0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #40 -: Юни 22, 2011, 16:18:50 pm »
Мише, не им се ядосвай. Те не са виновни. Идиота който им плаща и тъпата ни беззаконна държава са виновни. Те си изкарват хляба и ако спрат, може и да не го получат...Жалка работа, но неуспорим факт.. Аз си имам съсед, който не мога да оправдая изобщо. Вечно тряска с неговите огромни камиони, мотокари, багери...Търпях героиски, мъжа ми след нощна не се наспиваше, детето пищеше и ревеше. Един хубав следобяд в 14:30 си паркира огромния камион пред нас и с мотокара започна да блъска по вратата за да я оправел...За трясъка от камиона и мотокара и писака на спящото ми бебе мисля излишно е да описвам...А улицата осеяна в масло от мотокара, изобщо защо ли трябва да я споменавам...На кой да се оплача, като таткото е пожарникар а синчето стана полицай...Има внучка и тя спи, та затова пред нас, да не събуди детето...Викам а моето не е дете и не му се спи...Сутрин в 5 започват да се палят машините и да се изнизват на работа една по една, вечер до 11 се прибират... На обяд се включват водоструйки, течащото масло се мие от двора и изтча на улицата...Пудела му е пуснат и вечно цвъка в тревата, където играят и ритат децата... И да се ядосвам, все тая. пусках и музика на Моника, затварях прозорците и така спеше, доколкото можеше. Или спяхме в хола, защото е от задната страна и е по-тихо...Сега се съобразява малко повечко, със съседката му четохме лекции на няколко пъти. С викове и крясъци не става...
Здрави и усмихнати  :) Трябва да се търпим, няма начин. :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #41 -: Юни 22, 2011, 16:36:25 pm »
Лиде, и твоята не е лесна, ама хич! :?
Аз със собственничката снощи говорих, явно има ефект!
Ако бяха си работели вътре, чукат и блъскат вярно е,
и ние сме правили ремонти и знам как е.
Но като дойде един и каже - Ами днеска мога, утре съм на друг обект.
Но тези  просто си режеха остатъците от дъските, така за спорт.
Аз съм крайно толерантна за всичко...незнам дали така трябва.
Относно шума имам приятелка вика полиция, ако някой тряска от 14 до 16 часа.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #42 -: Юни 22, 2011, 16:42:25 pm »
И аз съм търпелива, но преди 2 години спрях един строеж от 14 до 16ч  :wink: и то за цяло лято  :lol:
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #43 -: Юни 22, 2011, 16:50:33 pm »
Аз съм крайно толерантна за всичко...незнам дали така трябва.
Ами според мен тихия начин е по-добрия начин. Не сме животни, можем да намерим вариант, добър и за двете страни. Ако крещим и се ядосваме за всичко, трябва цял ден да крещим  :lol:  Изпушвам и аз понякога и си го отнасят, то толерантен толерантен, ама и аз съм човек  :lol: Веднъж му наритах пудела, още го болят кръглите израстъци под опашката сигурно  :oops:. Ми така де, да си му чистят егати...
Не това със троежите в апартаментите си е кошмар и е редно за два часа на обяд поне, човек да си почине със или без деца. Сигурно и аз нямаше да ги изтърпя...

Мими браво, чудя се аз ако подам оплакване какво ли ще се случи  :lol:. Най-много мен да глобят за клевета на полицай и пожарникар...и системен тормоз може би... :lol:

Шегувам се, Мони вече е на градина и спи на шум, така, че няма проблем. Търпи се.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #44 -: Юни 22, 2011, 16:52:57 pm »
Ти не си длъжна да казваш коя си, само казваш техния адрес. Първото е предупреждение, след това глоба от 50 до 500лв. Записват сигналите и актовете са срещу сигналите на адреса.
*
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #45 -: Юни 22, 2011, 17:13:20 pm »
Успешно ДРЗ ! Дано много двойки стигнат до щастлив финал, благодарение на този ден!
Чудна тема сте подхванали, та и аз да се изкажа по нея :(
Живеем в нова кооперация, бяхме първите които се нанесоха, изкарах цялата си бременност под стрес. Приемам, че хората не са виновни, все някога трябва да се нанесат и да си оправят домовете, НО те и от 14-16 часа не спират. Залепихме на всеки етаж извадка от правилника за вътрешния ред-файда няма. Имало е случаи да къртят в неделя в 7 сутринта 8O Това за мен може да го направи само дебил.
Днес детето се изплаши и плака сънено половин час. Не успях да разбера откъде идва шума, инак щях да се разправям и да викна полиция.
Мими, това за строежа как стана? Около нас е само строежи, но никой не се съобразява. На кого трябва да се оплача?
*
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #46 -: Юни 22, 2011, 17:16:08 pm »
В районното, те пращат патрулка. Преди това звънях в Общината на службата за оществения ред и оттам ми казаха районното.
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #47 -: Юни 22, 2011, 21:37:47 pm »
привет мамчета  :)
иска ми се да подвигна една тема, която поне аз не съм срещала скоро тук. Как приспивате мъниците и кога е момента в който да се създаде навик за спането? Бях подценила този момент, но след като вчера от преумора едва го приспахме, четох из нета и се оказа че то цели книги има написани как да се научи бебето на добър сън. Много е важно това за мен, за да не се налага големи деца да ги люшкаме или да спят с нас  :? всъщност засега нощния сън не ни е проблем, както обикновено се случва, а дневния, но в този период е нормално, защото сега изучава света. Оказа се че балансът между игра/ гимнастика и сън трябва да се следи много внимателно, защото бързо се преуморяват. Вие следите ли колко време е било будно и припивате ли през деня? За нощния сън кога според вас е най-подходящо да се сложат, май в по-късен час е по-трудно да заспят..?
Като стана въпрос за шум, вече ми се струва че започва да му пречи, а не както в началото - и влак да мине до него не трепва  :)
*
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #48 -: Юни 22, 2011, 22:07:55 pm »
А таман моята тема сте хванали... При нас всеки ден, всяка вечер е борба да се живее спокойно. Седем години как сме с мъжа ми, официално 2,5 съм в тази къща и не съм имала ден спокоен. Принудена съм да сме по цял ден из улиците в пек и студ. Обърнах другата страна - крещях виках, морал четох и пак резултат никакъв. Как и да е то със своите не мога да се разбера, а какво остава за тия от строежа до нас  :?
Днес на един младеж, дето книжката от шоколадово яйце му се е паднала, за малко му се размина, или май на мен затвора ми се размина, ама прекали в 14:30 с клаксона половин час е откачих. Заканила съм се да си купя прашка...
Сами, аз нашата госпожица гледам до 20, максимум 20:30 да е заспала, но напоследък и е много топло и май ще трябва да ляга по-късно. Така ми е най-удобно, след нея имам 4-5 4аса за домакинстване.
Да ви питам скоро някой беше споменавал (Рая мисля) за памперси за плуване. Ако може инфо къде ги продават и евентуално приблизителна цена.

*
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #49 -: Юни 22, 2011, 22:29:02 pm »
Лидия, аз пък мисля, че дебили и кретени с добро не можеш да ги оправиш. Ясно им е, че ти пречат, но не им пука. И аз бих викнала полиция като мими. Изобщо не ми дреме.  8)

мише
, по-добре ли са мишоците?


Май това ми е последното писане за тази седмица, че утре по обяд пътувам за Варна.  :D

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #50 -: Юни 22, 2011, 23:35:34 pm »
Памперсите аз ги купих от Вис Виталис.
Но съм ги виждала и по други места...а да, видях в био магазина на бул. Йерусалим.

