sami, мисля, че вече го обсъждахме това, но ти продължаваш да очакваш някакъв друг отговор. Пак ще го кажа, пък, ако искаш, го разбери - бебетата, които се кърмят, се хранят средно между 8 и 12 пъти на денонощие (това не съм си го измислила аз, цитирам ти "Препоръки за храненето на кърмачета", издадени от Министерство на Здравеопазването, Национален център по опазване на общественото здраве и Национален план за действие "Храни и хранене" 2005-2010). Детето ти е на 40 дни. Не разбирам, наистина не мога да схвана, защо, по дяволите, се опитваш да му намалиш храненията? Комфортът ти е важен, но бебето ти е по-важно, според мен. Ако кърменето ти създава такъв дискомфорт и ти е неприятно, просто мини на АМ - няма проблем. Но не дръж детето гладно от зор да спазва някакъв твой режим, който - на всичкото отгоре - е странен. А е странен, защото, ако храниш детето на прословутите 3 часа, пак ще се получат 8 хранения за денонощие, а не 6. Много вероятно е да си държиш детето гладно с тоя зор, разбираш ли?