0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето-5
« Отговор #1060 -: Декември 14, 2011, 17:56:58 pm »
Sami, какви добавки има в бг и гербер пюретата, а в сънвал няма?

Добавянето на 1-2 мерителни лъжички оризова каша към АМ не е захранване.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Въпроси и отговори по храненето-5
« Отговор #1061 -: Декември 14, 2011, 18:49:05 pm »
 Da, Николинка - Пиколинка, знам  :lol:
 Според мен това си е захранване с оризова каша :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Въпроси и отговори по храненето-5
« Отговор #1062 -: Декември 14, 2011, 20:10:12 pm »
Ами момичета, в понеделник като бях на консултация, попитах п-ра дали да давам нещо друго освен АМ( Фрисовом) (кърменето ни куцаще и изцеждам колкото мога- събира се 1-2 хранения с кърма за 24 ч.) Тежим 5470гр. 62 см.  :) Тя каза че може да давам плодови пюрета. Аз доколкото се поразрових в интернет сте прави че след 4-5 месец се почва. Знам че има и по-ранно захранване по принцип,но не знам какви са причините за това. :?
Купила съм 2-3 плодови пюрета, но още не съм давала нищо. Чудя се  osi_10

Боби, тази оризова каша в аптеките ли се продава? И по колко лъжички се започва?

Още 1 въпросче - сокчета преди или след захранването с пюре се дават и какви-готови или собственоръчно направени?

П.П. Ще ме извинявате за може би тъпите въпроси, които ще задавам в бъдеще :oops: :oops: :oops:
Ivanita, не знам къде се продава, аз не съм в България, но тук се продава където и другите детски храни. Меша се с кърма или АМ. Винаги като захранваш зпаочваш с една-две лъжички, че ако не му понесе на детето да не го изтормозиш.
Сокчета по принцип не се дават. В сокчетата няма нищо по-полезно от това, което има в АМ ( кърмата) така че е излишно да се дават течности в този вид за сметка на млякото.
Според мен изчакай поне да станете на 4 месеца за другите неща. Оризова каша се дава и на новородени ( в АР АМто) така че за нея няма страшно и по/рано да се даде, ама като е по-гъсто може да мз дразни стомахчето. На Ивана например не и понесе и след първоначалното даване и въобще повече оризова каша не съм дала. Андреа пък вече свършва 3та кутия, защото на нея и добавям заради рефлукса от доста време. Всяко дете е различно, но няма да навреди да изчакате 4те месеца.

Боби


  
*
Re: Въпроси и отговори по храненето-5
« Отговор #1063 -: Декември 15, 2011, 02:55:55 am »
краси, идеята на това захранване е да не пречи на кърменето, тъй като ти продължаваш да си кърмиш на поискване, а не заместваш хранения по часове и грамажи, а когато детето си вземе достатъчно от храната, която изяжда. а колкото до кочината, не е по-голяма от тази при захранването с пюрета, понякога има храна по пода, защото като й писне да яде нещо го хвърля там, но не е кой знае какво.

сами, при нас пък банана прави голямата кочина и има едно две бодита, които имат следи от банан, дето не се изпират , но ще го преживеем и това.

иванита, детето има нужда само от това, което кърмата или АМ му предоставя, сокчетата и чайчетата са само баласт, който не й позволява да поеме нужното й количество хранителни вечещества (защото просто са им много малки коремчетата), така че аз поне бих си пропуснала покрай ушите тези неща и може би бих се огледала за друг педиатър. само за справка - моят ми препоръча да й дам сокчета на ади, за да отслабне (не се шегувам, това му беше мотивацията за 3 месечно бебе), познайте дали го послушах.

и още една новина, днес й дадох кисело мляко с лъжица - слагам й го на лъжицата и й я давам на нея - беше й по-забавно да си борави с лъжицата, отколкото да яде, но мисля, че й хареса млякото. поне аз съм доволна, че си намерих прилично кисело мляко тук.
лека ви нощ
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Въпроси и отговори по храненето-5
« Отговор #1064 -: Декември 15, 2011, 11:01:06 am »
Боби, тази оризова каша в аптеките ли се продава? И по колко лъжички се започва?

аз не съм Боби , но понеже съм в БГ  , ти отговарям - търсиш Безмлечна оризова каша . Има на  ХИП, Милупа, Нестле и тн -каквато намериш . Продава се в магазините при детски храни , има в Кауфланд, Пикадили, ДМ  магазини ...



*
Re: Въпроси и отговори по храненето-5
« Отговор #1065 -: Декември 15, 2011, 11:38:08 am »
Nimika, благодаря :-)


*
Re: Въпроси и отговори по храненето-5
« Отговор #1066 -: Декември 15, 2011, 22:09:34 pm »
Заповядайте в Новата тема  :wink: