0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Боби, мисля че достатъчно пъти пояснявах какво казвам, не виждам смисъл да го правя още веднъж :wink: Прочети ми предходните постове, ще намериш отговора.
Не ми се четат олигофрении, та засега мисля да пропусна. Не знам дали в дадената от Жаси инфо има или няма нещо нередно, ненормално и налудничаво. Но в цитатите, които бяха поствани назад в темата определено видях крайно фанатично настроени жени, което не е добре, никак не е добре.
Боби, въпреки всичко, което прочете дотук, наистина ли продължаваш да смяташ, че няма нищо кой знае какво? По едно време сякаш ми се стори, че ти светна, че тия не са добре, ама явно отново е паднал мрака.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #421 -: Май 19, 2011, 23:03:31 pm »
Боби, аз лично ти схванах позицията, стига вече ...
Ами и аз вашата я сванах, ама не преставате нали? Да не би да е проблем това, че някой не се съгласява. Изивнете ми, че ви развалих седянката, така хубаво си се съгласявахте една с друга.

sixsens, дали са добре или не са няма нищо общо с позицията ми. Ти как до сега не можа да го схванеш, не ми е ясно. Опитвам се да се държа коректно с теб и да е ясно за какво говорим ( понеже твърдиш, че не е), но ти си толкова заета с философстване, че не можеш да го забележиш, поради което разговорът с теб става безсмислен. Последният отговор как няма да ми отговориш го показва. Жива и здрава.

Странно как не всiчки вече мислим по калъп, а? 

Жаси, тя самата е писала, че са 9 дена на предишният ден.
« Последна редакция: Май 19, 2011, 23:06:17 pm от Bobbie »


  
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #422 -: Май 19, 2011, 23:10:49 pm »
Аз също, като момичетата там, смятам, че тази жена трябва поне временно да се остави на мира, а не още в първите дни след тази трагедия да бъде тормозена.

да, и аз смятам, че трябва да се покрие някъде, при това не само тя. но явно тя не смята като мен и теб и не чувства нужда да бъде оставяна на мира, щом бринза по телевизиите с адвокат под ръка, не мислиш ли?
не така си представям аз образа на скърбящата майка, загубила рожба...

колкото до определенията за неизрасналите духовно тук, аз ще приканя "естественичките" първо да положат толкова доброволен труд за обществото, колкото са положили членовете и симпатизантите на нашето сдружение, а после да си отварят устите да приказват кой колко е израснал духовно! ще им се не знае на духовността!!!  :x
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Аз прочетох дискусиите на онези, инакомислещите, и за пръв път директно усетих как разсъждават, какви емоции изпитват... и осъзнах само едно: между тази група и онази група има пропаст. И няма шанс да се разберем и да се намерим някъде по средата.

Никак не съм съгласна с поемането на рискове при неасистираното раждане, дори в контекста на "лошите" болнични условия. Ритуалите, практиките и преживяванията на тези жени са ми противоестествени и отблъскващи. Чакането до последно в името на някакви ефимерни идеали за раждане са опасни и налудничави.

Но като ми се трупат годинките, мисля все по-често, че по света има всякакви хора и дори най-шантавите и различните от мен може да са точно около мен. От време оно, всеки си избира кауза и си се бори за нея. Аплодирам Вени за активността и позицията й, но аз лично не бих го направила точно за този проблем.

Достатъчно се изговори и изписа тук и по медиите. Който има грам мозък, ще разсъди и няма да повтори случката. За останалите няма надежда. Live and let live.
Жалко! Изхабихме барута само в охулване на отсрещната страна и спорове помежду си ...
Надявах се, че все в един момент ще започнем да се обединяваме около някакви позитивни/градивни позиции и ако не промени в законодателството, то поне едно открито писмо до медиите (например) ще спретнем ама ...май няма да се получи...
Изчетох почти цялата им дискусия.Не ми се струва, че изпитват злоба към нас, по-скоро презрение и чувство за превъзходство, породено от шокиращата им арогантност.
Потресена съм от дълбочината на лекомислието и безотговорността на тези жени.
От липсата на разкаяние, от невъзможността им да признаят, да допуснат дори, че грешат.Гледах и запис на "Референдум". Отново ще кажа- не са сектантки, това си е най-обикновена банда кухи лейки с претенции за образованост и начетеност- без извинение!Блуждаещ поглед, неправилен изказ, липса на мисъл...
Вени, ако отново някъде те поканят, идвам с теб!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Прочетох и аз всичко "от-до", след като приспах малкия.