За спането, докато беше съвсем малка Дара я слагах към 22.30 - 23 часа да спи. Слагах я толкова късно за да направи по-голяма пауза и да спи повечко. Получаваше се. Сега спи по-малко през деня и започнах да я слагам по-рано да ляга - към 21 часа. Просто я виждам че е изморена и я слагам.
Докато беше по-малка изобщо не съм гледала кога и по колко спи. Все си дремва, буди се...не съм се опитвала да правя какъвто и да било режим. А и тя искаше да стои само при мен в хола, ако се опитам да я сложа в спалнята уж да спи - никакъв шанс...ще реве и съвсем ще се изнерви/разсъни.
По едно време видях, че детето започна да спи за по-големи интервали и в определено време...когато й понаучих режима започнах да я слагам в спалнята - да спи по-спокойно и удобно. Дара беше на около 4-5 месеца когато изгради този твърд ( поне до сега ) режим.
Спи преди обяд ( 1-2 часа ) , след обяд ( 2-3 часа ) и после направо вечерта.
Преди имаше още едно спане - за около час след храненето в 20 часа, така задържаше до 23 часа. Но сега спря да спи по това време и поради тази причина я слагам към 21 .  А и сега като е голяма е много по-лесно...преди ревеше по различни причини, а сега - само ако е гладна или й се спи...та лесно се разбира какво иска.
Всичко на всичко, приспивала съм Дара само вечер, в началото - клатех кошарата. Сега просто я оставям сама в стаята и пускам музика.

Мисля че е много рано да се опитваш да правиш режими...то първо детето да си покаже, пък после да нагаждате.  Ако усетиш че е изморена - слагай я да си легне удобно...но ако иска разбира се. Моята отказваше.
*
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #51 -: Юни 22, 2011, 23:43:39 pm »
Памперсите аз ги купих от Вис Виталис.
Но съм ги виждала и по други места...а да, видях в био магазина на бул. Йерусалим.
:thankyousign: златна си!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #52 -: Юни 23, 2011, 01:48:34 am »
привет мамчета  :)
иска ми се да подвигна една тема, която поне аз не съм срещала скоро тук. Как приспивате мъниците и кога е момента в който да се създаде навик за спането? Бях подценила този момент, но след като вчера от преумора едва го приспахме, четох из нета и се оказа че то цели книги има написани как да се научи бебето на добър сън. Много е важно това за мен, за да не се налага големи деца да ги люшкаме или да спят с нас  :? всъщност засега нощния сън не ни е проблем, както обикновено се случва, а дневния, но в този период е нормално, защото сега изучава света. Оказа се че балансът между игра/ гимнастика и сън трябва да се следи много внимателно, защото бързо се преуморяват. Вие следите ли колко време е било будно и припивате ли през деня? За нощния сън кога според вас е най-подходящо да се сложат, май в по-късен час е по-трудно да заспят..?
Като стана въпрос за шум, вече ми се струва че започва да му пречи, а не както в началото - и влак да мине до него не трепва  :)
Като беше по-малка Ивана се опитвах да създам режим през деня и успях с предиобедният сън, но следобедният така и не стана да е винаги по едно и също време. И до ден днешен си е така, но пък нощният сън стана малко по малко по-дълъг и започна все по-рано и по-рано да ляга. Сега сме вече на лягане в 20:30, докато преди бяхме към 22:00, а на вашата възраст дори и по-късно. Вие сте още много мънички, радвай се, че нямаш проблем с нощният сън, пък колко ще спи през деня то ще си определи. Според мен е важно да не се скапе така, че да заспи 1-2 часа преди да го сложиш за нощното спане. Аз съм будила Ивана, като ми заспи в 19:00. Много ми е било жал и бая разправии изкарах със свекърва ми и мъжа ми, но за мен беше по-важно тя да си създаде навика да заспива вечер по едно и също време. Иначе като я оставя и тя откърти час, час и половина и после няма начин да я сложа да спи навреме и разваляхме режима. Ти си създай навици за през нощта пък през деня и да не е точно по часовник не е кой знае какво. И без това този сън ще се променя доста в следващите месеци.

