0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #20 -: Юни 03, 2011, 23:24:23 pm »
Честита нова темичка момичета!

nimika , аз замразявах стволови клетки. Не знам какво точно те интересува, та да не "изнасям презентация"  :lol:, ще ти отговоря на конкретни въпроси ако имаш такива. Иначе клетките, които ние замразихме - не се съхраняват в БГ. Ако /да не дава Господ/ се наложи да ги ползваме, на този етап поне - също не мисля, че тук има кой да приложи терапия с тях. А и теоритично да има - не бих поверила този материал на някой, който тепърва се учи да работи в областта.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #21 -: Юни 04, 2011, 00:17:26 am »
Нимика във връзка с твоето питане за стволовите клетки:
Бях на лекция организирана от сп. "9 месеца" на която имаше презентация на компания, която предлага тази услуга в БГ. Мейлът им е: www.cryo-save.com/bg
Не съм влизала там за да чета, но от лекцията ми се въртят в главата едни суми от рода на 4 хил. лв., като клетките се съхраняваха 20 години. Абе най-добре попрочети, че да не те дезинфирмирам......
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #22 -: Юни 04, 2011, 00:25:38 am »
Ники,вярно е това  за връзката между търкането на зърната и контракциите...
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #23 -: Юни 04, 2011, 00:58:36 am »
Честита тема. :D
Маригри, много се радвам че сте вкъщи, все така да сте здравички и послушни. :P
За стволовите клетки чета и аз, но не сме взели решение за сега, много пари са това, умножени по 2  :? Но са ми много интересни вашите мнения и разсъждения по въпроса. :wink:

*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #24 -: Юни 04, 2011, 03:31:16 am »
tranka , ами то по въпроса за стволовите клетки - няма много "мегдан" за разсъждения. В смисъл - има си списък със заболявания, които към момента могат да се повлияват успешно при такава терапия, НО няма никаква гаранция че ще е добър финалът. Има и зболявания, за които тепърва се експериментира с такива терапии и в переспектива - да кажем, че можеш да разчиташ на ШАНС, ако те сполети някое от тези заболявания. Понякога медицината прави огромен "скок" в дадена област, та не се знае - може пък точно в терапиите със стволови клетки да е следващия  такъв и то в обозримо бъдеще...
Предвид факта, че нямаме /особено в този форум/ безброй шансове да се извлече такъв материал - мисля, че при финансова възможност да се замразят стволови клетки - е добре да се направи. Стволовите клетки на вашето бебе - може да не са му нужни никога /дано/, но могат да бъдат шанс за вас самите, или други близки роднини /при наличие на съвместимост/ - това също не е за пренебрегване според мен поне.

В общи линии, на този етап поне, да замаразиш стволови клетки - е като да решиш дали да си застраховаш жилището за това и онова. С тази разлика, че тухли и керемиди се прежалват, ама човек - трудно, а дали и кога и изобщо ще опреш ли до тази "застраховка", или ще е просто още един разход - никоя от нас не би могла да знае.

Написаното дотук, е бегло описание на моите мотиви да замразим стволови клетки и моля да не се приема като подценяване на финансовата част на нещата. Никак не е евтино наистина, особено за нашия стандарт. Ако принципно се говори - има ли, няма ли смисъл - има смисъл, но няма гаранция.

Сега ще кажа нещо малко off, но... Мое познато семейство, което не е цъфнало и вързало финансово има детенце на близо 3 годинки. Майката напоследък има сериозни здравословни проблеми след пластични операции. Сложи импланти, пък инфекции, пък чудеса, пък ги извадиха, пък сега пак ще ги слагат /луда жена за мен/. Та с мъжа й си говорим какво било и защо и попитах защо при този лекар са отишли, а не при еди кой си... Ми то защото при този другия /който аз препоръчах/ било скъпо. Това, че има защо при единия да е скъпо, а при другия - не толкова се видя напрактика, ама кухи лейки. Та и "евтините" злощастни пластики на тази мама са си едни 6000лв., това е жена на 27, която изглежда чудесно и без силиконец, ама нейсе. И в един момент стана дума за стволови клетки, питах дали са замразили за детето си... Не били. Защо? Ми защото било много пари  8O А 6 бона за цици - не са им много пари?! Баси хората!
Това го разказвам, защото ми се събраха очите на мен лично, как за стволови клетки - нЕмаме пари, ама за цици - имаме. Никоя от вас не е пред подобна "дилема" със сигурност, трябва яко да ти хлопа нещо според мен, че да имаш подобни "приоритети".
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #25 -: Юни 04, 2011, 08:12:06 am »
Бях на лекция организирана от сп. "9 месеца"
Аз редовно ги посещавам, да вземем да се запознаем другия път, ли? :D

Ники,вярно е това  за връзката между търкането на зърната и контракциите...
Вчера на лекцията ни го обясни една акушерка. Невероятна жена, от тези дето като ти говорят и ги зяпаш право в устата. Доста внимание обърна на кърменето и взе да ми се изяснява процеса :)

Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #26 -: Юни 04, 2011, 08:37:29 am »
Записвам се в темата с удоволствие. Това за стволовите клетки и мен ме вълнува, дори мислех да ви попитам, защото всичко друго се обсъжда, а тази тема някакси ми се губи. Брат ми замразиха клетки на второто им дете, мисля, че в БГ има няколко клиники, които правят това и Малинов са едни от тях. До колкото знам наистина не се съхраняват в БГ, струва м/у 3-4 бона, подписва се договор и се плаща годишен абонамент. Мислех си, че при планирано секцио някакси по-лесно може да стане стиковането на раждането и взимането на клетките, добре обаче ако тръгнеш да раждаш изведнъж тогава какво се прави? Има дежурни екипи на стен бай ли?
Интересувам се също и от курсовете на "9 месеца", къде се провеждат, колко струват, колко пъти седмично. Проучила съм 2-3 училища за родители, но ми се струва цифричка тия лекции.
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #27 -: Юни 04, 2011, 09:06:43 am »
Записвам се и аз тук, че интересни неща разисквате.
За курсовете и аз се интересувам.
А в самото списание 9 месеца бях чела за тези Крио сейв, които съхраняват стволовите клетки, банките били в Белгия и още една страна, не си спомням вече, и 4 хил.лв останах с впечатление, че е еднократна такса за 20 год.съхранение.
И да, точно и аз така разбрах, Къди , че едва ли не свържеш ли се с тях, екип присъства на раждането. Явно са на стенд бай и като им позвъниш, тръгваш ти, тръгват и те  :lol:

Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #28 -: Юни 04, 2011, 09:18:22 am »
Ох, с този мой термин 28-ми декември ще тръгнат с бутилки с уиски хаххаа :D

Живот и здраве да е само!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #29 -: Юни 04, 2011, 09:22:44 am »
Ох, с този мой термин 28-ми декември ще тръгнат с бутилки с уиски хаххаа :D

Живот и здраве да е само!
Хах! Аз съм на 27.12 :)))) Ясно е какво ще е положението  :lol:

*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #30 -: Юни 04, 2011, 09:27:30 am »
Ооо, нова тема  :D

Привет на всички и от мен!

chuspi, стискам палци и успех! Нека всичко да е наред!  :crossfingers:

Нека да е лек и безпроблемен финала на много-бременните вече майчета и нека нови се запишат в темата  yahoo_33

И аз си взех една брошурка от гин-кабинета на тема стволовите клетки, но има достатъчно време да проучим по-добре нещата и решим.. На прегледа гинеколожката ми изказа предположение и за пола на бебето, дори снимчица направи, но за нас е 'тъмна Индия' и ще разбера със сигурност в края на юни, при оглеждането на органите.
Още не усещам и нищо, за което да съм сигурна, че е детенце.. Живот и здраве да е само!  yahoo_17

Здраве и късмет пожелавам на всички  :)
............................Тайната на нашата вечеря............................
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #31 -: Юни 04, 2011, 09:38:28 am »
Лекциите на 9 месеца са безплатни. Ето и програмата за месеца.
http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1
Ще се радвам да се видим там :D

Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #32 -: Юни 04, 2011, 10:00:10 am »
Запис и от мен в новата тема - в тази вече сигурно ще родя  :D!
Маринче добре дошла отново. Целувки на малките мъници!
Да знаеш че чакам да разкажеш подробно за престоя ти в АГ-то че и мен ме чака същото.
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #33 -: Юни 04, 2011, 10:35:21 am »
Записвам се и аз в новата темичка :)

Chuspi - стискам ти палци - всичко ще е наред - чакаме новини след вторник :)

Marigri - когато имаш възможност, прати ликнче към снимките на малките бебоци!

Къди, Мишле - със сигурност в края на декември атмосферата в болниците ще е мнооого празнична :) с повдигнато настроение, не като в началото на януари, когато ще е моя ред и когато настъпва яката следпразнична депресия...

Момичета, кога мислите е хубаво да се запише човек за училище за родители? По-близо до термина или някъде по средата? Да не изтървам нещо oтсега?  8O
« Последна редакция: Юни 04, 2011, 11:13:52 am от vaci »


Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #34 -: Юни 04, 2011, 10:39:58 am »
Ники, мерси много за линка свърши ми идеална работа. Аз докато се наканя да ида ти ще си родила :D. С каква продължителност са лекциите горе-долу?
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #35 -: Юни 04, 2011, 10:41:51 am »
 Уфффф,Ники,аз пък не можах да дойда,едната ми братовчедка си идваше от САЩ и ме бяха помолили да я посрещна на летището...точно в петък ...по време на лекцията.
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #36 -: Юни 04, 2011, 10:43:06 am »
Аз честно казано за м.юни не си харесах интересна тема. Ще чакам следващия месец да видя каква е програмата. Понеже е в сутрешните часове, а аз съм на работа, ще гледам да посетя интересен час, когато съм отпуска по-нататък :)
Иначе на отворени врати в МД мисля да отида есента.

*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #37 -: Юни 04, 2011, 11:12:06 am »
Честита нова тема! :D
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #38 -: Юни 04, 2011, 11:37:13 am »
Рейна, моите доктори са вече много сигурни за пола за бебетата, но е възможно и да се крият, ако правиш ФМ, там вече трябва да ти кажат пола със сигурност. :D

Jbrul тук при мен има и друга възможност за стволовите клетки, не съм чела задълбочено по въпроса, но се казват нещо като публични банки за стволови клетки и от там при нужда се търси донор при заявка. Сигурно е скъпо, и идеалния вариант е да се замразят собствени, но мен ме успокоява все пак факта, че ако не дай боже потрябват, има начини да се намери решение и без собствени замразени клетки.
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #39 -: Юни 04, 2011, 11:51:37 am »
Честита нова темичка и от нас :)
Chуspi,то не останало,стискаме палци.
За търкането на зърната-от личен опит мога да кажа,че предизвиква контракции :oops: Ама тогава не знаех още.Иначе аз още от края на 5-тия месец имам коластра и зърната ми са влажни,но не мисля,че само това е идеята на мазането им.
Ние снощи бяхме на преглед.Добре сме,тежим вече 1068гр.Гледаха ни пак сърчицето и камерките,пуснаха ни пак и цветния доплер.Този път малката госпожица беше много послушна-беше заела поза "мислител" :lol: подпираше си главата с ръката и си дъвчеше нещо.
Ох,момичета,сега точно си пишех и с една приятелка по скайпа.Похвали ми се,че е бременна и на въпроса ми в коя седмица е,тя ми отговори-"на една седмица съм".Това са й казали в една от най-посещаваните АГ болници от близките градове.А после близки и познати ме питат защо не искам да раждам там 8O
[/url]