0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Vesta беше много хубаво прочетох го и на мъжът ми на всички ни го пожелавам това мамо защото е най хубавото но света и нищо не може да го замени
Красиfile:///
Веста,  :balk_145:
аз имам един въпрос,
ако сметне модераторът да ми премести поста :
може ли при  инсеменация,материалът който ще даде мъжът ми ,едновременно да се направи и спермограма ?
*
Феникс, според мен не е удачно, не знам дали е невъзможно. Нали спермограма се прави, за да се установи дали материала е годен за инсеминация. Все пак това е по-скоро в частта изследвания, отколкото при реалната процедура. Така или иначе, материалът се изследва преди инсе, но едва ли е удачно да се прави и изследването тогава. Ти защо искаш така да направите нещата?
имаме направена спермограма по точно са 3 ,но последната е около преди 1 год.
- първата преди 2 год.направена в обикновенна клиника - 6 млн. на мл ,същия месец забременях.По късно разбирам че ако наистина са били 6 млн.на мл,на практика е почти невъзможно да забременея спонтанно
- втората преди год и половина в клиника по инвитро - 11 500 млн на мл,също нисък брой.бяха му изписани скъпи добавки за 3 месеца и контролна спермограма.Но контролната спермограма я направихме също в случайна клиника и следва
- трета спермограма(контролната),направена преди 1 год - 70 млн на мл
Разликата в тези спермограми е фрапираща,знам че спермограмите са моментно състояние на сперматозоидите и не е окончателна диагноза,знам съо че трябваше да ги правим в клиника за репродоктивни проблеми ,
през последната година ,направих лапароскопия,при която гинекологът ми искаше да ме успокои че ще стане по норм начин,но не,давността на лапарото мина и пак сме в началото.Исках да направим едновренно и инсе и спермограма,за да прецени док.дали наистина има смисъл да продължаваме  с инсеменации
съжелявам за дългия роман
*
fenix22, удачно е първо да направите спермограма в специализирана клиника и според резултатите лекарят ти да реши дали да пристъпите към инсеминация.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
При всяка инсеминация се прави спермограма, но лично аз бих отказала да направя инсеминация, без да имам първоначален спермален анализ. Въпрос на принципи и на добра медицинска практика. Всички спермограми, направени извън репродкутвини центрове, бих изхвърлила в коша без грам колебание.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
И аз щях да повторя Мели. Не са ли ви показвали папката с документите по инсеминациите. Там има спермограми за всеки даден материал за инсеминация.
*
Да, да. И аз това имах предвид - че може да се видят характеристиките на материала по време на инсеминацията, но какво от това? Ами ако не стават и няма смисъл от инсето? И аз не мисля, че в клиниката, в която съм аз, някой лекар би пристъпил към инсе, без да има предварително направена спермограма с диагностична цел.
Мели, колко време би било необходимо за промяна на показателите? Възможно ли е една седмица да е лош резултата, а на следващата всичко да е ОК? Аз мисля, че не. Но все пак това е мое мнение.
Феникс, какво казва твоя лекар? Би ли се съгласил да прави нещата по този начин?
Koala, при нас беше така. При първата спермограма резултатите бяха трагични, но на следващите всичко беше ок. Дължеше се на психична основа.
Аз си взех едните изследвания и си имам ентерококи. :balk_153: Точно сега ли трябва да се появяват гадините, не мога да разбера? Утре взимам кръвните и ще разбера кога ще ходя към София.
*
Ех, Катрин сега пък ентерококи.Те ще попречат ли нещо за редукцията?
Анук  :crossfingers: малко остана.
 :bighug: за всички момичета!!


Нямам представа, Веста. Силно се надявам да не пречат, че нямам време да чакам. Утре ще разбера.
vesta - много съм се спекла
иде ми е сега да ида и да си купя един тест
и да го маркирам на бързо
до вчера някак си не го мислех, но днес вече...
само за това мисля

katrin_sl :crossfingers:
оххх , не са ми показвали,нито казвали в какво състояние са плувците,направиха ми инсеменация и на другия ден повторихме.Беше ми наум да го питам док. но той беше постоянно на телефона(разбира се че и други като мен имат нужда от него).
В момента клиниката е в отпуск,но даже и да попитам дали ще ми дадат такава информация,вече е минало и заминало.
Сега пък имам и др проблем преди 2 седм бях на цветна снимка за проходимост на тръбите в Плевен ,от тогава ми кърви,отидох на преглед но док каза че не може да разбере защо все още кървя,изписа ми Дуфастон.Работата е там че няма да разбера кога ще ми е първи ден от следвашия цикъл,за да започвам стимулация с клостил...
и все такива неща...
*
Феникс искаш да кажеш, че са ти  направили инсеминация без преди това да има спермограма и едва след това си правила цветна снимка. :ask:Така ли е или аз нещо не съм доразбрала.Ако е така преди инсето поне хидротубация беше ли направена?
« Последна редакция: Август 22, 2011, 15:18:29 pm от vesta »


да vesta ,
първо показах изследванията на доц.Стойков от клиника Репромед-плевен - спермограми и епикриза при лапароскопията.Той предложи да направим инсе и евентуално ако е неуспешно да видим тръбите чрез изследването ХСГ - това и направих преди 2 седм и продължавам да кървя
извинявам се ,но аз мислех че хидротубация и цветна снимка е едно и също :oops:
*
Катрин какво става всичко наред ли е? :crossfingers: :crossfingers:
Феникс мноого странна последователност е избрал твоя лекар.Според мен първо е трябвало да се направят изследвания - спермограма и хормони, след това проходимост на тръби, трябва да се види дали има спонтанна овулация, за да се знае дали и колко стимулация трябва и тогава инсе.Така мисля аз.А за кървенето незнам.При мен на хидротубацията вечерта имах малко кървене, но за малко.Да не си имала някакво леко срастване, което са разкъсали.Най-добре да се консултираш с лекаря си.Всъщност какъв беше резултата от хидротубацията/нали това си правила/.
А другите момичета къде се изгубихте Йоли,Анук,Краси


vesta - тук съм, чета ви
и чакам
ден 12 - симптоми никакви

сутринта си пуснах кръв - защото до четвъртък не мога да търпя
до вчера не го мислех, но от вчера съм леко луднала
« Последна редакция: Август 23, 2011, 14:08:07 pm от Anuk_Anuk »
*
Опа, Вестичка тук сме бе миличка...
Катрин късмет миличка !
Анук - дано миличка,искам хубави новини от теб ей !Чакаме с нетърпение и ти стискаме палци на всички пръсти :)
Коалка , целувкиииии
Феникс , нещо се загубих из редовете,но в крайна сметка изследвала ли си хормони на 3-5 ден от цикъл или въобще не си?Много,много късмет от мен имаш :)