0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Амии, пак дневник, но този път свързан с хранене, тренировки и пустият ми мързел.
Дано се намерят добри хора да ме стегнете малко, че съм дроб, несериозна съм и имам нужда от стимул.
Спешно се налага да преустановя досегашният си режим на хранене. Изобщо се забраняват млечни продукти, всички видове мазнини и сладкото, да сладкото, съдържащо глюкоза...  :balk_145:
Налага се да си спася панкреаса, диетата е наложителна както и спортът - да, задължителни аеробни упражнения по 3 километра на ден тичане, плуване..
Преди три месеца тежах 80 килограма за ръст 160 на 28 навършени години съм, сега в момента тежа 76 килограма +- 1,2 кг., ханша ми е  106 сантиметра, талия 97 сантиметра, бюст 102 сантиметра, ръка (обиколка на предмишница) 36 сантиметра ...
Това е то, днес съм на зеленчуци на пара и банани, от утре макар и студено отивам да обикалям Заимовата градинка.
*
Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Писана
« Отговор #1 -: Януари 28, 2013, 23:20:21 pm »
От плодовете избягвай бананите. В почти всички диети са забранени.
Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Писана
« Отговор #2 -: Януари 28, 2013, 23:21:21 pm »
Грозде, стафиди, смокини, фурми пък изобщо не бива да ям....
Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Писана
« Отговор #3 -: Януари 28, 2013, 23:47:53 pm »
Утре сутрин ще ти потърся диети и режими за теб.

Банани не че са забранени, но по малко, за да не лишиш пък организма от калий.
Сушени кайсии, ананас, всякакви сушени плодове - наистина ако не можеш да ги спреш яж по малко. Хапвай сурови ядки, ама сурови сутрин за закуска. Може да опиташ настъргана ябълка, с малко гореща вода и овесени ядки накиснати.
За подсладители - стевия, бращно от рошкови.

За глутена какво ти казаха? Най-често си върви с изключването на лактозата?
Има сирене без лактоза, тофу кашкавал, има разнообразие.

В дневника си пиши седмично меню, ама не от днес за утре. Сядай в неделя и си прави график в кой ден,какво ще ядеш, с порциони.
[/url][/url]
Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Писана
« Отговор #4 -: Януари 29, 2013, 14:37:23 pm »
jasmin_veni, доки ми предписа да ям извара и обезмаслено прясно мляко т.е. не е свързано с лактозата, Слава Богу! Идеята е да се избегне напълно мазнината под каквато и да била форма. Та за това са ми спрени млечните продукти.
А какво би заместило зехтина например? Има ли продукт, който хем има свойствата да омазнява, хем е безвреден за здравето, т.е. био заместител на мазнина??? 8O
По отношение на стевиата, тя безопасна ли е за панкреаса, идеята е да го предпазя напълно, защото не ми се ще да минавам на захарин..., доколкото знам в по-късен етап се оглупява от него. :(
Иначе за останалите нещица, които изреди - няма проблем, съгласна съм :)
Според майка ми нищо био нямало в това био, и само изкуствено вдигали цените, но ще си хапвам здравословно, и био, защото здравето ми и килцата зависят от това. Така ме наплашиха вчера, че ако не се стегна - нищо няма да излезе от мен.
Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Писана
« Отговор #5 -: Януари 29, 2013, 15:16:24 pm »
Стевията е за предпочитане пред кафява захар и захарин, да знаеш.
Относно мазнините - всякакъв друг продукт си е мазнина. Да има рапицово олио, то е много полезно и много скъпо, но щом са ти забранени мазнини...няма аналог на мазнините. Като цяло зехтина не е вреден, затова се учудвам, че е забранен. Говорим за Екстра Върджин за салти и Помаче за готвене.

Сега и баща ми е на тази диета и може да консумира по 1 с.л, зехтин за 24 часа. Разделена в храната.

Иначе абсолютно без мазнини ми е супер странно, тялото има нужда и отт ях, за да работят правилно всички метаболитни процеси.
[/url][/url]
*
Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Писана
« Отговор #6 -: Януари 29, 2013, 15:28:17 pm »
Заради някакъв здравословен проблем ли не дават мазнина? Защото зехтинът е много полезен. И почти всяка диета го позволява в умерени количества, ако диетата ти е с цел сваляне на килограми.

Аз също съм на диета в момента - 90 дневната и зехтинът е позволен.

