0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Смайл от ваксината е.Мони направи така на първата, втората и третата ги изкара с нервност и температура.Само мери Т от време на време да не вдигне.

Иначе и ние първите три месеца акахме след всяко хранене, това са си по 7-8 памперса на ден.Сега разреди и дори имаме дни без.Не се презапасявайте с памперси, защото не знаете колко бързо ще расте детето и дали няма да преминава бързо от номер на номер.
« Последна редакция: Юни 19, 2014, 09:06:10 am от magi_st »

Маги и Стефи, благодаря ви  :P

И аз да кажа за памперсите. Нашият бебок ака веднъж на 2 дни, но пак сменяме памперс преди всяко ядене, т.е. по 7 памперса на ден. Много рядко пропускаме да не сменим (само ако памперсът е абсолютно лек и ненапикан).
*
Смайл, по назад си питала за разликата между блендер и пасатор. Моят блендер мели по-едро от пасатора, не знам дали е при всички така. И на мен робота ми е пръв приятел, чисти докато сме на разходка или на море  :D
И аз много уважавам машинките, които ми помагат, също не обичам да ми е задръстено с неизползваеми вещи, та нямам такива  :D
За памперсите съм съгласна с magi_st, бързо растат и може да омалеят памперсите. Бройката и при нас е била 7-8, че и по-две ако сменя преди ядене и човека свърши работа по време на  :lol:
*
Момичета, златни сте  :bighug:
Ще помисля още за коша, ама както каза майка ми силно е вероятно бъдещия татко да не даде да спестя този разход :lol: Просто си знае сега колко го врънкам с чистенето на котката и че вероятно ще трябва да сваля боклука по-често и  :lol:
*
А може би един обикновен кош и ароматизираните торбички за памперси са добра идея?! Аз не съм ползвала такъв кош, някак наличието на кош в спалнята не ми харесва.
*
Не се набутвайте с тези кошчета. Взех си такова чудо навремето http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=15857&cat=38  сложих го в спалнята. Ами бебето го преобувах навсякъде из къщи, в спалнята най-малко. Цената на консумативите е безумна също така. Една ролка "торбички" за това нещо струва: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8034&cat=38 За новородено бебе - не ви изкарва и седмица.

Принцип на действие: Измъквате найлонче от ролката, пускате памперса вътре, с вградено ножче в кошчето прерязвате толкова от найлона, че да направите възел в единия край и пускате отпадъка вътре.  Демек - вързвате възелче на една торбичка и я пускате в едно кошче, което има пластмасови джаджи, които ви карат да си мислите, че е амен-амен - херметически затворено.  :lol: Ама не е. Една платка и две пружинки има. На ден 10-и при неправилно поставена ролка найлон и от бързане - то се разхвърчаха пружинки, пластамси и дотам. "Херметическото кошче" ми стана просто кошче.

Вариант - изпитан и работещ (и до днес). Пакет пликчета за пакетиране (100бр., 2л.) средна цена - 1лв. за ПАКЕТ. Слагате памперса вътре, вързвате възелче, пускате в кошче. Ако искате -  купете си 10 кошчета за по 2 лв. от някой китайски магазин и си ги сложете из цялата къща за по-удобно. Нищо не мирише никъде, изхвърляте по два чувала смет дневно и без това.

Само опит споделям, върл фен съм на всякакви бебешки джаджи и не им жалех парите, някои си заслужаваха много. Е...тая точно не е от тях. Та...пликчета, съвсем прости, във всеки магазин ги има за без пари - същата работа вършат. Далеч по-смислени неща можете да купите на детето, на себе си, за къщата от това "чудо". То барем да ги ламинираше, вакуумираше, нещо там...а то? Вързваш торбички, ама скъпи  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Jbrul,