Няма да коментирам майката на мъртвото бебе, а групичката около нея.

В началото на този лог, всички са весели и приповдигнати, медицината е "ташак работа", раждането е някаква детска игра. След случката, групичката звучи баш като "препикано мушкато". Не за друго, а защото от онзи момент насам именно - започват да сгряват какво се има предвид под: "играчка-плачка". Сгряват някои де, веднага се намесват хардлайнерите обаче и се почва обработката отначало. Бременните в момента жени, които се поуплашиха и позамислиха, бяха насъскани от Мег и още няколко в друга посока. Успешно при това. :( Фокусът се измести от самата случка и причините за нея - към гадното ужасно общество, което сега дъвче една от тях, от чиста проба желание за сеир, от злоба и пр.

С неудоволствие забелязах, че това което мисля и твърдя за въпросната групичка от самото начало е баш така. Те не целят реално да се преборят за: по-добри болнични условия, отношение, или за АСИСТИРАНО домашно раждане. Те черно на бяло се уговарят да излязат с твърдения, че за това е тяхната борба, за да пренасочат акцента /цитирам/ от реалните си цели и намерения. Черно на бяло се уговарят да ЛЪЖАТ по каква причина това раждане е станало в домашни условия и са пределно наясно, че са поне малко уязвими от гледна точка на закона, ако е доказуемо, че такова раждане е било планирано, а не по стечение на обстоятелствата...
Техните намерения и цели са, да продължат да си раждат именно така, ако ще всичко за което УЖ се борят да бъде прието и реализирано. Защото същите хора ги е еня само и единствено за техните си права и желания.


Слабо ме интересува лично мен, като каква ме определят хора с промити мозъчета. За съжаление, майката на моя близка е член на една евангелска църква /иначе казано секта/ и разлика между нейните приказки и тези на "естествениците" - не намирам никаква. Тази евангелистка кукувица, преди около половин година успя да прилъже голямата си дъщеря в критичен момент от живота й, да се бухне във въпросната "църква". Момичето беше след тежък развод и с прясно открита бучка на гърдата при регулярен преглед. Бучката беше малка тогава, ама мама я убеди да й я церят с групови молитви и понастоящем - момичето е в ужасно общо физическо състояние. Тази секта отрича кръвните връзки, роднини са ти само "братята и сестрите по вяра", та познайте дали сестра й, или някой друг член на семейството има влияние върху тази жена в момента. Тя си умира, ако медицината можеше да й помогне - времето е отдавна пропуснато, ще остави едно 4 годишно момиченце сираче... Да, готино, възвишено, право на избор, джиджи-биджи... Докато не пламне твоята черга. После не е чак толкова готино. :?
Преследват се дилърите на дрога /кокаин, хероин, марихуана/, а "дилърите на душевна дрога" - цъфтят и вързват, понеже е супер дълбок философски въпрос през 2011 година, рак на гърдата дали се лекува с молитви, или не. Определено. Утре ей тези евангелисти, като добарат вашето дете да му промиват мозъка - да видим колко ще ви е до "право на избор" и свобода на н'ам какво си.


И понеже на никого за нищо не може "с фуния да се налива акъл" и правото на личен избор е неприкосновено в една демократична държава...може да се направи друго. Да се инкриминира агитацията и скланянето към определен вид опасно поведение и секти от всякакъв вид - да престанат да се чувстват толкова комфортно в нашата държава и да вредят. Не, че ще се спрат, но поне ще са силно затруднени в дейността си и по-малко хора ще страдат от същите.

И последното го пиша от позицията на МАЙКА вече. Защото не мога да не мисля напред във времето. Не може да не ми минава през ума, как МОЕТО МАЙЧИНО ПРАВО да искам най-доброто за сина си, може да бъде безпрепятствено нарушено от всеки сектантски проповедник в двора на училището му през някое междучасие. Защото той имал право да е луд, а аз нямам право да го удуша, че ми облъчва детето с идиотии. Егати "правата", егати чудото!!! :x Моите права къде са?!! За мен и за тези като вас - както обикновено - само задълженията. А да! И сметката моля...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
дай лапа, JBrul-e!  :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Jbrul ....
За жалост е така, нищо не можеш да направиш като завариш сектанта.
Срам ме е да призная, но преди години дори ме бяха привлекли лекичко към тях. Майка ми разбра (кръстниата ми ме заведе там) и само дето не я оскуба. Големи драки сме с майка ми и много, много не се грижеше за моето възпитание...така де, растнах си малко на самотек. Но толкова бясна тогава не я бях виждала и при най-лошите ми тийнейджърски купони. Обаче знаеше жената, че нищо не може да им направи.
Мен ме  с страх, че скоро ще има друг такъв случай - или с дом. раждане или с дете починало от веганство, молитви или друга крайност. Не че съм против здравословен начин на живот, но търся златна среда.

А аз не съм сигурна дали ще питам много, много кой сте вие и на какво учите детето ми. Май ще действам първосигнално в този момент.
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #429 -: Май 20, 2011, 00:11:19 am »
И последното го пиша от позицията на МАЙКА вече. Защото не мога да не мисля напред във времето. Не може да не ми минава през ума, как МОЕТО МАЙЧИНО ПРАВО да искам най-доброто за сина си, може да бъде безпрепятствено нарушено от всеки сектантски проповедник в двора на училището му през някое междучасие. Защото той имал право да е луд, а аз нямам право да го удуша, че ми облъчва детето с идиотии. Егати "правата", егати чудото!!! :x Моите права къде са?!! За мен и за тези като вас - както обикновено - само задълженията. А да! И сметката моля...
Аз от позицията на живееща между такива и в държава, в която всеки има право да си изказва каквото си иска мнение, смятам, че единственият начин да запазя детето си от подобно влияние е аз да стигна до мозъчето му преди тях. Е, в това отношение имам предимство, че ми е под ръка на мен преди да им е на тях. Да очакваш, че ще можеш да си изолираш детето от подобни кукувици е нереално, независимо от това какви закони има. Отдавна съм разбрала, че начина да се бориш с идеологиите не е да ги цензурираш. Затова мисля, че най-доброто, което можем да направим като майки е да ги научим да не се водят по всичко, което звучи добре, да нямат вяра на нищо без да го проверят и да имат собствено мнение, а не да се водят по тъплата. Тогава дори и да стане нещо с мен, дори и да срещнат луди такива, абе каквото и да стане, това дете ще има защитните механизми да не се подведе и аз ще съм спокойна.

П.П. Много ми хареса този израз за душевната дрога. Наистина си е точно така.

Б.
« Последна редакция: Май 20, 2011, 00:13:56 am от Bobbie »


  
*
Jam на ти лапа, ако обещаеш да не хапеш. :lol: И другото бебе да го раждаш при Д-р Даскалов.../тоя касапиииин :lol:/ да е жив и здрав!

Жаси, още веднъж моите адмирации и уважение за проявената гражданска позиция! Май по-добре стана, че бебо ме е вързал "на къс повод" и не можах да дойда, че ти си спокойна мацка и не си била адвоката, пък аз не съм от най-спокойните :(

Извинявам се, че извадих с предишния си пост темата от конкретиката и насочих в малко по-обща посока. Но наистина за мен и този въпрос, който обсъждаме тук е част от прекомерния либерализъм у нас и криворазбрана цивилизация. :? Все сме в някоя крайност ние българите - или ще е тоталитаризъм, или пълна анархия, "златната среда" - все ни бяга и това си е. Не упреквам никого конкретно с последното - само констатирам. Със съжаление.

