0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте,
правила съм  две неуспешни инсеминации в клиника, която не работи с фонд ин-витро и една, при която имаше бременност, но се наложи аборт по медицински причини  :(, до колкото проучих и тя може да се включи при кандидатстването по фонда. Предстои ми четвърта процедура през есента, все още се колебая каква да бъде. Предпочитам да е също в тази клиника, защото там успеваемостта по принцип е висока. Въпросът ми е, ако и този опит пропадне и се насоча към клиника, която работи с фонда, за да мога да направя субсидирано ин-витро, какви точно документи трябва да изисквам за потвърждение на проведените вече процедури?
Благодаря предварително за отговорите!
« Последна редакция: Юли 07, 2014, 19:32:59 pm от kati_vm »
Здравей kati_vm,
Ще ти трябват епикризи от двете клиники, в които си правила опитите, за да можеш да докажеш пред фонда, че имаш 4 неуспешни АРТ процедури. Ние кандидатствахме така 2010 г., нашите опити бяха от една клиника, но предполагам, че редът е същия и в случаите като твоя. Също така ще трябва твое актуално изследване на ФСХ и спермограма.
Виж и тази тема, може да ти е полезна: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=35189.0
*
Здравей Врабчо, благодаря много за отгвора! :)
Здравейте ,момичета!Някоя от вас да е подала наскоро тази година април или май месец документи,а нейната половинка да е неосигурена?Интересувам се понеже аз съм осигурена а моята половинка не е и в момента само това ни бави .Задължително ли е при подаване на документите и двамата да са осигурени или може единият да си плати осигуровките малко преди стартиране на стимулацията?Моля да ми кажете ако знаете как е по новите правила.... :ask: :balk_159:
Здравейте!Аз сигурно съм едно от малкото изключения тук/бъдещ татко съм/ На въпроса:Подадохме документи за ин витро,след едно неуспешно,аз не съм здравно осигурен,не съм бил и при първия опит.Никой не ми е искал пари за осигуровки!Пазете си паричките за ин витро опита,въпреки фонда ние си плащахме почти всички изследвания,както и над 300 лева в клиниката!
P.S.Подадохме документи тази година през март,предвид опита от миналата година очаквам нашия номер да излезе февруари 2015г.
*
Г-н victory1, това че можете да кандидатствате за финансиране по фонда, без да сте здравноосигурени - ОК. Това е допустимо, защото фондът го има, за да ви бъде гарантирано основно човешко право, а именно - да бъдете родител, независимо дали имате средствата да си го позволите (когато това налага скъпичък за случването на това ви право начин). Т.е. не сте дискриминран по признак "бедност".

Само, че ми идва малко в повече този ви призив:

Пазете си паричките за ин витро опита,въпреки фонда ние си плащахме почти всички изследвания,както и над 300 лева в клиниката!
P.S.Подадохме документи тази година през март,предвид опита от миналата година очаквам нашия номер да излезе февруари 2015г.

Всички ние - също живеем в България, също не сме милионери, също сме си плащали какви ли не изследвания в брой, също ни е идвало нанагорно това плащане. Аз и раждането на сина си платих в брой и не съм само аз. В този форум точно - има хора, които изплащат кредити на стойност хиляди левове, които са теглили само и само, за да се сдобият с дете. Пожелавам ви от сърце - скоро и вие да гушнете своето. Обаче да ви кажа, това да си тръгнете с бебе от родилното не е "краят на пътя" както ви се струва сега, ами началото на един нов път - много по-приятен, също толкова "трънлив", но в един друг смисъл и мноооого по-скъп. Скъп - като пари в брой имам предвид. Децата боледуват да ви кажа. Честичко при това. И знаете ли къде ще попаднете с вашето безценно отроче при нужда? В болницата, която едвам крета, а едвам крета, защото много хора не плащат осигуровки и си "пазят паричките" за тях, щото...всичко било скъпо. Да, така е, скъпо е за доходи като нашите (в масовия случай). Обаче всички искаме за себе си и децата си хубави болници и качествено здравеопазване, ама ако може - да не плащаме за това. Обаче то не може, защото доброто и модерно здравеопазване е най-скъпото нещо в целия свят. И като не си плащате осигуровките - вие сам обричате и своето дете и много други на калпаво здравеопазване. Простичко е. Неплащащите, а ползващи здравни услуги у нас са повече от тези, които плащат. И всеки, който не плаща - има стабилни аргументи защо не го прави. Ама те (аргументите) няма да ви излекуват, ако ви дотрябва мозъчна операция, която не можете да са платите по пазарни цени в частната болница, а в държавната - нямат дори бинт, да не говорим за нещо друго.

