0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро в Германия
« Отговор #80 -: Юли 08, 2016, 10:12:41 am »
Силви, много бих се радвала, ако мога да помогна.
Много хора хвалят университетската клиника в Любек, но не знам дали не ви е далече. Както знаеш, половината от процедурата и лекарствата трябва да се заплати от вас, изследванията и прегледите са безплатни. В Любек цените били по-поносими отколкото в Хамбург, казват хората.
http://www.kinderwunsch-luebeck.de/
Малко информация на английски: http://www.kinderwunsch-luebeck.de/424.html

Re: Ин витро в Германия
« Отговор #81 -: Юли 08, 2016, 16:46:11 pm »
Ще избираме  :D,малко на късмет но какво да се прави.
Ние и двамата сме към АОК имаш ли идея горе долу как вървят цените , в някакъв диапазон....ясно е че не може да се каже точно .Започваме всичко от А и Б ,за първи път ще посещаваме клиника ....
А иначе да кажа ,че знаем и гръцки език ако случайно в някоя клиника има и  лекари от Гърция направо ще е супер. :D
Сега търся и аз ,но все още не откривам такива  :?
*
Re: Ин витро в Германия
« Отговор #82 -: Юли 08, 2016, 22:35:10 pm »
Не знам, честно казано. Правила съм преди 8-9 години икси в съвсем друга част на Германия. И тогава си беше яка цифромания. Но не всяка клиника е така. Университетските не би трябвало да са чак толкова скъпи. Все пак те са държавни, а не частни. Първо, зависи каква процедура ще бъде. Икси-то е като цяло по-скъпо от ин витро. Второ, дори и лекарят не може да ти каже предварително колко ще ти излязат лекарствата. Това ще ти е първа стимулация. Като ти направят изследване на хормоните, ще преценят горе-долу какво и колко ще ти трябва. Но пак с уговорката, че при добре направена процедура корекция на дозите е напълно нормална.
Записвайте час в тази, която ви е най-близо и за която ви дадат първи час. Първият преглед няма да ви струва нищо. Ако не ви допадне лекарят, отидете на друго място. Трябва да ви допадне и да знаете, че това е вашият лекар. Знам, че за много от тях това е работа, ежедневно работят с не знам колко двойки. Но това не е да отиде човек да му лекуват кашлицата. И мисля, че е важно да е някой, който да се отнесе с разбиране към емоционалната страна на въпроса. Снаха ми наскоро прави икси в Берлин. Каза ми, че се чувства просто като поредния номер. Добре, че процедурата беше успешна от първия път и добре, че гинекологът е много симпатичен. За една бъдеща майка това е важно. Да видим дали ще се върнат пак в репродуктивната клиника. Тук поне има голям избор. Аз щях да отида при друг лекар, но на тях им казали, че тези били добри. В общи линии, при тях съвсем малко явно не е достигало. Сигурна съм, че и на друго място щеше да се получи.
Обаждай се, питай за англоговорящ лекар, защо не и за гръцкоговорящ, малко е вероятно, но все пак не е невъзможно. И ни кажи за кога са ти дали час!

Re: Ин витро в Германия
« Отговор #83 -: Юли 08, 2016, 22:47:15 pm »
Мерси много за напътствията .
Ще изчакам в сряда да се срещна с една жена да видим дали ще ми препоръча някой лекар и започвам да звъня ,непременно ще пиша как вървят нещата .
Човек има нужда да споделя  :D
Лека вечер.
*
Re: Ин витро в Германия
« Отговор #84 -: Септември 08, 2016, 17:31:37 pm »
Здравейте, отдавна не съм писала, а вече имам 2 инвитро опита, за съжаление неуспешни. Мога да ви кажа аз какво платих, защото много момичета се интересуват от цените. Ние правихме опитите в Мюнхен. На нас касата покрива половината от първите 3 опита. Бях на къс протокол, стимулацията започваше на 2ри или 3ти ден с гонал. Първият път 225 единици, вторият първите дни 300 после по 225. Имах блокиране с оргалутран, предизвикване на ову и после прогестеран таблетки и естрадиол гел. Лекарствата излизаха около 700 евро. За клиниката сметката и двата пъти беше малко под 700 евро. Като ние правихме нормално инвитро. Аз отказах иксито, което при нас не беше по медицински показатели, а само за по-голяма сигурност. Мисля, че вече на всеки стандартно предлагат икси. Ние също така отказахме крио консервирането на ембриони, което също е скъпичко и се плаща изцяло от пациента. Ако има нещо питайте.