Боби, споделям тези ти възгледи в голяма степен. Но изобщо не считам, че аз като родител трябва да съм с вързани ръце от правна гледна точка, ако някоя сектантска гад лази по непълнолетното ми дете. Ма никак даже не го намирам за нормално. И за твое инфо - редица "религиозни течения", които са извън закона в САЩ, у нас си пребивават и си развиват дейност съвсем законно. И мерки срещу подобни елементи - трябва да има. Аз не мога да си държа детето под ключ, защото някой не се сеща да заключи лудите, пък те били имали права. Моля, да си ги имат - за лична консумация обаче. Да си лудуват на воля у тях си, не където им се ще. И неслучайно Боби - правилата не се определят от "малцинството". Просто в едно голямо мнозинство - процентът на откачалки отнесен към 100% извадка е по-малък. Та за това практиките /вкл. в САЩ/ са такива, законите и правилата се определят от голям брой хора, не от една малка група. На който не му изнася - свободен е да си намери друго местообитание, не му се разрешава да нарушва закони и правила. НЯМА безкрайни права. Никъде. И не трябва да има, защото както виждаш - те се израждат на "благодатна почва".
« Последна редакция: Май 20, 2011, 00:29:04 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Ритуалите, практиките и преживяванията на тези жени са ми противоестествени и отблъскващи. Чакането до последно в името на някакви ефимерни идеали за раждане са опасни и налудничави.
 Live and let live.

На същото мнение съм!
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Не знам...но мен най-ме втрещи яденето на плацента...
Идва ми направо извратено.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #433 -: Май 20, 2011, 02:30:43 am »
Та за това практиките /вкл. в САЩ/ са такива, законите и правилата се определят от голям брой хора, не от една малка група.
Не, не  въобше не е така. Точно обратното е. В САЩ основното е, че се пазят правата на малцинствата, защото иначе мнозинството ще упражнява един вид терор над тях, понеже винаги може да си гласува закони, които си харесва. И не знам коя е тази религия, която е възможно да е извън закона тук, но аз лично не съм чувала за подобна. Това би било много трудно да стане. А свободата на словото е неприкосновена - скоро върховният съд оправда една църква, която ходи да протестира по погребения на войници с надписи, че благодарят на Бога за умрелите войници. Според американците, ако нечие слово не притеснява никого, то не е необходимо да бъде пазено със закон ( има логика, нали?). Обидите и нещата,с които повечето хора не са съгласни са това заради което закона за свободата на словото е измислен, защото това е словото, което има нужда от защита. Затова и нацизма е легален и отрицателните реклами, въобще почти няма нещо, което да е забранено да кажеш с много малки изключения. Обаче тази тема не е за тук, просто винаги се намесва, когато някой започне с това каква ни била държавата и какво било в другите държави.
Ти може да не искаш да си з вързани ръце, аз нямам този избор, защото законите са такива. И затова се справям по друг начин, който след толкова огдини съм проумяла, че всъщност е по-добър. Едно време и аз се възмущавах, но вече нищо казано от някой не може да ме притесни.

Раиса, та нали онзи ненормалник Том Круз беше изял ( или ял от) плацентата на бебето,защото така му повелява религията. И също забраняват на майката да издава звуци като раждала, че шяка да стресира бебето, ама болкоуспокояващи не дават.

Б.
« Последна редакция: Май 20, 2011, 02:36:39 am от Bobbie »


  
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Боби не знам...за Том Круз не съм чела...луди хора има навсякъде, то е ясно.

Чак сега успях да прочета всичко...стана ми страшно.
В началото жената внася някакви притеснителни нотки, да е спокоен мъжа й, че ако се забави още не знае докога ще чака и т.н.
Но от там се появяват да я нахъсват, че всичко е супер, те лекарите нищо не разбират...машинките лъжат...аз затова не ходя на тонове...
Мъчно ми е за жената...промили са й мозъка и сега вместо да се дръпнат - точно обратното. Ще се обвият около нея - та нали са и най-близки, на вибрационно ниво..
А в същото време, успоредно с това се чудят какви да ги измъдрят за да излязат "чисти" от ситуацията...трият, крият...забраняват регистрации...
в стил " ни лук ял ни мирисъл" .

И ок, четът всичко тук - а защо не смеят да пишат ? Нали всичко знаят и са на много високо ниво...ми да просветлят и глупците .

Сега си мисля само за бременните жени...Имаше леко отдръпване, страх...малко здрав разум...
Но пак се появи това нахъсване...дайте на срещата, ще говорим, ще ви обясним...
И за каква злоба говорят ? За какво злобеят късогледите ?