Замислете се малко над позицията си по въпроса, все пак дете ще възпитавате, дано е скоро, от сърце ви желая успех. И повярвайте ми - не е да не разбирам какво е "финансов проблем", или приоритети. Само, че монетата има винаги две страни. И вие ще станете родител благодарение на това, че обществото е солидарно с вас и плаща солидарно от джоба си, за да бъде решен този ваш проблем. А вие в същото време - не сте солидарен с обществото, което помага на вас, доволен сте явно как чинно следвате примера на Андрешко и съветвате и други да постъпват като вас. Ако следвам вашата логика господине...
Аз дете вече имам, това че вие нямате си е ваш проблем, аз имам огромни разходи, плащам данъци (от тях се формира бюджета на ЦФАР) и да кажем - предпочитам тези пари да се вложат в строеж на нови ясли и градини, понеже те крайно не достигат. И аз сега плащам частна детска градина за сина си. ;) На вас не ви пука аз откъде изкарвам пари за таксата нали? Обаче на мен ми пука, че вие не сте родител, а искате да бъдете. И поради тази причина, ще продължа да си плащам данъците за да има фонд за вас и тези като вас и таксата за частната градина на сина си. Просто така разбирам понятието "солидарност". Дано вие разберете мен.

П.П. Извинявам се за отклоняването от основните въпроси в темата. Желая на всички тук скоро да прегръщат здрави бебета!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Абсолютно си права! Ако бяхме в държава като САЩ, едва ли щеше да го има коментара на господина. Там на здравно неосигурения не полага даже и спешна помощ. Приятелка работеща в спешната им помощ ми е разказвала с голямо възмущение, как вкарват размазан от камион пешеходец, берящ душа и едва ли осъзнаващ къде се намира, а те от вратата го питат за номера на здр. му осигуровка. И след като се оказало, че такава няма, нямал и здр. застраховка - закарват носилката в някакъв коридор и без повече да ги интересува викат някаква служба да го прибере, защото човека не може да каже има ли роднини. Винаги съм била против "солидарното" внасяне на всякакъв вид осигуровки, защото когато опре да се възползваме от "безплатното" все за нас няма, а за неосигурените, които викат спешната помощ за да им е безплатно - всичко има... Извинявам се, ако някой се почувства засегнат, но това си е мое мнение. Средствата във Фонда се формират от всички данъкоплатци - дори и от тези, които никога няма да се възползват от него! Би било редно да се отпускат средства само на здравно осигурени двойки.


*
 kvg08, тази система на здравни услуги в САЩ е разбира се крайно нехуманна и до голяма степен Обама го преизбраха, защото иска точно нея да промени. Но това е дълга тема, много са различни нещата оттук.
Аз винаги съм била надлежно осигурена, на реален доход и сега съм. В интерес на истината - здравните си осигуровки не ги ползвам - по-удобно и по-качествено ми е да си плащам на частно в случай на нужда, не съм ползвала ЦФАР, НО. Аз и никой от нас няма "застраховка съдба" и не го забравям. Днес - мога да плащам в брой това и онова, утре - може и да не мога. И тогава и аз и детето ми ще разчитаме на държавното здравеопазване щем не щем, пък то какво е - всички знаем.