Явно са подобрили модела. Това кошче на сестра ми което има не връзваш пликчета изобщо. Памперса се слага в една дупка и се завърта отгоре капака все едно. Отдолу то ги увива става като кремвирши в коша и си седят там увити. Ето тук се вижда на картинката малко: http://www.minimod.bg/prodpic/generated/big-20120428165624_TOMMEE-TIPPEE-Higienen-kosh-za-pampersi-SANGENIC.jpg
Има и клипчета как работи точно, но от тук не мога да ги отворя да покажа... т.ч. реално ти само пъхаш навътре. Не режеш, не вързваш - те се увиват един след друг. Смело мога да кажа, че със сигурност е много удобен, защото сестра ми я видях с двете малки деца как го ползваше и съм вадила пълен кош с над 30 памперса вътре и не миришеше. И все пак си остава това, което и ти казваш, че зависи от това къде ще се преобувате и цената на консуматива :)
*
Mousyt, този моя беше на същия принцип, баш като да пълниш кремвирши дето казваш. Ножчето за което говоря е да прережеш ролката когато ще изпразваш коша (в долната част на самата кофа оттам се отваря, че да вадиш съдържанието). Ама както съм го обЕснила - вярно, че объркващо малко.  :lol: Найлона от ролката е като чорап - в единия край затворен, в другия отворен и навързваш памперс, след памперс като колбаси. Има кошчета с различен механизъм за "вързване" на отворения край, виждала съм (ама не в БГ) и такъв който запечатва чрез разтопяване, ама седи включен в контакта де. Точно като машинките за пакетиране на разни насипни храни, примерно животинските гранулки, дето ги разфасоват по зоомагазините от големи чували.

Изобщо не те разубеждавам да купиш такъв кош, нито казвам, че е неудобен. Но наистина консумативите са безумно скъпи. Като ти заминават по 40 кинта за ролки за седмица и половина... :? Пък понеже съм пробвала и двата варианта - съвсем отговорно твърдя, че еднакво НЕ миришат в такъв кош, с тези найлони и вързани в съвсем простите торбички, за които споменах. Само, че торбичките ти лягат левче-два на месец. Същата раУта като капсулките физ. разтвор и цената им и банката с такъв. Но като ти е мерак - вземи си пък :) Сега му е времето да си чешеш всички "бебешки гъдели". Аз моите така хубаво си ги начесах, че някои детски магазини са просто мизерно заредени, сравнено с това дето беше у нас.  :lol: Признавам си, че ако сега чакам второ бебе - поне 70% от покупките направени за Дани - няма да ги има.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Jbrul,

Така е - права си :lol:
Аз упорито се опитвам да не прекалявам, затова и тези радини вълнения дали или не :lol:, ама мисля че равносметката ще е като при теб след някоя годинка ;)
*
Обикновено - така става  :lol: Аз преди да родя имах 20-ина чифта обувки и буйки за принца - всякакъв модел и марка, та хич не съм "светъл пример" по темата. До 2 години 2 месеца е ползвал количка, ама купих три...меракът ми е добре познат, повярвай ми.
За кошче - не знам, но непременно вземи електрическа люлка, на мен ми спаси живота това нещо първите месеци, включително в нея заспиваше и я пренасях върху спалнята и цяла нощ се клатеше там. По едно време мислех, че да си купя фабрика за батерии ще е много добра инвестиция.  :lol: Иначе пък имам две чисто девствени бебешки легла и матраци... Докато не се роди човечето, да си покаже какво иска и не иска - чисто си "цъкаме хазарт" с покупките за тях, имам предвид тези , които не са от "първа необходимост". Сега гледай, набелязвай си и когато от нещо видиш, че имаш нужда - поръчва се с един клик и идва до 24 часа.

И сама ще се убедиш до година, че е много по-голям проблем къде да разтикаш всичко вече купено и ненужно, отколкото в момента да избереш какво да купиш. Да не говорим колко яко е набутването откъм пари, говоря за хиляди левове в моя случай. Не е въпросът дали можеш да си го позволиш. И аз мога, но наистина е излишно, да не кажа и глупаво в дадени случаи.

