0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #60 -: Октомври 25, 2012, 12:43:00 pm »
За възглавниците - моят до 2 годишен спеше без никакаква. После - с една голяма, за да е като мама и тате, както казват и другите, но нямаше голямо значение каква е, защото редовно я намирахве на пода. После започна с една голяма и една малка "гъзглавничка", която обичаше да си гушка. Сега, леглото му отрупано с ъвзглавници, като на някоя принцеса. Неговата под главата, една малка и откраднатаот мен любима моя възглавница. На въпроса защо са му толкова отговорът е, че двете допълнителни си ги "гушка" между краката, ама си ги сменя, щото като се датопли много едната, си взимал другата, за да му е хладничка. Аз май малко се отклоних от поставения въпрос. Но тезета ми беше, че при малките възглавниците са по-скоро нещо като фетиш или навик
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #61 -: Октомври 25, 2012, 13:21:28 pm »
Ох, имам нужда да си излея мъката някъде. С мъжа ми от време на време се караме доста сериозно и  скандалите все тръгват от някакви пълни глупости. Снощи пак се скарахме от спор за някаква тотална простотия, но прерастна в скандал. Той избесня, каза че този път си тръгвал, развеждал се и излезна. Предполагам, че е отишъл на хотел.
Мисля, че този път нещата са доста по-сериозни и може и да се стигне до развод. Много ме е страх и не знам как ще се оправя сама с децата, особено финансово. Но от друго страна това не е живот с тези разправии всяка седмица. Не знам какво да правя, защото съм съвсем самичка и нямам никаква помощ от никъде, а имам нужда от малко кураж.  Та така, изплаках си мъката...


  
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #62 -: Октомври 25, 2012, 14:52:15 pm »
Боби мила дано това да е поредна ви караница само и нещата се наредят.но както ти сама казваш,ако е всяка вечер това вече е сериозна тема.А за оправянето не те познавам лично,но аз те мисля за оправен и умен човек,а и "кучето скачало според тоягата".ако ти и децата ви ще са по добре знаеш отговора,а и от поста ти мисля,че си го мислила и друг път.
Силно те  :bighug: и ако ти се говори насреща съм
*
Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #63 -: Октомври 25, 2012, 15:27:34 pm »
Първо за възглавниците в ДГ - в на майка ми градината децата имат възглавници. Даже ми донесе една- силиконова, да си имам. Блажето в момента така се върти в леглото, че и да иска да му сложа, няма да се спи на нея. Иначе си имам и 2 тънички, ама да видим кога ще влезнат в употреба.
К(р)оки дано си намериш бързо работа, че знам какво е тежко като няма.

Боби, много тъжно. Това със скандалите е гадно, но дано се променят някакви нещата и спрат. Не може ли да седнете и поговорите спокойно и да си обясните неволите? Аз също мисля, че си оправен човек и ще се справиш и сама, но дано не се стигне до там. А и все пак тези деца не са само твои. Мъжа ти ако е свестен човек ще дава пари за тях.
Пожелавам ви да се "оправите" и да няма повече скандали. :)


Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #64 -: Октомври 25, 2012, 18:23:53 pm »
К(р)оки, много неприятно- дано да не се задържиш далго време така!
Боби, съжалявам да прочета такова нещо, но май там, където има малки деца, напрежението расте и стават и скандали...Дано оправите нещата- гледам, че сте женени от много време...Колкото и да е тъпо може би някакъв брачен консултант?Стискам палци за щастлива развръзка!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #65 -: Октомври 25, 2012, 18:25:05 pm »
Боби, спокойно!
Не се самонавивай и не споменавай думата "развод".
С две малки дечица абсолютно не мога да приема това за решение освен в краен, краен случай.

Всеки брак има хубави и лоши дни, седмици, понякога и месеци.
Нещата ще се подредят!

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #66 -: Октомври 25, 2012, 19:02:48 pm »
дааам, 14 години сме женени. Обаче честно казано, точно заради двете малки дечица е работата. Аз винаги съм била на мнение, че по-добре деца на разведени родители, от колкото да живеят сред скандали. Ако това ми е избора, заради тях ще се разведа, въпреки, че за мен има шанс този брак. Обаче децата си растат, нямат време да ни чакат ние да се туткаме, така че ако не стане бързо, не мога да протаквам докат ми се травмират децата. Просто вече не вярвам, че ще има някакво трайно решение. Ние винаги се оправяме и мине не мине седмица-две и пак старата песен. Ми тези деца до кога ще живеят така. Не е редно мисля си аз, а не мога да си мълча. По-скоро бих се развела заради тях от колкото да живея подтисната.


