0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
А защо тогава се забраняват абортите пожелание след 12гс, Важен аргумент защитаващ правата на детето
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Добре де, а после с билкови чайчета успокоителни ли ги пои тези деца, че да не и пречат на връзката с космоса?
Пеш, педиатърката на сина ми беше адски бесна на една майка преди мен, че е поискала да изпише Диазепам за детето, защото те - майката с бъщатата имали уговорка за вечеря насвещи и детето да спяло, не да ги притеснявало. За теб и мен може и да е ненормално да си дрогираме децата, но явно за някои други си е в реда на нещата.

Колкото и думи да се изпишат, не биха могли да убедят болните мозъци , че неасистирано раждане е нещо нередно и води до висока смъртност.

От правна гледна точка : от римско право се счита, че заченатия се смята за роден, само по презумпция, когато е изрично записана в закона. И не съвсем: при все че съм адвокат, когато бях бременна  един нотариус отказа да ми завери декларация за припознаване за заченато дете /моя лична застраховка, ако по време на раждане нещо се случи с мен/. Родилката -  евентуално не носи наказателна отговорност при и след раждането за умъртвяване на плода /детето/, макар че чл. 120 НК говори за рожба , а не за за дете, тоест плод, който е на път да се роди.  Но също така е отговорен и бащата по текста за злепоставяне.
Да, знаем, че родилката не носи отговорност по време на раждане и след това!
Обаче при положение, че е знаела, че има риск от усложнение за детето й при този избор, то не би ли следвало той да е наказателен, ако това решение е довело до смъртта на детето?
Да, да, закона ако ще се променя да не е само с позволено домашно раждане, има и много други аспекти.
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Това между дургото е много малоумен закон. Значи ли това, че тя може да го роди и убие и закона не може да я пипне? Че колко ученички крият, че са бременни и си убиват децата - тези не ги ли съдят?

Б.


  
*
Много често попадам на подобни майки "ултраси", които се образоват от нета. Незнам покрай мен ли е само, но чувството ми е че се множат.... фенки на крайна хомеопатия, които доверяват децата си на "специалисти" с курсове от по няколко месеца, противнички на ваксините, кърмачки на деца които могат да ядат пържоли....нещо ново беше наскоро една която води детето си(4г.) на детска йога. Веднъж срещнах и една фенка на раждането вкъщи.
В началото спорих с тях или им задавах въпроси, но вече само ги изслушвам, защото повечето стават агресивни ако не си последовател и избягват конструктивния спор обикновено с фасон или друго средство на манипулацията.  Любимия ми  аргумент е -виж какво много съм чела...
Моят личен профил за такива жени е следният: Не са глупави, винаги са учили нещо, но или е в кофти учебно заведение или едвам са го избутали, или са го завършили но не го работят. Като цяло не работят, което не значи че са непремено богаташки. Има и такива които работят, но са нереализирани. И на една такава жена, която не знае какво е наука, но леко подозира и има амбиции й е много лесно да си помисли,че може да се изкачи до репутацията на най-престижнаа професия в света само с четене в нета. Това са  комплекси, които са смешни и много лесно се разпознават, но за съжаление има достатъчно наивни хора които да ти повярват като се правиш на ефектен революционер по форумите.
Тази горка горкичка майка си получи урока.
За първи път се чуват обаче лоши неща за алтернативните методи и моди.
Помислете си как търсите гинеколог за раждането и педиатър...като игла в сено нали? Тези хора ги търсите от много други, които са изпитвани при влизането, после са учили 8 години и ако не работят 5 губят правоспособност. Как може тогава за докторите хомеопати да не се чува нищо лошо?! Не бъдете лековерни!
*
Аз направо се чудя за какво разкарваха тези лекари до студиото на БНТ? Честно.