п.п. Аз малко се подведох по заглавието на темата и влезох да гледам рецепти за манджички, пък то  :lol:

Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Писана
« Отговор #7 -: Януари 29, 2013, 16:10:58 pm »
Рецепти за манджите ми ще има, но по-нататък, когато си изградя менюто за седмица, но още съм в процес. Примерно, какво ще ям сутрин, обед и вечер за седмица, и как си го приготвям.
Единствената мазнина, която ми е позволена е тази, която си пуска месото в самото ядене, било то варено, или печено, самото месо пък трябва да е много крехко и почти да не съдържа мазнини, дори и полезният зехтин не може, ако ще и екстра върджин, лошото е, че няма как да си овкусявам салатите  :( . Трябва да свалям спешно килограми на този строг и сериозен режим. :?
*
Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Писана
« Отговор #8 -: Януари 29, 2013, 16:13:25 pm »
 chattenoire84, а какво смяташ да правиш като физическа активност?
Моето предложение е малко нестандартно, но ако имаш животинка, използвай като я водиш на разходка да се раздвижваш и ти. Аз имам голямо куче /немска овчарка/ и покрай него гледам и аз да спортувам,  така няма начин да пропускам, кучето само си иска разходката, иначе като не е изморено се хвърля отгоре ми с мечешка гальовност.
Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Писана
« Отговор #9 -: Януари 29, 2013, 16:42:03 pm »
О, Тара:bighug:  обожавам всякакви животинки, но си имам вкъщи една гальовна, пухкава, бяла писана, абсолютно домашна е и не обича да се разхожда на вън. Имам малко жилищно пространство, иначе щях и кученце да си взима. Ми трябва да правя т.нар. аеробни двигателни упражнения от всякакъв тип. Давайте идеи.
*
Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Писана
« Отговор #10 -: Януари 29, 2013, 17:05:27 pm »
Подкрепям коментарите, че зехтинът е абсолютно необходим и в минимални количества изобщо няма да ти провали диетата: една супена лъжица зехтин е 100 калории. Без задължителния минимум мазнини е невъзможно да усвоиш мастно-разтворимите витамини.

Не слушай само ендокринолога, а се консултирай с диетолог.
Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Пи
« Отговор #11 -: Януари 29, 2013, 19:30:25 pm »
... Дано се намерят добри хора да ме стегнете малко, че съм дроб, несериозна съм и имам нужда от стимул.
Спешно се налага ...
Налага се да си спася панкреаса, диетата е наложителна както и спортът - да, задължителни аеробни упражнения по 3 километра на ден тичане, плуване...

 8O оттук започвам с въпросите, а после ще мина на препоръките  :lol:, с предварителната уговорка - това е мое мнение и не се заяждам!
 :lol: коте, има само една истина - ако ти не се стегнеш сама, ние няма как.
кое налага така спешното спасяване на панкреса ти?
 8O 8O 8O и как 3км на ден, особено тичане, как тича разплут човек (несвикнал на физическо натоварване) по тези км на ден, или другият вариант с плуването - басейнът, където ходим на водна аеробика е 25м дължина. внимавай с натоварването, за начало не се сили, ако можеш да плуваш това е по-добрият вариант за ставите. ако вън ти е студено - купи си бягаща пътечка или велоергометърче
 :lol: моите размери не са много по-различни 164 на 85 в момента, въпреки това не е толкова спешно отслабването ми. трябва много да внимаваш да не отслабваш или качваш рязко, до колкото са ме информирали до 4кг на месец е оптималното.

сега за храните
олио от гроздови семки - препоръчва се на диабетици, можеш да готвиш с него, да го слагаш на салати, аз и на десерти го слагам, не мирише, ползвам го повече от 2г
стевиа - естествен подсладител, препоръчва се за диабетици, има го в течен вариант, има го на таблетки, също съм го слагала по десерти
канела - доц.щерев ми я препоръча сутрин (на гладно) по 1ч.л. в чаша вода да се пие, или за да я понесеш я яж с нещо, меци си я меша с киселото млекце
много е полезна тиквата

 :P но си трябва воля, и степ бай степ, иначе рискуваш обратен резултат

п.с. много е важно как се приготвят ястията, в тази връзка си купих преди повече от година уред за готвене на пара
най-диетичният плод - грейпфрут
« Последна редакция: Януари 29, 2013, 19:50:00 pm от mecinka »

Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Писана
« Отговор #12 -: Януари 29, 2013, 20:01:34 pm »
Как ви да добави - олиото/маслото от гроздови семки е невероятен антиоксидант за лицето и кожата. От почти година съм само на него+етерични масла.