Поздрави
*
Re: Ин витро в Германия
« Отговор #85 -: Септември 08, 2016, 23:11:45 pm »
Замразяването на ембриони не е евтино, особено съхранението, за което се плаща такса на всеки 6-12 месеца. Но аз го препоръчвам, защото така се избягва повторна стимулация и вероятността за бременност не е много по-малка в сравнение с трансфера на пресни ембриони. Освен това е и много по-евтина процедура.

Желая ти късмет при третия опит!

*
Re: Ин витро в Германия
« Отговор #86 -: Септември 09, 2016, 15:24:15 pm »
Благодаря Блу,

знам точно цените на замразяването, защото ни бяха дали договор с точен ценоразпис. Ние имаме лични предразсъсъци за ползването на замразени ембриони. Моят лекар стимулира много внимателно, за да не се получават супер много, а и аз съм с един яйчник, но е жалко ако има повече и не могат да ги върнат всичките. При нас първият път имаше два а вторият един ембрион за връщане , така че не сме ги губили. Ще видим дали или кога ще има трети опит.
*
Re: Ин витро в Германия
« Отговор #87 -: Септември 10, 2016, 01:12:24 am »
Във всяка клиника цените са различни.
За предразсъдъците всеки си знае сам за себе си. Аз имах предвид човек да не се отказва от замразяването поради финансови причини.

Re: Ин витро в Германия
« Отговор #88 -: Ноември 07, 2016, 00:34:39 am »
Някой правил ли е донорско инвитро в Германия?
*
Re: Ин витро в Германия
« Отговор #89 -: Ноември 07, 2016, 19:29:24 pm »
С донорски сперматозоиди ли?

Re: Ин витро в Германия
« Отговор #90 -: Ноември 08, 2016, 16:18:58 pm »
С донорска яйцеклетка,но при самофинансиране,без касата.
*
Re: Ин витро в Германия
« Отговор #91 -: Ноември 09, 2016, 11:11:05 am »
Не е разрешено донорството на яйцеклетки в Германия. Двойките ходят в Полша, Чехия и Австрия за тази цел.
« Последна редакция: Ноември 09, 2016, 11:17:10 am от blue_sky »

Re: Ин витро в Германия
« Отговор #92 -: Ноември 09, 2016, 16:21:24 pm »
Знаех,че е забранено,мислех дали няма промяна,явно - не.Благодаря ти.
*
Re: Ин витро в Германия
« Отговор #93 -: Ноември 11, 2016, 00:42:51 am »
Не съм чула да има, а следя новините. Провери все пак, за да си 100 процента сигурна.

Re: Ин витро в Германия
« Отговор #94 -: Юли 06, 2017, 14:02:27 pm »
Виждам, че темата е по остаряла, но искам да дам малко актуална информация. След преглед при гинекологът ми в Германия и желанието ни за дете, направихме изследвания за Kinderwunsch хормони. Резултатите не бяха добри предвид и това, че съм малко над 40-те. Директно ни казаха, че касата покрива разходите до 40 г. и ни насочиха съм Прага. Каза ни, че там струва около 2000 Е, а в Германия 5-6 000 Е. Все пак ни насочиха към 2 клиники в околността.  Говорих ме със съпругът ми, че това пътуване, спане, билети..няма как да стане.
Във всяка клиника има информационна вечер, отидохме и ние. Запознахме се с клиниката, условията и възможностите. Направихме час за след 2 седмици. Отидохме на срещата само с изследванията до момента. Няма да влизам в детайли за показателите, но с по-добри показатели от моите четох тук, че директно са казали на една от форумите в българска клиника, че няма шанс. Това беше просто отклонение, но ми подейства много зле, като добавим и мнението на моят гинеколог, който доста ни обезсърчи.
Докторът в клиниката, не ме е преглеждал, видя резултатите. Попита от колко време правим опити и само дето не ни попита , защо сме дошли. Каза, че 2-3 месеца е малко време и че аз имам редовен цикъл, което е много важно. Предписа ми терапия, няма да споменавам медикаментите 5 дни от 3-ия ден на цикъла, след това на 10-ия една инжекция и след 13-ия свещичщи вагинално.  Тъй като клиниката е на около 100 км. на 14-ят ден ултразвуковото изследване беше при моят гинеколог. Информирам клиниката по имейл, за всичко което правя , а те поддържат връзка и с гинекологът. Прегледът беше покрит от касата, нищо друго не плащам на този етап. Платих 2 пъти по 5 Е такса в аптеката и едното лекарство 25 Е. Добре, че не тръгваме към чужбина.
Най-добре е да ке направи персонално консултация какво и дали въобще ще ви струва нещо. Моят гинеколог веднага ме попита, колко ще струва това в клиниката и остана изненадан, че няма да плащаме нищо.
Много неща чух, четох, но се оказаха напълно невярни.
Ако не говорите добре езикът е добре да има някой, който да ви превежда. Има доста детайли, протоколът с описанието за това какво трябва да правите, също трябва добре да бъде разбран, обаждания, имейли. Като отношение, професионализъм всичко е много добре и най-вече много спокойно и позитивно в клиниката, същото отношение получавам и от личната лекарка, която взе да ми обяснява каква е статистиката и процента на бременности над 40 . Надявам се скоро на положителен тест. Иначе това което правим в момента, ако не се случат този месец нещата, следващият ще се повтори, след това пауза и отново още 1 път. Следващата седмица, ще прави съпругът ми и спермограма. Очаквах първо да се направи и тогава да стартираме с някакви стимулации, но докторът прецени, че няма причина да не започнем веднага.
Засега това са нещата, ако има нещо ново ще пиша.
Re: Ин витро в Германия
« Отговор #95 -: Октомври 03, 2017, 11:31:24 am »
Здравейте.
Ние правим опити от 1 год. и 8 мес. Запърва започваме с търсене на причината защо не става. Аз съм на 35, с голяма вероятност за увредени тръби и с операция за отстраняване на миома преди 2.5 год, по време на която имаше усложнения. Партньорът ми на 33 год.

