мишле, пончото изглежда приятно. това, което можеш да направиш, ако ще си шиеш сама е да използваш трика от шаловете, които боби ти е предложила. те имат отпред вшито в шала една, вероятно пластмасова, лента (представи си я като лентите, които слагат под яките на ризите, когато ги пакетират), за да държи отвора, така че да виждаш какво става с бебето. обаче наистина е много топло в тези неща, само да знаеш.
освен това, според мен експериментирай и с други пози, защото става тежко бебето и ще започне да ти тежи да го носиш и на двете ръце докато се кърмите, пък какво остава на едната само. и гледай да кърмиш облегната, че аз такива болка в гърма имах и продължавам да имам, че не ми се говори.
теди, порастват гърдите, ама не на всички, така че не зная дали сега е добър момента, защото те са ужасно скъпи, пък може да се окаже, че няма да го ползваш, след това след някакво време се поприбират, така че само с един сутиен няма да минеш.
на мен, особено за първите дни ми бяха много удобни едни потничета ето тези -
http://www.jojomamanbebe.co.uk/sp+2-pack-maternity-sleep-bras-in-products-and-maternity-underwear+A9252те са от памук, и особеното в кройката е, че отпред, където е прихлупването не са зашити едно с друго, а само долу на ластика, така, че лесно се "отхлупва" за да има достъп до съответната гърда. и досега си ги ползвам (но не дей да спиш с тях, щото поне на мен ми запушиха канал, не че са ушите не както трябва, просто според мен идеята да спиш със сутиен е леко безумна, щото не усещаш, ако някъде се е обърнал ластик и притиска). по същата логика, ако имаш или си намериш сутиен, който позволява лесно да "отгърнеш" чашката ще ти свърши работа.
иначе аз съм си купувала на триумф сутиен за кърмене, отново от памук, без банели или нещо такова, без закопчалки отгоре и съм много доволна.
ако разгледаш jojomammanbebe, ще видиш, че имат и едни които изглеждат като безшевни бюстиета, също мисля, ще са ти удобни, ако са с достатъчен ластик, да те държи. не съм сигурна, колко успях да обясня добре, ако има нещо питай и споко, разбира се, че ще се справиш, ние за какво сме?
мисти, не давай вода или чайчета преди 6тия месец. не се притеснявай от жегите, най-добрата хидратация за бебетата е кърмата, то си е течност, особено пък като го мъчи коремче, нямаш нужда и е възможно още повече да го замъчи, тъй като за бебетата, най-лесно смилаемата храна или течност е кърмата. нямат нужда от допълнителна вода. възможно е като суче бебето да поглъща въздух и затова да става така, от биберон още по-зле може да стане, те и без това имат проблем с въздуха, така че според мен си го остави само на кърма, пак казвам, то си е течност, жаден няма да остане. аз родих май месец, бяхме си в софия точно август в жегите, специално питах консултантката си по кърмене, тя каза, нямат нужда, помисли си за бебетата в африка, които са на много по-голяма жега, природата не случайно е направила така, че да не се дава вода, за да се предпазят и от стомашно чревни проблеми, дето ги обсъждахме по-горе.
а когато не суче пак ли рита и плаче. според мен е добре консултант по кърменето да дойде да наблюдава едно кърмене да види защо има този проблем бебчо.
какво значи, да му е паднало гърлото на бебето, стана ми интересно?
пп, освен сешоар, знам, че пускат прахосмукачка или абсорбатор, моята девойка много обича още от много мъничка музика да й пускаме. а също и звука от течаща вода.