Черна Котка, аз пазарувам от iherb за лице и тяло, но там имат и хранителните неща, био-продукти, които ми излизат на една идея по-изгодни цени отколкото в бг.
Не забравяй да четеш етикетите!
[/url][/url]
Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Писана
« Отговор #13 -: Януари 29, 2013, 20:28:27 pm »
Аххх душичките ми те! Мецинка, ти пък! Как бих допуснала, че се заяждаш?!!!  8O Я, стига глупости! Обичам те Мече, такова и това го приемам за чиста градивна критика, която ще ми помогне за в бъдеще.  :bighug:
Та днес какво си купих за хапване - въпросната стевия, чиа, киноа, сурови какаови зърна за дъвчене, извара, маслини, круши. Човекът, който държи био-магазина до нас е и диетолог по професия, та му казах какво ми е казал ендокринолога, замествам маслото с пасирано авокадо - върши чудеса, нищо, че е зеленикаво на цвят. Оризът го замествам изцяло с киноа, чиата с овесени ядки подсладени със стевия за закуска, разбъркано с вода. След 3 месеца ще се замисля за олиото от гроздови семки, сега смятам да се придържам плътно към диетата. Каквото мога ще заместя с био-храни, диетологът ще мъдрува какво ще е най-полезно да замести олиото и мазнината като цяло.
Въпросът е, че не е само пазенето на панкреаса, но и пазенето на целият организъм, който се е поразклатил, откъм здраве.
Мецинке, купих си уред за готвене на пара!!! Преди няколко месеца - страшна работа е! А, грейпфрута ми е абсолютно забранен! Киселината, която се съдържа в него не може да се консумира с едно хапче, което съдържа кветиапинова киселина, и това се изключва. А много обичам грейпфрути, не е честно просто!
Днес се разхождах 4 часа с бърза крачка, не се брои за тичане, защото е забранено в моят случай, въпреки, че беше адски студ, аз се потях като, че ли навън е +50 градуса.
Смятам по-лека, лека да захвана гиричките, да правя леки стречове и да ходя на фитнес, поне да ползвам степерите, и велоергометрите, ски тренажорите, че нямам място  вкъщи къде да държа такива прекрасни уреди. Плуването е супер, обаче в този студ... хич не го обичам... та него ще го оставя напролет.
« Последна редакция: Януари 29, 2013, 20:33:36 pm от chattenoire84 »
*
Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Писана
« Отговор #14 -: Януари 29, 2013, 20:30:32 pm »
Точно заради физическото натоварване на нетренирал, одеве писах предложение за разходки пеш на първо време, макар че  мен кучето ме тегли и се получава то си подтичва, аз бягам след него :)

Коте, опитай нещо ненатоварващо като за начало, първо да махнеш част от килограмите и тогава постепенно увеличавай физическото натоварване. Мецинка ти е дала добър съвет с какво да пробваш.

Аз съм фен на тае бо, но не е за съвсем начинаещи, може да стане сакатлък.

Прави програмата, почвай и постоянствай :)
Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Писана
« Отговор #15 -: Януари 29, 2013, 20:35:00 pm »
Тара, започвам! Няма хън-мън :) Чакайте утре новини!
Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Пи
« Отговор #16 -: Януари 29, 2013, 22:22:14 pm »
 :lol: само не прекалявай с крушите, макар и био, много захар съдържат, нищо че е плодова, а имат и разхлабващ ефект
 :cheerleader: относно спорта - заповядай на водна аеробика  :P :lol: чудесен спорт за плюшени хора, и не е задължително да можеш да плуваш, не натоварва ставите, с моята астма не усещам един час кога минава, иначе най-хубавото безплатно е разходката  :lol: е там вече можеш да минеш за ден 3км
« Последна редакция: Януари 29, 2013, 22:43:45 pm от mecinka »

Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Писана
« Отговор #17 -: Януари 29, 2013, 22:29:29 pm »
Мециии, кажи къде и кога ходиш и колко парички ще трябва да си приготвя. Това ме заинтригува, то аз мога да плувам, но поне ставите да не товаря :)
Тия круши, които днес ядох - нямаха грам захар в тях, все едно ядох нещо като водниста плодова безвкусица, но на външен вид - бяха супер! Ако искаш пиши на лични и да се уговорим да ходим заедно.
« Последна редакция: Януари 29, 2013, 22:31:19 pm от chattenoire84 »
Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Писана
« Отговор #18 -: Януари 29, 2013, 22:55:57 pm »
 :P коте ще напиша тук, може да има и други желаещи  :) с мецачо ходим в хотел принцес (дедеман) срещу гарата, много е удобно с метрото, спирката е централна гара. наблизо и трамваи спират, но не съм запозната с номерата. билетчето е 7лв засега, ако вземеш карта за 10 посещения е 60лв, като не е ограничена във времето, не ти дават зор да ги изразходваш за месец или два, но е персонална, не може да ходи друг вместо теб. тренировката е един час, тренерката е младичка, пуска хубава музика и показва какво да се прави, редуват се по-динамични с по-бавни движения. има във вторник, сряда и четвъртък - сутрин и вечер от 18ч. първите часове не ги помня обаче  :? засега ходя по един път на седмица, вече мина месец и мисля, че има лек ефект  :wink:, от март ще засиля по два пъти  :cheerleader: мажа си кожуха с кремчета, хем за хидратация на кожата, цел отслабване и анти-целулит  :lol:

Re: Манджичките и килцата на пухкава Черна Писана
« Отговор #19 -: Януари 29, 2013, 23:29:12 pm »
С една дума - върха! Навита съм! Мяууу!!! Хайде, всеки, който сметне за добре - това е чудесен спорт. Май ще редувам със зимни кънки и водна аеробика :)
А, плувните шапки задължителни ли са?
« Последна редакция: Януари 30, 2013, 16:01:54 pm от jam »