Ами те тези "трите грации" взеха да обясняват на лекарите кога за нещо имало, или нямало медицински показания, при все че нито една от тях даже не е учила медицина...не да е звършила и практикувала. 8O Каквото и да им кажеха лекарите, насреща - "мантри". Ма тя майката усещала, ако нещо не е наред с бебето /лекаря, че не е нужно да усеща, а го знае и вижда - не важи/. Ама дори наистина нещо да не е наред, лекарят пак не трябвало да се намесва, понеже трябва първо да си побеседва с родилката, да й обяснява дълго и напоително какво и защо иска да направи, за да спаси нейния живот, или този на бебето, че тя пък да си помисли, да се консултира с родата и евентуално да се съгласи. "Много грамотните" в областта дами, някак пропуснаха момента, че в спешните състояния /не само при раждане/, обикновено няма 5-6 часа, в които някой да ти обяснява защо иска да прави нещо и да ти преразкаже 10 години учене и още 20 години практика, па белким те убеди, че предложението му "си заслужава"...евентуално де.

Госпожа психоложката тръгна с един манифест от вида на: как бебето имало право да бъде посрещнато достойно на този свят, имало право да няма психо-травми от същото, пък какво му действало на бебето зле на емоционалното състояние като не се раждало еди как си, пък чудеса... И на логичния въпрос отсреща: А преди тези всичките му права, не е ли все пак по-важно да му се гарантира правото на живот? - хънта-мънта, ми да по принцип, ама то раждането си било естествена раУта, което следва да гарантира, че бебето така, или иначе ще се роди живо и здраво. Поради което /явно/ е по-важно да се погрижим за емоционалното му състояние, не да се занимаваме с глупости, като предположения, че едно раждане винаги може да се обърка... Психоложката апропо, родила всичко на всичко за 50 мин. /по нейни думи/ и ей на ти доказателство, че място за опасения - няма.

От другата кифла пък - разбрахме, че бебето имало права, да, ама чак след като същото се роди ЖИВО. Ако се роди мъртво /дори заради мамините инати/ - пишем го в "преразход" и няма никакъв проблем. Ма не можело то така някакво дето й ползвало тялото, да има повече права от нея и нейните разбирания и лични чувства докато ражда и комфорт и пр. Докато я слушах - със същия тон и реплики можеше да говори в случай, че има тения и някой я убеждава, че тенията има право да живее. 8O

И сега много ми е странно на мен... Тия как са се загрижили за психиката и емоциите на бебето преди и по време на раждане, ама като опря до това, все пак да има подсигуровки да се роди живо...ааааа не. Чак такива права - няма. И не става дума тези жени наистина да не осъзнават, че се държат опасно раждайки НЕАСИСТИРАНО. Баш напротив - ясно им е кЪт бял ден и не го и отричат в по-голямата част от времето.

Основен аргумент, че си раждали у тях с мъжете си и това било безопасно е следния: Те се били подготвяли за това с години, чрез четене на материали, ходене на семинари /не се конкретизира какво са чели и къде са ходили точно на семинари и при кого/. Дотук - нищо лошо, даже е похвално да си подготвена и информирана от-до какво ще ти се случва и как.
И при все, че те не отрекоха, че и при перфектно проследена и безоблачна бременност, с най-добри предпоставки за естествено раждане, при започнало такова, което върви добре, буквално в последните минути може нещо да се обърка и то да е фатално и помощ си е нужна. Ми те за това искали акушерка у тях си. Брех! И акушерката какво ще направи, ако положението е сериозно бе?!!! Ама да не забравим, че и у тях и с акушерка, пак трябва те да мислят и да преценят дали наистина нещо не е наред. Пардон - да почувстват, те ги чувстват нещата, не ги мислят и виждат...
Ами аз без грам медицинско образование, понеже тялото си е мое и имам права да решавам какво и как, другия път да поискам да ръководя секциото си? Доктора да ми обяснява къде смята да среже, пък аз да размишлявам, да решавам дали е прав и ако реша, че не е - да му кажа да реже другаде, щото "чувствам", че така е по-добре... :lol: Тези със същия успех могат да преценят кога са, или не са за окситоцин, ама нейсе...те били чели ;)

