0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #380 -: Октомври 17, 2013, 12:32:15 pm »
Моникс,ходих в 3та градска болница при доц. Павлова(с предварително записан час).Ходих за мое успокоение,защото майката на мъжа ми е починала от заболяване на сърцето в доста ранна възраст.Не знам дали се предава по наследство,но сега ми е много по спокойно.

Бубето87  :bighug:
*
« Отговор #381 -: Октомври 17, 2013, 12:39:52 pm »
Здравейте, момичета!

dess_dess, страхотни новини! Дай Боже все така да ти вървят госпожиците! Не знам дали теглото е нормално за тези седмици, но ако е имало някакво съмнение, докторът вероятно щеше да ти каже. Така че споко!

Asenceto, не мисля, че ехокардиографията е била излишна. Сега си още по-спокойна, нали :)? На мен лично ми я препоръча лекарката от ФМ, а и тази от ЖК. Аз ще я правя по ЗК, също при доц. Павлова :). Иначе е така - на ФМ вземат парички като за две бебета ;).

За кафето мисля, че съм споменавала преди - не пия по принцип. Но за сметка на това пиех по много силен чай. Моят доктор ми каза да го намаля и въобще ми препоръча умереност във всичко. То пък се оказа, че организмът ми сам се отказа от традиционния чай, без който си мислех, че не мога  :D, сега не ми се пие въобще. И въпреки ниското ми кръвно и без чай сега нещата са добре.

И да ви кажа (макар да не съм кафеджийка :)), 3 в 1 не е добра комбинация - има твърде много химия там, по-добре кафе.

Стискам палци на очакващите прекрасния звук на тупкащото сърчице!
*

cerise

• **
  • 76
  • The present has no ribbon.
« Отговор #382 -: Октомври 17, 2013, 12:58:20 pm »
И да ви кажа (макар да не съм кафеджийка :)), 3 в 1 не е добра комбинация - има твърде много химия там, по-добре кафе.
Е, сега ме хвърли в размисли  :ask: Честно да си кажа, преди никога не съм пила 3 в 1, но реших, че има по-малко съдържание на кафе от обикновеното (вкъщи сме с машина Dolce Gusto с капсули и кафето става много силно). А за химията хич не се замислих, признавам  :oops: ... май ще взема да го откажа съвсем това кафе, пък каквото ще да става :)

dess_dess, Дай боже всекиму! Не знам дали е нормално за тези седмици, но едрички ми се струват :)
« Последна редакция: Октомври 17, 2013, 13:01:47 pm от cerise »
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #383 -: Октомври 17, 2013, 13:13:50 pm »
Здравейте, момичета! :D
Дес, страхотни новини! Принцесите ти вървят прекрасно според мен, все така да раждане ти пожелавам! :)
Асенце, много се радвам за добрите резултати! И при теб все така да върви всичко! :)
Бубето, честито! Стискам палци всичко да се развива добре и да чуеш най-прекрасния звук съвсем скоро! :D
Относно кафето - аз съм го спряла напълно. Откакто съм бременна съм пила точно 4 кафета. И някак не ми липсва особено, замествам го с много вода или леки билкови чайчета. Понякога ми се допива като усетя аромата, но бързо ми минава желанието. За 3 в 1 - също мисля, че не е особено полезно и съдържа химия.
На мен от снощи се опитва да ме заболи гърлото. Надявам се да не настивам. Сутринта си изстисках 2 лимона и им добавих 2 с.л. мед - за подсилване на имунитета, дано даде резултат, че хич не искам да се разболявам! :?
Пожелавам ви усмихнат, спокоен и много слънчев ден! :flower: :sunshine:

Quiet people have the loudest minds.
« Отговор #384 -: Октомври 17, 2013, 13:39:56 pm »
Starshine  :bighug:

*
« Отговор #385 -: Октомври 17, 2013, 14:07:19 pm »
Здравейте момичета!
Asenceto браво за хубавите резултати.И аз ходих при доц.Павлова и на мен ми взе 60лв.
Дес браво на момите все така да вървят  :wink:
Мира аз също си пия по 1 кафе на ден док каза, че няма проблем,а аз го пия и с мляко.
Buba87 добре дошла ,знам че ти е притеснено всички сме били така,но следващият път като видите пак ще се успокоиш  :crossfingers:
Starshine пий и чай и изцедените  лимони та дано не те превземе.

*
« Отговор #386 -: Октомври 17, 2013, 14:15:29 pm »
Е, сега ме хвърли в размисли  :ask: Честно да си кажа, преди никога не съм пила 3 в 1, но реших, че има по-малко съдържание на кафе от обикновеното (вкъщи сме с машина Dolce Gusto с капсули и кафето става много силно). А за химията хич не се замислих, признавам  :oops: ... май ще взема да го откажа съвсем това кафе, пък каквото ще да става :)
Можеш да опиташ да си разреждаш силното кафе с мляко или пък да си правиш кафе по друг начин :). Ако много ти се пие, не го отхвърляй съвсем. Ще си намериш решение.
« Отговор #387 -: Октомври 17, 2013, 14:38:21 pm »
Здравейте момичета!
Аз също съм спряла кафето, макар че съм чела, че не е проблем. 3 в 1 е наистина пълна химия, най-вече заради "сметаната" в него.
Starshine, към правилното лечение си се насочила.
« Отговор #388 -: Октомври 17, 2013, 14:39:46 pm »
amanda  :bighug: благодаря ти, и на теб леко бременеене :)

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #389 -: Октомври 17, 2013, 14:56:17 pm »
 момичета  благодаря ви  :bighug: :bighug: :bighug:

*

Crystal

« Отговор #390 -: Октомври 17, 2013, 14:58:27 pm »
Дъщеря ми също е жизнена и няма температура, но кашля и ако я пусна на градина може да зарази другите деца, а и за нея не е добре.

