0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Браво, jasmin_veni!

Мисля, че си една много смела и добра жена.  osi_9
*
Поздравления Жаси за теб и за момичетата, които дойдоха с теб в студипто!

Те юристите вече се изказаха, ама и аз се чудя какво се напъва този адвокат и по каква логика заплашва със съд, за това че цитираш публична информация?!  8O Ами никой не ги е карал насила "естественичките" да развяват из интернет какви глупости и как точно са вършили. Доскоро им беше много драго даже, да си разправят в детайли домашните раждания и да агитират и други хора да правят същото - сега изведнъж...адвокат, пък им нарушаваш правата, брейййй  :lol: Егати лицемерките! Ми като са прави - да излязат и да говорят открито колко са прави и защо - не да трият по форуми и сайтове, да се крият като мишки, че и адвокати да пращат.

Не, че подобно поведение е учудващо за хора, смятащи, че имат само права и никакви отговорности де. А ако това е вярно и тази жена наистина смята да съди държавата, за неоказана помощ за домашно раждане...вече наистина ще трябва да прекръстят държавата от България на Абсурдистан. Поне да е официално.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)

Казаха, че е търсила помощ за асистирано раждане у дома, но не е получила и на това основание иска да съди държавата.

Е как да получи като не е разрешено:))))
Тези хора изтърваха всички превозни средства, не само влаковете:))))))))))))
Бе май може, защото според Европейското законодателство ние сме били длъжни да й осиггурим условия за такова раждане, а по-висшата институция явно елиминира правата, които държавата е постановила.
Не съм сигурна, това дочух от адвоката.
[/url][/url]
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Ами много просто - девойката решила да ражда вкъщи, никой не го забранява и не можа да е задължи да отиде в болница, търси мед. лице да й асистира, ама йок, отказват й, защото е забранено - та сега ще съдим държавата затова, че забранила на мед. лица да асистират при домашните раждания. Правилно ли съм разбрала? Ако е така е голяма наглост  :(.


*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Жаси, браво! Добре си ги подредила :lol:
Тая Цвети да гледа държавата да не съди нея, не тя да се напъва. Лелееее, че и нагла бе, егати хората. Не й ли стига това, което причини на детето си и семейството си, ами и накрая държавата да плаща за нейното малоумие. Тия верно се осраха тотално. Ама ще си го получат, все някога....
Снощи като гледах Референдум, направо ми се доповръща. Да не говорим за поривите, които ме напъваха да изхвърля телевизора.....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Не успях да си изкажа всичко :(
Мъжът ми най-много се забавлява на последната ми реплика към адвоката "Съди ме, аз пък ще те закопая" :lol: Вече и на мен ми става смешно, ама ако не вземат скоро мерки ще иа и други случаи.
хора, прочетох мнение как не трябвало да се взема фол. киселина, ако се храниш добре! Съвет към бременна бе хора, в 21 век като се знае за спина бифида!
Съвсем сериозно, тия стават много опасни със съветите си!
[/url][/url]
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
А че ехографа е вреден, не прочете ли? Може да не пиеш фолиева, ама да си хапнеш част от плацентата и да е заровиш в двора е задължително!


*
Жаси, никога не стига времето да си кажеш всичко. Логично е да са те харесали публиката - ти си нормата - те са отклонението, при това опасно и неоправдано. Днес няколко разговора чух в работата по повод референдума - хората масово са ужасени.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #369 -: Май 18, 2011, 23:15:49 pm »
Жаси, то на адвоката това му е част от работата - да спре информацията, която злепоставя клиента му. Опитва се да те стресне, но реално е напълно наясно, че имформация, която вече е изнесена публично в електронни и други медии, няма ка да подлежи на защита,така че може да си говори колкото иска, може и да съди ( всъщност не той, а клентката му следва да те съди), но до никъде няма да стигне. Ти нямаш достъп до някакви скрити лични данни или секретни документи, че да твърди, че може да те спре за нещо, което си го има разпространено вече. Въобще не му се връзвай на тоя тъпак.
Значи да ви кажа, че ако до сега съм мислила, че тези майки си защитават това, което смятат за по-добро, сега започвам малко по малко да се съмнявам. Защо не застанат и да си кажат позицията и да си защитят действията като нормални хора, а цензурират всичко свързано със случая? А да спират предаването - къде им е свободата на словото и на медиите? Баси, побеснявам като започнат да налагат цензура. За мен това в демократична държава е недопустимо. 