Като стана дума за пари. Нямало проблем - те били готови да си плащат кеш /ново 20, за пред камерите предполагам/. Едната каза, че само да станело законно и щяла да си наеме акушерка от Англия, Гърция, или...не помня третата държава която спрегна. Тази мисля е същата дама, която без никакво образование, консултира по скайп раждащи неасистирано у дома жени какво и как да правят. Ма те не агитирали за това и аха-аха не го и одобрявали.


Доста са нагли и определено не гонят някаква конкретна кауза, освен тази да са "анти" на всичко, което им се предлага като разумно удовлетворяване на претенциите. После - не били секта? Ми к'ви са? Феята на зъбките и компания сигурно...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #326 -: Май 18, 2011, 00:49:53 am »
Хомеопатите доктори ли се наричат? Няма ли някакви легални пречки да се наричат така? Честно  казано не знам как се връзват хората на тази теория, че нещо, разредено 10 000 пъти ще ги излекува ( като освен това се лекува по симптоми,а не по болест).То в такава концентрация и цианид да ти дадат пак няма да ти направи нищо. Обаче аз като теб вече съм се отказала да споря. И в този форум, да се неначуди човек, също се пропагандира. 

Жбрул, с глас съм се смяла на описанието, което си сложила за ръководенето на секциото.
Ако те наистина са навити да го правят дори и когато има сериозна опаснот и го правят само за собственият си комфорт, това вече е доста тревожно. Аз винаги съм мислила обаче, че те каквото и да говорят, някакси вътрешно си вярват, че няма страшно. Иначе онази нямаше да чака да преноси 20 дна и после да чака 12 часа да ражда. Ако не и е пукало за бебето, какво е правила в болницата с мъртвото бебе после.

Б.
« Последна редакция: Май 18, 2011, 00:58:24 am от Bobbie »


  
*
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #327 -: Май 18, 2011, 01:23:31 am »
Цитат
...Хомеопатите доктори ли се наричат?..

Много взехте да ги набърквате нещата - и хомеопатията, и йога, и рейки, и всички останали нетрадиционни методи за лечение имат своите заслуги. Въпросът е да се прилагат до където им се простират възможностите или едновременно с традиционната медицина. Не е необходимо да се тръгва на "лов за вещици" на последователите им. В Лондон има дори Кралска болница по хомеопатия http://www.rlhh.eu/ лечението, в която минава по тукашната "Здравна каса", цялото Кралско семейство от години се лекува предимно така.

ПП. Използвах този цитат, защото е последен, иначе напред в темата има множество, които са дори по-тесногръди по отношение на алтернативната медицина.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
Боби, правят го така, защото това са теориите на сектата към която принадлежат. И думата "секта" я употребявам буквално. То при тях си е като при религиозните секти, просто "религията" им е друга.

Те твърдят, че си раждали у тях си, за да не им пречели лекарите и да им се бъркат в естествеността на процеса, да насилват раждането неоснователно /не знам защо мислят, че са компетентни да решат кога нещо е основателно/, да не "технологизират" един съвсем естествен процес без нужда. ОК.

Има т.нар. "информирано съгласие". И сега няма болница, в която някой може с пръст да те пипне, ако ти не си подписала въпросния документ. Т.е. ако дерта ти е наистина някой да не ти се бърка в естественото раждане /неоснователно/ - няма кой и как да го направи, без да се съгласиш в болницата и точка.
Ами аз още преди 11 години, когато бях съвсем млада, а лудите не бяха толкова "модерни" като сега - съм отказвала в болница да ми сложат абокат и да ми вливат каквото и да било, преди да дойде лекар да ми обясни какво и защо се прави и отказах да подписвам неща, които не съм чела... Та както се сещаш - не е да не може, ами просто целите на въпросните хора са съвсем други от тези, които формално декларират. И това се вижда при всеки опит да се говори с тези същите с аргументи и факти.

