0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Предаването ще се излъчи на 23 май.
Не протече така, както говорихме със сценаристите, почти не се коментира случая, Росица остана като препикано мушкато като казах, че имам инфото от Родилница. После влезе адвоката на Цветана и обяви, че тя е потърсила, но не е получила лекарска помощ. Тогава мама от публиката каза, че това е лъжа, аз казах същото и цитирах, как на 30 април бебето е било вече преносено и лекаря е настоявал за секцио. Адвоката каза" Забранявам да говорите повече", Марта прекрати предаването и после адвоката дойде при мен и каза "Аз вас лично ще ви съдя, ако продължавате да изнасяте информация за случая в медиите или където и да било". Казах, че най-малко той ще ме спре и че следващия път в който си позволи да се обърне към мен ще бъде в присъствието на мой адвокат. Каза, че мен лично юе ме съди и цитирам "Аз тебе те знам коя си, ще те съдя" и аз му казах "А аз ще ви закопая".


Изобщо не беше това, което мислих предаването, ще го гледате и ще си кажете мнението.
Аз съм супер бясна на тоя дето само дето не ми скочи на бой. Представете си как разбутва жените и се надвесва на мен и ми ЗАБРАНЯВА да изнасям информация, която е публикувана в Родилница от самата Цвета!
[/url][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
много непрофесионално ми звучи това поведение и приказки на този адвокат. надявам се някой тук да изкоментира като специалист. lady_11?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Леле Жаси,хвърли се в приключение....Как така ще те заплашва този адвокат,та нали те си разказват в Родилницата историите,а пък ти защо да не ги цитираш?Хмммм,нямам думи....Наистина ти се яви като Дон Кихот,браво за което,но не вярвам за жалост нещо да се направи за защита на бебчетата от "естественичките" майки....Те си вярват ,че така е редно ,а закони няма и няма и да има май :?

Само да ви кажа, че адвоката преди предаването го чух как говори със някой от екипа и правата на детето изобщо не бяха допуснати до дискусия. В една от паузите стана дума, за правата на родилката-бля-бля, тогава им казах, че според конвенцията на ООН за защита правата на детето се гарантира правото му на живот.
Адвоката каза, че ми забранява да изнасям информация по случая-в ефир.
Роси ме пита дали изобщо някога съм раждала. Попитаме кои са ТЕ за които говоря и аз й казах, че и аз това искам да разбера. Както и защо е свалена информацията от Родилница (тя и Марта това искаше да знае).
Като заключение им казах, че ако агитират дом. раждане, първо да си проведат закон и после да агитират. Както и да качат пълна информация за рисковете от домашното раждане, така, както има информация за рисковете от асистирано, индуцирано раждане.
[/url][/url]
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Жаси, ти си много смела жена!  :bighug:
Дано се включи юрист...как ще те заплашва,
ще направят всичко възможно да потулят случая  :?
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Мда, както ти казах и по телефона на 99% съм сигурна, че нищо не могат да ти направят. Не си изнесла никакво инфо, което да не е било публикувано в нета, това че бебето е преносено го коментира лекарката която после е констатирала смърта на бебето, така че този адвокат само си чеше езика. Така ги е хванало шубето, че не знаят на кой свят са, изпокрили са се като мишки и не само няма да те съдят, ами ще продължават да потулват случая и да извъртат нещата във всички други посоки - отказана лекарска помощ, деца без права, право на избор и тем подобни глупости.
Просто много се ядосах.
Не само че се крият, не дават да се говори. Ще разкажа по-късно накратко всичко за случая, което имам - цитирано от Родилница.
Защото имам цялото инфо за това,което се е случило, ама не дадоха да кажа, Росица само дето не колабира там. Пък как гледаше после :lol: Не знаеше от къде съм и как я имам тази информация :)
[/url][/url]
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Вени, поздравявам те за позицията и смелоста ти.

Дано гостенките продължат да четат темата. явно им е интересна.
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Вени, аз също те поздравявам :D.


за първи път откакто започна тази тема и откакто се зарових яко из нета относно неасистираното раждане вътрешно се усмихнах...
Жаси невероятна си, направо си им разказала играта- продължавай в същия дух и дано скоро и държавата си размърда д-то и се погрижи всичките тези естественички и естественици да си поемат оговорността
*
Вени, евала за всичко, което правиш, с малко дете и толкова много се ангажираш!!Браво!

За съжаление аз съм песимист, мисля че няма да има никой наказан, а и за мен най-наказана е майката на детето, тя ще си носи кръста и мъката докато е жива...  :(

и колкото и закони против раждането у дома да прокарат, приемат, все ще има кукувици, които да раждат като преди няколко века!
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Браво Жаси  :)
Жалко само, че са позволили на този адвокат да се разпростира извън правомощията си. И защо са спрели предаването ? От къде на къде той забранява да се изнася информация за случая, която е/е била достъпна за всички !? Въпросните жени сами са я качили в интернет пространството...
Адвоката няма никакво основание да те съди.