Б.
« Последна редакция: Май 18, 2011, 23:24:58 pm от Bobbie »


  
Силно подозирам, че е от Естествено и е израждал бебе в домашни условия.
[/url][/url]
*
А че ехографа е вреден, не прочете ли? Може да не пиеш фолиева, ама да си хапнеш част от плацентата и да е заровиш в двора е задължително!

пфу, язък, два пъти съм се прецакала значи, да не си хапна прясна плацента, еееех!!

това за фолиевата и аз съм го чела, не помня обаче къде!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
най-доброто, което можеха да направят тези жени, беше да се скрият някъде на тъмно и дълбоко и да не се показват поне докато отшуми случая.

а тази жена, която вместо да седи у дома, да оплаква мъртвото си бебе и да си задава въпроси сама на себе си, щом е тръгнала по телевизии, влачи адвокати и заплашва със съдилища, значи съм я охарактеризирала много точно като жена, на която изобщо не й пука за бебето й. няма да използвам квалификациите, които имам наум за нея, защото правилата на форума го забраняват. но тя е точно такава.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Днес според мен се получи сравнително добре, аз очаквах и по-лошо развитие.
jasmin_veni се предтсави чудесно, не се връзвайте на съмненията й.  :D

Росица не успя да блесне и седеше точно като препикано мушкато, благодаря з ачудесното сравнение.
Тегаво е...
Никол 2005г
Даниел 2006г
*

а тази жена, която вместо да седи у дома, да оплаква мъртвото си бебе и да си задава въпроси сама на себе си, щом е тръгнала по телевизии, влачи адвокати и заплашва със съдилища, значи съм я охарактеризирала много точно като жена, на която изобщо не й пука за бебето й.

Мда, и на мен такива мисли ми минават през ума... Но може пък това да е естествено и така да правят животните.
*
хора, прочетох мнение как не трябвало да се взема фол. киселина, ако се храниш добре! Съвет към бременна бе хора, в 21 век като се знае за спина бифида!
Съвсем сериозно, тия стават много опасни със съветите си!
Малко офф-топик, но многоуважаваният д-р Сигридов също НЕ препоръчва приемането на фолиева киселина и комбинирани витамини за бременни. По тази логика и той ли трябва да се счита за част от "сектантите"? Това вече ми се струва прекалено.:? 
Не, не, говорим за неприемане на никакви витамини и добавки.
Абе питайте родителите които имат деца със спина бифидда дали не са за фолиевата.
[/url][/url]
Аз съм супер бясна на тоя дето само дето не ми скочи на бой. Представете си как разбутва жените и се надвесва на мен и ми ЗАБРАНЯВА да изнасям информация, която е публикувана в Родилница от самата Цвета!
Разбирам гнева ти. Но такива емоции и заплахи от страна на адвокат ми изглеждат като поведение на човек, който няма аргументи в спора и за това опитва да те сплаши.

Интересно ми е защо предаването е включило адвокат само за една от страните? Малко неравностойно ми се струва да сложиш пред камерата да спорят две страни, пък само една от тях да е "въоръжена" с адвокат ....
непиенето на фолиева все още не е криминализирано. Но ако лекар ти го препоръча, а после се роди бебе със спина бефида...кого ще обвиниш? Ситуацията е същата като с неасистираното домашно раждане.
Никол 2005г
Даниел 2006г
*
непиенето на фолиева все още не е криминализирано. Но ако лекар ти го препоръча, а после се роди бебе със спина бефида...кого ще обвиниш? Ситуацията е същата като с неасистираното домашно раждане.

Защо изобщо се спрягат криминализирането и обвиненията в контекста на елементарни здравни практики? Не може ли просто да се мисли и да се преценява баланса от рискове и ползи?