :)

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #437 -: Октомври 21, 2013, 15:36:32 pm »
Момичетаааааа!!!! Много съм щастлива, днес бяхме при доки и видяхме добре оформено сакче:) След две седмици пак :)

супер :lol: честитoooo  :bighug:

*
« Отговор #438 -: Октомври 21, 2013, 16:04:16 pm »
Беата ,аз пия магнезии само веднъж на ден.
Лари 75,ето кой е преди мен  :wink:

*
« Отговор #439 -: Октомври 21, 2013, 17:07:48 pm »
Беата ,аз пия магнезии само веднъж на ден.
Лари 75,ето кой е преди мен  :wink:

moniks_s, май така се оказва. Още малко остана :)