Б.
« Последна редакция: Юни 23, 2011, 01:52:22 am от Bobbie »


  
*
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #53 -: Юни 23, 2011, 01:58:07 am »
"Чудна" тема сте подхванали, но с идиотите - явно няма справяне. И полиция съм викала и жалби сме пускали по различни поводи...ден до пладне е всичко и айде нов кретен, с нов номер.  :x

Строеж срещу западната ни тераса - събота, неделя, по всяко време - шум, прах, фадроми, багери, тръснаха си строителния фургон на паркинга ни без никакво разрешение от където и да било. Е, след жалбите - шефа на фирмата си изкара разрешение /със задна дата/ да си държи там фургона /познайте по кой начин/. Онзи ден пък от ВиК решили да копаят на въпросния паркинг за някаква си тръба. Няма предварителни уведомления, няма екстри. Ставаш и пред няколко коли има 3 метра дълбок трап, ако се превърнат в самолети - ОК, ако не - твой си проблем.

Върха на всичко ми беше точно преди час. Откакто се роди Дани, за първа вечер сложих рокля, наконтих се и отидохме с мъжа ми на рожден ден на приятели, малко да разнообразим битието. Изкарвахме си много приятно, звъни мобилния и един съсед ме уведомява, че точно видял някакъв изрод да ми пука предна дясна гума на колата, развикал се и оня духнал. Прибрахме се да огледаме щетите, оказа се, че и задната лява е на същия хал. Какви са тези хора бе?!!! Какво ги топли и радва да правят такива неща, баси мизерните дребни душици ейййй! Тоя ако го добарам дето ми е пукнал гумите - ще му се иска да викна полиция, ама няма да го огрее. Такива само як бой ги оправя и то временно. Генерално ги оправят само два кубика пръст.  :x Адски ми писна от простотии.

Сори за негативизма, ама все такива случки последните дни...

Успешен и ползотворен ДРЗ! :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #54 -: Юни 23, 2011, 05:13:22 am »
Откакто се роди Дани, за първа вечер сложих рокля, наконтих се и отидохме с мъжа ми на рожден ден на приятели, малко да разнообразим битието.
Дааам, определено нямаш причини за негативизъм ( освен две гуми де - и аз бих била бясна). Пробвай да не излизаш никъде вечер, защото няма кой да ти гледа детето. Аз от както се е родила Ивана съм излезнала вечер точно един път, когато беше на 7 месеца, защото свекървата беше още тук. Преди това мъжа ми не даваше да я оставяме на нея, защото не било честно ние да си излизаме, а тя да стои. На ти сега честно да си седим у дома всяка вечер. Като попорастне малко може да я оставям на накоя приятелка или да намеря гледачка, но сега е абсурд, а и с малко бебе след 2 месеца, съвсем никъде няма да отидем скоро :-(.

Боби


  
*
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #55 -: Юни 23, 2011, 09:01:31 am »
Привет и от мен.
Темата за шума е болна тема май за всички. И аз съм в нова кооперация. Събота и неделя е нещо страшно. Имало е моменти още от рано сутринта започнат да тропат, имало е и такива в които в 10 часа вечерта къртят нещо. Единственото което до момента е хубавото че повечето спазват поне обедната почивка от 14 до 16 часа. Иначе през останалото време не им пука. Освен ремонтите по едно време всяка вечер имаше и купони. Нямам нищо против сбирките, ама то пък всяка вечер не се търпи. Както и да е - и да се ядосвате това си е до възпитание.
Относно спането - ние сме още малки, ама спим почти непрекъснато особено през деня. Обикновено вечер заспива към 23 часа. Тия дни само ми правеше номера и заспиваше към 1 часа през нощта. Обикновено след 18 часа нещо не й се отдава заспиването и е будна до 23 часа. Ама то нали таткото се прибира по това време и е едно лигавене. Иначе аз я оставям в спалнята и сама да си заспива. Честно казано ми е гадно, ама така като се научи от сега да заспива сама после ще е свикнала.
Мен друго ме мъчи - всички ми казват да не будя детето като спи за ядене. Е да де ама тя може да си откара и цял ден в спане. Ако не я събудя тя не се буди. И това ви го казвам напълно сериозно. Опитах се да изградя поне нещо като режим - не стана. Оставих я да спи и сама да се буди - не става. Направо вече се чудя кой вариант да подхвана - засега съм я оставила да се буди тя, но ако не се събуди до 4-ия час будя аз (четох че повече от 4 часа не трябва да се оставя да спи без да е яло бебето). Знам че ако си наддава добре не трябва да се притеснявам (и не се притеснявам), ама ми е чудно само ние ли сме така. С всеки който съм говорила ми казва че си имат някакъв режим и детето си се буди само. Според вас нормално ли е толкова малка (на един месец е) да има 5 хранения на ден, като трябва по принцип да са 6 (на нас последното ни е в 21-22 часа - през нощта спи).
Извинявам се за дългия пост. Хубав ден ви пожелавам.
« Последна редакция: Юни 23, 2011, 09:03:51 am от tucy »

Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #56 -: Юни 23, 2011, 09:27:56 am »
При нас нещата станаха почти по същия начин, по който ги описва Раиса - без да се старая да налагам режим, просто затвърдих това, което Бобо сам си изгради, придържах се към неговата програма и му помагах да си я поддържа една и съща. Въпреки че няколко майки са ми казвали, че 2 дневни дремки са малко за бебе на 7-8 месеца, не съм се връзвала, защото пък това му позволява да прави по-дълга нощна пауза (от 20-21 до 6:30-7:00 сутринта). Сега вече (от 1-2 седмици) дори се случва, като спи повече сутрин (до 8, даже 8:30 понякога), да сведе дневното спане до 1. Уговарям се с бавачката всеки ден за това колко спанета го чакат, защото мисля, че след 2-3 месеца така или иначе ще трябва да мине на едно дневно спане.

tucy, имам приятелка, чието момиченце беше по абсолютно същия начин - дори и будна, тя за храна не плачеше. Е, майката не я е оставяла цял ден гладна, за да провери какво ще стане ;), но беше в същите дилеми. Лично аз мисля, че няма нужда да рискуваш и щом детето не се сеща само, буди го - 3,5-4 часа пауза вече си е бая голяма за такова малко бебе. Следи как наддава и всичко ще се нареди. Мисля, че още е малка, за да се открои някакъв по-ясен режим, но и това ще стане с времето. Добрата новина е, че въпреки това детето на моята приятелка се захрани доста добре и не е злоядо ;)

Опс, успешен ДРЗ!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #57 -: Юни 23, 2011, 09:46:11 am »
Ох и аз се надявам сега да е така, а после да си яде всичко и лесно да се захрани. Но до момента и на това се е метнала на баща си. То външно на него прилича, взела е начина на заспиване (където и падне, както и падне, на какъвто и да е шум - тя заспива като пън), а сега се оказа че и той е бил по същия начин (злояд), че и по зле. Абе не успя да взема лакомията на майка си - аз всичко съм си изяждала с кеф :lol:.

Успешен ДРЗ.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #58 -: Юни 23, 2011, 09:52:12 am »
Мони заспиваше и все още заспива със Селин Дион. Гушкаме се, затваряме очи и се люшкаме докато заспи докато беше бебче. После просто си лежехме. Сега майка и работи на лаптопа а тя си ляга до мен, и си заспива на музиката. Иска си близост, аз трябва да работя и не мога да я приспивам по час два пъти на ден...затова измислихме компромисен вариант...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Седмицата на ДРЗ, Варна и морето: 20-26.06.2011
« Отговор #59 -: Юни 23, 2011, 10:35:05 am »
Аз не знам колко сън е достатъчно за едно бебе, но за моето очевидно този режим й се харесва. Събуди се към 8, взех я при мен на спалнята, порита 30 мин и заспа... аз станах, а тя все още спи   :)
И аз съм я будила почти всяка вечер, като ми заспи към 20 часа я будех в 21...малко игра, къпане и тогава в леглото. Сега я оставям по-рано да си легне и дори в 20 часа да заспи я оставям. Тя вече спи поне 12 часа вечер.
Никога не съм будила за храна, но моята върви едра, така че за мен е чудесно ако реши да пропусне някое хранене.
Но друга ми беше идеята - бебетата ядът спейки. Ако Дара е заспала по-рано и проспива храненето към 22 часа - просто й бутам шишето в устата и тя си го изпива. В противен случай рискувам да се събуди към 5 гладна.