Ма те ги карали да подписват информираното съгласие в самия ход на раждането и те така "на сляпо" били принудени да се подпишат за манипулации с които не били съгласни. И как точно 7 години четеш в нета и се подготвяш да раждаш неасистирано у дома си, пък за цяла бременност не намираш време да се запознаеш предварително с въпросния документ, да обсъдиш всички потенциални рискове и процедури които могат да се наложат с лекаря си и да знаеш какво ще подписваш, или няма да подписваш съответно ;)


Лично аз, бях бременна в 6-и месец, когато съм се запознала подробно с въпросните документи и никой нищо не ме е принуждавал да подписвам...


Пак ти казвам - не обсъждаме тук здравомислещи хора, които искат да им се осигури опция "асистирано домашно раждане", които ще послушат асистиращото ги лице в критична ситуация и пр. Тези въпросните са "друг модел". Те си раждат така, защото така са "в унисон с вибрациите на вселената", децата им си ходят чисто голи и не ходят на училище и какви ли не чудесии още. За тези неща - те по БНТ - не говорят и няма да говорят, разбираемо защо. ;) След случката си изтриха половината писания по форуми и сайтове и официално твърдят, че дори не подозират за съществуването на хората, които до оня ден са агитирали за своята "кауза" и на които са асистирали домашни раждания по скайпа.


П.П. ollivia , лично аз не отричам алтернативната медицина, а само изпадането в крайности - все едно за какво се отнася същото. И едва ли е нужно точно тук да пиша километри аргументи, защо след хиляди години еволюция и стотици години развитие на медицината, да поемаш риск за себе си и детето си, раждайки "на късмет" у вас си НЕАСИСТИРАНО - е доста безотговорно решение. Ако и да е твое право да си безотговорен до дупка и да си нанвиваш на инатите от всякакъв вид.
« Последна редакция: Май 18, 2011, 01:52:37 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
GBA, много съм съгласна с теб. Преди имаше недостатъчно образовани жени, а сега са същите, но с компютър и интернет и самочувствие, че знаят всичко. Тоест - имат информация, но нямат знание и изградени връзки за осмисляне на тази информация, за анализиране на източниците й и адекватна преценка. Точно така се получават тези абсурди, на които ставаме свидетели напоследък. Изразът на Мег ме уплаши много - детето нямало права, тя била важна, то ползвало тялото й, че жена майка може да разсъждава така. И не е само тя, а са много такива като нея с промити мозъци. Пълна девалвация на стойността на човешкия живот, това са повредени ценности и представи, някъде се е прекъснала някаква нишка сякаш в психиката им.
« Последна редакция: Май 18, 2011, 11:14:37 am от cygnus »
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.

 И не съвсем: при все че съм адвокат, когато бях бременна  един нотариус отказа да ми завери декларация за припознаване на заченато дете /моя лична застраховка, ако по време на раждане нещо се случи с мен/. 

Извинявам се за оф топика, но ми стана интересно...това защо си искала да го правиш ? За наследяване..?
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!

 И не съвсем: при все че съм адвокат, когато бях бременна  един нотариус отказа да ми завери декларация за припознаване на заченато дете /моя лична застраховка, ако по време на раждане нещо се случи с мен/. 