А коя е Росица ?  
*
Поздравления, Жаси!
И аз си задавам същите въпроси като Раиса.
И има ли право адвокатът да заплашва и той ли е причината за спирането на предаването?



По-скоро поприбързаха да свърши :lol: Че щяхме да си скочим един на друг, ама серизоно ви казвам, а и нямаше да има време за финални реплики.
След последната му реплика адвоката се изнесе със скоростта на светлината, що ли не остана да не доизслуша :lol:

Ааааа, мили ми жени от Родилница, ще ме съдите ли ако публикувам вашите мисли за нашите членове, а :lol: Защо си помислихте, че няма да стигнат до нас, а :lol: А след като ние осъждаме според вашите думи, защото сме късогледи, вие как си позволявате да давате оценки за стерелитета, а? Ще ме съдите значи...Четете, четете, аз заставам зад думите си, показвам си името. Вие защо се криете?
Мег, знам, че четеш тук, защо не дойде?Защо отказа? Росица има честта и доблестта да се яви и защити, ти къде беше?
А не се ли сетихте, че след като прокуратурата е сезирана може да изиска тази информация, която изтрихте, за да види що аджеба Ц. не е постъпила в болница.

Апропо - Цвети се чуди дали да не съди държавата за НЕОКАЗАНА лекарска помощ и за не даване правото на асистирано раждане  у дома.
[/url][/url]
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)

Апропо - Цвети се чуди дали да не съди държавата за НЕОКАЗАНА лекарска помощ и за не даване правото на асистирано раждане  у дома.

Стига де?:)))))))))))))
Това сериозно ли?

*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
много непрофесионално ми звучи това поведение и приказки на този адвокат. надявам се някой тук да изкоментира като специалист. lady_11?
Адвокат, който ходи по телевизии - в гилдията не ги обичаме такива, защото те разчитат на евтината реклама и театрото, не на уменията в съдебната зала. За мен това е непрофесионално. Може да се опита евентуално да пробва с обида или клевета , но спонед мен и двете са неоснователни в случая. Ако ти се наложи - брой ме за твой адвокат. Днес си купих един от жълтите вестници /май Галерия/ и имаше цяла статия сектата "неасистирано раждане", подкрепена със снимков материал. Отвратих се.
« Последна редакция: Май 18, 2011, 22:27:11 pm от lady_11 »

Апропо - Цвети се чуди дали да не съди държавата за НЕОКАЗАНА лекарска помощ и за не даване правото на асистирано раждане  у дома.

Стига де?:)))))))))))))
Това сериозно ли?

Да :) Не знам дали е заснео обаче.
[/url][/url]
*
Смехотворно е това, което е направил - та това е публична информация и върви във всички форуми и сайтове. Как ще те прекъсва, когато стане дума за правата на детето. Силно подозирам, че е отишъл и в Референдума - не мога по друг начин да си обясня безкрайната толерантност и търпение на лекарите в предаването срещу абсурдните тези на тези жени. Поздравления Вени, а също и за момичетата от бг-мама, които бяха с теб в студиото да отстояват позицията на разума  - така се прави гражданско общество. В крайна сметка около какво се съсредоточи разговора?
« Последна редакция: Май 18, 2011, 22:35:07 pm от cygnus »
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
А не се ли сетихте, че след като прокуратурата е сезирана може да изиска тази информация, която изтрихте, за да види що аджеба Ц. не е постъпила в болница.

Апропо - Цвети се чуди дали да не съди държавата за НЕОКАЗАНА лекарска помощ и за не даване правото на асистирано раждане  у дома.

Кой е сезирал прокуратурата и на какво основание ?
И как ще съди за лекарската помощ след като сама я е отказала ? Барабар с обясненията за рисковете на преносването...?

А тя търсила ли е изобщо асистирано раждане у дома ? И кой нормален лекар ще се съгласи на подобно нещо, при все преносването, рисковете и т.н.
По добре да остане на етап " си мисли" за да не се излага...

Не, не, за правата не децата ИЗОБЩО не стана дума. Поне не помня.
Казаха, че е търсила помощ за асистирано раждане у дома, но не е получила и на това основание иска да съди държавата.
Прокуратурата е сезирана от лекарите още.

Темите се завъртяха около това как се ражда у дома в другите държави, какви права имат жените, попитах защо не е изнесена информация з атова, че крие рискове.

Абе поне по възгласите на публиката останах с впечатление, че съм одобрена, а аз се притеснявам дали не излезах злобната в случая, защото не искаха да коментираме случая и решението на майката. Пък аз успях да попрочета някои цитати преди да ме прекъснат.
Хич не й хареса на Роси, добре, че носих амулета на Зачатие :lol:
[/url][/url]