  
Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #67 -: Октомври 25, 2012, 20:40:24 pm »
Боби, съжалявам, че ти се случва всичко това. Искай да говорите. Сигурно много пъти сте го правили, но сама казваш, че от простотии се тръгва обикновено. Явно има някакво натрупано напрежение и в двама ви и то става повод от мухата слон да направите. Малко наизуст говоря, защото не съм запозната с живота ви, но и аз се присъединявам към това да не се самонавиваш за развод и дори мъжа ти да иска, да се опиташ да го вразумиш. Разводът ще реши едни проблеми, но ще създаде много други.
Не са само парите...за децата без баща като присъствие ще е трудно, още повече пък на момичета. И на теб  ще ти е трудно, опитвайки се да заемеш и неговото място, за да не усетят липсата му. Това от опит го зная.. Вие сте големите хора, вие трябва да озаптите емоциите и да поговорите кои са същинските ви проблеми.
Стискам палци!

*
Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #68 -: Октомври 25, 2012, 20:52:37 pm »
Боби, дано намериш най-вярното решение за вас четиримата. Със сигурност е много трудно с две породени деца, а мъжете са склонни да дезертират, както и да драматизират. Дано се развият нещата по най-добрия начин.

к(Р)оки, бързо намиране на нова и много по-добра работа! Хубав празник,  здрави гости и домакини!

Възглавници и при нас няма, но ни е позволено да носим. На практика всички спят на възглавница, но донесена от къщи.

Мише, мисля, че и на Красно Село съм виждала обувки на Chippo. Ако ти е удобно там, пиши, за да проверя точно.
Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #69 -: Октомври 25, 2012, 21:40:53 pm »
Боби, много гадно :(
Не взимайте прибързани решения само, казах ви вече, че тази година е много кризистна за браковете и дългите връзки. Опитайте да постискате зъби поне до декември.

И още - финансово мъжът ти се надявам да ви подкрепи, дори да стигнете до решение за развод.
За децата - да, ужасно е да растат в караници, ама знаеш ли, колко лесно се приема нов мъж на мама (в моя случай цял живот някой нов) и нова жена на тати? Премисли добре и двата варианта, дайте си, определете и срок от 2-3 месеца да опитате и двамата да оправите нещата.

Ако кажа, че и на мен не ми минават такива мисли на моменти, ще излъжа. Но стискам зъби по много причини и всеки път щом си кажа "Дай още шанс" се оказва правилното решение. Вчера имахме годишнина от сгаджосването и отново ме изненада с романтична вечер. Да, понякога се караме ужасно, избухваме и сме като вулкан в нас, после пак намираме път път един към друг.
[/url][/url]
*
Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #70 -: Октомври 25, 2012, 21:46:55 pm »
боби, едва ли мога да дам адекватен съвет, но бих казала, че всеки брак си има такива моменти, едва ли някой тук ще го торече. След толкова години заедно предполгама, че се познавате изключително добре, напревете компромиси и двамата, в името на децата. Казвам го, защото както разбирам проблема тръгва от дребни неща, не от важни и съществени, за това според мен си струва да опитате.
какво значи децата да живеят в постоянен скандал, веднуж на 2-3 седмици да се скарате не е постоянен скандал, бъди реалсит, какъвто всъщност си :wink:
говорете, намерете решение, такова винаги има при двама разумни възрастни :)
Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #71 -: Октомври 25, 2012, 22:21:20 pm »
Не знам защо съм така, може би защото имам спомени за това, че нашите почти се бяха развели преди много години, но винаги ми става криво като разбера, че някой мисли за развод :(
Тъпо е и като си помислиш- толкова години заедно, опитвайки се да сбъднеш една мечта, а след като най-после си успял, при това по две, вместо да се наслаждаваш на щастието си спокоен, намираш причини да го разрушиш....
Боби, вярвам, че ще намерите начин да останете заедно, при това не само заради децата. Поне сте длъжни да опитате, заради всичко, което сте преживели заедно.

Кроки, много неприятно е това с оставането без работа. Дано скоро намериш нова и по-доходна!