А ти от къде мислиш се е заразила дъщеря ти? Както сама казваш в по-горния си пост, от ДГ.
Е, тогава какъв е смисъла да не я пускаш на ДГ, ако е жизнена и без Т, тя вече се е заразила, а и явно и да не я пуснеш ти, то ще има и други деца там, със същия вирус...... те от своя страна ще заразят другите

Все повече и повече се убеждавам, че немската педиатрична система /както казва д-р Бърди/ е в правилна посока.... децата ми не пият нон стоп АБ, както в бг се практикува, и колкото и да е тежко първите 5-6 години, болестите се израстват, и то без драми

Поздрави
Сори за спама.
Да, заразила се е в ДГ, защото е "нормално" деца с кашлица и сополи да не ги спират. Един ден лежа и не можа да помръдне от този вирус. Затова и няма да я пускам повече в следващата година, имаме малко бебе и не искам от сега да го почваме с нонстоп болестите. АБ не сме пили в живота си.  И не бих оставила детето си да кашля една година без да знам причината и да я лекувам. Който смята, че това е нормално-ок.
Не случайно според едно скорошно изследване, от ЕС България е страната с най-много боледувания. Здравната култура е ниска, масово хората ходят болни и не им пука кого ще заразят. За детските градини съм без коментар. Има изискване за задължителен сутрешен филтър на децата-защо ли, като никой не го спазва.
*

cerise

• **
  • 76
  • The present has no ribbon.
« Отговор #391 -: Октомври 17, 2013, 15:00:55 pm »
beata, благодаря за съвета, утре ще пробвам обикновено кафе с мляко, просто ме е страх пак да ми падне много кръвното, иначе бих го спряла на мига :)
Starshine , за болно гърло използвах един спрей с невен и прополис, подходящ е за бременни и е много ефикасен (на мен ми го препоръча лекар). В комбинация с чай с мед и лимон и този спрей се оправих за 2 дни.
*
« Отговор #392 -: Октомври 17, 2013, 15:17:26 pm »
cerise, и аз съм с постоянно ниско кръвно 50-60/90-100 от как се помня и сега. Не пиенето на кафе не промени нещата. Ако  се страхуваш можеш да компенсираш с повече течности поне 2 литра дневно  и най-вече айрянче с малко сол. Що касае разреждането на кафето с мляко - погълнатите съставки (кофеина примерно ) си остават все същото количество .
« Последна редакция: Октомври 17, 2013, 15:20:01 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #393 -: Октомври 17, 2013, 15:36:21 pm »
Благодаря ви много, момичета! Сега пия чайче с мнооооого мед. И усещам лека разлика от сутринта. Дано мина покрай капките този път :lol:
Най-много ме е страх, че зимата може да ми се наложи да пия лекарства.. Хич не искам да се тъпча с такива неща, заради бебо най-вече. Иначе да ви кажа - много е активен! Постоянно мърда и рита.. много е приятно! :D

Quiet people have the loudest minds.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #394 -: Октомври 17, 2013, 15:43:07 pm »
Благодаря ви за отговорите! Ще продължа да си сръбвам от чашата на мъжа ми без да ме гризе съвестта.

За гърло съм изпробвала клеева тинктура за гъргара или за пиене. Ако много ви люти може леко да се разреди, аз я ползвам в чист вариант.
*
« Отговор #395 -: Октомври 17, 2013, 17:49:13 pm »
Здравейте на всички и от мен. Добре дошли на новите мами.
И ние днес бяхме на преглед. Мъникът се развива добре и си отговаря на седмиците. А мама все още има гадене и от време на време повръща. :( До момента съм отслабнала около 3 кг. Акушерката ме увери, че през следващите седмици гаденето трябва да утихне, дано.
При първата бременност кафе ме пиех по мое желание дори и не ми се гадеше. Сега реших да си пия по едно на ден с много кафе, но само от мириса мога да повърна.

« Отговор #396 -: Октомври 17, 2013, 21:35:37 pm »
Дъщеря ми също е жизнена и няма температура, но кашля и ако я пусна на градина може да зарази другите деца, а и за нея не е добре.