П.П. И не разчитай, че след време за нещо чисто ново, или супер запазено би могла да си върнеш и половината пари, които си дала за него. Ако 20% от цената му (в общия случай) се намери кой да ти даде - за радост е. И става егати складовата база в жилището - като няма на кого да подариш нещо излишно, като няма и кой да го купи - седи си и го прескачаш, а постоянно се трупат още и още неща...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Иначе пък имам две чисто девствени бебешки легла и матраци... Докато не се роди човечето, да си покаже какво иска и не иска - чисто си "цъкаме хазарт" с покупките за тях, имам предвид тези , които не са от "първа необходимост". Сега гледай, набелязвай си и когато от нещо видиш, че имаш нужда - поръчва се с един клик и идва до 24 часа.
:good_post:
И ние така - две легла (едно в хола и едно в спалнята), на които спа само първия месец.
Сега спи в шезлонга или между нас на спалнята ... Все си казвам, че е заради коликите и като минат няма да е така...
*
... Все си казвам, че е заради коликите и като минат няма да е така...
Ммм да, те отшумяват към втората година, поне при нас  :lol: :lol: :lol: и вече е време за покупка на по-голям размер легло.
... Все си казвам, че е заради коликите и като минат няма да е така...
Ммм да, те отшумяват към втората година, поне при нас  :lol: :lol: :lol: и вече е време за покупка на по-голям размер легло.
:lol: :lol: :lol:
*
И ние сме така.Къв мерак беше за това легло, е познайте де спи госпожицата.

*

    Crystal

Не учете бебетата си да спят при вас в леглото. Ще си патите после, да не говорим че не е безопасно.
Маги, да те успокоя. И Жорето от втория месец спеше при мен на спалнята, защото имаше много колики и много плачеше. Баща му беше изгонен в детската стая, не знам по кое време се завърна, след 10 месец беше и Жорко спеше между нас. От около два месеца вече си е в неговото легълце и даже мисля скоро да отива да си спи в стаята.
Иначе и ние бяхме така, две легла, едно дървено и едно за път, пък Жорко се шири на спалнята  :lol:
*
Мооето дете си спи само в кошарата.
Наскоро бяхме на гости и тримата на едно легло.Цяла нощ се въртя и не спа спокойно.

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
Аз се мъча да я преместя, защото на мен  не ми е удобно с нея в едно легло, но тя спи много леко и се събужда и айде наново приспивай и така по цяла нощ.А и да си кажа дълго време в мен имаше психологическата преграда след болестта, дали ще я чуя като кашля, дали на време ще я потупам и т.н. Абе здрави да сме, това е най-малкия проблем.

*

    Crystal

Ние също се будехме много. Спеше в шезлонг на вибрация до 6-тия месец, след това започна да си спи в леглото. В шезлонга може да се върже, докато е малко бебето не мърда, но като започне да се обръща става опасно вече.
*
Такова кошче за пелени не съм имала, но напоследък искам да си купя. Никога не ме е смущавала толкова миризмата на бебешки (на малко бебе, хранещо се с мляко) памперс, обаче сега... очите ми се насълзяват понякога. Ако се изхвърля боклука всеки ден, смятам, че не е нужно изобщо. Аз си изхвърлях памперсите в банята, така или иначе след всяко сменяне съм си мила ръцете, така, че разкарването ми беше неизбежно.

Но джаджата за запарване и пасиране ще я имам задължително, когато имам друго дете. А също и този космически кораб http://www.amazon.com/4moms-MamaRoo-2014-Classic-Grey/dp/B007UK1CF0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1403473189&sr=8-1&keywords=baby+swings+and+bouncers

Дървено легло също не бих купила отново, по-скоро някакво по-стабилно преносимо.

Не щадя пари за столче/кошче за кола.

Понякога покупките са ми неизбежни, например, купила съм три гърнета, едно за вкъщи, едно за градината, същото, като това у дома, и едно сгъваемо за колата, отделно две седалки за тоалетна, които не са използвани никога.