0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Candra ако отговарянето ми на въпроса , който ти ми зададе
Цитат
Къде точно прочете сравнението с България?
е "досадна за теб тенденция към заяждане" от което темата "става безсмислена и скучна" - извини ме.  Мислех, че е възпитано да се отговаря на зададен въпрос, но явно греша, отговора ми създава известно неудобство. Повече няма.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Фуси, според мен ще сбъркаш, ако оставиш въпроса да отшуми.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Фуси, бъркаш и според мен. Може нишо да не се случи, но най-малкото ше стигне до него и може пък към следващият да се отнес епо-внимателно.

Рачо и да го почетвъртиш и попетиш, някои хора не искат да го разберат. Я виж каква дискусия сме си заформили точно с тези, които не смятат, че това, което искаш е възможно.  

avallon, в предишнтата тема имаше точно такъв разговори между Жбрул и Елена, когато Жбрул даде за приемер Иран, не за да го сравнява с България. Та и тук е така, никой не сравнява България с Нигерия, говори се за съвсем друго.  


Боби, и за хиляден път да го обясня, ти пак ще тропаш с краче и пак ще викаш не, азот не може да се диша, трябва да има кислород и сте длъжни да го дадете.
Ха ха ха ха. Точно така, виж как сме на едно мнение :-). Разбира се,че точно това казвам и аз - ще тропам и ще викам, че азот не може да се диша.  Не сте длъжни, такова нещо не съм казала, но ако искате да живее... хм, да - кислород трбява от някъде. Като няма, няма, ама просто не си прави излюзия, че без него ще спасите човека. Не можело да изискваш от полицията да си върши работата, не може това, не може онова. Хубаво, приемам, че не знам дали може, но  прости се тогава с българската нация, много е просто и за съжалените тъжно.  Нищо не си длъжна обаче. Просто това е, което става с неможещите да намерят кислород. Утопиите не са ми присърце,че да си говорим глупости,че можело по друг начин да стане, съжалявам. действителснотта не е моя, действителността, че кислород  дишаме е общовалидна.  Ако и сега не ти е ясно, не знам как по-добре да ти го обясня.
Как не те хвана срам да попиташ къде си обиждала? Точно ти, която каза, че ти е ясно, че може да си изкараш бан?  С теб аз съм дотук, съжалявам, че се оставих пак да ме вкараш в тези спорове. Защо не го пренесеш този спор върху някои от живеещите в България, които мислят като мен - рачо например - и да ме оставиш мен на мира. Поне не можеш да се хванеш, че не разбира действителността.

« Последна редакция: Януари 15, 2013, 12:34:02 pm от Bobbie »


  
*
Цитат
Ще дам и обратен пример. Ако по някаква причина, някоя от нас сега трябва да се пресели в Иран и да живее по правилата на онази държава и общество...дали ще може? Аз лично - не. Това е културен шок първо, второ обществените порядки и разбирания там са в тотален разрез с моите лични и това няма как да бъде променено никога. Обаче, ако все пак попадна в Иран - ща не ща ще живея по иранските правила от страх. От страх, че ако ги наруша просто ще висна на въжето. И наистина ще висна, защото там няма хънта-мънта, мултикултурализъм, толерантност, права... Има ислям, шариат, средновековни разбирания за света, живота и конкретно жените в него
Bobbie а за какво според тебе Jbrul го даде този пример? Се обясняваме сега като ... , тълкувам: какво ще е за нас в Иран като малцинство ако отидем там и не им спазваме законите спрямо това какво е тук когато малцинството не спазва законите. Няма да копирам целия и пост , върни се и го прочети нататък. Ти нещо по "домова книга" ни подпука в последния пост.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Не мисля, че трябва да си оспорваме чие мнение за статията е вЕрното в случая. За мен статията провокира, независимо, че се посочва Нигерия като пример за ниска социална среда, после примера със самураите, после пък Сталин и накрая се развива тезата за промяната от трибуната на Софийската опера.
Мога да дам примери защо е трудно да променямм света и всеки има такива, и какво от това.....
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
 Fussii, не оставяй нещата така. Затова подобни мърлъовци не си размърдват сивото вещество въобще.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Фуси, и според мене ще е грешка, ако не сигнализираш. Ти поне можеш да пишеш добре и си юрист... А ако просто изпратиш писмо до съответния лекар, едва ли ще се случи кой знае какво. Най-много господинът да се подразни от неразбиращи пациенти и да "извади от девет кладенеца вода" за собствено оправдание, как и защо се е получила грешката...