Чудя се дали да се обърнем към университетската клиника в близкия град, за която казват, че имат добри квоти, но си малко на конвейр, или директно към ин-витро клиника с добри отзиви на 100-тина км. от нас.
Всичко ще е наред накрая. Ако не е наред, значи не е дошъл краят.
*
Re: Ин витро в Германия
« Отговор #96 -: Октомври 03, 2017, 15:05:12 pm »
Ева, запиши си час и ще видиш дали лекарят ти допада! Първо бих пробвала по-близката клиника. Ако няма резултат и имам чувството, че ме претупват, ще я сменя. Така бих постъпила аз.
Иначе за всеки преглед по 200 км. Не е невъзможно, пътищата в Германия са добри. Но може да се окаже, че дори не е и нужно, ако в университетската успеят да ти помогнат.

Re: Ин витро в Германия
« Отговор #97 -: Октомври 19, 2017, 11:17:03 am »
здравейте, много ви съжилявам :(правих 2 пътя и бяха неуспешни опити ,но не в Германия а в БГ
Re: Ин витро в Германия
« Отговор #98 -: Декември 05, 2018, 12:18:21 pm »
Здравейте, момичета! Побутвам темата, за да не пускам нова и да не загубим нишката. Имам пресен неуспешен опит в клиника в Бавария. Писах подробно в другата немска тема. Има ли някой проценти на успеваемост на немски клиники или поне някаква класация? При моя опит имаше някои смущаващи моменти, бих искала да знам дали във всички клиники е така?
Re: Ин витро в Германия
« Отговор #99 -: Май 14, 2019, 09:38:42 am »
Vitaliana, всеки ин-витро център в Германия е длъжен да подаде анонимизирани резултати към централния регистър. Мисля, че трябва да са достъпни някъде публично, ще потърся днес като се върна от работа.

Ето ме отново. Последно съм писала когато сме правили опити от 1 год. и 8 месеца, сега са повече от 3 години и 3 месеца. Ужасно се разкайвам, че не започнахме по-рано с процедурите, загубих ценно време от излишен оптимизъм, че може пък да имаме късмет и да стане естествено. (Междувременно аз съм на почти 37 и сме с мъжки фактор.)

Правя в момента първо ИКСИ към Университетската клиника Аахен. Седмица след началото на стимулацията имам само 1 образуван фоликул, 225 UI Менопур се оказаха недостатъчни, увеличиха на 300 и предписаха още един препарат. Бях започнала с доста бодър дух, но вчера ми се спихна настроението и само гледам в кой ъгъл да се скрия, за да пусна някоя сАлза.

Такива ми ти работи. Ще гледам да се мяркам по-често тук, макар че не мога да се оплача, семейството ми е много тактично и подкрепящо, но друго е да споделиш с хора, които ще те разберат.
« Последна редакция: Май 14, 2019, 11:31:26 am от evam »
Всичко ще е наред накрая. Ако не е наред, значи не е дошъл краят.