А ти от къде мислиш се е заразила дъщеря ти? Както сама казваш в по-горния си пост, от ДГ.
Е, тогава какъв е смисъла да не я пускаш на ДГ, ако е жизнена и без Т, тя вече се е заразила, а и явно и да не я пуснеш ти, то ще има и други деца там, със същия вирус...... те от своя страна ще заразят другите

Все повече и повече се убеждавам, че немската педиатрична система /както казва д-р Бърди/ е в правилна посока.... децата ми не пият нон стоп АБ, както в бг се практикува, и колкото и да е тежко първите 5-6 години, болестите се израстват, и то без драми

Поздрави
Сори за спама.
Да, заразила се е в ДГ, защото е "нормално" деца с кашлица и сополи да не ги спират. Един ден лежа и не можа да помръдне от този вирус. Затова и няма да я пускам повече в следващата година, имаме малко бебе и не искам от сега да го почваме с нонстоп болестите. АБ не сме пили в живота си.  И не бих оставила детето си да кашля една година без да знам причината и да я лекувам. Който смята, че това е нормално-ок.
Не случайно според едно скорошно изследване, от ЕС България е страната с най-много боледувания. Здравната култура е ниска, масово хората ходят болни и не им пука кого ще заразят. За детските градини съм без коментар. Има изискване за задължителен сутрешен филтър на децата-защо ли, като никой не го спазва.

А защо си мислиш, че аз съм оставила детето си да кашля, без да го заведа на лекар... Странно.
Напротив, поне при 4ма лекари я водих, абсолютно всички възможни изследвания /по мое настояване/ направени, лекувана с инхалаторен КС, причина ясна не се откри.

И аз бях с малко бебе, дъщеря ми на 3 год, ходеше на ДГ и мъкнеше вирусите... И ако сега не я пуснеш, и след 3 години да тръгне, тогава пак ще ти носи вируси, защото няма да се е борила имунната система и преди да се изгради имунитет и се стигне определена възраст, е така

Една приятелка не си пусна детето на ДЯ, точно по причина да не боледува много, е тръгна директно на ДГ.... същата работа.

Колкото до здравната култура в Германия, вече обясних по0горе, децата си ходят масово сополиви на ДГ, и то почти нон стоп през зимния период, никой не ги спира от ДГ  заради сополи и кашлици, ако детето е жизнено и се чувства добре и няма Т.
Такова нещо като сутрешен филтър, в Германия няма.

Деси, сори, в другата тема са за дискусия нещата, но отговорих на госпожата.

« Отговор #397 -: Октомври 17, 2013, 23:09:54 pm »
Crystal,
явно си забранила достъпа на ЛС от мен,

на твоето ЛС;
"Не знам защо си мислиш, че имам нужда от мнението ти. Достатъчно голям човек съм, за да взимам решения. Имам причини за решението си, които не мисля за нужно да споделям точно с теб, както и не виждам нужда от назидателния ти тон. Въпрос на култура е решението дали да оставяш детето си да заразява всички около него, при положение че не знаеш какво точно му има. Живейте си сополиви, кашлящи и щастливи!"

отговарям с "изключително интелигетно'

нито тона ми е назидателен, нито езика ми така "красноречив' :D

Просто споделям личен опит и практика в Германия. Това е.

Извинявам се на всички, особено на бременните момичета, че излязохме от релсите на темата, успех на всички, аз повече няма да взимам отношение, както е написала дамата в личния си отговор до мен, ще си живеем живота
.

*
« Отговор #398 -: Октомври 18, 2013, 09:30:05 am »
Crystal,
явно си забранила достъпа на ЛС от мен,

на твоето ЛС;

Като бременна ще дооспамя нещата, но да - Кристал обича така да прави, да налети на ЛС, да те вбеси едно хубаво и после да забрани достъпа ти  за финален отговор. След това в общата тема (да се объркаш от цитат, в цитат... в цитат) така да извърти нещата, че без да искаш да ти се налага да се обясняваш (голяма гешка) или да стиснеш зъби и да премълчиш на глупости заради останалите. Мен лично това също изключително много ме издразни. Така, че  albenanedelcheva недей се нерви, дори и на завъшващия пост, който сигурно ще се появи по този повод (ако ли  пък не - о чудо - благодарско), имаше еднин призив да се спре , но  кой му обръща внимание. Имащите нужда от изява се напъват до едно време, после като видят, че никой не им обръща внимание изчезват (принцип).  Тук останалите имаме очи и мозък да четем това, което ни е нужно. Честно казано това с филтъра ме разсмя, те сополите, кашлицата и Т след обед не могат да се появят сигурно  :wink:.  Като и да е, един ден със сигурност ще сме наясно (дай Боже).  Сополите на родените вече деца все още не са ни на дневен ред , имаме си достатъчно други тевоги, като например нашите собствени в това отвратително време.
Момичета добро утро, пазете се и яжте много витамини в естествен вид!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #399 -: Октомври 18, 2013, 09:59:05 am »
Здравейте, момичета!

ra4ko75, много хубави новини за бебчето! А за повръщането няма правило - дали ще го има, колко силно ще бъде, кога ще спре... До организъм и бременност си е. Пожелавам ти скоро да свърши.

Да ви се похваля - най-после разпознах бебешките движения  :D! От 2-3 дни имах съмнения, но снощи вече се уверих, че бебчетата са си там и се въртят из корема ми. Много е хубаво  :D!

Слънчев ден на всички!