Извинявам се за оф топика, но ми стана интересно...това защо си искала да го правиш ? За наследяване..?
Да, тъй като с таткото нямаме брак, а познавам добре родата на мъжо.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #332 -: Май 18, 2011, 08:04:16 am »
olivia, дали има или няма болница по хомеопатия няма никакво отношение към това, което казах, а именно, че хомеопатията не е медицина, въпреки твърденията на така наречените доктори и хилядите пациенти, които всяка година хвърлят милиони, за да си купят 100 ^200  разтвор от гъши черен дроб и сърце, с който да си излекуват хремата. И като им мине, защото тя хремата това си прави и без лечение, да пропагандират навсякъде, че от гъшият дроб ще да е било, който реално в този разтвор сигурно не е бил повече от една две молекули, ако въобще го е имало.
 Вярата в хомеопатията, само защото е по-разпространена, не я прави по-валидна, а пък кралското семейство може ако иска и в Дядо Мраз да вярва. Едно е сигурно - ако се лекуват  предимно с хомеопатия,  явно не са били кой знае колко болни.
 
Хайде стига моля те - да вярваш в хомеопатията, ако си запознат с това какво представлява , е меко казано смехотворно. Тази теория за паметта на веществата във водата се скъсаха да я изследват и отдавна научно е отхвърлена... ама да има кой да чете. 
И не на последно място - дай да не се обиждаме на тесногръди, а да говорим с факти ( или да замълчим).



П.П. Проверих я тази болница - ми те си лекуват със стандартна медицина ПЛЮС прилагат и билки, акупунктура и други нестандартни методи. Като четох за няколко болести никъде не пише да се леуват с хомеопатия. Казвала се е болница по хомеопатия едно време, а сега е по интегрирана медицина, защото прилагат разлини методи заедно със стандартните. Чукнах го и доктора, направил страницата за хомеопатият. Има човека публикации, от които нито една на тема хомеопатия.
« Последна редакция: Май 18, 2011, 08:20:15 am от Bobbie »


  
Моят личен профил за такива жени е следният: Не са глупави, винаги са учили нещо, но или е в кофти учебно заведение или едвам са го избутали, или са го завършили но не го работят. Като цяло не работят, което не значи че са непремено богаташки. Има и такива които работят, но са нереализирани. И на една такава жена, която не знае какво е наука, но леко подозира и има амбиции й е много лесно да си помисли,че може да се изкачи до репутацията на най-престижнаа професия в света само с четене в нета. Това са  комплекси, които са смешни и много лесно се разпознават, но за съжаление има достатъчно наивни хора които да ти повярват като се правиш на ефектен революционер по форумите.
Тази горка горкичка майка си получи урока.
Съгласна съм. И ми се струва, че вече е време да се откажем от осъждането/обсъждането на "естествените" идеи, и да помислим как този урок да залегне и в законодателството, та от изводите да се ползва и обществото.
Те да си мислят - тяхна кауза си е. Ако искат дом. раждане да бъде асистирано, да се посочва кои могат да родят в домашни условия според преценка на лекари и какво се случва при планирано неасистирано раждане.
[/url][/url]
*
Жасминче какво стана,сама ли ще ходиш при Марта?

С три мами от другия форум, ако не им мине котка път.

Как мислите, да си взема ли амулети против негативни енергии и лоши вибрации :lol:
[/url][/url]
*
обезателно си вземи.. :lol:...на 18-ти беше нали?Абе ти се смееш ама представям си как ще ти вдигнат адреналина ,аз снощи не издържах и смених канала ,направо се нервирам от вкъщи,а пък ако трябва да комуникирам с тях незнам :?  :D
« Последна редакция: Май 18, 2011, 10:39:15 am от moniks_s »

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Да, тъй като с таткото нямаме брак, а познавам добре родата на мъжо.

 Ясно...значи не съм само аз луда  :D. Аз пък си мислех дали би имало някаква правна сила ако напиша някакъв документ...завещание?!? хахах, че искам ако нещо ми се случи - майка ми да гледа дъщеря ми. Но това няма как да стане.

В новия СК четох нещо от рода, че заченатият се смята наследник, ако се роди жив.
Вени, а кога ще излъчат предаването? Аз днес пуснах Марта в 10.30 и тъкмо реших,че съм ви изпуснала  :oops:.