*
Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #72 -: Октомври 25, 2012, 22:25:22 pm »
И ние сме с Chippo - взехме ги от един магазин близо до пазара в Люлин, имаше страшно голямо разнообразие от модели и цветове. Преди съм вземала сандалки от едно магазинче в Борово -- на пазара, но напоследък не карат, незнайно защо...Сега си мисля и ботушки такива да взема, ако има.
Боби, кураж! Направете това, което ще бъде най-добро за вас двамата и за децата. Не е лесно това решение, дано разрешите проблема по най-добрия начин.
Мими, права си - растат децата, а и ние с тях :( И Дара не спира да ми филосовства, понякога й се чудя как й ги ражда главицата.
Спокойна вечер!
*
Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #73 -: Октомври 26, 2012, 01:12:09 am »
Боби, по-важното ти го казах лично, но пиша тук защото прочетох постовете по-горе и не подценявам опита на хората вече поотгледали деца. ;)
Децата в едно семейство, както са най-голямата радост - така са и най-големият източник на стрес, нерви и поводи двама души, които се обичат и уважават да достигат предела на нервите и здравия си разум с честота в пъти по-голяма от "преди децата". И да ги надскачат често. Оказа се, че това се случва на двойки които мноого са чакали децата си, точно по същия механизъм, както и на лесно и спонтанно сдобили се с деца хора. Друг въпрос е, че никой не сяда на кафе да си разправя точно тези "семейни истории" и често - нямаме идея колко много хора са, или са били в нашето положение. Аз докато не започнах да говоря за проблемите ни с бившия ми съпруг с околните - мислех, че сме прецедент някакъв. Като си "казах аз", "казаха си и другите" и бях ей така  8O 8O 8O Всички мои познати с деца, дето са ми идеал за семейство - аха-аха са достигали до развод, някои са се разделяли задълго, какво ли не чух. Детайлите са различни при всички, но генералната причина е все една и съща. И все е било в периода, когато са били с малки деца, докъм 3-4 годишни. Тези които са устискали - днес са прекрасни семейства. Не пропускай този шанс за всички ВАС. ;)

Вие двамата, с натоварена работа, с две деца едно след друго - не сте машини, избива ви и на двамата. Нормално. Твоят съпруг поне е склонен да разговаря, това е голяма възможност. Аз я нямах. Ако я имах - смея да кажа, че сега нямаше да съм "госпожица второ издание"  :lol:
Кураж и спокойствие ти желая в ситуацията.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #74 -: Октомври 26, 2012, 03:40:25 am »
купувала съм само едни маратонки от сайта на мадъркеър преди време, цената им наистина беше доста прилична, не си спомням, но към 20-на лв. Детето ги носи 2 сезона, здрави са, поучукаха се, но са здрави, още повече че бяха от изкуствена кожа, това също има значение. не знам какви си гледала, но ако са от естествени материали за тези пари, мисля че си струва :)
и аз ги имам, разкошен модел, не съжалявам и стотинка, дадена за тях
купувала съм и текстилни кецове, както и есенно-пролетни обувки
не зная кой не е доволен,но аз от моите покупки съм изключително доволна- всичките се носят и от двете, даже в момента дребната носи обувките, за които писах по-горе
след нея обаче съм сигурна, че няма да стават за носене-голям е терминатор
мога да ти ги снимам да видиш реално как изглеждат и трите неща, за да забележиш сама, че не са в окаяно състояние
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #75 -: Октомври 26, 2012, 06:02:55 am »
Боби, това което е между вас в детайли си знаете вие!
И какво ще се случи, пак от вас зависи!
Натоварването е огромно и дори да си най-организирания, търпелив човек
идва момента на избиването някъде и пътя до избухването е една крачка!
Нищо по-различно няма напиша-"потърсете се" диалога е ценен!
В тази огромна държава в която сте, вие двамата се всичко за Ивана и Андреа!

Момичета, много благодаря за мненията!

midge , близо ми е Красно село, ако не ти представлява трудност
дай ми насока да не обикалям безцелно!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #76 -: Октомври 26, 2012, 06:50:11 am »
Благодаря момичета. Господина се прибра днес след работа, явно е размисли за изнасянето :-). Но не съм говорила с него, чакам да видя какво ше стане, няма да го преследвам с разговори за сега.


  
*
Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #77 -: Октомври 26, 2012, 07:27:48 am »
Дано се оправят нещата Боби, искрено се надявам всичко това да е епизод.
*
Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #78 -: Октомври 26, 2012, 09:18:04 am »
Боби, човека явно е разумен, просто му е дошло в повече, сигурна съм че ще се разберете :wink: А истината е, че няма да е нито последния нито предпоследния ви скандал, това са нещата от живота, всички сме изнервени, преуморени, стресирани т.н., но пак казвам, много е важно да разговаряте и да знаете посоката, а тя трябва да е една и за двамата.
*
Re: Топла октомврийска седмица - 22.10 - 28.10
« Отговор #79 -: Октомври 26, 2012, 09:59:01 am »
Кроки, липсваше ми!
мишее  :bighug:
на мен форумът ми липсваше. от известно време нямах възможност да ползвам и-нет за лични нужди на работа и не съм чела дори

Боби, сигурна съм, че ще вземете правилното решение. 14 години така на вятъра не се хвърлят лесно. Мишето го е написала хубаво - открийте се отново един за друг.

Ииии честит имен ден на всички Митачета - малки и големи. Със здраве да си носят името  :D