Има си много недъзи "солидарната система", но за прокъсана държавица като нашата - да не се лъжем - няма как да я сменим с друга на този етап и да очакваме по-добър резултат. Не считам аз лично, че да се възползват от ЦФАР трябва да имат право само здравноосигурени лица, защото няма как да знаем кой наистина не се осигурява, защото просто му е финансово невъзможно и кой не го прави, защото предпочита парите за осигуровки да ги скъта, или даде за нещо друго.
Та моят апел в случая беше към хората, за които не е абсолютно непосилно, а просто трудно и тегаво да си внасят осигуровките - да го правят. Не защото на мен ще помогнат така, на себе си ще помогнат, на децата си, на болните си родители, баби и дядовци.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Здравейте дами,
абсолютно Ви подкрепям. Фондът трябва да е за здравно осигурени лица!
*
Искам също да споделя, че получих потвърждение от фонда, че биха одобрили комбинация от три инсеминации - за едната не бях сигурна, дали ще я одобрят, защото имаше бременност, но завърши злощастно  :( и евентуално ин-витро, което да самофинансирам.
*
Искам също да споделя, че получих потвърждение от фонда, че биха одобрили комбинация от три инсеминации - за едната не бях сигурна, дали ще я одобрят, защото имаше бременност, но завърши злощастно  :( и евентуално ин-витро, което да самофинансирам.
Не се притеснявай. Подай си документите - ще те одобрят. Когато ходих да взема третата си заповед имаше една одобрена двойка (и те чакаха да си вземат заповедта) с дъщеря на 10 г. зачената по "традиционния" начин, но в последствие жената получила заболяване и беше с диагноза тубарен стерилитет. Така, че варианти и човешки съдби много - затова всички молби се гледат и от обществен съвет към фонда. Успех!


И аз съм напълно съгласна с вас дами, много неплащащи имаме в нашата България, много малко интересуващи се за доброто на страната и още повече изискващи и недоволни. Всеки човек има правото да има рожба, но нека не забравяме, че около нас има и други живи и те имат права и задължения. Желая успех на всички тръгнали по трънливия път за сбъдване на мечтата си и вярвам, че всеки ще успее. Бъдете добри и вярвайте повече.  :bighug: :cheerleader: :bighug:


*
KVG08 благодаря за подкрепата и успех в твоя опит, ако не се лъжа в момента си  в очакване след трансфер. Благодаря и на bojinova88 за хубавите пожелания.  И аз ви желая сбъдване на най-съкровените ви мечти и хубава вечер!
*
Victory1,честно казано ,не можах да разбера "идеята" на поста ти???? :? Предполагам,че си го написал за да се запишеш и да следиш темата....?Не съм убеден,че точно по този начин трябваше да се представиш,но момичетата вече са ти отговорили и тяхното  мнение представя и мнението на повечето пишещи тук,както и на самото Сдружение. Само те знаят каква борба са водили за да го има Фонда и сега всички нуждаещи се да имат правото на три опита. Успех ви пожелавам и на вас!

п.п.и да знаеш ,че не си изключение,но сме малко ,все пак. :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Айде и ние вчера подадохме документи за втори път и чакаме одобрение. Дано иамаме повече късмет този път. Много късмет и успех на всички останали които се притесняват, вълнуват и надяват. :)


След бури - мир и тишина,
След нощ - безбрежна светлина.  

*

    georgeel

  • ****
  • 625
  • На мама разбойника
Здравейте!Отдавна не съм се появявала тук :?,но и аз се записвам да следя темата.На 09.07.2014г. ни дадоха входящ номер 25 хиляди и много :lol:  :lol: .Ние сме с един успешен опит(имаме си момченце на 6г) и три неуспешни.За първи път кандидатстваме за финансиране и разбрах че отнема около 10 месеца oдобрението.Така ли е?
Здравей georgeel, горе долу толкова. На нас предната заповед ни връчиха девет месеца след входирането. на 12.06.13 подадохме, на 05.03.14 ни връчиха. Успех ви пожелавам с този опит! :)
« Последна редакция: Юли 10, 2014, 14:21:20 pm от alexxxa »


След бури - мир и тишина,
След нощ - безбрежна светлина.  

zdraveite na vsichki! Izvinqvam se che pisha na latineca ! iskam da razbera za kolko meseca izliza zapovedta? :?
*

    sev0402

  • **
  • 102
  • Вярата в сбъдването на мечтите ни прави по силни!
Милички,днес научих,че сме одобрени.Валнувам се много,остава голямото чакане.Напред и смело в борбата.Целувам ви.
Не се отказвайте от мечтите си!
*
zdraveite na vsichki! Izvinqvam se che pisha na latineca ! iskam da razbera za kolko meseca izliza zapovedta? :?
8-9 месеца


blagodarq za otgovora! Pojelavam na vsichki mnogo,mnogo kusmet!!!