И Ок Боби, аз разбирам позицията ти и се съгласявам почти изцяло.
Но добре, решил си да раждаш неасистирано, в домашни условия...чудесно .
Но защо, защо тръгваш да промиваш мозъците на хората ? Защо ги тласкаш да те следват ? Защо им даваш съвети какво да правят ? Напътстваш ги да следват примера ти ?

За мен има няколко човека от този форум, от които трябва да се търси отговорност. И със сигурност една е тази Меги...
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #435 -: Май 20, 2011, 07:38:11 am »
Ок Боби, аз разбирам позицията ти и се съгласявам почти изцяло.
Но добре, решил си да раждаш неасистирано, в домашни условия...чудесно .
Но защо, защо тръгваш да промиваш мозъците на хората ? Защо ги тласкаш да те следват ? Защо им даваш съвети какво да правят ? Напътстваш ги да следват примера ти ?

За мен има няколко човека от този форум, от които трябва да се търси отговорност. И със сигурност една е тази Меги...
Не знам честно казано и на мен тази Мег ми направи най-силно впечатление с увереността си как всичко ще е наред на гърба на други хора. Но пък те не са малолетни или малоумни - носят глави на раменете си, трябва те да си  преценяват. Не виждам каква отговорност има тя, след като не се е представила за лекар или нещо подобно.
Аз  въобще не схаващам какво значение има за тях дали друг ще роди в къщи. Аз ако примерно искам да си раждам в къщи, мога да си го направя и без да го разправям по интернета, а не виждам от каъвв зор ще карам и други да го правят. Какво ме итнересуват другите като нито мога да съм при тях, нито да го преживея отново - просто не виждам смисъл на тази агитация.Ето например сега имам ниска плацента и дори да не се вдигне,ще отказвам планирано секцио до последно. Въпреки това, никога няма да седна да убеждавам някого да прави същото независимо, че не смятам, че поемам риск.  Отдавна са ми минали мераците да обяснявам на другите кое е по-добре за тях - те са възрастни хора, сами да си решават. Даваш им информацията и от двете страни ( а не само едната както често се случва - дори и тук), пък те да си правят сметката. А тези хора там като че ли държат на всяка цена и другите да правят като тях и не е ясно защо го правят.

Б.
« Последна редакция: Май 20, 2011, 08:09:05 am от Bobbie »


  
Много се опасявам, че ще искат неплатено домашно раждане, въпреки това, което заявиха в ефир
Един от доводите им е, че е безплатно.

Някой може ли да ми каже какво е епохата на Креон? Щото там се подвизават същите, а не смея да чета, че ще си промия мозъка накрая?
[/url][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Някой може ли да ми каже какво е епохата на Креон? Щото там се подвизават същите

а, тя работата съвсем се проясни.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

бе щом вече започнаха да сравняват правото на АРТ процедури заплатени от фонда с раждане у дома, работата съвсем се оплете и отби.
[/url][/url]
*
Всичко изчетох до тук и досега не писах, но след това, което качи Вени не мога да се стърпя...
Тези за мен са наистина луди... Нали в крайна сметка бремеността и раждането са, за да се появи нов човек, какво значение има душевния ми комфорт за няколко часа, като след това цял живот ще съм на седмото небе като гледам децата ми как растат около мен!
 Щом толкова си пазят душевния комфорт, ми и до тоалетна да не ходят, че той и там се нарушава от напъни и "аромати"...
За всички изброени проблеми - преносване, плаценти, тонове и т.н., жена да не отиде да роди в болница си е за осъждане, независимо от схващанията си. И всички други, които са я подстрекавали.
И защо трябва да излиза Зачатие с позиция? Аз поне мисля, че не е необходимо. Всички, които са тук знаят какво да правят като дойде време за раждане и то не включва раждане на завесата в банята... Достатъчно друга работа има, за да се занимава и с това. Все пак идва ДРЗ, но досега не видях в някоя тема някой да пита какво може да помогне... За скандали всеки е навит да се набърка... Когато се търси човек за предаване за каузата на Зачатие няма никой, само "гадните" модератори...
Отклоних се от темата, но вярвайте ми идва ми в повече дракането за държавите, сектите и т.н.
Вени, адмирации за позицията ти и за това, което правиш!