Мислех си да пусна сигнал - отказах се, защото не искам да пиша доноси и да вредя на хората ...

Точно в това е работата, че ние (дали заради лош опит от миналото) подобна жалба я смятаме за "донос", а тя не е... По мое мнение много повече вредим на хората, ако не реагираме в подобна ситуация... Ще илюстрирам с един пример. В момента приятелка (медицинска сестра) дойде да работи в Германия и гледа едно страхотно сладко бабе, което има диабет, дименсия и други болести. Това бабе всяка сутрин в определен час трябва да пие важни лекарства, но службите вместо да ги донесат в 7ч., закъсняват и понякога ги носят чак по обед. Тази приятелка се притеснява да сподели с роднините на бабата за закъсненията с лекарствата, за да не правила "мръсно" на колежките. :) Хич не се замисля, че ако съобщи, ще се вземат мерки и това ще е само в интерес на здравето на бабата. Да оставим настрана, че след като работи там дори е нейна отговорност да информира роднините, ако има някакви рискове... Лошото е, че в желанието си да не навредим на един не се замисляме, дали с пасивността си не навреждаме (косвено) на друг...

А в твоя случай, Фуси, мога да си представя, че аз бих имала голямо желание да направя нещо но единствената и не малка спънка би бил мързелът... ;) заради който бих могла да отлагам, отлагам и накрая да се откажа... :) Слава Богу, че всичко при тебе се е развило добре и бързо оздравяване! :)
« Последна редакция: Януари 15, 2013, 13:24:33 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Гледам и не вярвам на очите си.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5440791
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Фуси, пиши не отлагай.Че от такива доктори ми е до над гърлото вече.

*
Цял ден го "дъвчат" тоз Пайнер...!! :lol: Е,какво пък толкова??!
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Нс Софийската филхармония дали ще й дадат 1,9 мил. по ОП или на някой театър - безвъзмездно? Случайно Пайнера кандидатствал сигурно. Ха ха ха .
 Сега чалгата ще извира и от дупките на междуселските пътища. Да ни е честито - чалгата със солиден финансов шут.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
виж сега ,никой не"дава" пари по ОП.По ОП се печелят проекти,оценени от независими и анонимни оценители и по тях се отпускат средства за безвъзмездна помощ.Нужно е обаче и известен процент самофинансиране! Ако някои театър или опера имат възможност да подготвят такъв проект и той бъде одобрен,ще получат  средства ,които са нужни за проекта, поне в процента ,който е одобрен по съответната програма.
Няма сега какво да се маем толкова.Колкото и да не харесва чалгата,фирма "Пайнер" прави бизнес в тази сфера и щом е успял да направи читав проект и са го одобрили по надлежния ред,то няма основание да му се отказва.Освен това с тези пари човека ще подобри техническти еси средства,няма да прави клипове на момите или пък костюмите им.Споко. :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Fussii, аз бих писала до дерматолога с копие до всички лични лекари във вашата поликлиника. Защото основно те му насочват пациенти. Сигнали и т.н. ми се струват загубено време в нашата действителност.

Имам един принципен въпрос - всички сте интелигентни хора и знаете, че САМО писането по форуми не дава много полезни резултати. Толкова ли нямате нещо по-продуктивно за правене, ами се дращите по цял ден в омагьосан кръг? Има други подфоруми, пълни с хора с истински проблеми, на които вашият опит би могъл да бъде реално полезен. Ако имахте време да четете там...
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Да, да , така е, съгласна съм, по принцип така е. Обаче умрем за "независими и анонимни оценители"  :wink:
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Ами ако искате,да я затваряме тази тема.Тя и без това май си плаче за това.Ама пък,кой къде ще пише,къде ще чете и какво ще прави е въпрос на личен избор.
Българина винаги е мнителен,което не е чак толкова лошо,ама понякога е прекалено-Оценителите наистина са "независими и анонимни"! Вервай ми! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Fussii, аз бих писала до дерматолога с копие до всички лични лекари във вашата поликлиника. Защото основно те му насочват пациенти. Сигнали и т.н. ми се струват загубено време в нашата действителност.

Имам един принципен въпрос - всички сте интелигентни хора и знаете, че САМО писането по форуми не дава много полезни резултати. Толкова ли нямате нещо по-продуктивно за правене, ами се дращите по цял ден в омагьосан кръг? Има други подфоруми, пълни с хора с истински проблеми, на които вашият опит би могъл да бъде реално полезен. Ако имахте време да четете там...
И мисля така и подвата въпроса :D

*
По повод споделеното от Фуси да се изкажа. То е и абсолютно в тон с темата.
Няма как да заработят хората, на които плащаме, като постоянно си премълчаваме и махваме с ръка. А това ние го правим постоянно. Току изреве някой за нещо нередно и... толкоз. Независимо в кой сектор - частен, институции и т.н. Това са все хора, които работят за нас. И ние си плащаме. Дори на ония 240 другари в парламента. И докато ни управлява този манталитет на  мрънкане където не трябва, без реални предприети действия - тъй ще е тя.

Ама "сега какво ще стане с горкия доктор или едикойси", който не си е свършил работата или "чакай да си трайкам, щото да не си навлека неприятности" - колко години още ще я караме така? Всеки като си трайне, керванът все така ще си върви и никой няма да работи качествено - независимо в държавния или частния сектор. Нищо не е безплатно, дори и здравеопазването, което ми дава пълното право да ги ръчкам за качество и отношение.






*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Bobbie а за какво според тебе Jbrul го даде този пример? Се обясняваме сега като ... , тълкувам: какво ще е за нас в Иран като малцинство ако отидем там и не им спазваме законите спрямо това какво е тук когато малцинството не спазва законите. Няма да копирам целия и пост , върни се и го прочети нататък. Ти нещо по "домова книга" ни подпука в последния пост.
Ох Божееее, ...няма да тъплкувам, а ще те препрратя към думите на  самата Жбрул , която е казала, че не сравнява България с Иран...и т.н. и ако имаш още несъгласие с това какво е имала предвид, обърни се към нея, не си губи времето с мен.

За Пайнер и чалгата - не разбирма въобще от какво е провокирано това възмущение, като те са си кандидатствали за някакъв проект и са спечелили. Мислиш, че има някаква конспирация да пускат повече чалга ли? :-)


  
*
Ок Bobbieкакто винаги ти си права. Нямам намерение да споря с теб, както се забеляза вече заприличахме на махленска седянка. Съжалявам, че ви се подведох, и се пуснах по инерцията да споря с вас, опитвайки се да си защитавам собственото мнение и мислене. Вече се срамувам и от отправените забележки - има резон. Оставям те да си владееш темата с менторския тон, както и до сега се е случвало и не малко хора си дразнила. 
 
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
По повод споделеното от Фуси да се изкажа. То е и абсолютно в тон с темата.
Няма как да заработят хората, на които плащаме, като постоянно си премълчаваме и махваме с ръка. А това ние го правим постоянно. Току изреве някой за нещо нередно и... толкоз. Независимо в кой сектор - частен, институции и т.н. Това са все хора, които работят за нас. И ние си плащаме. Дори на ония 240 другари в парламента. И докато ни управлява този манталитет на  мрънкане където не трябва, без реални предприети действия - тъй ще е тя.


По този повод ще ви разкажа и аз нещо.
Преди 2-3 години, излизаме вечерта на 01.01.с колата - всичко още замряло...
Виждаме на платното откраднати шахти - някой съвестен гражданин сложил клонки. Коментираме си, че това не е достатъчно, и нищо чудно някой да се метне в дупките. Мъжът ми предложи да звъннем на полицията и да ги уведомим. След n- тото позвъняване - никой не вдига. Заинатихме се обаче, и директно в 4-то РУ.
Заварвам там двама дежурни - единият чете любовно романче, другият люпи семки.
Обяснявам за какво съм там, а те ми се смеят. "Добре, че ми каза, да не минавам после като се прибирам през там", "Нали няма никой в дупките"...
Честно, "газира ми се слюнката"...
Смених тона, и директно казах, да си дадат имената, и ако утре се видят изтипосани във вестник "Нощен труд" да не се учудват. Щото ей сега звънвам на гл. редактор да прати там журналисти да снимат, когато някой падне.
И си тръгнах.
Прибирайки се по-късно по същият маршрут, всички дупки бяха оградени с колчета и ленти от полицията.
Значи, можело?
Ама защо все с лошо трябва?